mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

Uzamknutá planéta/znamenie

joulutahti
joulutahti | 8.7.2015 14:10
pravdepodobne mam uzamknutého kozorozca aj s troma planetami v 2 .dome a raka aj s dvoma planetami v 8.dome...ako vazne by som to mala brat?-CONFUSED- Je to v placidovi, v kampanuse uz nie..
neznámy
neznámy » joulutahti | 8.7.2015 14:52
Ja mam blokované Slnko v Levovi v 9.dome a Urán vo Vodnárovi v 3.dome.
Najviac čo som sa dočítala bolo, že uzamknutú planétu máme "odomknúť" cez znamenie ktoré ovláda a venovať sa práve tomu domu kde nám to znamenie vládne. A naopak. Hádam sa to dá pochopiť. :D
V mojom prípade to teda automaticky padá. Ak by chcem takýmto spôsobom odomknúť napr Slnko, keďže mám Slnko v Levovi, je to len ako taký bumerang. A v prípade Uránu tak isto. :)

Ako vážne to máš brať neviem. Ja to osobne citim ako veľký blok. Zakaždým keď sa chcem presadiť, prejaviť alebo ísť proti prúdu, vždy sa stane niečo, čo mi v tom zabráni a vo mne to len tak kypí..
vrchol.vsetkeho
vrchol.vsetkeho | 8.7.2015 15:04
viete mi prosimvas vysvetlit co to znamena ked je planeta uzamknuta?
neznámy
neznámy » joulutahti | 8.7.2015 15:16
Uzamknuté znamenie alebo planéty sa najčastejšie vedia prejaviť cez projekcie. Čiže cez typy ľudí, čo ti môžu vstupovať do života a pripomínajú princíp/tému, ktorý je uzamknutý.
Pri práci s projekciami je dobre si všímať, akí ľudia ťa iritujú alebo naopak - fascinujú. Takmer vždy to znamená, že presne ten mechanizmus máš v sebe, ale možno nedostatočne prejavený navonok a prežívaný vo vnútri (neuvedomený, uzamknutý).
Niekto sa to naučí prirodzene v sebe prežívať vekom, niekto si to potrebuje uvedomiť viac vedome. Každopádne to nie je nejaký extra problém, len si to treba všímať (koniec koncov ako všetko v horoskope) :).
joulutahti
joulutahti | 8.7.2015 15:19
no jasne, a ze preco ma irituju kozorozci a ludia co sa stale potrebuju lutovat...inak ja mam v tom druhom dome za sebou uran, neptun a Saturn a v osmom takto uzavrety Jupiter a venusu v rakovi...slnko mam na hranici 8-9domu, uz v levovi...

vrchol vsetkeho- precitaj si astrolexikon tu na stranke;)
marcie
marcie » joulutahti | 8.7.2015 15:25
Údajne planéty vo vnorenom znamení toto zmierňujú - akoby vyťahovali to znamenie navonok, ak by to platilo a ty tam tam máš 3 planéty, tak ten kozoroh by nemal byť taký neprejavený navonok ... :)
neznámy
neznámy » vrchol.vsetkeho | 8.7.2015 15:26
Nech to znamená čokoľvek, na všetko čo je uzamknuté jestvuje - KĽÚČ.
Som zvedavá čo tu kto (o sebe) ešte napíše .....

