mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Astrológia a horoskopy - 

Urán kvinkunx Slnko

neznámy
neznámy | 16.7.2014 12:21
Prosím, viete mi niekto poradiť čo značí takýto tranzit Urána kvinkux Slnko? Urán tranzituje v 7. dome, pričom je vládcom 5. domu, vytvára momentálne orbis 0°00´. Prípadne, ak ste takýto tranzit mali, prispejte mi osobnou skúsenosťou... Ďakujem. :)
neznámy
neznámy | 16.7.2014 13:05
a kde je slnko???

takže človek najskôr asi s prekvapením zistí nejakú novú vec, ktorú o sebe nevedel - pri podnetoch urána na slnko, alebo to bude niečo s čím sa nebude vedieť stotožniť. a povie si ups.. to je trošku problém. to nejak nejde dokopy. ak bude slnko v 2d, zrejme sa tam budú vylučovať peniaze a vzťahy. tak ma napadlo, že čiste teoreticky by to mohlo byť aj náhle zistenie rovnakej (urán-univerzálnej) sexuálnej orientácie (5d, 7d). a slnko je vnímanie samého seba, za koho sa považujeme a s čím sa stotožňujeme. ale to by muselo byť niečo naznačené už aj v radixe (slnko, venuša, mars). možno sa nebude vedieť stotožniť s určitými uránskymi vlastnosťami u druhých, alebo príliš slobodnými, nevypočítateľnými vzťahmi, možno bude musieť tráviť/spracovávať u niekoho vo vzťahu bisexualitu (v partnerskom). alebo povaha dotyčnej osoby s kvinkunxom sa začne správať nečakane vo vzťahoch, možno zistí, že nedokáže zotrvávať v dlhodobých vzťahoch. ale môže aj stretávať rozporuplných ľudí. vzťahy jej/mu budú ukazovať veci, ktoré sa bude musieť naučiť integrovať do svojej osobnosti, alebo, ktoré nedokáže integrovať a musí sa niečoho vzdať. človek môže mať pocit, že sa musí vzdať buď jedného alebo druhého
neznámy
neznámy | 16.7.2014 13:11
Uranovske tranzity by mali nejakym sposobom narusit zabehnuty zivot. Prinasa necakane, nahle zmeny. Ja s Uranom nemam problem, bo tam zvycajne nemam cas nad tym dumat, proste sa to stane. Mne tranzituje Mesiac, aj Slnko, ale nejak to zatial nevnimam.
neznámy
neznámy | 16.7.2014 13:31
a kvinkunxi samé o sebe sú často o nečakaných zmenách. tam človek zastane na križovatke a zistí, že cesta zrazu nejde pohodlne ďalej rovno, ale treba sa rozhodnúť. cúvať sa na križovatke nedá a rozhodovať sa dvakrát tiež nedá.
neznámy
neznámy | 16.7.2014 13:42
Nejsem tak dobrý astrolog, kvinkuxy nejsou moje doména, ale jak jsem tak četla ten dlouhý příspěvek od Sokrata, tak mne napadlo, aby to nebylo něco, co koresponduje s tvým včerejším diskuzním tématem:D-LOL-...že budeš muset asi přehodnotit některé své neochvějné postoje v oblasti partnerství a sexuality....:D...no já nevím...;)
neznámy
neznámy | 16.7.2014 13:49
Ďakujem pekne za objasnenie. :) Keďže sa jedná o najtesnejší aspekt aký je vôbec možný, som zvedavá ako sa to prejaví navonok. Okrem toho keďže ten tranzit Urána je v 7. dome a je zároveň vládca 5. domu, predpokladám, že sa to prejaví nejakými nečakanými zmenami v partnerských vzťahoch. Okrem toho ten Urán odtiaľ vytvára trigón na Venušu a tiež Urán.

Slnko je v natíve v 12. dome a je vládcom 11. domu,kde je aj Venuša.

