mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

Urán na Descendente

neznámy
neznámy | 23.9.2014 09:38
No neviem, uránske tipy trvajú na slobode a priestore za každú cenu a podľa mňa sú aj dosť sebeckí, neberú moc ohľad na ostatných... navyše ja som vyslovene plutonický tip, aj keď mám v sebe aj dosť vzduchu, tak práve preto mi to nejde do hlavy, že prečo práve Urán má zohrávať hlavnú úlohu v mojich partnerských vzťahoch? -CONFUSED-

Inak, ja som si skôr myslela, že ten Urán na Desc. v direkciách a solári bude skôr o mojom postoji vo vzťahoch, že sa nebudem chcieť ja viazať a budem preferovať skôr slobodu ako záväzok, no zrejme to bude skôr o tých nečakých stretnutiach a zoznámeniach ako píše Neco. Mám tam aj Lunu spolu s Uránom na Desc. v direkciách, tak a momentálne nemám chuť ísť do nejakého vážneho vzťahu s niekým, ani takých mužov čo by ma zaujali nestretávam. No neviem, uvidím o rok ako to bude :)...
neznámy
neznámy | 23.9.2014 10:01
no práveže tak ako si to myslela tak to aj je. len tam hrá myslím väčšiu úlohu radixové postavenie, ale ono sa to počas života mení tie naše nálady.

myslím, že tam ide o to, či sa to dostalo na vedomú úroveň, alebo to zostalo na nevedomej. to čo zostáva na nevedomej úrovni, prichádza akoby zvonka. priťahujeme si veci nevedome. je to vlastne na spôsob 12. domu, kde je nevedomie ústrednou témou
martinbd
martinbd | 23.9.2014 10:11
Nepoznám túto techniku, každopádne ale aj tak je to vplyv len na krátke obdobie, je to tak?
neznámy
neznámy | 23.9.2014 10:18
Hmm, no to je zaujímavé, určite si podvedome priťahujem práve tie uránovské tipy, kt. sa nechcú viazať a chcú mať svoju slobodu a ja zasa chcem naopak to, že chcem mať seriózny vzťah a trvám na určitých záväzkoch vo vzťahu.
Inak, ak píšeš o tej nevededomej úrovni tak je to určite tak, že k sebe priťahujeme to, čo v sebe máme, ale o čom zároveň nevieme a potrebujeme to z podvedomia dostať von napovrch a objaviť to v sebe, tak možno u mňa práve preto ten Urán a ja s tým Plutom a jeho intenzitou zasa priťahujem naopak ich. Heh, ale tak dosť tejto ťažkej psychoanalýzy na ráno -PUH-...

Mimochodom v tranzitoch mám Urán v 12. dome, takže sa to dá pekne pospájať celé dokopy. :)
neznámy
neznámy » martinbd | 23.9.2014 10:21
až také krátke obdobie to zasa nie je, tá direktívna Luna tam osciluje okolo direktívneho Desc. a Uránu dosť dlho a dosť sa to zobrazuje aj v reály to moje vnútorné rozpoloženie. V každom prípade direkcie je dosť ťažké skúmať a chce to hlbší vhľad do daného človeka, že čo rieši... aspoň myslím, že to tak je.
neznámy
neznámy | 23.9.2014 11:30
Ja by som sa ani tak veľmi neoznačovala za uránovský typ. Pretože Luna na IC v Levovi v opozícii na MC + Slnko vo Vodnárovi a tiež Venuša v Kozorožcovi v 8.mom dome zo mňa robia usadlejšieho človeka. Rodina a partnerstvo je pre mňa nadovšetko. Ostatné sa tomu podriaďuje, samozrejme aj kariéra. Nikdy som nestriedala partnerov, aj keď také typy možno priťahujem. Dlho som čakala, preverovala, kým som so svojim výberom správneho partnera bola spokojná, až tak som zakotvila. Do istej miery za to vyberávanie môže aj môj dominantný Merkúr.
Nie som si istá, ale ty máš v Radixe asi v napätí Mesiac na Desc. vo Váhach s Uránom v Strelcovi v 8.mom dome. To by mohlo naznačovať, prečo sa asi tvoji predošlí partneri nechceli veľmi viazať, alebo dokonca ženiť sa. Čo myslíš?
neznámy
neznámy | 23.9.2014 11:55
Ale tak jasne, ja som to zhodnotila dost subjektivne na zaklade Tvojich uranovskych crt,takze nebolo to komplexne... ta Venusa v Kozorozcovi je samozrejme o nieco inom a navyse vo 8. dome a Luna tiež.

