mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

tranzity Lilith a tranzity planet na Lilith

neznámy
neznámy | 7.1.2016 12:04
zdravim lilithakov:)
kedze teraz skumam posobnost lilith cez tranzity, tak som dosiel k jednej dileme. Jednak co som si priebezne cital diskusie a jednak aj z vlastnych skusenosti, tak ovela castejsie sa objavuju spravy u ucinku lilith, ked tranzituje na nejaku planetu ako pripady, ked nejaka planeta tranzituje na lilith...
pravdupovediac druhy pripad som na sebe este moc necitil...ako je to u vas, co sa lilith zaoberaju? su tranzity na lilith slabsie ako ked ona sama tranzituje cez nejake planety??? aku s tym mate skusenost???
neznámy
neznámy | 7.1.2016 12:31
No... :) Ja som existenciu lilith objavila pri kvadráte Pluta na lilith, trvalo to dlho, však zo päť krát mi prešlo Pluto cez ňu hore dolu.
To som ani nevedela, čo lilith je. Akosi následne som si ten druh energie zaradila a pomenovala v sebe, keď som došla na zmienky o nej.
Aj Urán keď dosadol do konjunkcie s lilith, tak sa diali veci...
Takže u mňa asi skôr naopak. Tranzitujúca planéta je rozhodujúca. Obzvlášť, keď ide o také čosi a ko Pluto, alebo Urán.
neznámy
neznámy | 7.1.2016 12:36
a mozes mi popisat rozdiel, ked tranzitoval cez lilith pluto a ked uran?... predsa su to dost odlisne energie, tak by sa to malo aj inak prejavovat...
neznámy
neznámy | 7.1.2016 13:29
Tak ja to mám podobně, pluto kvadratovalo lilith a uran tvořil opozici....
U toho pluta bych spíš řekla, že šlo o tahání sajrajtů z podvědomí a u uranu šlo o uplně nekontrolované stavy, tam si myslím, že mi tak trochu hráblo x)
Ale asi to byl spíš mix....protože i ty transity se kryly....

Jinak budu moci porovnat brzy...půjde mi lilith přes pluto...

