mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Astrológia a horoskopy - 

Tranzit venuše/lunární uzel a lunární uzel/venuše

neznámy
neznámy | 22.7.2012 20:10
Zaujala mne v mém "kolečku" tato dvě spojení:

tranzitní venuše konjuknce nativní lunární uzel ve 4. domě v blížencích
a tranzitní lunární uzel konjuknce nativní venuše sedíc na MC ve střelci

Co mně k tomu napadá? Nějaký osobnostní vývoj prostřednictvím vztahu?-BIGEYE- -BLUSH-

Dokázal byste prosím někdo rozvést, nebo mne nakopnout sprvávným směrem? :D

Díky.
neznámy
neznámy | 30.7.2012 23:04
Zaujimavy je podla mna len ten tranzit Severneho uzlu.

Prechod Uzlu cez Venusu ma caka tiez, cca v oktobri. Co som si nacital tak by sa malo jednat o velmi vhodny cas na socializovanie sa. Tranzity Severneho uzlu prinasaju novych ludi alebo nove zazitky s ludmi. Nemusi nutne niekto novy ostat ale mal by sa objavit niekto, z perspektivy, vnimany ako pamatihodny. Zavysi aj od toho ako je konkretny princip planety spracovany.

Co sa tyka prechodu Dracej hlavy cez Venusu ma sa jednat o velmi vhodne obdobie pre socializovanie sa. Spolocensky velmi prijemne obdobie. Moze sa vyskytnut nova najlepsia priatelka/priatel.

Severny uzol zacal asi pred dvoma rokmi tranzitovat moje planety, odvtedy sledujem jeho efekty podrobnejsie. Vzdycky sa jednalo o prichod obohacujucich ludi, ktori priniesli nieco nove a zaujimave. Moze sa jednat aj o ludi ktorych uz poznas ale teraz ich spoznas lepsie a to z tej stranky ktoru symbolizuje planeta cez ktoru prechadza Severny uzol.

Ci maju efekt aj tranzity cez body neviem s istotou povedat. Ked Dracia hlava tranzitovala cez moje MC robila tranzit zaroven aj na Urana. V tom case som stretol dvoch zaujimavych ludi - jeden, kolega co so mnou nastupil do novej prace, je viac uransky typ, konk. technicky typ zamerany na nove technologie, co mi je velmi uzitocne. Druhy je moj aktualny manazer a vdaka nemu sa vyrazne v praci pohynam vpred. Jeden teda moze ukazovat na prechod severneho uzlu cez Urana nedaleko MC, druhy zas na prechod Uzlu cez MC ovyplyvneneho Uranom. Mozno je "pamatihodny" len jeden z nich, to ukaze cas. Momentalne to neviem posudit. Inak povedane pokial MC a Venusa nie su v exaktnej konjunkcii necakal by som len jednu udalost - kludne mozu byt dva. Tak ako to aktualne vnimam ja.