Inak,je to práve naopak, paradoxne doteraz som mala všetkých bývalých priateľov práveže takých, že sa chceli viazať a už dva krát som skôr stihla ukončiť vzťah tesne pred tým, než ma stihli požiadať o ruku -LOL-... priťahujú ma však muži, čo majú radi slobodu al. ma skôr fascinuje taký ten dobrodružný neviazaný štýl života ale sama ho neviem realizovať. Mám plný 9. dom totižto a áno mám Urán vo 8. dome, ale nie je tam žiadny aspekt s Lunou. Ten Urán na Desc. je asi predsa len o mojej osobnej slobode vo vzťahoch a tom,že priťahujem také tipy skrz to moje vlastné nenaplnenie.
martinbd
martinbd | 23.9.2014 12:03
Neviem čo je to za technika, ak máš nejaký link, pošli, nie je to tak, že sa tá konštalácia opakuje každý rok?
neznámy
neznámy » martinbd | 23.9.2014 12:13
Veď to máš aj na Star Fisheri... Vyberieš si typ horoskopu ODVOZENÝ... a potom Typ.. Sekundárni direkce (progrese)... a máš to.
neznámy
neznámy » martinbd | 23.9.2014 12:13
to je jedndoduché... otvoríš si radix a posúvaš ho taký jak je po dňoch ako po rokoch až do svojho veku. väčšinou sa asi tento horoskop prirovnáva k radixu tým istý spôsobom ako tranzity, ale ja možno ešte skôr používam len samotný posun radixu. funguje to jedným aj druhým spôsobom. osobne si myslím, že po radixe je hneď toto posunutie ďalšou semennou formou "príčin", ktoré sa potom premietajú aj na radix
martinbd
martinbd | 23.9.2014 12:28
Ináč Urán na DSC v soláre by mohol fungovať, to s tými direkciami mi ešte vyjasni. Podľa mňa sa to môže prejaviť rôzne, či už ide o Uránsky typ človeka, alebo že to bude nepredvídateľné, alebo že budeš potrebovať slobodu vo vzťahu, dokonca aj všetko naraz. Úloha bude asi integrovať ten princíp do vzťahov nejakým prospešným spôsobom a hlavne sa pozri, čomu u teba vládne Urán, lebo to vládcovstvo sa prenáša aj do ďalších techník.
martinbd
martinbd | 23.9.2014 12:35
No moment, prečo po dňoch? však aj po hodinách nie? Tým pádom by sa ten DSC hýbal dosť rýchlo. sekundárne direkcie fungujú aj podľa hodín. No neviem, s týmto som sa ešte nestretol.
neznámy
neznámy » martinbd | 23.9.2014 13:51
No ja praveže neviem ako sa to prejavuje v direkciách, len si myslim, ze sa to takto môže javiť...preto som založila diskusiu, aby som sa dozvedela od ľudí, kt. takýto aspekt mali al. majú. Môže to byť rôzne, buď sa tak budem prejavovať ja vo vzťahoch, že budem uprednostňovať viac slobodu al. budem takých ľudí, k sebe priťahovať ako partnerov, prípadne, všetko dokopy.
Urán u mňa vládne pravdepodobne 11. domu, ale to závisi od systému domov aký zvolím.
neznámy
neznámy » martinbd | 23.9.2014 15:31
vraj sa to delí na pomalé a rýchle direkcie. pomalé sú tie keď posúvaš po dňoch, a rýchle po hodinách. ked totiž posúvaš kolečko po dňoch, ascendent a všetky domy sa posúvajú skoro rovnakou rýchlosťou ako slnko. urobia skok o 360° + cca 1°. tým sa hlavné osy posúvajú akoby pomlay dopredu. ak chceš analyzovať určitú fázu roka, môžeš použiť rýchle direkcie, ale tam sa pohubujú väčšinou len domy. jediný prípad kedy som ozaj zaregistroval (s oneskorením) význam rýchlych direkcií bola otočka mojej retrográdnej venuše - tam to fungovalo fakt na presný deň v mojom živote.
martinbd
martinbd | 23.9.2014 15:33
Tak tie direkcie fungujú zhruba ako tranzity, niektorí tvrdia že viac vnútorne, ale napríklad Hand písal, že sa mu to nepotvrdilo, že to berie ako tranzity.
neznámy
neznámy » martinbd | 23.9.2014 15:37
Ja direkcie beriem ako vnútorné duševné rozpoloženie človeka, z kt. však vyplývajú činy daného jedinca a správanie navonok. Vonkajšie udalosti ako tranzity však podľa mňa direkcie samy o sebe neukazujú, preto je ich ťažké analyzovať ak dotyčného človeka osobne nepoznáš a nevieš čo vnútorne rieši.
martinbd
martinbd | 23.9.2014 16:11
Aj tranzity fungujú na podobnom princípe. Predpovedať vonkajšie udalosti či už z direkcií, alebo z tranzitov je trochu trúfalé. Astrológia nie je veštenie, preto predpovedať udalosti ani úplne nie je možné, aj keď do istej miery je možné nájsť obdobia, v ktorých sa tá či oná udalosť stať môže. Ale niekedy vonkajšia udalosť nemusí korešpondovať s vnútorným rozpoložením, aspoň naoko.
neznámy
neznámy » martinbd | 24.9.2014 11:08
s R. Handom súhlasím myslím vo všetkých podstatných veciach ktoré tvrdí.