A co se týče výraznosti, tak jsem zatím vnímala nejintenzivněji přechody lilith přes asc a desc....(mc, ic méně výrazně)
No a letos jsem měla to zatmění měsíce na lilith, to ani nevím jak působí...vůbec přechody lilith přes lilith vnímám dost "nevědomě"
neznámy
neznámy | 7.1.2016 14:52
Já mám lilithu ve váhách v 7 domku v trinu na saturna a konj. na urana a už nějakou dobu mi tranzituje právě 7 domem a postupně prošla snad už všemi planetami, zrovna je právě v kv. na venuši a teda nic moc ve vztahových oblastech...Je to jako na sinusoidě, je to hluboké a bolestivé.... do půl roku by měl tranzit 7 domem zkončit, tak snad příjde úleva....ve hře je i tranzitní sev. uzel v 7 domku a jupík, ale i tranzit pluta na venuši a nyní i saturn v opoz. na lunu-CRY-, ale celkově hodnotím, že mne to posunulo v mém životě o notný kus cesty .....:)
neznámy
neznámy | 7.1.2016 15:24
Při tranzitech na Lilith pociťujeme dynamiku tranzitující planety na nevědomé úrovni, a uvědomujeme si (pociťujeme) více témata domu a znamení ve kterém je umístěna. Čili téma "seznámení" v lepším případě pochopení. Kdežto při tranzitu Lilith určitým domem, přes konkrétní planety přichází konfrontace. Jestliže je Pluto soudce, Lilith je rovnou kat bez rozsudku v kapse. Lilith už se pak neptá, nezajímá se, ale rovnou koná.
neznámy
neznámy | 7.1.2016 15:26
Myslíš, že Lilith má väčšiu silu ako Pluto?
neznámy
neznámy | 7.1.2016 15:37
Ano, protože Pluto, když něco ukončuje, vytváří tak prostor pro něco co už v podstatě stojí za dveřmi a nemohlo vejít, protože jsme lpěli na přežitém. Pluto je také znázorňován jako synonymum k Fenixovi. Když něco Pluto ukončí v podstatě okamžitě nabízí něco jiného, lepšího. Pluto jsou skryté poklady.
Lilith se s tím nemaže. Neřeší důsledky. Lilith je fatalista.
neznámy
neznámy | 7.1.2016 15:48
hmmm, neviem, s tymto nesuhlasim... podla mna kazdy prvok ma jak yang, tak aj yin vlastnosti... cize dobre aj zle... aj lilith...ci je lilith silnejsia alebo slabsia ako pluto??? podla toho v com a kedy...tranzity lilith trvaju 2 tyzdne, tranzity pluta 2 roky... pluto tak intenzivne mozno necitis, lebo ten tranzit je rozlozeny na dlhu dobu...ale ma viac sancu menit cloveka...navyse plutove tranzity, ci radix poziciu citi viac ludi ako lilith.. lilith skor prinasa poznanie ako had z rajskej zahrady... bud clovek pocituje po jej tranzitoch uplne prazdno a nicotu (yin) ale prazdno a nicotu (cire vedomie), ktora je blizka k extaze mystikov (yan)...kde clovek ma rozjasnene zmysly, jasne vedomie a citi ze to nic je vsetko a ze vsetko je nic...atd atd...cize lilith pre mna znaci skor ako konrketne udalosti pekelne alebo bozske stavy, ak to mam povedat jazykom mystikov... je to bud jed alebo elixir poznania...had z rajskej zahrady...
neznámy
neznámy | 7.1.2016 16:04
Ano, však to byla Lilith, která jako had podala Evě jablko ze stromu poznání. Ale v globále, neustále vytěsňujeme Lilithinské témata. Její nevybíravý způsob je jen "halo tady jsem". I já s ní mám své konkrétní setkání za sebou. S odstupem času to vnímám pozitivně, ukázala mi co bylo potřeba a já bych ani jinak nepřijala než právě skrze tu bolestnou situaci, skrze bolestnou zkušenost.
Velmi dobře píše o Lilith moje kolegyně hwjezdářka:
"Lilith
Má pověst vražedkyně dětí. Ona ale taková není, to jen její pověst, účelově upravená, je taková.
Ve skutečnosti Lilith svoje děti miluje. Svým dětem nedělá nic zlého, naopak, učí je svobodě a volnosti, učí je tajemství. Její děti jsou ale využívány jako nátlak, aby přestala žít po svém. V dnešní době takový nátlak představuje systém (sociálka, soud).

V případech porodů, kdy je třeba se rozhodnout, zda bude žít matka či dítě, Luna dává přednost dítěte (které nechává vychovat otcem), Lilith zachraňuje matku a nechává zemřít dítě (matka může mít jiné dítě později, nebo se může realizovat jinak)."


Více zde: http://www.hwjezdarka.cz/jak-to-funguje/dalsi-pojmy/byt-matkou/
Nebo http://www.hwjezdarka.cz/astrologie/jak-to-funguje/cerna-luna/
a další články od ní a výklady.
Nebo snad Pavla Aligová http://astrogaia.webnode.cz/lilith/ nebo i další články a překlady od ní.
neznámy
neznámy | 7.1.2016 16:10
A když už jsme u toho, není náhodné, že se o Lilith vážně začínáš zajímat právě v okamžiku jejího tranzitu na své Slunce :-) "(sebe)poznání" Já jsem se s ní takto seznámila před lety -THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 7.1.2016 16:21
Keď bolo pluto v kvadratúre na lilith, diali sa veci, ktoré som nikdy predtým tak nezažila, vnímala som intenzívne pocity, ktoré som si nevedela vysvetliť ničím.
Bolo to veľmi zvláštne obdobie vnárania sa do tajomstva nepoznaného... zhruba tak.
Keď došiel na lilith urán v konjunkcii, už to neboli len pocity, ale udalosti. Náhle ako to pri uráne býva. Ale celkovo to bolo kratšie a bolo to len nadpojenie na to, čím pôsobilo pluto. Takže to vnímam ako súvislý dej, kde pluto dávalo podtón dlhému obdobiu a urán tomu dal realizáciu, alebo zmenu toho, čo bolo dovtedy. Taký časový predel.
neznámy
neznámy | 7.1.2016 16:33
Mám konjunkciu luny a lilith v 8.dome. Nie som schopná pochopiť podstatu Lilith, ani jej tranzity neviem vnímať. Možno sú u mňa Luna a Lilith tak prepojené, tie energie nejakým spôsobom integrované (viem, že to znie absurdne, ale je to tak-PUH-), že to jednoducho nejde oddeliť.

