mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

Úspěch, být úspěšný

neznámy
neznámy | 3.2.2014 20:03
Viděno očima pozemšťana - mít výrazný úspěch v nějakém oboru znamená být nepoctivý, vyčůránek, naučit se hrát stejnou hru s vlivnými nebo je svojí vychytralostí předčit. Vývoj společnosti, které jsme všichni součástí, má takový průběh, jaký jen ego-vývoj může mít : to, co člověku má prospívat nebo mu sloužit, je za nějaký čas obráceno proti němu (můžeme si doložit jakýkoliv výdobytek doby od strojů, léčiv, po elektroniku). Neberu teď v potaz stav sebeúspěchu z duchovního hlediska, ke kterému ten vnější pocit materiálna nepotřebujeme. Zajímá mne od zdejších astro-znalců, jaké planety a kde zastoupeny ukazují na dispozice proplouvat tou materií s úspěchem, bez výčitek a špatných pocitů ze sebe.

Určitě znám pár lidí, kteří jsou ve svém podnikání poctiví, ale pravidla jsou nastavena, že oni tak tak přežívají, což nepociťují jako úspěch.

Díky za názory-FLOWER-
neznámy
neznámy | 3.2.2014 21:13
ahoj, já myslím, že to bude záležet v prvé řadě na cíli, nebo na životním milníku, kterého chce ten dotyčný dosáhnout a pak také na způsobu jakým k němu dojde.
Úspěch už je pak jen dosažení kýženého.
Takže asi bude třeba hledat znaky někoho, kdo svých cílů dosahuje na úkor ostatních.
EntRois
EntRois | 6.2.2014 20:02
Člověk tu je, aby pomáhal ostatním lidem, sobě také, co nelépe umí.
Především jsme tady na zemi, aby jsme se navrátili k Bohu, nebo si můžeme vybrat i jiné cesty.
Nejlepší cesta je "nezasekávat" se v materiálním světě, nehromadit majetek, brát to jenom jako prostředek k vyšším prospěšnějším cílům s nejšistšíma myšlenkama.
Materialismus je iluze, je destruktivní.
neznámy
neznámy | 12.2.2014 11:57
Tendenciu k uspechu maju ludia, ktori maju aspon jednu planetu v konjunkcii s MC. Najlepsia by bola konjunkcia Slnka alebo Jupitera s MC.
neznámy
neznámy | 12.2.2014 12:42
A keď je MC v kozorožci v IX. dome a v jeho blízkosti sa nachádza slnko aj merkúr, tiež v IX. dóme (ešte aj neptún)? Môže to značiť úspech v pracovnej oblasti? :)
neznámy
neznámy | 12.2.2014 13:25
MC je hrot 10. domu, nemozes ho mat teda v 9.
neznámy
neznámy | 12.2.2014 13:54
MC je totozny s hrotom (zaciatkom) 10. domu, planeta v jeho blizkosti je povysena. MC v znameni Kozoroha ti moze priniest uspech za dlhsiu dobu, ale bude trvaly. Ak mas Slnko, Merkur a Neptun v konjunkcii s MC, tak mas predpoklad na uspesnu karieru. :)
neznámy
neznámy | 12.2.2014 14:19
Tak fajn, diky :)... este aby ma ta kariera aj bavila. No nie je to konjukcia, ale tie planety su v IX. dome v blizkosti MC, tak ale asi by som tam mala mat ten uspech.
neznámy
neznámy | 14.2.2014 11:53
Tak podľa mňa to nebude o 10. dome, ale skôr o nejakých aspektoch na druhý dom, možno 6. dom, a v závislosti od toho, ktoré aspekty sú silnejšie a tiež v kombinácii s ostatnými aspektami v natíve.

