mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Tranzity Lilith

neznámy
neznámy | 11.6.2014 13:57
Uran a Pluto kvadrát a opozícia na Lilith a trigon od Chitonu
Lilith kvadrát na Pluto trigon na Uran a kvintil na Chiron

zaujímavé, nevšimla som si že tam boli zdvojené aspekty...
neznámy
neznámy | 11.6.2014 14:42
Ako pozerám lilit mesiac, Pluto sú pri pôrode môjho syna v 5 dome tam mi robí lilith opozíciu na midpoint slnko luna. Pluto kvadrát venuša. Pluto trigon slnko a mars venuša tranzit 4 dom tuším jediný kvinkux mám južný uzol na natal mars
neznámy
neznámy | 11.6.2014 15:20
Ja neviem, mne okamžite naskočila myšlienka, že narodenie a smrť sú jedno.
Asi to nevnímam ako protipóly vzájomne.
Ale ďalej rozvíjať túto myšlienku sa mi nechce. :D
neznámy
neznámy | 11.6.2014 15:31
nevíme, jestli tím že jsme se narodili, jsme vlastně nezemřeli. -SADLEY-
neznámy
neznámy | 11.6.2014 15:34
No veď,však. Kedy sme pred dverami a kedy za dverami? :)
neznámy
neznámy | 11.6.2014 15:37
hmmm, ok:) aj ked som protipol luny myslel v trosku inom svetle...napriklad luna sa predstavuje ako archetyp strazkyne krbu, zienky domacej, manzelovej zeny, vychvavatelky...lilith praveze opak toho, archetyp zeny ktora odmieta byt za sporakom, byt zienkou domacou, opatrovatelkou, manzelkou muza... ak je to jej skutocny vyznam, tak si viem ju predstavit pri porode u zien, ktore odmietaju nejako plnit (mozno aj podvedome) taketo funkcie... mozno u zien, ktore otehotneli neplanovito...u slobodnych mamiciek a podobne... v klasickych pripadoch mi zmysel posobenia lilith stale unika;)
neznámy
neznámy | 11.6.2014 15:52
ještě jsem se pro zajímavost podívala na horoskop kamarádky, která otěhotněla neplánovaně, mladá, svobodná matka, dítě si chtěla nechat vzít, porod popisuje jako nejhorší den života - Lilith měla v trigonu na Lilith a kvadrátu na uzly, tranzitní Slunce a Uran v konj. s nativní Lilith.
neznámy
neznámy | 11.6.2014 15:58
takže se po smrti možná narodíme, a znovu umřeme zrozením do tohoto světa. a pořád znova dokola, dokud nás lilith bude strhávat zpět zpátky do světa a ten nás bude moci zvát svými. to je princip lilith.
(žít ve světě ale nebýt ze světa je jediný způsob jak čelit lilith).
neznámy
neznámy | 11.6.2014 18:01
Môže byť niečo na tom ale krpec bol plánovaný chceny,len keď sa narodil a doniesli mi ho prvé čoa napadlo človeče čo budem stebou robiť,osobne som sa musela učiť byť matkou ,aj leo som ho milovala od prvého okamžiku nevedela čo ďalej snim prvé 3 mesiace boli peklo pre mňa,ale zas prkopala som materstvom skoro všetko v sebe musela som sa pozrieť na seba tak ako nikdy predtým... Dokonca som niekedy pochybovala o tom či som si taký zázrak zaslúžila... Dnes už je to inak, som dosť prísna a zasadzová ale paradoxne som viacviac kamarátska matka ako taká ta typická ktorá vypeka varí atď.
neznámy
neznámy | 11.6.2014 18:01
Môže byť niečo na tom ale krpec bol plánovaný chceny,len keď sa narodil a doniesli mi ho prvé čoa napadlo človeče čo budem stebou robiť,osobne som sa musela učiť byť matkou ,aj leo som ho milovala od prvého okamžiku nevedela čo ďalej snim prvé 3 mesiace boli peklo pre mňa,ale zas prkopala som materstvom skoro všetko v sebe musela som sa pozrieť na seba tak ako nikdy predtým... Dokonca som niekedy pochybovala o tom či som si taký zázrak zaslúžila... Dnes už je to inak, som dosť prísna a zasadzová ale paradoxne som viacviac kamarátska matka ako taká ta typická ktorá vypeka varí atď.
neznámy
neznámy | 12.6.2014 10:09
Já to vnímám jako Zuzka a taky nevím co bych dál psala. Přijde mi, že za Lilith je něco víc než že by to byl jen protipól. Nějak mi přijde, že lidi berou tu Lilith zbytečně negativně.
Jo, já už vím jak mi to přijde, jako Luna mixnutá s Plutem. Možná, že Lilith nejde pochopit, možná že jí třeba přijmout. Zrození od smrti nejde oddělit, v určitém smyslu jsou oba tím druhým.
Když žena rodí, tak se rodí někdo nový, nejenom dítě, ale zároveň i ona sama.. a její staré já umírá. Už nikdy nebude stejná. To je velká transformace. Krom toho Lilith vnímám jakou karmickou záležitost... ale logicky a vědecky ti to neumím zatím zdůvodnit, třeba rokama na něco přijdu.
neznámy
neznámy | 12.6.2014 10:55
-LOL-mňa presne napadá u lilith ako keď fénix povstal z popola kruh smrť znovuzrodenie a asi ju fakt len prijať je taká neuchopiteľná ,pre mňa osobne je hlboko transformacna
neznámy
neznámy | 12.6.2014 11:38
ak by som prijal, ze lilith predstavuje smrt aj zrodenie, tak by som sa dostal na uplny zaciatok-PUH-...to iste predstavuje pluto a ja nemam rad kopie:) som presvedceny, ze ak ma lilith nejaky zmysel, tak nemoze plnit funckiu X v matematickej rovnici, kde ked dosadime do toho Xka nejake cislo, tak vzdy sa k nejakemu vysledku dopracujeme:) uz len mytologicky pluto aj lilith su odlisne a tak si myslim, ze sice mozu mat podobne vyzarovanie, ale urcite nie totozne... a kedze vyznam vsetkych planet vychadza bud z mytologie alebo z astronomickych faktov, tak podla mna ani pri lilith nebude vynimka... lilith bola v mytologii vrahynou deti, co neprekvapi, kedze je symbolom emancipacie, vzbury proti podriadenej role...a bola zenskym demonom, ktora rodila demonov...to, ze vidis ju tak cierne, je podla mna len uhol pohladu (dualisticky model) ...demon nie je nic ine v psychologii ako tvoj tien...a ak dokazes svojho demona spracovat a integrovat, tak urcite to nie nic negativne...skor ti to prinesie hlbsie poznanie...
a ako si ju vysvetlujem v pritomnosti porodu? tak nie je pochyb, ze u zeny je to najsilnejsi zazitok v zivote... ale aj velka neznama...jung spaja napriklad lilith "so strachom z neznama". sice som nikdy nerodil a ani nebudem:), ale viem si predstavit, ze co sa asi tak moze odohravat ci uz vo vedomi alebo v podvedomi zeny...jednak to neznamo snad nie je nikdy viac hmatatelne ako pri porode...co budem robit? ako sa dokazem o dieta postarat? prezije moje dieta? a tu su temy lilith...navyse si myslim, ze pri porode zazije aj dotyk s vlastnym zenskym tienom...s lilith...mozno v podvedomi sa jej rodia pochybnosti typu...ved bolo mi toto treba? byt matkou? stratit slobodu, nezavislost...a podobne...navyse lilith je zobrazovana ako zvodkyna a ked sa zena stava matkou, tak minimalne na par okamihov tuto funkciu straca a na jej miesto prichadza funkcia matky... preto si myslim, ze za radostou z dietata, tak s tym nema nic spolocne lilith, tam su pritomne ine konstelacie...lilith ukazuje pri porode na tie stranky (casto nevedome, ktore sa mozu mat za nasledok nevysvetlitelnu unavy, depku a podobne), co som opisal...ved nas tien je casto pritomny pri extremnych, intenzivnych sitiaciach...tot moja teoria ako si vysvetlujem pritomnost tohoto prvku pri porode:)
neznámy
neznámy | 12.6.2014 12:31
jakto že pluto přestavuje úplný začátek? -CONFUSED-
neznámy
neznámy | 12.6.2014 12:39
znovuzrodenie je zaciatok v ramci hesla "jeden zivot stratis a druhy ziskas"
neznámy
neznámy | 12.6.2014 12:41
a proto myslíš že znovuzrození a smrt obhospodařuje pluto?
neznámy
neznámy | 12.6.2014 12:44
neviem...odjakziva symbol fenixa bol symbolom skorpiona a pluta...a co viac vystihuje smrt a znovuzrodenia ako tento symbol?:)
neznámy
neznámy | 12.6.2014 13:01
no mně přijde že začátek ve smyslu o kterém je řeč, porod, je spíše oblastí asc - začátku ve smyslu berana. Je zajímavé že u horoskopů které zkoumají porod vzhledem k matce, narození, ale i početí, případně plodné dny se odvozují hlavně od postavení asc a luny. Pluto ne.