Teraz mi Lilith prešla cez ASC a NIČ sa nedialo. Pritom to mnohé ženy udávajú ako významný tranzit. Možno... som aj mala tie pocity jasnosti a nadhľadu, o ktorých píše Rudi, ale akosi si ich netrúfam ;)spájať k Lilith.
Natívnu Lilith mám v tesnom kvinkunxe na ASC, je možné, že tú energiu Lilith spracúvam priebežne.

Aj keď, jedno je pravda... Keď mi Lilith sadla tesne na ASC (slovo "tesne" je diskutabilné, vzhľadom na zaokrúhľovanie časov narodenia), prišlo po dlhom čase puberty a postpuberty k náhlej harmonizácii vo vzťahu s dcérou... Tri podstatné vety z mojej strany, dlhý pohľad z jej strany a akoby niečo docvaklo... No, nechcem to zakríknuť-PUH- Samozrejme, že to bol aj výsledok dlhotrvajúceho procesu a mojich plutonskych tranzitov.
neznámy
neznámy | 7.1.2016 16:56
Pokud máš v rovnováze podstatu Luny a Lilith a jejich tématiku 8 domu a příslušného znamení pak by se neměla tolik ozývat. Znám lidi, kteří se s tím popasovali (nevědomě) právě v poměrně brzkém věku a další tranzity už se jich nijak výrazně nedotýkali,. No říkáme tomu splnění principu. Je to jako s čímkoliv v astru. Jestliže dokážeš zapracovat a zpracovat určité téma v horoskopu, tak už jej jen využíváš. V případě problematických aspektů tě poté už nedeprimují a nedřou.
neznámy
neznámy | 7.1.2016 17:15
Ešte dopoviem toto. Prejavy lilith je ťažko hľadať spôsobom, či sa niečo v nejakom období tranzitu odohralo, alebo nie. Lilith a jej pôsobenie znamená predovšetkým inú atmosféru, niečo intenzívne vnímatelné, je to pocit, ktorý sa dá identifikovať a zaradiť bez akýchkoľvek pochybností.
Ďalšia vec je to, že jej pôsobenie, tak ako som to zaznamenala ja, je dočasné a vždy sa vzťahuje k niečomu, keď sa otvára nová cesta poznania.
Ani ja som o lilith nevedela predtým nič, sama sa mi dala poznať. Keď dojde ku koncu proces, to k čomu ma vedie ako sprievodca, zase stíchne.
Teraz viem, že ku mne nehovorí, necítim ju. Ale nie je to dávno, keď mi tranzitovala cez urán pluto v sedmičke. Bolo to pár dní vzdoru a "trhania sa z reťazí" vybudovaných spoločenským poriadkom.
O nejaký čas mi bude tranzitovať ôsmym domom. Prejde cez retromars, bude v opozícii s Venušou, potom prejde cez južný uzol. Všetko v škorpíkovi.
To bude myslím dosť záťažové a sama uvidím, či už mám v sebe isté záležitosti poriešené, alebo nie. Ak bude ku mne zhovievavá, budem vedieť, že som odviedla kus dobrej práce na sebe. Ak nie, budem vedieť, že ani zďaleka nie som na konci.
Lilith je podľa mojich skúseností aktívna len vtedy, keď chce niekoho vziať na odvážnu cestu do seba samého. Ak sa človek poddá, nemusí to byť bolestivé. Ale jednoduché to i tak nebude.
neznámy
neznámy | 7.1.2016 17:16
Toto jsem tu psala už já před dvěma lety v jiném vláknu.
Zmínka o Lilith se nachází už v sumerské mytologii před 5000 lety. Jako společnice bohyně Innany, královny nebes, shromažďovala muže z válečných polí k posvátným rituálům. Podle jiné legendy žila Lilith v posvátném Innanyně stromě, doprovázená moudrým hadem a divokým ptákem Anzu. Tato stvoření byla částí Lilithiny nezkrotné povahy, což Innana nechápala a požádala svého bratra Gilgameše, aby strom porazil. Had byl zabit, pták Anzu uprchl do hor a Lilith zmizela v pustinách.