Napr. ja mám vládcu 10. domu venušu, v desiatom dome mám pluto a venušu mám v trigone s plutom (0'15) a v tesnej opozíii s neptúnom, ktorý mám na ascendente. Absolútne nemám vzťah k podnikaniu a k finančným záležitostiam, keby som nemala trochu šťastia v tom, že sa o mňa mamina postarala a dala mi zázemie, lebo videla, že lietam v oblakoch, možno by to bolo inak. Ale súčasným faktom je, že sa skôr snažím udržiavať to, čo mám, nemám tendenciu hromadiť ani sa nejak nabaliť. Pri predstave podnikania alebo výrazného úspechu v oblasti financií mám asi aj strach, keď uvážim pár ľudí, ktorým sa pre výrazné postavenie dostalo takej cti, že im ktosi pred dvere poslal biele ruže, a tak si dotyčný muž musel načas vysťahovať ženu a deti. Veľký majetok signuje pre mňa ohrozenie a nepokoj a finančno-majetková oblasť je vlastne jediná oblasť, kde prežívam stred. Čiže spokojnosť, že mám toľko, aby som prežila a viem si našporiť na nejaké tie záujmy navyše, občasnú dovolelnku.
neznámy
neznámy | 14.2.2014 12:00
Dôvod prečo to píšem je ten, že aj tu na zverokruhu mám v zvýraznenom rámiku na margo aspektu Pluto v konjunkcii s MC toto:
"Schopnosť zmobilizovať svoje duševné sily pri sledovaní vlastných cieľov. Radikálne a často aj bolestné zvraty v povolaní a spoločenskom postavení. Taktika, panovačnosť, túžba po moci. Sklony k pochybným machináciám, čo môže byť príčinou pádu."

U mňa skôr prázdny druhý dom, ktorému vládne urán hovorí o dosť latentnom (vzdušnom) vzťahu k majetku, ap. dosť neosobnom vzťahu k peniazom a k zhromažďovaniu. V oblasti financií nemám potrebu byť úspešná ani nijak vyniknúť a keby som aj mala o niečo viac, asi to skôr pre pokoj v duši a pocit neohrozenia neukazujem.
neznámy
neznámy | 14.2.2014 12:18
Až neuvěřitelně často objevuji u úspěšných lidí planetu v prvním nebo druhém baráku v trinu na MC. Nejlépe pokud se jedná o dobroděje, ale třeba i u Saturna je to sice pomalejší, ale trvalé.:)
neznámy
neznámy | 14.2.2014 14:29
Otazkou vsak zostava, aka je charakteristika uspesneho cloveka. V akej oblasti. Je to vonkajsi uspech, vnutorny? Materialisticky? Duchovny? Ako je zname, vsetko je relativne a nic nie je vecne...

Ja mam Saturn pobliz MC, o uspechu sa hovorit da. Ale iba co sa tyka povesti v pracovnej oblasti - profesie. Samozrejme to islo pomaly, kompletny cyklus Jupitera, a idem dalej. Financne to take ruzove nie je :) Toto povazujem za akysi paradox :) (Pluto v 2. dome - ako inak, vsak)

-ROLL-
neznámy
neznámy | 14.2.2014 14:55
ja by som skumala 2.,6. aj 10. dom...urcite aj ine, mozno aj 11. a zas ma napadaju dalsie suvislosti

vie to byt zradne...ja mam napr. z MC (konjunkcia chiron v 9.) na jednu stranu tesny trigon na pluto v 1. dome, ktore je zaroven vladcom 2. domu....na druhu stranu mam od mc tesnu kvadraturu na slnko v 7....a vzajomne je slnko a pluto v tesnom kvinkunxe....10ty dom prazdny (napol rak, napol lev), jeho vladca luna v 12., 6ty tiez prazdny (napol ryba napol baran), jeho vladca neptun v 3.

co sa tyka toho 2. domu a otazky penazi, tam problem nemam, v tomto som mala akosi odjakziva v sebe zabudovanu istotu, ze peniaze si nejak zaobstarat budem vediet, takze som nikdy necitila strach z financii....co sa ale tyka toho 6. domu a zamestnania alebo 10. domu kariery, tam je to uz ine...ziaden pevny bod, struktura, plany, nic a tazko si predstavujem samu seba ako cakam, ze mi niekto na konci mesiaca pripise sumu na ucet, nehovoriac o tom, ze vnutorne pendlujem medzi workoholickymi chutkami a postojom "whatever, kaslem na to, balim kufre"
neznámy
neznámy | 14.2.2014 15:12
Ja nemam z tych domov, co si spominala nikde nic (ak neratam VI. dom s mesiacom a marsom vo Vahach, co mi moc nepomôze, skôr brzdi) a napriek tomu sa mi dari, ci uz v profesionalnej oblasti al. co sa tyka financii, tiez som nikdy nemala ziaden problem. Nikdy som sa ani o take veci ako peniaze, majetok a zavratna kariera ani nezaujimala, lebo ako vravim nemam s tym problem. Ako som uz spominala v blizkosti MC v IX. dome mam jupiter a neptun (strelec) a slnko (kozorozec) a na MC merkur (kozorozec). Takze skôr sa mi to zda individualne a nezavisi to len od tych domov, hlavne to MC by som skumala ako tu uz bolo napisane a planety blizko neho. To je vsak len môj nazor podlozeny mojim osobnym radixom.
neznámy
neznámy | 14.2.2014 15:16
Pokud jsem dobře pochopil, tak se zde v diskuzích hovoří spíše o úspěšnosti jakou propaguje současná společnost, tedy úspěšný člověk = hodně vydělávající, společensky i finančně dobře postavený, tedy jak píšeš úspěch vnější.

