mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Urán a Saturn v druhom dome a vplyv na partnerský vzťah

neznámy
neznámy | 18.11.2013 20:09
Zdravím Vás ,
Chcel by som sa poradiť ohľadne správnosti interpretácie nasledujúceho problému:

Mám Urán a Saturn v druhom dome a obe planéty sú si v blízkosti. Urán skôr poukazuje na extravagantný štýl a nestabilitu vo financiách , naopak Saturn skôr na tendenciu hromadiť majetok a neriskovať ( čo sa na mňa hodí aktuálne viac ). Pri skúmaní radixu som ešte v 8 dome , ktorý z časti pojednáva aj o uspokojovaní potrieb našiel na hrote Býka, ktorý pojednáva o stabilite ale dom samotný je v Cheironovi , podľa literatúry asi opak. Teda neviem ako sa mám vyznať v tomto rozpore resp. čo by asi poradil astrológ pri tomto horoskope, ak by chcel dotyčný vo financiách nájsť aspoň relatívnu stabilitu.

No a druhý problém , ktorý vychádza aj z názvu témy poukazuje na 7 dom ( nemám v ňom žiadnu planétu ) , ale na jeho hrote je opäť Býk, ktorý hovorí o trvalom a materiálnom spolužití s potenciálnym partnerom. Ako však priniesť do partnerstva materiálne a stabilné prostredie , pokiaľ je v horoskope prítomná tá finančná nestabilita ? ( ak si to vysvetľujem správne ). Trochu mi tu naháňa strach môj 12 dom ( bez planéty v ňom ) , ktorý má na hrote Váhy, čo môže značiť aj rozvod.

Z hľadiska celkovej ( komplexnej ) interpretácie horoskopu som absolútny začiatočník, preto ďakujem za každý postreh , ktorý by mi pomohol orientovať sa v tých rozporoch.
martinbd
martinbd | 19.11.2013 07:59
Zdravím, ak sú v tom dome dve protichodné planéty, tak by bolo dobré zistiť, či sú v konjukcii, ak sú, tým pádom by sa to vykladalo ako spojenie týchto princípov, ak nie, tak je dobré pozrieť, ktorá planéta uplatní viac svoj vplyv, dobre je napríklad určiť silu planét (napríklad podľa nejakého systému obodovať), a podľa toho ktorá je silnejšia, tak tá by mala svojou silou a teda aj vplyvom prevládať, ak je napríklad Saturn aj Urán v Kozorožcovi, tak Saturnov vplyv by mal byť silnejší, pretože Saturn je v Kozorožcovi doma, ďalej je dobre si uvedomiť, ktorá planéta sa nachádza bližšie k hrotu daného domu, pretože tá by tiež mala mať významnejší vplyv. V podstate v niektorých prípadoch je to ľahké rozhodnúť, v iných ťažšie ...
Čo sa týka toho 7. domu, tak je dobré uvažovať aj vládcu, čo je v tomto prípade Venuša, Venuša je vlastne prirodzený vládca siedmeho domu. Takže pozrieť kde sa nachádza, dom a znamenie, a ako je aspektovaná. Ak je napríklad v Levovi v deviatom dome, tak to môže byť napríklad pyšný/sebavedomý, krásny partner/partnerka zo zahraničia, alebo vo Váhach v dvanástom dome, to môže byť tajný vzťah, tajná láska.
neznámy
neznámy | 19.11.2013 08:43
Mám podobný problém,som skoro celá zemská a konzervatívna a urán je tak isto v druhom dome...mám rada istotu a plánovanie ....urán v druhom dome mi dáva zabrať,bývam doslova na prášky s nestabilnej finančnej situácie.......Možno teraz prechodom uránovských tranzitov som sa s ním ako-tak zmierila,ale je to fuška-BLUSH-
martinbd
martinbd | 19.11.2013 16:13
ten Urán je v akom znamení a v akých aspektoch?

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...