Inak prdepokladam ze tvoj severny uzol miery do Blizencov cca 14 stupnov. Na juznom uzle mas teda 14 stupnov Strelca a Urana. Pomerne nedavno u teba doslo k tranzitom Severneho uzlu cez Juzny uzol - prepolovanie osy. Predpokladam ze to bolo v obdobi november 2011 az januar 2012. Spominas si co sa dialo vtedy? Prepolovanie ma caka o par tyzdnov a udajne je to dost neprijemne obdobie, hlavne pre vztahy.
neznámy
neznámy | 31.7.2012 07:41
Mozem sa opytat, ci mas skusenosti s tranzitom severneho uhla cez midpoint slnka a mesiaca? Caka ma to buduci rok v auguste. Bude to v skorpionovi, v mojom 7 dome.
A o rok nato prechod uzla cez urana na descendente, cize juzny uhol bude na mojom ascendente na ktorom mam chiron. Zaujimalo by ma, co ma caka??? Trochu sa toho obavam-NOSMILE-
Priznam sa, ze doteraz som si nevsimala tranzity uzlov . Ale pri spatnom pohlade vidim, ze ked mi tranzitoval severny uzol cez MC a zaroven vtedy mi uran tranzitoval v opozicii na moje slnko - nasla som si novu pracu. Avsak orbis bol dost velky - az 5 stupnov. Nasla som si v praci kolegynu, s ktorou sme si vyborne sadli (obe sme v znameni panny) a kamaratime sa, ale mimo nej som tam nestretla nikoho, kto by moj zivot obohatil. Prave naopak, je tu zla atmosfera a zly kolektiv, a hladame si obe ine miesto.
Ked mi tranzitoval severny uzol cez radixovy mesiac (9 dom), zomrela mi mama po dlhej chorobe. Mesiac je vladca mojho 4 domu.
A ked mi tranzitoval severny uzol cez radixovy severny uzol, ktory mam v konjukcii s neptunom, nic sa nedialo!
Ine tranzity uzla ma nijak neoslovili.
Bola by som rada, ak si mal skusenost s vyssie uvedenymi tranzitmi, ktore ma cakaju, keby si sa podelil. Dakujem:).
neznámy
neznámy | 31.7.2012 07:53
Děkuju.

Co se dělo v období 11/11 - 1/12 si vzpomínám, jenže jsem měla současně marse v 7. domě (a to víc jak dva roky), takže celkově to bylo, co se týče vztahu dost náročné období.
neznámy
neznámy | 31.7.2012 17:19
-BIGEYE-
nenapadlo mi sledovať tranzitné body, no to čo píšeš ma zaujalo...
a pozrela som sa kedy som mala ´prepólovanie´ :)
a našla som marec, apríl 2006 okrem toho som si všimla že v tom čase bol aj tranzit Marsu na môj Vertex
a v tom čase som spoznala môjho priateľa...
neznámy
neznámy | 31.7.2012 18:16
Rekonstruoval som si cca tvoj radix. Vidim v obodbi marca 2006 kvantum vztahovych aspektov. Az tolko ze som sa pozrel i na progresie - trebars progresivna luna v konjunkcii s progresivnym Jupiterom (tesne po prechode cez radixovy mesiac a jupitera) alebo progresivna Venusa smerujuca na vertex (mozno dokonca na vertexe, nemam jeho presnu poziciu). Naslo by sa este par ..
Co sa tyka tranzitov - Jupiter tesne po prechode hlavnej osy v opozicii na Venusu. Saturn tranzitujuci cez Mars. Spominane prepolovane uzly, Uran sextil Venusa a este par .. v kazdom pripade vztahy boli urcite dolezita tema. Konkretne vykrojit len vplyv tranzitujucich uzlov bude asi tazke ...
neznámy
neznámy | 31.7.2012 18:37
no to celkom určite :)
ešte jednu zaujímavosť som si všimla,
teraz tranzitovala venuša cez vertex, a to tretí krát, pretože medzitým bola retrográdna, dva posledné tranzity sa zhodujú s uplynulým víkendom a posledným májovým víkendom (vtedy bolo, ak sa nemýlim stretnutie v BA)
neznámy
neznámy | 1.8.2012 00:10
Ahoj,

moje skusenosti s midpointmi su obmedzene, expert na ne tuna je urcite Rudi. Efekty uzlov na midpointy som vobec neriesil - i ked v bududcnosti sa na to chystam.

Poskladal som si tvoj horoskop narodenia a co tak pozeram na obdobie kedy prechadzal severny uzol skrz tvoje MC, vidim tam kopec dolezitych aspektov - Saturn (vladca 10. domu) skrz Slnko v 6. dome a zaroven opozicia Jupitera - trebars pekne poukazuje na moznost najdenia novej prace. Ta kolegyna by vskutku mohla byt v suvise s prechodom uzlu cez MC, ale v tom pripade by vas vztah mal mat aj silnu kariernu dimenziu. Trebars v zmysle, ze ti umozni/la najst skutocne to co chces robit.

