mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Astrológia a horoskopy - 

Tranzity na 12. dom

neznámy
neznámy | 4.3.2014 12:53
Ahojte. Pozerala som si svoje momentalne tranzity a ako tak pozeram, mam momentalne môj 12. dom plne obsadeny tranzitujucimi planetami - Slnko, Mesiac, Uran, Neptun. Najmä Mesiac mi tam vytvara opoziciu na 3 nativne planety Mesiac, Mars, Pluto. Celkovo ma 12. dom dost fascinuje, v native vsak v nom nemam ziadnu planetu, ani nic ine. Ja mam momentalne take obdobie, ze sa dost distancujem od priatelov a od ludi celkovo a radsej som sama a coraz viac sa ponaram do hlbin sebapoznavania a vela citam. Doslova samotu a klud vyhladavam, co je dost cudne pre mna, kedze som normalne dost spolocenska a mam kopu priatelov a znamych. Chcem sa vas preto spytat, ake mate skusenosti s 12. domom a ako ste prezivali obdobie, ked tranzitujuce planety silne obsadili vas 12. dom? Dakujem za vsetky vase prispevky ;)...
neznámy
neznámy | 4.3.2014 16:11
Nevím, kdy přesně jsem měla ve 12.domě nejvíc planet, Slunce mi přes něj přechází vždy v červnu a to jsem nevysledovala žádné tendence k izolaci. Mám teda v něm normálně dost planet, tak mi to možná kvůli tomu ani nepřijde. Nejdramatičtější období jsem měla, když mi 12.domem přecházel Saturn a Severní uzel, ale v tom měla prsty spousta dalších konstelací.
neznámy
neznámy | 4.3.2014 19:13
S tým Saturnom sa zhodli na negativnych skúsenostiach viacerí ľudia, avšak, s tym Severnom uzlom som si myslela, ze som uz sama. :)
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 5.3.2014 01:36
Neviem posúdiť, ako vnímam tranzity práve týmto domom, hoci ja mám práve Jupitera na tomto mieste. 12. dom mám prázdny, vládne mu Luna, ktorú mám v radixe na rozhraní 2.-3. domu v Panne.
Naposledy som mala v tomto dome Saturn v 2004-6 roku ale už si celkom nepamätám, ako som žila. Viem, že som mala náročné ale že veľmi náročné obdobie s mamkou, začala som mať prvý vážny vzťah, ktorý si ale prešiel aj svojim peklom v priebehu 4. rokov.... veď som potom takmer prestala chodiť von...ale to bolo už zrejme obdobie prechodu cez Ascendent...
Teraz kým mi tam sedí Jupiter stále iba dumem, čo mám robiť, aby som to využila vo svoj prospech.... Ja sa až tak nedištancujem od nikoho, ale veľa času trávim na rozhraní domova a práce... pracujem v nemocnici, takže zrejme teraz práve práca tam mi má niečo dať, hoci tam pracujem už roky. Tiež iba skúmam, ale viem, že tranzity cez 12. dom mi vždy začnú aspektovať opozíciou na vládcu MC (Mars v 6), vládcu 5. domu (Jupitera v 8), vládkyňu 12. domu (Lunu v 2), 4. domu (Venušu v 10), vládcu Asc (Slnko v 10), 11. domu (Merkúr v 9), až vládcu 6. domu (Saturn v 5)... Akoby prostredníctvom tohto domu dostali pálku moja práca a status, následne môj osobnostný rast a zdroje druhých ľudí, moja rodina a podvedomie, môj domov a vzťahy, moje vyššie záujmy až teda môj každodenný život, obživa a vážne vzťahy... :D :D :D
Som tomu dala komplikovaný sumár, ale naozaj o 12. dome nemám takmer žiadnu predstavu, keďže dľa niektorých definícií môjho domu sú až katastrofické :D
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 5.3.2014 08:43
Ahoj. No asi toho veľa o tranzitoch na 12. dom nezistíme... však napíšem potom, keď mi odtiaľ tie 4 planéty vypadnú. V každom prípade ja mám dosť silnú potrebu byť sama, no na druhej strane ma štve, že som sama... tak už neviem ako to je, uvidím potom. ;)
neznámy
neznámy | 5.3.2014 08:53
V nativu mám ve 12. domu Slunko a momentálně mi přes něj putuje tranzitní Pluto. Zároveň prochází 12. Venuše a MC.