Tento příběh může být základem známého hebrejského mýtu o Lilith jako první ženě Adamově. Podle jedné verze legendy, Jahve stvořil jak Adama, tak i Lilith ze země. Na stvoření Lilith použil nečistou sedlinu, zatímco Adama stvořil z čistého prachu. Adam proto očekával od Lilith určitou podřízenost, což hrdá Lilith odmítla a po závěrečném konfliktu s Adamem prchla do pustin poblíž Rudého moře, kde se sblížila s démony zla a stala se matkou démonických dětí, Lilim. Mezitím Jahve stvořil pro Adama novou ženu, tentokrát z Adamova žebra, kterou pojmenoval Eva. Tato žena byla stvořena z Adama a na rozdíl od Lilith nebyla tedy svébytným stvořením. Lilithina vzpoura ale nezůstala bez potrestání. Byla pronásledována božími posly a její děti vražděny po stovkách. Hrůza a bolest, již prožívala, způsobila, že se počala mužům mstít tím způsobem, že je v noci navštěvovala jako démonická bytost a vysávala jim veškerou životní sílu. Jiné zdroje uvádí, že byla Bohem ztrestána tak, že sama musela zabíjet nemluvňata.

Existuje však ještě další verze legendy o Lilith. Podle ní na počátku stvořil Bůh ženskou bytost z ohně. Ta však odmítala být po vůli Adamovi, spojila se s hadem (či se jím dokonce sama stala) a odešla do temnot pekla. (Některé zdroje dokonce uvádí, že Lilith v podobě hada podala Evě jablko ze stromu poznání.) Bůh Lilith po třikráte vyzval k navrácení a poslušnosti a ona po třikráte odmítla. A tak byla odsouzena žít v temnotě a rodit děti démonům. A Bůh stvořil z Adamova žebra Evu. Poslušnou družku. Ve starých pramenech představovala Lilith Bohyni – Matku, ženu pokušitelku, svůdnici s ďábelskou mocí. Bytost, ze které bude mít muž navždy strach, ale k níž bude zároveň neodolatelně přitahován. A tak Adam pokaždé, když objímá Evu, zároveň bolestně touží po plameni Lilith.

Pověstí o Lilith by se samozřejmě dalo nalézt daleko více. Každopádně, i když shrneme veškeré dostupné pověsti o Lilith, dostaneme se k tomu, že to byla krásná žena s poněkud svéhlavou povahou a vlastním názorem na život.

Lilith astrologicky, je definována, jako druhé ohnisko eliptické dráhy Luny. Tato definice vychází z teorie Doma Neromana z roku 1933

V astrologii tedy reprezentuje naši temnou stránku. Temnou stránku duše ve všech jejích negacích. Sexualitu ve všech jejích podobách, pudovost, karmické zatížení. Černá Luna představuje prázdnotu, touhu, tmu nebo naopak přebytek a maximální naplnění. To, co nám zůstává ukryto, to, před čím se schováváme, to, co nechceme nalézt či nás dokonce pobuřuje. Boří veškeré předsudky a zajeté rituály běžného života, vytahuje na povrch „ nenormálnost“.

