mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

tranzity planet v domoch

vandalka
vandalka | 23.10.2012 02:01
ahojte,
som este viac menej zaciatocnik v oblasti astrologie a chcela by som poradit..
Ako mam zistit, ze nejaka aktualne tranzitujuca planeta je v nejakom (mojom) dome? Ked aj viem, v akom je postaveni k mojim natalnym planetam, neviem vylustit, v akom sa nachadzaju dome. Suvisi to s domami v natalnom horoskope? Napriklad momentalne mam Uran v trigone s natalnym mesiacom. A dalej co? :)
Moc dakujem za kazdu odpoved a prajem dobru noc :)
vandalka
neznámy
neznámy » vandalka | 23.10.2012 15:33
najjednoduchšie to asi zistíš tak, že si stiahneš nejaký astroprogram a pozrieš si to v ňom :)
vandalka
vandalka | 23.10.2012 16:56
Ahoj, dakujem za odpoved.
Mam taky program, ale ten mi graficky zobrazuje len moj natalny horoskop a vypise tranzity (bez domov). Ale mi nejaky odporucis? Momentalne mam ZET 7, ale "hram sa" s nim len kratko :)
K tym domom... priklad: mam asc vo vahach, co je moj 1.dom. Saturn je teraz v skorp. Znamena to, ze saturn teraz prechadza mojim 2.domom?
Dakujem
neznámy
neznámy » vandalka | 23.10.2012 17:43
netuším čo to je za program, moc sa v tom neorientujem, ale je zvláštne že ti nezobrazuje domy.....
ja som tiež len úplný začiatočník, používam voľne stiahnuteľný program starfisher, tak ako mnohí zverokruháci
tvoj Saturn tranzituje 1.domom (hroty domov sa nekryjú so znameniami, niekedy zasahajú aj viac znamení)
takže veľkosť domov môže byť v každom horoskope iná, podľa momentu narodenia sa určí ascendet (to je tiež hrot 1.domu) a MC (hrot 10.domu) a od toho sa odvíjajú ostatné domy, najjednoduchšie bude, ak použiješ program, ktorý to vie vypočítať a nakreslí ti to :)
neznámy
neznámy » vandalka | 23.10.2012 18:55
skus si stiahnut cesky freeware astro program Starfisher (najdes ho pomocou googla).
ano, suvisi to s domami v natalnom horoskope...neviem ako teraz pracujes s horoskopom, ale jednoducho zoberies svoj radix a k nemu na vonkajsi okraj zakreslis tranzitujuce planety...a v ktorom radixovom dome sa nachadzaju, tak cez ten dom prave prechadzaju...
kazdopadne by som sledoval hlavne tranzity Jupitera a Saturna a ostatnym by som neprikladal az taku vahu, lebo osobne planety prejdu cez dom za niekolko tyzdnov a transsaturnske planety zas pobudnu v jednom dome aj niekolko rokov, casto 10 a viac, cize ten vplyv nie je az taky znatelny ako ked tranzituje cez domy Jupiter alebo Saturn...
vandalka
vandalka | 24.10.2012 15:41
dakujem obom :) Program som si stiahla, vyzera fakt lepsie ako ten, co som pouzivala predtym. Len neviem vycitat odtial dobu posobenia tranzitov. Ako zistim, ze dokedy budem mat Saturn v ASC? Vidim z radixu a tranzitov, ze uz je takmer v 2.dome..ale predsa este nie :) Dik za odpoved.
V
fandy
fandy » vandalka | 24.10.2012 18:46
Ja pouzivam na telefone s androidom program AstroTab Free stiahnuty z Obchod play. Pouzivate ho niekto, mate s nim niekto skusenost?
neznámy
neznámy » vandalka | 25.10.2012 12:21
na liště Starfisher je modrá šipka, na tu kliknete a otevře se vám volba tranzitujících (nebo progresivních) planet
výběr planet a prvků v radixu
výběr aspektů pro tranzity

na začátku můžete zvolit nejen výpočet s orbisem, ale i přechod přes hroty domů a vstupy do znamení )to bych vynechal, podobně jako zohlednění precese)

je tam ke stažení také český manuál a hlavně: nebojte se programu a celý ho prohlédněte a vyzkoušejte. největší potíže si dělá každý uživatel, tím, že se bojí na software šahnout, aby ho nějak nepoškodil, ale tady není co poškodit, navíc je Starfisher zadarmo, tak se ho nebojte a prošmějděte ho

N
vandalka
vandalka | 25.10.2012 13:33
Dakujem za odpoved :) Nie, ja sa programov nebojim - klikam na vsetko, skusam vselico. Len som este zaciatocnik (a cim dalej toho zistujem, zaroven zistujem aj toho, kolko toho neviem..), tak niektorym veciam asi nerozumiem..proste to studujem aj s knizkami a tak. Lepsi manualk tomu programu by sa zisiel..ale ten, co tam je,je velmi strucny.
Zaklikla som aj tie prechody cez domy atd. Viem ich vycitat z nakresu radixu, ale neprisla som na to, ako vycitam, ze dokedy nejaka planeta bude v niektorom z domov, pripadne, ako dlho nejaky tranzit bude trvat...viem len, za sa prave deje :)V.
neznámy
neznámy » vandalka | 25.10.2012 14:31
-LOL-
astrológia je omnoho komplikovanejšia a rozsiahlejšia, ako sa na prvý pohľad zdá
v starfishery je mnoho funkcií, ale mne ako začiatočníkovi celkom vyhovuje používať manuálne točenie pomocou tlačítok hodiny, dni, týždne
pekne vidieť ako sa pohybujú rýchle a pomalé planéty, ako často cúvajú (retrográdny pohyb) a celý princíp a logika sa tak pekne ukladá do hlavy :)
vandalka
vandalka | 25.10.2012 18:15
jeeeej, to je tam na to? ja som tie gombiky skusala a nic to nerobi. Ani teraz :( Ale problem asi nebude v programe :D ved ja na to pridem :)
vandalka
vandalka » vandalka | 25.10.2012 18:22
uz to maaaaaam...dik :)

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...