Jistou potřebu izolace, stran jedinců i společnosti vůbec, pozoruju. Jsem plně zaměstnaná kydáním vnitřního hnoje a kontakt s venkem mne spíš vyčerpává.
neznámy
neznámy | 27.5.2014 12:52
Už som túto tému rozoberala, ale chcem sa k nej ešte vrátiť, lebo zistila som, že 12. dom má zrejme dosť významné postavenie v mojom radixe. Napriek tomu, že sa mi v ňom nachádza len Lilith (Ryby), je veľmi rozsiahli a prechádza mi takmer cez celé 2 znamenia (orbis cca 55° - rovnako aj 6. dom, ale tam mi nič netranzituje). Hrot domu je v Rybách. Neustále ho mám však preplnený nejakými tranzitujúcimi planétami. Momentálne tam mám Urán, Neptún a ešte Chirón, kt. mi odtiaľ vytvárajú aspekty na planéty v 10., 9. a 8. dome. Neptún zväčša harmonické aj keď teraz robí kvadr. na Urán vo 8. dome. Urán mi teraz robí kvadr. na MC a Merkúr v 10. dome a trigón na Urán vo 8. dome. Neviem si však vôbec vyložiť tento 12. dom a v čom spočívajú jeho tranzity. Celkovo je pre mňa tento 12. dom záhadou a neviem ako si ho mám vykladať. Takže, ak by ste mi to vedeli niekto objasniť, bola by som vám vďačná. :)
neznámy
neznámy | 27.5.2014 14:15
Já teda v nativu mám ve 12. Slunko, což je samo o sobě,.. na druhou stranu asc ve Vodnáři, takže to mám tak na půl, no společnost nutně k životu nepotřebuju, ale nárazově čas od času se protočím, nasaju atmosféru a na dlouho mám zase vystaráno.
Teď mi tam Sluníčko okupuje Pluťák a co se týče osobního života v maximální možné míře jsem se odřízla od okolního světa. Zůstávám sama se svými myšlenkami, se svým já..
neznámy
neznámy | 27.5.2014 14:24
No veď práve aj ja to tak pociťujem, že mám čoraz silnejší pocit vlastnej nezávislosti a túžby po slobode a vyhýbam sa všetkému, čo by ma mohlo akosi spútavať. Žijem sama a pripadám si už dosť čudne vzhľadom na svoj vek. Slnko som mala v 12. dome ešte donedávna, avšak prestáva sa mi to páčiť, lebo to vedie k izolovanosti a ja nechcem takto žiť, vždy som bola veľmi spoločenská, tak je mi to čudné takto fungovať a tiež dokedy to takto bude... -NOSMILE-
neznámy
neznámy | 27.5.2014 14:36
Znám ženu co má slunce, merkur, mars a pluto ve 12d a i když je lvice s asc. lev a ve společnosti je nepřehlednutelná, tak samota jí nevadí a dost jí i vyhledává.....říká, že našla sama sebe a je se sebou sama ráda:) je nejraděj se svou rodinou, dětma a vnoučkama.....
neznámy
neznámy | 27.5.2014 14:40
Teď se koukám, že už jsem Ti jednou napsala téměř totéž :-)
Tvoje duše teď potřebuje klid, tak ji dej prostor :-) No a Ego zvyklé na společnost se cuká :-D Občas mám taky takovou chvíli, kdy se vztekám, že tu není nikdo komu bych vyprdolila svoje momentální bolístky a duševní újmy, na druhou stranu si řikám že jsou to prostě jakési lekce samostatnosti. Všechno, co se mi děje, beru jako lekce a tak jak přišly, tak stejně odejdou a přijde zase něco nového, s čím budu nějakou dobu zápolit :-)
neznámy
neznámy | 27.5.2014 14:53
Hmm, asi máš pravdu... Však mne tiež samota nejako nevadí, ale už som v takom veku rovnako ako Ty kedy by som chcela byť s niekým. Hoci ja som rada sama a potrebujem pre seba dostatok času a priestoru, no niekedy mi to pripadá ako dobrovoľná izolácia. Mám tiež ročnú vibráciu č. 1 a to je tiež o nezavíslosti, potrebe slobody, ale aj pocitoch osamelosti. Zrejme je všetko tak, ako má byť a aj Ty aj ja sa máme skrz ten 12. dom a skúšky samoty niečomu naučiť a lepšie sa vnútorne spoznať. Tiež to tak beriem, len ten 12. dom ma trochu desí, že naberá v rámci tých tranzitov čoraz väčší význam pre mňa.