Víceméně jsem se setkala s astrology, kteří jí přikládají jen negativní vlastnosti. Je třeba však Lilith vnímat i z té pozitivní stránky. Lilith v horoskopu vnímám jako výzvu k vyrovnání se s vlastním stínem v dané oblasti jejího působení. Laicky řečeno přijmutí sám sebe v jakémkoliv směru a vyrovnání se sám se sebou. Přestat si lhát. Při přijetí vlastního stínu / lilith /si dříve nebo později člověk uvědomí, že si před sebou samým něco skrýval buď proto, že jej k tomu nutily okolnosti nebo společnosti. Dále pak naznačuje v horoskopu umělecké sklony. Uvolňuje značnou energii, která pak bývá využitá právě například v umění. Lilith je jako pohled do zrcadla. Pohled sám na sebe do nepokřiveného zrcadla. Zvykli jsme si vídat nějaký svůj určitý obraz v zrcadle, ale co nám zrcadlo opravdu ukazuje? Na co v něm koukáme a jak se do něj koukáme? Je to naše ego. Hodnotíme, jak vypadáme, hodnotíme své vizuální nedostatky, vidíme svůj pokřivený obraz. Ale pohled sám do sebe do nepokřiveného zrcadla, nám ukáže naprosto odlišnou dimenzi vnímání sebe sama. Výborně o tom napsala knihu s názvem „Ženy, které běhaly s vlky“ autorka Clarissa Pinkola Estés Ph.D. ISBN:80-7205-648-4. /Vřele všem doporučuji přečíst/ Tato kniha mi právě evokuje Lilith, tu divošku v nás, kterou máme v sobě hledat a osvobodit. A pak, přijmeme li jí se vším všudy, vyrovnáme se s odmítaným, staneme se vnitřně bohatými a vyzrálými. Přijmeme výzvu a vyrosteme. A to jsou úlohy a témata Lilith. Odmítáme li, dostává se nám bolestivých zkušeností, šokujících situací. Lilith jako kat. Pluto jako soudce, vydá rozsudek, ale Lilith tento rozsudek vykoná, avšak zmíněný rozsudek nám nedá ani přečíst. S takovou razancí pak Lilith jedná, jestliže je odmítaná, odsouvaná a opomíjená. (Potlačovaná přirozených práv a rovnoprávnosti) Stejně jako kdysi Adamem (Ego). Aneb, odmítaného nejvíc.

V karmické astrologii znázorňuje Lilith cokoliv nedořešeného z minula, dluhy, dlouho odkládané situace, připomíná staré věci, události, myšlenky, finanční zatížení. Vše, co jednou přijde a my se s tím budeme muset vyrovnat. Ukazuje mimo jiné i na rizika úmrtí s ní spojená.

Lilith, neboli černá luna je fakticky pomyslný bod – druhé ohnisko elipsy, po níž se pohybuje Luna kolem Země. Nejčastěji rozlišujeme na střední / zprůměrovanou / černou lunu, a pravou černou lunu. Astrologické programy a vesměs astrologové povšechně používají pro své výklady / pokud vůbec / střední černou lunu. Já zastávám ten názor, že pracovat by se mělo s oběma, a to zvlášť při sporných situacích při výkladu horoskopu.
neznámy
neznámy | 7.1.2016 18:19
Ahoj:)...o Lilith si vždy rada prečítam...aj keď to viem skoro naspamäť...:)

Pracujem so Starfischerom...tam je ktorá ....tá spriemerovaná?