Ten Severny uzol skrz Mesiac, kedy ti zomrela Mama moc do konceptu Severneho uzla nesedi. Na druhej strane v tom obodobi tam vidim jedine Saturn kvadrat Saturn (vladca 10. domu) ako priamu referenciu na matku. Je tam dost vela inych neprijemnych aspektov. A predpokladam ze ked sa jednalo o dlhu chorobu tak to najhorise si si odzila skor, takze to tam aj tazko vidiet. Leda tak ak by si sa narodila o par minut skor, mohol by ti Pluto tranzitovat MC.

Aspekty Neptuna je niekedy tazko rozpoznat. Na rozdiel od Pluta, ktory vie cloveka umucit, je Neptun nenapadny. Vyznam mojho tranzitu Neptun kvadrat Venusa z pred dvoch rokov som si pospajal len nedavno. Trvalo mi skoro dva roky kym som si uvedomil ako sa Neptunov aspekt odohraval v realite. Taktiez mi nedavno Severny uzol prechadzal Neptunom a v tom obdobi sa mi nic zaujimave nedialo. Omyl, samozrejme. Pri podchyteni tohto aspektu som si uvedomil aj ten s Venusou. Tranzit cez Severny uzol by mal priniest niekoho kto sa snazi manipulovat, klamat alebo minimalne sa vytvori tazka situacia. V zmysle ze clovek nevie presne co smrdi, vsetci sa na neho usmievaju ale nieco je na tom celom neunosne tazke. To presne som mal.

Co sa tyka toho Uranu na Descendente - to je vzdialene viac nez rok a pol. V tom case budem mat i ja aspekt severneho uzla na Slnko, takze to viem. Nijak by som sa toho nestrachoval. Vidim dolezitejsie aspekty ktore by si mala sledovat - Uran oppozicia Mars-Pluto, Saturn prechadzajuci aktualne cez Uran-Merkur konjunkciu na Descendente, Pluto v okoli MC. A este sa toho dovtedy zomelie dost vela, skor si davaj pozor na tie ostatne aspekty a netrap sa o partikularny aspekt vzdialeny rok a pol.
neznámy
neznámy | 1.8.2012 20:52
Vidis mozno si na tych stretkach stretla niekoho zaujimaveho a ani o tom nevies. Dobre ze mame astrologiu :-)
Co sa tyka este uzlov, jedna zaujimavost sa u teba bude diat coskoro a dufam ze das vediet ako to prebiehalo. Tvoj progresivny Mesiac momentalne miery na Severny uzol. Mal som to pred par rokmi a bolo to najstastnejsie obdobie v mojom zivote, postretaval som kopu super ludi s mnohymi som stale v kontakte. Aj vo vykladoch som sa stretol s tymto vysvetlenim - zhoduje sa s mojou skuesnostou. U teba to bude spojene s kvadratom progresivnej Luny na vlastnu poziciu, takze to ma i nejake prelomovy potencial, nemusi to byt uplne prijemne. Urcite to bude zaujimave.
neznámy
neznámy | 1.8.2012 23:11
Mne teraz nedávno tranzitoval sev.uzol moj jupiter v strelcovi v 2.dome,
venuša mi práve prechádza cez sev.uzol,tak uvidím čo sa udeje..ale momentálne už taký mesiac,prežívam veľmi prijémné obdobie..