Inak, pozerám, že aj Ty si Kozorožec rovnako ako ja, takže so samotou sa vieš zrejme dosť dobre vysporiadať, ani mne nejako nevadí, len mi to pripadá čudné byť stále sama.
neznámy
neznámy | 27.5.2014 15:45
Ano, samotu potřebuju jako sůl, je to můj způsob, jak se vypořádat s nástrahami všedních dní, někdo potřebuje sdílet, já se ráda zavřu do svého "hajounkova království" :-) a věru někdy je tam značně dusno a těsno, takže rozhodně ventilace v podobě sportovních aktivi,t je v mém případě víc než nutná :-)

Tuhle jsem si všimla, že mi docela dobře dělá procházet se ulicemi (nejlíp v podvečer) v centru města, doprovázena svou oblíbenou hudbou. Cítím energie míjejících lidí, tudíž nejsem sama a přesto zůstávám v anonymitě, skrytá sama v sobě, bez nutnosti se komukoli odhalovat. :-)
neznámy
neznámy | 28.5.2014 13:52
12. domu se netřeba bát ;) Naopak, strach jeho pozitivní působení úplně blokuje, což je jeden z důvodů, proč se obecně považuje 12. dům za dům utrpení (na strachu jsme vyrostli všichni a je těžké ho uvolnit). Z mého pohledu 12. dům naopak osvobozuje, záleží na tom, jak se na to člověk dívá - pokud je člověk zaměřen na výkon a hodnoty vnější, trpět bude určitě, ale jenom proto, aby zjistil, že to je jen falešné pozlátko....

Máš v něm neosobní planety, které Ti ozařují osobní planety. Představ si, že ty tranzitní neosobní planety jsou v jiném domě, jak by asi působily, přidej si radixové postavení, aby jsi blíž zjistila o jaké téma u Tebe jde. Rozdíl oproti působení z 12. domu je ten, že pravděpodobně budeš schopná zhruba určit, co Ti takové tranzity přinesou. Pokud jdou neosobní planety z 12. domu ta jasnost tam chybí - bublá to jakoby z nitra. Nespokojenost může být celkově neurčitá. Z radixu zjistíš blíže proč - co se má uvolnit, osvobodit, vyléčit (úloha 12. domu a zmiňovaných planet).

Pak doporučuju jednu podstatnou věc....
vytvořit si v sobě ODSTUP - od veškerých myšlenek. Přestat věci hodnotit, posuzovat, přestat na čemkoliv lpět, cokoliv očekávat, vynechat soudy a předsudky (právě ty o 12 domu třeba :-). Pak budeš schopná probojovat se k pocitům, které pokud to nejsou ty závislé na myšlení, Tě povedou dál. Nejdřív to budou třeba jen záblesky pocitů, nejde to hned, ale zcela jistě poznáš o čem mluvím.
K té samotě - no moje zkušenost je taková, že třeba taková nedobrovolná samota je jen důsledkem nesprávného uchopení Neptuna/12. domu. Určitě to není cílem 12 domu, obecně není cílem 12. domu trpět!!! Člověk trpí jen dokud nechce něco pochopit. Ani není nutné se nějak programově upínat k tomu, že "ted bych měl být sám". Naopak, druzí mohou být prospěšní tím, že Ti mohou "pomoci (nevědomě pomoci)", rozklíčovat nějaké bloky (vzorce myšlení) uložené v podvědomí - to nemusí být příjemné, proto mají lidé s obsazeným 12. domem tendenci se stahovat - ale když se tomu otevřeš a nebudeš tomu vzdorovat, může Tě to výrazně obohatit tím, že se tyto bloky jednoduše rozpustí. V tomto směru je další podstatná věc a tou je OTEVŘENOST, aby jsi byla schopná ono poselství druhých pochopit.