Zajimavé je taky, že za začátek je tedy zodpovědna jen žena - matka, což odpovídá myšlence že žena je prvotní příčina života. Nikoli muž. O čemž lze jisté vést polemiku ale ale faktem zůstává že když složíš horoskop dítěte s horoskopem jeho matky, dostaneš pohled na zlomovou situaci která se odehrála pouze mezi matkou a dítětem, a jediné co určuje onen "zásek" do hmotné struktury těla, země je onen ascendent. V tomto bodě jakoby duše novorozence "spadla" do tohoto světa.
Myslím si že asc je z pohledu vstupu do tohoto světa ještě velmi neprobádaná oblast.
Nevíme vlastně co energeticky ve skutečnosti ascendent znamená.
Když sledujeme metody zkoumání plodných dnů, možnosti početí, je luna s asc zásadní. Pluto je tady poměrně mimo hru.

Jinak taky lilith je známa také ve významu "bod smrti" což se v astrologii užívá. O plutu jsem to neslyšel.
neznámy
neznámy | 12.6.2014 13:09
Áno ale pluto vnímam viac v rovine materiálnej tá lilith je vnútorná ale tiež má smrť a začiatok v sebe ale na tej úplne vnútornej rovine a keď ťahá tak vravím že z päty čo pluto namna takto nepôsobí
a v neposlednom rade má pre mňa aj neuveriteľnú silu vzoprela sa adamovi to chcelo gule!
neznámy
neznámy | 12.6.2014 14:05
no a pak symbol začátku, to je jasný asc, tedy konec a začátek vnímám jasně v rozhraní konce ryb a začátku berana. ten přelom je zásadní. je to místo v horoskopu které není zdaleka probádané.
Je to takové místo, jako když mezi nádechem a výdechem krátce zadrźíme dech. Tak ten bod to je, mezi dvěma dechy. uvádí se že je to bod absolutní rovnováhy.
podle mně začáty a konce vycházejí z takovýchto bodů. takže proto je pro mné rozhraní ryby beran + asc docela mystérium, nevidím až kam to vede. Myslím si že ale tady někde je ta popeční šňůra. Energie, prána přichází z východu, stejně jako první paprsek světla.
Stránka:
< 2 3 4 5 6 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...