Čo si písal o tej zmene sexuálnej orientácie a prekvapivých zistení o vlastnej orientácii na rovnaké pohlavie, tak v tomto prípade je to absolútne vylúčené. Skôr by som to videla fakt na tie zmeny zabehnutých kolají vo vzťahoch, keďže je tam to výrazné prepojenie 5., 7. domu a tiež je prepojená Venuša s tým Uránom.
neznámy
neznámy | 16.7.2014 13:50
Dakujem pekne za spatnu vazbu. Na Mesiac je kvinkunx, na Slnko je kvadratura. Mozem potvrdit, nemam zrovna obdobie, kedy by som mohla cuvat alebo uhybat. Ked som to obcas skusala, tie pocity boli hrozne a aj dopad. Je to asi aj plutonskymi tranzitmi ktore mam, tam cuvat a uhybat tiez nie je dobry napad. Jedine, co mi nerobi problem je rozhodovanie, vsetko akoby musim robit pocitovo. Cestu dopredu nemam vobec pohodlnu, ale nevadi mi to, uci ma to pokore a ucim sa ovela viac, ako keby veci idu lahko.
neznámy
neznámy | 16.7.2014 15:28
Zaujímavá téma, a čo potom s kvinkunxom od Uránu (7dom) na Mesiac (12dom)? Práve som na tento tranzit pozerala a na internete som nič nenašla. Urán je vládcom 5. domu a Mesiac je vládcom 10. domu. Presný aspekt som mala pred viac ako mesiacom, ale neviem čo by to mohlo znamenať... Už teraz ďakujem za objasnenie.
neznámy
neznámy | 17.7.2014 11:09
12. dom je hlboká psychológia. treba si to predstaviť tak, že sa aktivuje kvalita slnka v 12d cez povahu kninkunxu. slnko v 12d je tak trochu utiahnuté v tieni. v 12d sú nahromadené nevyriešené/nespracované zážitky z minulosti (detstvo, minulé životy). určité bloky - vzorce správania, myslenia a reakcie na podnety budú komunikovať s uránom cez kvinkunx a 7d. možno sa tie bloky vzniknuté v minulosti budú riešiť tak aby si ich človek uvedomil cez vzťahy (a možno sa budú riešiť bloky práve týkajúce sa vzťahov). slnko v 12d je o to viac o hľadaní samého seba a o hĺbaní v sebe

ale toto nie je tvoj horoskop
neznámy
neznámy | 17.7.2014 11:18
Hmm, uvidíme ako to nakoniec dopadne, v každom prípade včera keď bol ten najtesnejší aspekt Urána v kvinkunxe so Slnkom, osoba, kt. sa to týka zažila niečo dosť nečakané, čo sa týka poznania seba samého pričom okolnosti sa zvrhli dosť nečakane. Takže ono to funguje, náhoda to určite nebola. -YES-

A áno, nie je to môj horoskop, týka sa jednej osoby, na kt. mi dosť osobne záleží.
neznámy
neznámy | 17.7.2014 11:22
na povahu aspektov sa dá pozerať analogicky k znameniam/domom vzhľadom od prvého znamenia/ascendentu. ak by sme mali všetky domy 30°, tak kvinkunx od ascendentu (150°) by bol v 6, alebo 8. dome. jeho kvalita sa vťahuje čiastočne aj k týmto domom/znameniam. preto tam môže byť pocit plutónskych tranzitov, že 8d/škorpion je 150° od ascendentu/0°barana. panna aj škorpion majú spoločné kvality prispôsobovanie, vzdávanie sa niečoho a tiež je ta určitá forma krízy. medzi 6d/pannou a 8d/škorpionom je aj určitá polarita protikladov - 8d totálna manipulácia a podriaďovanie, nadvláda a 6d totálne podriadenie sa, prispôsobenie, pokora, odovzdanie a služba. každá polarita je vlastne jeden celok a každá polovica je len jedna strana tej istej mince. pri aspektoch je preto dobré zvážiť aj to či je aspekt dobežný, alebo rozbežný. podľa toho sa povaha jemne sfarbí príslušným znamením/domom
neznámy
neznámy | 17.7.2014 12:13
mohlo by to byť niečo podobné, akurát v hre nebude slnko - pocit identity, sebavedomie, ale luna - pocit vlastného ženstva (materstva), materských kvalít - ochraňovanie, vyživovanie, starostlivosť, pocit bezpečia, domov a tiež vzťah k vlastnej matke, prípadne deťom. je to naše vnútorné dieťa, ktoré potrebuje/potrebovalo (v minulosti) byť híčkané. urán môže spôsobovať citový rozruch lune v 12d, ktorá nechce niektoré veci zviditeľňovať, alebo vyplávu na povrch neznáme pocity a potreby
neznámy
neznámy | 17.7.2014 13:55
No to môže byť pravda. Momentálne som v záležitostiach Luny dosť zmätená a neviem, čo by bolo najvhodnejšie. A stretávam sa aj so zvláštnymi pocitmi smútku. Niečo ma trápi, ale vôbec neviem, čo. A potom ten pocit z ničoho nič zmizne.
A teraz ma napadlo, že dva dni po presnom aspekte som spravila zásadný krok ku splneniu veľkého detského sna. A bolo v tom sne veľmi veľa emócií.
neznámy
neznámy | 17.7.2014 16:09
na riešenie problémov spojených s 12d je asi vhodný dobrý psychoterapeut a meditácie, pretože treba dostať do vedomia nevyriešenú minulosť a vedome ju spracovať. inak máme pocit, že nás niečo prenasleduje.