Veľmi ťažké obdobie som prežila pred rokom,keď padlo zatmenie presne na moje uzly,to bol úplne strašný rok..ale už dobre teraz:)
neznámy
neznámy | 2.8.2012 02:56
Ak myslis to zatmenie 2.6.2011 tak v tom obodobi si mala to vyssie spominane prepolovanie uzlov, cize tranzitujuci severny na radixovom juznom a naopak. Taktiez severny uzol prechadzal par tyzdnov predtym radixovym Neptunom. Pokial som si tvoj horoskop narodenia zrekonstruoval spravne tak v tom obdobi boli najdolezitejsie aspekty uzlov. A neboli moc prijemne.
neznámy
neznámy | 2.8.2012 08:29
15.6.11 to bolo,slnko bolo na mojom severnom,luna na južnom,severný tranzitujúci uzol na mojom južnom uzle,a tranzitujúci južný na mojom severnom vo 8.dome,a v čase zatmenia na stupen aj minutu presne na mojich uzloch..
neznámy
neznámy | 2.8.2012 09:08
Včera som sa pozrela na také pre mňa prelomové obdobie, ktoré sa odohralo celkom nedávno, niekedy v polovici marca tohto roku, keď som spoznala človeka, ktorý akoby odštartoval proces transformácie vo mne.
A čo som zistila?
Ze presne v tom čase bol tranzitovaný môj severný lunárny uzol trojkonjunkciou Jupitera, Lilith a Venuše.
A ten človek mal touto trojkonjunkciou tranzitovaný bod šťastia. -BIGEYE-
Bolo to presne v čase, keď sme sa aj tu v diskusiách tešili z pohľadu na večernú oblohu, keď bola najjasnejším bodom veľmi jasná konjunkcia Venuše a Jupitera. :)
neznámy
neznámy | 2.8.2012 21:42
Ahoj Zuzana,

kukol som sa na to tiez. Co sa tyka toho marca, tak okrem toho tranzitu Jupitera a Venuse cez severny uzol, je zaujimava vtedajsia progresia Mesiaca cez tvojho Chirona - dobry cas na hojenie ran :-) Kedze si chironsky clovek tak si myslim ze to moze mat signifikanciu.
Btw. v marcovych progresiach mas progresivneho Merkura v konjunkcii s progresivnym severnym uzlom. Takze nieco z marca 2012 sa moze odohrat v buducom roku kedy Merkur prejde cez radixovy Severny uzol. Mesiac uz nebude prechadzat Chironom ale cast udalosti moze byt podobna i tak.
neznámy
neznámy | 3.8.2012 13:47
Ahoj Štefan,
tým progresiám, či direkciám vôbec nerozumiem, asi bude treba na ďalšom stretku nám zaostalejším urobiť školenie. :)

Chirónsky človek, neviem čo si pod tým predstaviť... myslíš to, že mám Chiróna v prvom dome a vo veľkom trigóne s Lunou, Jupiterom a Neptúnom?
neznámy
neznámy | 3.8.2012 15:40
aj ja uzly trosku podcenujem, ale aj tak sa mi nechce verit, ze ked ti zomrela mamina, ze to bol tvoj hlavny spustac...
neviem, tranzity vzdy neprinasaju udalosti....niekedy je na nebi voci nasmu nativu kopec konstelacii ale nic sa nedeje...velmi dolezite je podla mna to, ze ako si dotycnu konstelaciu spracovala predtym alebo ako ju mas zvladnutu...
bod Slnko/Luna povazujem za najdolezitejsi ale prechod uzla som este nezazil, respektive si to nepamatam...kazdopadne by to mohlo mat docinenia nieco so vztahmi...mozno nove zoznamenie s clovekom, ktory moze byt tebe prinosom...
neznámy
neznámy | 4.8.2012 08:43
Na toho chironskeho cloveka som nedavno natrafil na webe. Bolo tam delenie u koho si vsimat aspekty chirona a u koho nie. Prvy boli ludia s aspektovanym Slnkom, Mesiacom resp konjunkciou na osy horoskopu - chironsky ludia. U ktorych chironove aspekty mozu mat zasadny dopad a ak by nemali tak ich urcite citit. Dalsie dve kategorie boli chiron s aspektami na osobne planety a chiron s aspektami vseobecne. U druhej kategorie mozno obcas nieco citit u tretej prakticky nic.
Trebars ja mam chirona nedaleko IC, nedavny tranzit Jupika cez neho sa prekryval s cestou do Londyna, kde moj hlavny ciel boli British Museum a Tate Modern Gallery. Mudry kentaur rozsiruje obzory :-)

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...