tisha:

hlavný rozdiel medzi tranzitmi a direkciami je, že tranzity hýbu kolektívnymi silami, zatiaľ čo direkcie čisto osobnými. v tranzitoch nemá význam hľadať osudovo dôležité postavenia v rýchlych, respektíve osobných planétach. v direkciách sa tieto osobné planéty naopak pohybujú veľmi pomaly a tam nadobúdajú na veľkom význame. a zase kolektívne planéty v direkciách takmer stoja na mieste celý život, takže tie nám samé o sebe neukážu pohyb osudu. akurát tranzity nám robia aspekty na osobné planéty a osobné planéty v direkciách na kolektívne. navonok sa to môže prejaviť tak, že vôbec nevieme či ide o tranzity, alebo direkcie. žeby zase nejaká polarita??
neznámy
neznámy » martinbd | 24.9.2014 11:54
Ja sa tu nechcem natahovat o tom co su tranzity a co su direkcie... kazdy kto trochu robi s astrologiou a sleduje si tranzity, direkcie a solar si to môze vylozit po svojom a myslim, ze to tak aj kazdy robi. V kazdom pripade podla môjho osobneho pozorovania tranzity ukazuju aj na vonkajsie dianie v zivote jedinca, ale to nema nic spolocne s prognozovanim buducnosti a predpovedavanim buducich udalostí. Tranzity ich vsak môzu naznacovat, ze sa nieco stane, avsak nikdy nemôzeme s istotou vediet, ze co sa stane...
martinbd
martinbd | 24.9.2014 12:11
Prečo naťahovať? Diskutujeme, navzájom sa obohacujeme. Aj v direkciách, keď si všimneš, tak sa dejú udalosti. Napríklad v astrodiagnostike direčný Mesiac môže byť spúšťačom choroby. Mám nejaké príklady, ale zasa, nechcem vyťahovať veci, ktoré sa týkajú iných ľudí. Tak aspoň na seba vytiahnem, že pri direkciách Venuša, keď som si pozrel do minulosti, tak som dobre zarobil. Raz to bolo spojené s cestou do zahraničia, Venuša (vládca II.) bola direkčne v trigone na Jupiter (vládca IX.), myslím že veľmi pekný a zjavný príklad. Takže len ťažko odlíšiť direkcie od tranzitov. V obidvoch prípadoch ide o vplyv vnútorný ale môže sa prejaviť aj navonok.
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...