Spíš se Ti může stát, že v období onoho tranzitu dost zásadně obměníš společnost, kterou kolem sebe máš. Přestaneš si rozumět s lidmi, s kterými jsi si doposud rozuměla. ALE přijdou zase jiní lidé, jiná zkušenost ;)
neznámy
neznámy | 29.5.2014 09:49
Ďakujem Ti za Tvoj podrobný príspevok a rady... No áno, asi to tak bude, že 12. dom má nás vnútorne zmeniť, zmeniť spôsoby myslenia a konania súdov. Samota je však zrejme k tomu potrebná, ale inak mne tá samota ani tak nevadí osobne, ale pripadá mi to čudné, že takto žijem. Odjakživa som bola v nejakom vzťahu a žila s niekým a teraz už som rok sama a navyše mi to tak aj vyhovuje. Ale nechcem byť sama navždy samozrejme... No pozerala som aj čo znamená ten tranzitujúci Neptún a Urán v 12. dome, takže jednak Neptún kladie väčší dôraz na prehĺbenie osobnosti skrz tak duševné disciplíny, to sedí dokonale, lebo vŕtam sa vo všetkom možnom a Urán mi má pomôcť oslobodiť sa od starých zvykov, nefunkčných vzorcov správania sa a pod. Takže zhoduje sa to s tým čo si napísala. :)
Určite nie je účelom 12. domu trpieť, ale skôr spoznať viac sám seba, no u toho, kto sa tomu bráni to prebieha zrejme tak ako píšeš, že človek tým trpí.
neznámy
neznámy | 4.6.2014 23:18
najlepsie si vyznam urciteho domu, ci znamenia vylozis podla tohoto vzorca:
mrkni na opozitne znamenie (dom) a potom pozri na cyklicnost, ze ktore znamenie (dom) je pred skumanym znamenim (domom) a ktore za skumanym znamenim (domom). napriklad ten vyznam 12.domu si mozno vysvetlit takto:
nachadza sa oproti 6.domu. 6.dom je proces sebareflexie, zuslachtovania, sebanapravy cloveka prilis emocionalneho a teatralneho spravania (5.dom) predtym ako vstupi do kolektivu (7.dom). takze 12.dom bude akysi doplnok, ci polarita domu siesteho. v 12.dome sa nebude jednat o sebareflexiu, sebanapravu, ci zuslachtovanie individuality, ale skor spolocnosti...preto 12.domom su jednak signifikovany rozni invalidi, kriminalnici, ci vydedenci spolocnosti = nieco ako jej vysvedcenie, ktore ju ma donutit k sebareflexii...ale sem patria aj velky umelci a duchovni ucitelia, nieco ako hlas bozi, ktory tiez vedie spolocnost k urcitej sebareflexii, sebanaprava, zuslachteniu... 6.dom tradicne symbolizuje vsetko mensie, co sme my...napriklad mensie zvierata, ci podriadeni...naopak 12.dom symbolizuje vsetko, co nas nejako presahuje... moze sa jednak o institucie, ci posobenie v nich (v instituciach sa citime ako zrnko piesku v mori, uplne sa v nich nas vplyv straca)...alebo o nejake vyssie sily...napriklad z kolektivneho nevedomia... a cyklicky... 11.dom predstavuje vyjadrovanie celospolocensky (opak 5.domu)...je to dom, kde individualita (jedinecnost) ma prispiet k pokroku vacsieho kolektivu (preto tu mame teamy, partie, politicke strany)...12.dom vsak uz znamena akesi bilancovanie predchadzajuceho cyklu (napr. ze ci to prispievanie do spolocnosti v 11.dome malo nejaky vyznam)..dostava sa nam bud darov alebo trestov...a tiez znamena 12.dom snahu odputat sa od spolocnosti (11.dom) a celkovo predchadzajuceho cyklu (dokonca sa hovori, ze aj od put nasich predkov symbolizovanych celym predchadzajucim cyklom) a naopak pripravu na novy cyklus (zrodenie) symbolizovany 1.domom. takze 12.dom je jednak zrkadlo a vysvedcenie spolocnosti a tym padom akysi impulz k jej sebanaprave a jednak je to oblast, kde sa clovek ma odputat od predchadzajuceho cyklu a spolocnosti a obratenia pozornosti na nove zrodenie (moze sa to brat aj metafyzicky...napriklad obratie pozornosti na duchovny zivot, ale moze sa to brat aj prizemnejsie ako pripravu na novy zivotny cyklus...). takze v skratke ako sa da vysvelit vyznam 12.domu:)
neznámy
neznámy | 6.6.2014 14:21
Ďakujem Ti Rudi za zaujímavý pohľad na vec :)... vidíš takto ma nenapadlo sa na to pozrieť, čo reprezentuje ten 12. dom, aj keď mám pravdu povedať aj 6. dom nie je pre mňa celkom jasný čo značí. Ja som ho doteraz spájala len s prácou, zdravým a každodenným životom. Tieto dva domy mám celkovo najmenej objasnené, musím si viac vecí o tom naštudovať. ;)

Inak, aj keď Ryby a ten 12. dom s kt. sa spájajú sa mi zdajú celkovo také zahmlené znamenie a neviem z nich vyjsť, je zaujímavé, že najhlbšie a najintímnejšie vzťahy mám práve s ľuďmi zo znamenia Rýb, pritom sa jedná o veľmi dôveryhodné a hlboké vzťahy u mňa, takže asi to bude mať niečo spoločné s tým 12. domom a tým,že prečo má v mojom živote také významnejšie postavenie v rámci tranzitov.