Spätne som si našla niektoré tranzity Lilith, ktoré mi fakt zmenili život, či pohľad na svet....spomeniem napr. Tranzit Lilith konj. Slnko....Lilith konj. Merkur.
Zaujímavá bola v júli 2013 Tranzitná trojkonjunkcia Jupiter, Mars a Lilith. Vtedy mi kvadrátovala moju natívnu Lilith. Pamätám si, čo sa mi vtedy dialo a o čo som vtedy prosila boha. Splnilo sa mi to, keď mi Jupiter prišiel na Slnko a keď mi o mesiac naň došla aj Lilith...tak sa začali diať divné veci...veľmi podobné tématike Lilith.
Zaujímavé ale je , že vtedy som k astru ani nečuchla, nevedela som o astrológii nič. Všetko som si to až spätne našla. Skrátka tie pocity čo som vtedy mala boli tak zvláštne...Všetko sedí na deň a orbisy len pár minút...je to tak zvláštne......sedí to presne.:)
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 7.1.2016 18:24
Ahoj :) Ja Liliťáčka síce nie som, ale pome na to. Popravde ja si tú temnú divošku takmer nevšímam, ale naposledy, keď som si na ňu spomenula a obvinila zo všetkého zlého :D mi sadla na moju Lunu ako vládkyňu 12. domu. Možno za to môže úplne niekto iný, ale vtedy som intenzívne plakala, keďže som cítila, že opúšťam svoj domov do neznáma... Akoby som púšťala všetky ako také istoty. Ale teraz práve pozerám, že som mala aj Mars na natívnej Lilith... ale tak v tom čase mi tam premávalo stélium osobných planét... bolo to v máji, júni... Ale aké charakteristiky by som pripísala tomu, že Lilith mám v Blížencoch v 11. dome... ťažko mi povedať.. Vtedy som riešila papierovačky ohľadom vstupu do zahraničnej komory sestier...
Oozaj, veď ja mám návrat Saturna...pričom natívny Saturn je v opozícii na Lilith :D Zabi ma, neviem, čo to znamená... Ale ja raz na to prídem :D
Takže môj názor, skôr tranzit....
neznámy
neznámy | 7.1.2016 18:39
Ahojka diké,
ve starfisheru je střední. Efemeridy pro true lilith najdeš zde http://www.astrologie.cz/zacek/efemejs/efemejs.htm tam si zadáš že chceš lilith, konkrétní datum a čas a klikneš na zahíjit výpočet. Jakmile ti najede, dole je pokračovat výpočtem dračí hlavy a hned za tím v závorce True Lilith. Na to klikneš a dostaneš přesné postavení pravé Lilith v den a čas který sis zadala :-)
Já Lilith ve své podstatě mám moc ráda i přes ty prekérky co jsem si díky "ní" prošla. Nejhorší byla snad když mi šla 8 domem přes Lunu. Tenkrát jsem padla rovnou do kopy hnoje. Vytáhla to, co jsem odmítala vědět, i když jsem to tušila již déle (když mi tranzitovala 7 domem ukazovala statečně vše, ale já odmítala). Týden jsem ležela skoro mrtvá (šlo to horem i dolem) ale tak jsem to přefiltrovala, přijala a nastartovala si vnitřní růst. V tu dobu jsem vzala do ruky i knihu co zmiňuji "ženy které běhaly s vlky" přestože jsem jí doma měla už dlouho.
Nebo tuším rok 2006 mi udělala kvadrát na as ds v knj na pallas. I tehdy to bylo velmi významné. Absolutně mi změnila pohled na sebe a donutila mě být více sebe samou a samostatnou jednotkou především ve světě mužů. Dala mi tzv. ostré lokty.
neznámy
neznámy | 7.1.2016 18:48
Ahoj:)....niečo som napísala už aj Efis, ale myslím že Tranzitná Lilith je cítiť len ak tranzituje cez osobné planéty. Mne nedávno prešla cez Pluto, natívnu lilith a Urán a nič zvláštne sa nestalo. Možno troch som niečo cítila....rsp. necítila som nič...mŕtvo vo mne....žiadne city, smútok ani radosť....také pár denné len levitovanie vtedy keď som ju mala v konjunkcii s mojou natívnou lilith....predstav si že to bolo presne keď bol spln- Krvavý mesiac a ja som to chcela ísť pozerať von, bola som zvedavá.... dala si skoro ráno budík, len som sa nedokázala pohnúť z postele....ležala som ako prikovaná, nechcelo sa mi z tej teplej postele von a bola som ospalá....Skoro všetci potom hovorili o tej kráse a ja som nič nevidela...-SAD-

Ešte je zaujímavé ak sa Lilith spojí s nejakou pomalou planétou, myslím konjunciu a spolutranzituje osobnú planétu nejakým zaujímavým aspektom, tak vtedy je ten tranzit citeľnejší a možno aj nás samých prekvapí jeho sila:)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...