ja osobne počítam kvinkunx medzi základné aspekty, pretože je to násobok 30° - jedného slnečného znamenia (jedine polosextil je z určitých dôvodov príliš slabý). kvinkunx nie je moc jednoduchý aspekt a 12d tiež. ťažké aspekty a domy nás tlačia k tomu aby sme rozvíjali svoje vedomie, uvedomovali si veci a integrovali ich do seba, (do kruhu), pri kninkunxe je to často uvedomovanie si jemných rozdielov čo je čo, konkrétne čo vlastne chcem, pretože prišiel čas chcieť len jedno. toto rozlišovanie môže súvisieť s analógiou znamenia panny (kritické zameranie sa na detaily)
neznámy
neznámy | 17.7.2014 19:25
-ROFL- -YES- tak toto ma teraz dostalo. Vždy som chcela mať za kamaráta nejakého psychológa, ale bohužiaľ sa mi to nepodarilo. Mám veľmi blízko k tejto profesii, veľmi sa mi toto odvetvie medicíny páči. Páči sa mi pohľad psychológa, keď na vás pozrie a vy viete, že mu proste neutečiete, že vie o vás aj to, čo vy zatiaľ nie. Úžasné povolanie. Zatiaľ sa však nevyskytol dôvod ísť k nemu.
Ale Urán určite prebúdza vo mne niečo nevyriešené z minulosti, čo čaká na svoju chvíľu.
neznámy
neznámy | 17.7.2014 20:58
12d podobne ako ryby/neptún majú v sebe potrebu záchrany. alebo zase - kvalitu záchrany, pretože tá sa môže prejaviť oboma smermi - záchranca/spasiteľ, alebo obeť. luna sú naše emócie/city. v 12d to bude zrejme o potrebe citového "spasenia", o záchrane pomocou empatie. taká luna zrejme potrebuje niekoho, kto ju pochopí bez toho, aby musela sama bojovať o pochopenie. v 12d je stiahnutá pred okolitým svetom. tam sú utiahnuté hlavne citové záležitosti, o ktorých nerada rozpráva, pretože sa bojí, že bude nepochopená, alebo vystaví svoje zraniteľné miesto.

pozri si ešte iné systémy domov - campanus, koch. neviem aké používaš. pozri sa či v niektorom systéme domov nieje hrot 11 domu v rakovi. to by mohlo vysvetľovať toho "kamaráta". a v 12d by bolo možné aj to, že skôr snívaš ako reálne máš. pokiaľ by ti padli hroty domov v rôznych systémoch do raka (10,11), tak luna by mohla byť čiastočne vládcom jedného aj druhého domu.
neznámy
neznámy | 18.7.2014 07:02
Je to tak ako pises.-YES- A inak Mesiac mam v panne.:) Mne na Mesiac krom Uranu zacal aj tranzit Pluta. A tiez ma caka tranzit Pluta na Slnko. V sekundarnych direkciach, tam mi tiez prechadzal Mesiac siestym domom:), teraz odpalil uz do siedmeho, co bude robit tam, to netusim. Asi vegetit.:) Tranzitne Pluto mam piatym domom. Sem tam sa udeju zvlastne nahody (Uran?), ale mozno z toho bude nakoniec celkom pohodickove obdobie.:)
neznámy
neznámy | 18.7.2014 11:02
S týmto úplne súhlasím. Naozaj veľmi nerada sa otváram pred svetom. Stále mám obavu, že odkryjem nejakú podstatnú časť zo seba, ktorá má byť podľa mňa navždy skrytá. Naozaj nechcem, aby o mne ktokoľvek, koho poznám osobne, vedel úplne všetko, alebo aspoň väčšinu. A potom je človek ako v začarovanom kruhu. Čím som staršia, je to lepšie, ale stále sa nedokážem otvoriť ako ostatní ľudia.

Pozrela som si aj ostatné systémy domov, ale vo všetkých mi vychádza Luna vládcom iba 10. domu. Tá Luna ako vládca 10. domu môže tiež znamenať to, že som niekedy chcela byť psychológom... A keďže to nevyšlo, možno práve preto chcem mať aspoň takého kamaráta.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...