Taky mám Saturna blízko MC a taky se - zvlášť poslední dobou - nemohu chlubit nějakým úspěchem (ale i velmi úspěšné roky jsem už zažil, které ale s tím Saturnem mnoho společného neměli :)). To bychom synku museli mít aspoň toho Saturna ve druhém, nebo prvním baráku a v trigonu na MC jak jsem psal.:D
A nemáš aspoň to Pluto nějak spojeno s MC? -LOL-
neznámy
neznámy | 14.2.2014 15:20
som ti uz mrkla do natalu predtym a mas tam len konjunkciu s merkurom, tie ostatne planety nie su velmi blizko ale mala si tam tusim bikvintil tesny na pluto a neviem ci nie sextil alebo aky pozitivny aspekt so saturnom, tak nejak

ono urcite aj zalezi na kariernej oblasti, ine aspekty bude mat clovek co sa venuje umeniu, ine bude mat ucitel, ine bude mat lekar, atd, urcite je to aj o pozitivnom naladeni a niekedy aj o stastnych nahodach, napr. som pozorovala ludi so silne postavenym jupiterom, ku ktorym prichadzali veci akoby len tak....takto som "pitvala" napr. svojho otca, ktory ma nenormalne stastie pri mnohych veciach, az je to niekedy zarazajuce a silne mu dominuje 3. dom, nie tieto spominane, cize pojde aj o chut vzdelavat sa a schopnost komunikacie s ludmi alebo 11. dom a mozne konexie, ktore cloveka niekde nasmeruju, atd
neznámy
neznámy | 14.2.2014 15:25
Pluto z 2. v trigone na MC. Neptun v opozicii. Jupiter v bikvintile. Mars a Merkur v kvadrate. Slnko v kvintile. Mesiac v trigone. Je to take vselijake.
neznámy
neznámy | 14.2.2014 15:25
Jo,to určitě je tam těch možností více, tak jako se vším. Jen jsem si vzpomněl na horoskopy těch úspěšných lidí. Ale ta spojitost 10 s 1,nebo druhým domem je tam téměř pravidlem. Kariéra + peníze. 6 dům je spíše o zaměstnání jako takovém. To neznamená, že člověk s úspěšnou kariérou je i zároveň touto cestou naplňován :)
neznámy
neznámy | 14.2.2014 15:34
Nojo, jsem zapomněl vtipně poznamenat, že ty domy, nebo planety v nich by neměli být nějak poškozené -LOL- Ale i tak bys z toho možná mohl něco časem "vyčarovat", protože ten Saturn na MC půpsobí víc až v pozdějším období. Pokud teda zas není nějak moc poškozený :)
neznámy
neznámy | 14.2.2014 15:39
Podľa toho by to u mňa mohlo byť tragické: pluto v konjunkcii s MC, MC v sextile s neptúnom na ascendente - to by mohlo znamenať aj zmeny v povolaní a neustále sny o naplnení, ktoré so skutočným reálnym životom nemajú čo do činenia, keďže u mňa to spojenie ascendentu s MC stojí na báze škodcu :)

Možno to nejak napraví môj budúci manžel, keďže to prepojenie MC trin venuša v 7. dome je tak tesné a venuša je dominantná v horoskope a ešte aj vládkyňa 10. a 5. domu. Možno ten kariérny úspech, ktorý by som brala v podobe pocitu naplnenia v reálnej práci, ktorá je adekvátne ohodnotená, bude u mňa nejak súvisieť s manželstvom, ktoré je zatiaľ v nedohľadne, ale tak aspoň mám o čom snívať :D
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...