neznámy
neznámy | 9.6.2014 10:52
tak skusim este aj ten 6.dom:) tiez musis vychadzat z 5. a 7.domu, lebo ten lezi medzi nimi....a tiez z 12.domu, lebo to je jeho polarita...domy pod obzorom su o osobnom posobenie a domy nad obzorom su vlastne kopiou tych domov, len posobia kolektivne...
5.dom a jeho analogia lev je sebavyjadrovani...ak chces clovek sam seba vyjadrit, tak musi tvorit (preto sem patri umenie a aj vysledky mojej plodivej sily = deti) alebo predvadzat sa. a vlastne najlepsie sa predvadzam, ked posobim uvolnene... preto sem patria konicky, zabava, relax, party.... 5.dom znamena silne emocionalne vyjadrovanie, reflektory, javisko, ci vystupenie symbolicke... ak som uz ukazal svoje osobu okoliu, vyjadril som sa a posilnil svoju identitu (o to levovi ide), tak nastupuje dalsia faza....sebakritika toho, co som predviedol...a tom o je panna a 6.dom... clovek musi zhodnotit chyby predchadzajuceho cyklu...musi z nich odvodit nejaky zaver...preto sem patri analyza, ucenie sa usudku, zuslachtovanie, naprava...preto sem patri aj praca v zmysle namahy, praci na sebe samom...ved nie nadarmo sa plati porekadlo "praca slachti cloveka". rovnako sem patri cvicenie... a ked clovek nepracuju na sebe samom, vyhyba sa sebanaprava a zuslachtovaniu, tak prichadza trest....choroba... preto sem patri aj zdravie a vyziva... clovek je nuteny v 6.dome sebareflexii...a hlavny dovod vidime v nadchadzajucom dome...v sedmicke...to co clovek vyprodukoval, ci ukazal v piatom dome, musi v 6.dome zreflektovat a napravit sa, lebo v 7.dome, tam ide na symbolicke trhovisko...a zacne vymena energii (informacii...) medzi partnermi, manzelmi, blizkymi priatelmi...rovnocenne za rovnocenne... preto zo 6.domu musi prist uz zuslachteny, aby v 7.dome dokazal byt rovnocennym partakom druhym ludom...ak to tak nie je, tak cez svoj 7.dom bud je pod papucou alebo naopak tyra ostatnych... a kedze 6.dom je opakom 12.domu, tak 12.dom znamena vsetko vacsie co sme my, vsetko co nas presahuje...6.dom je vsetko mensie, co sme my....zvierata, sluzba, pokora, obycajne veci, ktore nas nutia byt pri zemi...v realite (opak 12.domu, ktory smeruje k vyssim metam...do oblakov a do inej dimenzie bytia)...tak to je v skratke vysvetleny ten 6.dom-PUH-
neznámy
neznámy | 20.3.2015 14:48
Akurát som hľadala tému tranzitov na 12. dom a pozerám, že rovnakú diskusiu som založila zhruba pred rokom. :) Keďže každoročne mi ako každému z vás prechádzajú rýchle planéty skrz tie isté domy horoskopu, tak ma dosť fascinuje práve tento 12. dom. Môj 12. dom zaberá dosť rozľahlú časť môjho radixu s takmer 60° orbisom, teda tvorí zhruba 1/6 môjho radixu. Momentálne mám v ňom až 8 tranzitujúcich planét, okrem rýchlych planét ako Mesiac, Slnko, Merkúr, Mars mi v ňom tranzitujú Neptún, Chirón, Južný uzol a Urán. Zaujímali by ma preto vaše skúsenosti s tranzitmi planét skrz oblasť vášho 12. domu al. váš názor celkovo na tranzity 12. domu.
Durgadevi
Durgadevi | 23.3.2015 08:31
Přesně to je moje taky, co potřebuji, bohužel bydlím na vesnici, -NOOO-kde samoty mám až příliš a nemám kam chodit mezi lidi. -CONFUSED-
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...