mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Astrológia a horoskopy - 

Tranzity a direkcie pre zásnuby

Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 4.9.2014 15:45
Ahojte astroši, zaujímalo by ma, hlavne u vás, ktorí ste už zasnúbení boli, za akých planetárnych "ťahov" ste boli požiadané o ruku (dámy) a za akých ste žiadali o ruku (páni)... Možno tu takáto alebo podobná téma už bola (nenašla som ju samostatnú), ale tak pre zopakovanie témy zakladám opäť. Nepýtam sa na svadbu, lebo zasnúbenie sa ešte neznamená aj svadba (poznám niekoľko prípadov), ale tak keďže je to v mojom živote aktuálna téma, a som trošku zmätená, komu za to vďačím, alebo čomu viac :D
Takže u mňa Jupiter na Ascendente, Dračia hlava konj. IC/opo MC sextil Urán vládca 7. aj 8. domu. tranzitná Venuša na konci 1. domu trigon Bod šťastia v 5. dome, Lilith (tá ma tiež zaujala) v trigone s MC... Mars v opozícii na natívnu Venušu (v 10tke, vládkyňu IC), Saturn mi robí sextil na Lunu na konci 2. domu (posledná fáza z 3)... A pozerám že aj Bod šťastia bol v kvadráte na MC. A aký bol priebeh? Nečakaný.... vyšliapali sme si na Gerlach, a drahý mi kázal vyliezť ku krížu na špici a bolo to :) Ja (správne astrologicky naladená - :D Tak za toto môže Jupiter alebo Dračia hlava :D), som ani nevládala plakať, lebo sa nedalo, bola som unavená, okolo mňa aj iní klienti, iba som otvorila ústa, a konečne som si to uvedomila až včera večer, keď som si konečne trošku oddýchla aj po práci.
Snúbenec... tranzity :) - Urán trin Mars (vl. 7. domu) na Descendente prvýkrát. Skončí to o dva roky. Dračia hlava blízko Ascendentu v trine s natívnou Dračou hlavou ale v kvádre s jeho MC. Tranzitné MC v sextile na jeho Lunu. Tranzitný Asc sextil Venuša, Venuša konj. Venuša, Venuša trin Neptún (vládca 6. domu ale tusím aj MC, ktorý je v Raku)..
Vopred ďakujem za všetky reakcie, dúfam, že si vďaka tomuto dátumu budem vedieť vyvodiť, či je môj čas narodenia správny, resp. vytipovať, kedy to dáme aj pred Bohom :) Vaše reakcie mi pomôžu, aby som vedela, na čo sa zamerať, keď sa ma budú iní pýtať, kedy ich to možno čaká. :)
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 4.9.2014 16:42
To je v podstate jedno, aký tam bol tranzit. Hlavne, že si povedala áno... -HEART-
martinbd
martinbd » Žabkažabulienka | 4.9.2014 17:13
Aké máš direkcie?
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 4.9.2014 17:53
Jej gratulujem!!!osobne by som musela ísť ďaleko do minulosti a dátumi si nepamätám presne ani v jednom ani v druhom prípade,zato mne ten jup na asc skôr všetko uzatvára...ako dnes keď som ďalšiu komunikáciu uzavrela a to som si myslela že práve sním budeme veľmi dobré spolupracovať..
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka » martinbd | 5.9.2014 07:20
Ja mám po návrate Luny, ale to už skôr, teraz ju mám vo Váhach v 3. dome, ale bez aspektu. Direkčná Venuša na konci Blížencov 11. domu v opozícii na Bod šťastia v 5. dome Strelca, direkčný Asc trigon Slnko/Dračia hlava, a nič ma tam už nenapadá...
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 5.9.2014 07:26
Ďakujem :) Ja si toho veľa nepamätám, ale tak chvalabohu som prišla k astrológii v čase, kedy som si začala dávať pozor na dátumy a časy výnimočných dní. :) Ja neviem, čo mi robí Jupiter, či niečo otvára alebo uzatvára... ja mám skôr dilemu zistiť, čoho sa dotýka toto moje životné obdobie. Či za to môže karma, alebo Jupiter.. Alebo súbor aspektov vyústil to tohto jedného aktu.. :) Ja ešte očakávam spúšť životných zmien, ale teraz som vykoľajená a dojatá hlavne z tejto. Ja očakávam, že odídem po 6 a pol roku z jedného zamestnania, že sa odsťahujem do zahraničia a privyrobím si a tiež očakávam, že podľa toho, ako sa nám so snúbencom bude dariť, tak zorganizujeme už aj svadbu, alebo si ešte užijeme. Je to náročné takto predpovedať a ešte sme ani nemali čas to celé prebrať. Teraz lúskam tranzity, či ma to zavedie za tie hranice, alebo sa niečo stane, čo to zvráti... alebo či napríklad bude bábo (hoci zatiaľ sme mu nedali možnosť, aby sa tak stalo), no skrátka neviem. :D
martinbd
martinbd » Žabkažabulienka | 5.9.2014 09:05
Karma a Jupiter je to isté, planéty vlastne uvoľňujú človeku karmu, alebo ináč povedané, človek žne čo zasial a planéty to v čase rozdeľujú. Takže ak zasial dobrý skutok, tak mu to vráti napríklad tranzit Jupitera, ak pochybyl, tak dajme tomu tranzit Saturna. Dá sa povedať, že planéty sú tie božie mlyny, čo melú pomaly ale isto. Tak môže niekto konať zlo a mať sa "dobre", ale astrológ môže vidieť, kedy sa mu to zráta, alebo sa snaží, koná dobro a nič, žiadne plody, tiež musí počkať na dobré tranzity, či direkcie, aby zožal čo zasial.
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 5.9.2014 09:46
Gratulujem...
V mojom prvom vztahu, ktory trval skoro 6 rokov, ma moj ex poziadal o ruku... Datum si pamatam... Bolo to 22.12. dva dni pred Vianocami... Moje tranzity boli - Pluto kvadratura Mars a Pluto, Slnko, Jupiter a Merkur v konjunkcii s Uranom v 1. dome...
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka » martinbd | 5.9.2014 14:57
To je mi jasné, ale ja iba chcem pochopiť, či za touto mojou udalosťou stojí ten Jupiter, alebo tá Dračia hlava, lebo boje aspektujú inú hlavnú os. Možno za zásnubami stojí Drak a možno Jupiter a možno oboje. Skôr by som povedala, že Jupiter, keďže je to opozícia na Descendent, ale rovnako Dračia hlava na IC má pozitívny aspekt na vládcu 7. domu hoci zároveň aj 8. domu. Ja iba chcem vytriediť zrno od pliev. Totiž, viem, že život je aj práca (v ktorej tiež očakávam zmeny, resp. dúfam, v nich), alebo rodina, záujmy. Tentokrát povedzme som asi urobila veci správne, keď som bla požiadaná o ruku. Chlapi to zrejme nerobia len tak :P. Ale napríklad tiež tvrdo pracujem, a neviem sa dočkať naozajstného uznania, alebo novej ponuky, alebo skrátka niečoho, vďaka čomu sa chopím príležitosti na postup. Čakám na okolnosti, lebo mi v podstate aj tak nič iné neostáva. Alebo tiež mám v hlave rozbehnuté nejaké túžby, a tiež neviem, či na ne ešte dôjde, alebo sa mám zamerať na iné veci a túžby by mali ísť bokom... Som dosť zvedavý typ človeka, posledné roky som sa dosť zaujímala o svet, tak chcem vedieť, kedy a či vôbec zúžitkujem to, čo som si vybrala ďalej objavovať :D A napríklad tiež ma upútava to, že mi Lilith robí trin na MC.... no čo už len ten šuter, či pomyselný bod môže urobiť v súlade s mojím zmyslom života.
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 5.9.2014 14:58
a ktorí z toho sú vládcami 7. domu, alebo kde sú vládcami? Sú to také typické aspekty s týmito miestami?
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 5.9.2014 15:34
podla mna z tych konstelacii, co si vymenovala, najviac so zasnubami suvisi jupiter konjukcia ascendent (a zaroven opozicia descendent). ale ak sa jedna uz o par (alebo kolektiv), tak jasnejsie hovoria konstelacie, ktore posobia na kombin, ci kompozit a tiez aj direkcna synastria...tu napriklad spominam v tomto odkaze:

http://www.zverokruh.sk/forum/astrologia-horoskopy/direkcie-vo-vztahoch/

a len tak som si kukol u teba tu direkcnu synastrii a nasiel som tam tieto vyrazne konstelacie:

- tvoja direkcna luna je v exaktnej konjukcii na jeho nativnu Lunu!!!
- jeho direkcna luna je v exaktnej opozicii na tvoju venusu (opozicie v synastrii posobia podobne ako konjunkcie..bud naplnenie/doplnenie alebo rozcarovanie)
- jeho direkcna luna sa blizi k opozicii na tvoje direkcne slnko
- tvoj direkcny ascendent sa blizi k jeho direkcnej venusi...

ak by som si mal zaprognozovat, tak svadba, ci nejaka ina vacsia udalost (deti a podobne) by mohlo prist, ked tvoja direkcna luna sa priblizi k jeho direkcnemu slnku a tvoje direkcne slnko bude cim tesnejsie trigonovat jeho radix lunu...
to moze byt tak o rok, rok aj pol...som zvedavy, ci progresivna synastria naznacovala spravne-PUH-
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 5.9.2014 15:47
Ďakujem Rudi :) Takže všetko vyzerá, že sa deje ako sa diať má :) Páni, koľko som sa ja načakala nejakého kroku vpred, a ono to prišlo :D
Direkcie si prejdem, ale popravde do kompozitov a iných podobných srandičiek sa zatiaľ nepúšťam, lebo by som od zlosti odinštalovala aj Starfishera :D tak som niekedy prekombinovaná a vzdávam to.
No každopádne som si zrejme tipla dobre, No som zvedavá, lebo ako pozerám direkcie, ktoré by mohli vyhovovať naším plánom do zahraničia, tak nejaké aspektíky s devinou budú, takže možno budem prechodná slovenská Írka :D Joj neviem, sa dočkať, čo príde. :D Až sa toho hrozím, že sa veci začali diať. Strašne veľa vecí sa teraz sype hoci len v dvoj oblastiach môjho života.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...