:)
marcie
marcie » vrchol.vsetkeho | 8.7.2015 15:28
je taká planéta, ktorá sa nachádza v astrologickom dome (s dĺžkou viac ako 30°) a súčasne v uzavretom znamení zverokruhu (t.j. žiadny hrot domu ho nepretína). Takáto planéta má podľa tradičnej astrológie problém sa vedome prejaviť, pretože oveľa ťažšie uvoľňuje svoju energiu, pričom jej vplyv môže byť pociťovaný o to intenzívnejšie. :)
neznámy
neznámy » vrchol.vsetkeho | 8.7.2015 15:32
Ak je planéta v dome, kde je na začiatku a na konci domu iné znamenie ako v strede. V tom stredovom znamení sa nachádza planéta.
Ako príklad uvediem seba. Ascendent vo vodnárovi, ale merkúr, slnko a chiron v rybách, posledná časť domu je už v znamení barana.
neznámy
neznámy | 8.7.2015 16:41
Ja mám uzamknutých Blížencov bez planét a Strelca s Neptúnom a Lunou. Všimla som si, že do môjho života často vstupujú ľudia so zdôrazneným znamením Blížencov, ktorí ma nepriamo učia myslieť "merkuricky". Na druhej strane, odjakživa ma fascinujú Strelci.
martinbd
martinbd » joulutahti | 8.7.2015 20:26
Ja mám uzavretý Mesiac v Panne v 6. dome, ale nič mimoriadne ohľadom toho nevnímam.
neznámy
neznámy » joulutahti | 8.7.2015 21:08
Mám uzamknutého Kozoroha se Saturnem v prvním domě. Saturn nevnímám negativně, ale jako hodně potřebný řád.
neznámy
neznámy » joulutahti | 9.7.2015 09:14
Já to mám podle každého systému domu jiné, ale s čím se ztotožňuju to je Campanus a uzavřený Kozoroh v 1d. s tím, že ve Střelci v 1d. mám Neptuna. O to víc vnímám potřebu řádu a Saturna povětšinou vnímám pozitivně. Kozorozi mě štvali svým sucharstvím, ale taky jsem vnímala stabilitu, po které jsem vždycky toužila. A co obdivuju (pokud to není přechod přes mrtvoly) tak je to jejich vytrvalost s jakou dokážou věci dotahovat do konce. Na druhé straně mám uzavřeného Raka v 7d (i když tam mám VX a Bod Štěstí) a ve věcech rodiny, spojené s mateřstvím a typickým opečováváním, neumím moc chodit. Přitom cítím hodně silně potřebu tohle u sebe rozvinout a taky velkou důležitost tohoto tématu jak u mě, tak obecně pro celou společnost. Takže není divu, že mě vtáhly rodinné konstelace a že mě fascinuje poznávat rodinnou a rodovou systemiku.
Na otázku jak vážně to brát. Myslím, že jsou důležitější věci v horoskopu, ale beru jako takové dokreslení celkového obrazu.
neznámy
neznámy | 9.7.2015 09:27
Hned jsem se musela podívat na mého přítele. Má uzavřeného Vodnáře, no musím se smát. V úzkých vztazích s něma nějak nemůže vyjít :D ... pořád říkal, hlavně aby vnučka nebyla Vodnář, a JE Vodnář -LOL- A jak jí teď miluje.
Sranda je, že s partnerem, který nám nesedí se můžem rozejít, ale když se nám narodí dítě nebo vnouče, to už je pak jiná a to musíme milovat ať je to jakékoliv znamení.
neznámy
neznámy | 9.7.2015 09:47
To je inak fakt. :) Sestra, Býk, neznesie škorpiónich mužov a jej syn sa síce narodil na rozhraní leva a panny ale koľko má inak vody a škorpiónskej energie by mi ani nenapadlo že môže mať. :)
neznámy
neznámy » joulutahti | 9.7.2015 16:29
ja mam uzamknute cele stelium vo vahach (v campanusovi vsak uz nie je uzamknute)...a ako to pocitujem???? sam neviem:)
mozno menej prilezitosti na realizaciu tych principov, co mam tam uzavrete...niekde som cital, ze uzamkunuty dom je ako uzamknuta izba (a planeta v nom ako uzamknuty clovek)... tazko nejako sa dostava energia toho principu von... tazko si hlada cestu ako sa odomknut, uplanit... a tiez hroty domov povazujem ako ohniska vedomia...cize ak sa v tom znameni nenachadza hrot, tak tym principom clovek pracuje viac nevedome, podprahove...
ale urcite by som tuto informaciu neprecenoval, lebo ako si si sama vsimla, existuje viacero systemov domov a v jednom mozes mat uzamknuty dom a v inom uz nie...-PUH-
neznámy
neznámy » joulutahti | 25.3.2019 19:04
Myslite,že tranzity planet prechadzajuce cez uzatvoreny dom maju menší efekt ako keby nebol uzamknuty ?
milan08
milan08 » joulutahti | 18.4.2019 11:56
kozorozci a lutovat?lutuju ti co ho nahnevaju...
neznámy
neznámy » milan08 | 18.4.2019 21:04
kozorozi neexistují
nikav
nikav » milan08 | 19.4.2019 09:28
Niet nad vlastnú skúsenosť. -BYE-
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...