mesiac
Utorok, 16.4.2024
Meniny má Dana, Danica

Astrológia a horoskopy - 

Urán v 4.dome

neznámy
neznámy | 12.10.2014 21:36
Je to zlý aspekt?
neznámy
neznámy | 12.10.2014 22:09
je zlý a šlehá plameny :)

heleď, myslíš v nativu? synastrii? nebo tranzit? kompozit?

já ho mám v kompozitu :D a obecně to asi bude hustej rozruch v bydlení, kořenech, zázemí...nebo to může být i alternativní způsob bydlení, odlišný styl, uranský přístup..
neznámy
neznámy | 12.10.2014 23:10
áno myslím v natívnom horoskope, ďalej mám Urán v znamení Strelca, v napätí s Marsom a v blízkosti so Saturnom
neznámy
neznámy | 13.10.2014 09:07
Podľa toho ako ho vnímaš ty sama a podľa tvojich vlastných skúseností s tvojimi rodičmi hlavne a v rámci domova... v každom prípade je tu potenciál netradičného domáceho prostredia al. nejakej "inej" rodičovskej výchovy.
granko
granko | 13.10.2014 11:14
to nie je žiadna veda - rodinu vnímaš dosť neosobne, možno by si chcela ako kamošov a kamarátov niekedy ako rodinu -PUH-
neznámy
neznámy | 13.10.2014 12:24
Tak ak môžem za seba, mám ho v škorpión 4 dom, vnímam ho ako vykorenenie,dosť značne
neznámy
neznámy | 14.10.2014 10:26
práve som si uvedomil.. moja manželka ho má v 4.d a neustále presúva kusy nábytkov a niečo mení. keď jej "pomalo" direkčný MC vošiel do raka, začala ešte aj oficiálne študovať feng-shuej
neznámy
neznámy | 14.10.2014 10:55
Jé, tak to se ten Uran krásně projevuje...:)
Moji učitelé astrologie mají takovou taktiku: pokud se na ně valí nějaký neblahý tranzit Urana, který chce samozřejmě změnu, tak něco doma předělají, přestaví nábytek, rekonstruují koupelnu, pomůže prý odjet někam na delší dobu, nebo se rovnou přestěhovat:D Vlk se nažere a koza zůstane celá.:D
Z vlastní zkušenosti - mám Urana v 7. domě, manželství stále jen jedno, ale zato jsem se už několikrát stěhovala, za celý život bydlím nyní už na 7. místě!-LOL-
Ale mám taky Lunu v Blížencích na IC - ta k tomu prý vydatně přispívá. -YES-
neznámy
neznámy | 14.10.2014 10:57
To je dobré :D já mám Urana ve 4. d. tranzitně a taky furt něco doma přesouvám a měním a mám chuť se neustále někam stěhovat "na lepší místo" -LOL-
neznámy
neznámy | 14.10.2014 11:22
Áno tiež tak :) byvala som už všade možne ale osobne sa vrátim vždy má sídlisko kde som sa narodila, ako keby ma tu niečo držalo ktorý aspekt by to mohol naznačovať?
neznámy
neznámy | 14.10.2014 11:49
luna opozícia saturn predsa
neznámy
neznámy | 14.10.2014 11:55
A ako sa to dá spracovať alebo čo stým???ja sa neviem odsťahovať ani do svojho domu,,na to v tej ba dvojke držííí
napadlo ma že aj všetci partneri boli spätý s týmto miestom dosť značne,aj keď dajme tomu vôbec neboli z ba sranda
neznámy
neznámy | 14.10.2014 16:20
V knihe Wolfgang Reinicke: Astrológia je toto postavenie opísané dosť katastrofálne:


Je to veľmi nepriaznivé postavenie tejto planéty.Prináša nestály, čudný život, nešťastie v mieste narodenia, v rodičovskom dome, veľký nesúlad, kt. korení v rodnom dome, nesprávnu voľbu povolania. Ľudia s týmto postavením Uránu by urobili dobre, keby čo najrýchlejšie opustili rodné mesto alebo obec.
Dogi
Dogi | 14.10.2014 22:07
Urán v 4.dome prináša vzruchy a nečakané zmeny v rodine a v domácom živote. Tiež môže poukazovať na nie obvyklé rodinné prostredie, alebo domácnosť. Často prináša nejaké problémy s otcom. Často tiež prináša v dospelosti odlišný spôsob domáceho života oproti podmienkam v detstve v pôvodnej rodine. Veľmi závisí od aspektov a zvyšku horoskopu. Niekedy sa môže vybíjať už spomínanou potrebou prerábať domov, premiestňovať nábytok, inklináciou k neobvyklému zariadeniu domácnosti, modernému vybaveniu, ale môže znamenať aj to, že človek nie je veľmi rodinný typ, lebo má snahu oslobodzovať sa od rodiny a rodinného spôsobu života, alebo naopak môže znamenať že človek sa ťažko oslobodzuje od pôvodnej rodiny....
Dogi
Dogi | 14.10.2014 22:27
Sissi...viem, ten výklad od W.Reinicke znie hrozivo a je fakt že toto postavenie Urána nepatrí k tým najpríjemnejším, ale ono s Uránom je to tak, že nás učí oslobodzovať sa od obvyklých vzorcov myslenia a správania, života v oblasti, ktorá spadá pod dom, kde stojí. To ako sa to prejaví v konečnom dôsledku záleží od zvyšku horoskopu a od toho ako to prijmeme.
Treba ešte povedať, že toto postavenie znamená nestabilitu v emočných základoch osobnosti, čo vytvára potrebu vybudovať si stabilnú základňu doma alebo hlboko v sebe.
Skoro som zabudla...toto postavenie Urána môže znamenať zmenené alebo neobvyklé podmienky na sklonku života, tiež sa týka a môže hovoriť o nehnuteľnostiach, kt.dotyčný vlastní, príp.zdedí.
Toto postavenie Urána podporuje záujem a štúdium esoterických, či okultných vied, vrátane astrológie ;-)
neznámy
neznámy | 15.10.2014 01:07
reineckeho treba brat z veeeeeelkou rezervou... je to kniha, ktorej vyklady mi znicili rannu mladost:D
uran v 4.dome vzdy prinasa alebo znasobuje tuzbu po nezavislosti od rodinneho prostredia a tiez potreby sa naucit byt nezavisly na vlastnych korenom, ci emociach...a na zaklade tohoto sa potom aj deju veci... napriklad ak clovek zazije nejaku uranovsku katastrofu v rodine, tak je to znakom, ze ho "osud" uci aby sa odprostil od nejakych pevnych put a inovoval svoju zakladnu...-PUH-
neznámy
neznámy | 15.10.2014 07:46
To má zaujalo čo môže byť tá urqnovska katastrofa dáš mi prosím aspoň jeden príklad pre lepšiu predstavu?ďakujem
Dogi
Dogi | 15.10.2014 10:04
Ja ti môžem dať veľa príkladov zo svojho života :-). Mám zle aspektovaný Urán v 4.dome plus dobre aspektované Pluto v konj s IC :-D. Okrem iného mám aj tu spomínanú kvadratúru medzi Uránom a Marsom (prskavá energia...dosť ťažké zvládnuť)
Príklad...napr...otec alkoholik, potreba v nebezpečnej situácii rýchlo opustiť domov...atď...nuž ale aby som tu nestrašila...ako som sa vyvíjala a žila si svojim (pre mnohých zvláštnym) spôsobom svoj život...nakoniec cez rôzne udalosti a aj krízy som si postupne vybudovala svoj vlastný domov a vlastný životný štýl, tak aby som sa v ňom cítila dobre. Je to moje útočisko. Prístup k životu pôvodnej rodiny mi jemne povedané veľmi nesedel. Od pôvodnej rodiny si dnes držím veľmi slušný odstup a smrťou mojej mamy (vtedy som mala okrem iného Urán v opozícii na Pluto) sa môj rodinný a domáci život zmenil nenávratne.
Som si vedomá, že Urán a Pluto so mnou svoju prácu neskončili. Zmeny a aj krízy v súvislosti s tým určite ešte budú. Viem. Pochopila som, že sa môžem spoliehať len na seba a zdroje (základňu) ktorú mám v sebe. A o to zrejme ide ;-)
neznámy
neznámy | 24.10.2014 22:46
A ktora je podla Vas dobra kniha o astrologii?
neznámy
neznámy | 25.10.2014 09:43
dobre knihy najdes napriklad v tomto zozname, ktory som zostavil...samozrejme, kazdy zoznam je subjektivny, ale myslim, ze vela ludi, co sa venuju astrologii, by neprotestovalo s tym, ze nie su to kvalitne knihy:

http://www.zverokruh.sk/top-rebricek-astrologickej-literatury/
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...