mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Astrológia a horoskopy - 

uzly v aspekte na ASC-DESC os

vandalka
vandalka | 22.3.2015 18:52
Ahojte,
ak sa to tu uz rozoberalo, tak sa ospravedlnujem..ale neviem najst.

Mate nejake skusenosti s tranzitom juzneho uzlu v konj s descendentom, cize severneho v konj s ascendentom? O co tu kraca?

Dakujem -FLOWER-
Dogi
Dogi » vandalka | 23.3.2015 03:53
Ahoj. Keď prechádza Sev.uzol 1.domom a nakoniec Asc, človek rieši vlastnú identitu cez vzťahy s inými ľuďmi. Ak máš v živote vzťahy, ktoré už nie sú k prospechu, môže dochádzať k zmenám. Navonok to nemusí byť hneď v tom čase vidieť, ale deje sa to.
Mala som tento tranxit pred 15.rokmi a keďže mám Asc v Rakovi, dialo sa to vo vzťahu k mojej rodine. Vtedy som si to ešte neuvedomovala, ale tým, že som začala hájiť viac svoje vlastné záujmy a svoje práva (veci, ktoré boli v môj neprospech), začala nová etapa v mojich vzťahoch, čo následne ovlpyvnilo nie len vnímanie seba, ale aj moje ďalšie smetovanie...odštartovalo to novú fáza života. V soláre toho roku mám Sev.uzol a aj IC na natálnom Asc. Pozri sa, kde máš Asc s tranzitným Sev.uzlom v soláre...napovie ti to, kde sa to bude diať.
martinbd
martinbd » vandalka | 23.3.2015 07:46
Ono, ja by som to bral s určitou rezervou. Ide o to, že uzly aj ASC sú body, nie planéty. Stretol som sa s názorom, že body len prijímajú aspekty, ale ich nevysielajú. Ale kto vie, možno ešte niekto napíše svoju skúsenosť, mne to ešte na ASC nedorazilo, ale aj prechody uzlov cez planéty sú nevýrazné.
neznámy
neznámy » vandalka | 23.3.2015 08:03
Pre pár mesiacmi som mala tranzit Severného uzla s Descendentom a nič sa nedialo. V soláre bolo postavenie Sev.uzla iné a nijak nesúviselo so solárnym Descendentom. Solárny Desc. tam nie je ani nijak aspektovaný. Preto asi žiadna zmena.
jana799
jana799 » vandalka | 23.3.2015 09:21
Tak já nevím, jestli body jen přijímají aspekty, každopádně, když mi šel Severní Uzel přesně přes MC, tak jsem poprvé otěhotněla. Což ale není odpověď na tvoji otázku..-COOL-:)
Dogi
Dogi | 23.3.2015 11:25
Mne keď išiel Sev.uzol cez Asc, bol na Asc spolu s Ic aj v soláre. Minulý rok prešiel Sev.uzol cez Asc jednému človeku, ktorého údaje mám k dispozícii. V soláre mal Sev.uzol spolu s MC na Asc. Došlo k zmenám vzťahov v rodine a aj v pracovných.
Ono je to pre mňa aj logické, že ak Sev.uzol prejde cez Asc a nie je ten proces zdôraznený inými tranzitmi, solárom, alebo sa nič nedeje v direkciách, nedeje sa nič významné...:-)
neznámy
neznámy » vandalka | 24.3.2015 15:08
Ahoj, tak ja mám tento rok v solári solárny Asc. v konj. so solárnym Severným uzlom a naopak zasa solárny Desc. v konj. so solárnym Južným uzlom. Navyše mám ešte solárny Urán v konj. s tým solár. Desc. a Južným uzlom a viaže sa to celé na natívny 12. dom. Udalosti, čo sa mi stali v súvislosti s týmto postavením presne zodpovedajú tomu rozloženiu planét a prvkov v solári. Stretla som niekoho za veľmi zvláštnych okolnosti, celé to malo podtón tajného a platonického vzťahu, pol roka sme sa vlastne vôbec ani nevideli a nemali možnosť vidieť a postupne sa to transformuje do inej roviny. Myslím, že ten Južný a Severný uzol v akomkoľvek postavení, či už v solári v tranzitoch al. sekundárnych direkciách, vypovedá o tzv. osudových udalostiach prípadne karmických záležitostiach a človek im nemá možnosť vyhnúť sa.
Ja mám navyše aj v sekundárnych direkciách, direktívny Desc. v konj. s direktívnym Južným uzlom a Uránom, takže táto téma si ma v podstate viac krát opakuje. Nuž asi je to osud a osud je vo hviezdach. :)

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...