mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Astrológia a horoskopy - 

Tranzit. Urán konjunkcia Saturn

neznámy
neznámy | 24.2.2014 17:27
Máte nejakú vedomosť ohľadom tohto tranzitu? Ak sa vám dial, ako by ste ho charakterizovali?
Dosť sa píše o "prestavovaní štruktúr", strate istôt a typicky uránovských nečakaných situáciach, ktoré viedli k zmätku a strachu, čo bude ďalej.. Píše sa tiež o zmene práce, bydliska atď atď ale mňa by viac zaujímali názory priamo od vás, keďže niektoré z výkladov po internete bývajú často prehnané a nedávajú do úvahy aj spoluprítomnosť ďalších, "po zmene volajúcich" aspektoch..

Sama mám Saturn v Baranovi, v konj. s Južným uzlom, je cípom môjho T-ečka a dosť poškodený, takže ma to zaujíma o to viac. -LOL- Ďakujem za každú reakciu -FLOWER-
neznámy
neznámy | 24.2.2014 17:40
Konjunkce mě čeká za pár let, ale obráceně.
Pamatuju si kvadrát Urny na Saturna. :D Bylo to v roce 1997. Tehdy mi šel tr. Pluto přes nativní Uran, takže těžko odhadnout, který aspekt byl příčinou toho co se dělo... Bylo to nějak těsně před přijímačkama na střední. Určitě se toho dělo víc, ale já si pamatuju silný pocit, cítila jsem že se musím a CHCI seznamovat s novými lidmi. Vím, že mi to tehdy holky z party nějak vyčítaly, protože chtěly abychom si slíbily, že budeme jen my a k sobě nikoho nepustíme. Byla jsem tehdy strašně stydlivá, skoro jsem se i bála jít do obchodu, místy bych řekla že to bylo až nenormální. Proto to co se dělo, pro mě bylo spešl, velice silné, protože to překonalo všechny moje dosavadní pocity studu a věděla jsem, že začne nová etapa.
Je to zajímavé, ale tranzity Urana z nějakého důvodu jsou pro mě maximální hnací silou, kdykoliv je mám...
Já mám zas pro změnu Urana součástí téčka, možná proto jeho tranzity mají na mě vysoce efektivní účinek :D Tak hodně zdaru přeju -FLOWER-
neznámy
neznámy | 24.2.2014 17:44
Jo a ještě přidávám diskuze o Uranu, určitě tam najdeš zajímavé věci ;-)

Tranzity Uranu:
http://www.zverokruh.sk/forum/astrologia-horoskopy/tranzity-uranu/

Priaznivé tranzity Uranu:
http://www.zverokruh.sk/forum/astrologia-horoskopy/priaznive-tranzity-uranu/
martinbd
martinbd | 24.2.2014 18:03
Tak podľa mňa by to malo byť o stretnutí niečoho nového, revolučného a starého, konzervatívneho, čo môže dopadnúť rôzne, buď zbúraš to staré, alebo to doplníš o niečo nové alebo neviem čo .... V akom dome máš natálne Saturna a Urána?
neznámy
neznámy | 24.2.2014 19:49
V tvojom pripade sa cela situacia uz konci, prebehla v priebehu minuleho a predminuleho roku. Uran poaspektoval Saturna, Jupika a aj Marsa, cele Tecko. Najblizsie ta caka Uran trigon Slnko, uz v priebehu tohto roka.
neznámy
neznámy | 24.2.2014 22:10
Ďakujem. :)
No, Urán mám vo Vodnárovi v 3. dome (konj. Neptún), 3.domu vládne Saturn a ten je v dome 5.-om.
To, že ho mám z najväčšej časti za sebou aj teda pevne dúfam, pretože to, čo sa dialo posledné 2 roky, bol doslova nárez. :) Inak by som sa možno nad ním ani opätovne nepozastavovala, ale tento mesiac sa mi udialo mnoho veľmi stresujúcich, nečakaných a prevratných vecí a prvému, komu som to priradila, bol povahou Urán (dosť mi to aj pripomína situácie minulého roku).
Snažím sa aspoň vylučovacou metódou teda nájsť toho "páchateľa", kt. má momentálne vzruchy na svedomí. :) Okrem toho tu sú napríklad tranzity ako Pluto quinkunx Slnko, Saturn cez Ascendent, direkčný ASC v konj. s Plutom v kvadratúre na direkč. Slnko, Neptún opozícia Merkúr (ten nehádam, ale momentálne mi tam najväčšmi "svieti" -PUH- )

No a teda, späť k téme. -SHAME-
Qoylurani, vidím, že tvoje ja z 97-eho má so mnou celkom dosť spoločného. -LOL-
Povedala by som, že počas prechodu Uránu cez Saturn minulý rok som mala okrem jedno z najrušnejších, tiež aj jedno z najspoločenskejších období v živote. :) Predtým som mala problémy aj s menším zajakávaním, (proste ma v strede rozhovoru s cudzím vyplo a nevedela som to dokončiť) a minulý rok sa to dosť spravilo. Celkovo, aj vzhľadom k tomu, že som v roku 1 ma život stále viac postrkáva ku samostatnosti. :) Čo je fajn ale na druhú stranu mi toho na môj vek pridáva občas až moc.. Ale všetko je tak ako má byť.
No ale minulý rok sa zďaleka nevyznačoval len tým. Neviem, či to naozaj všetko priradiť tranzitu, ale všetko maximálne "súladilo" s vibráciou 9: V podstate sa mi všetko zosypalo. Musela som stále meniť bydliská, doma to bola naprostá, reálna katastrofa (tomu čo sa nám dialo za stenami bytu v podstate odmietajú veriť aj susedia), úplne mi zlyhávalo zdravie, z tých stresov, antibiotík, liekov a neustáleho liečenia som pribrala asi 10kg (7 je už dole..), musela som prerušiť štúdium a odísť zo školy, pričom som si musela sama vybaviť novú. Zo všetkého som bola veľmi apatická, čím som sa nechala naviesť na zlé chodníčky, nechala sa ovplyvniť "kamarátmi". Koncom tranzitu sa mi vlastne naprosto prečistil zoznam blízkych ľudí, pričom ešte ani doteraz som sa z toho neotriasla a popravde, kamarátov teraz ani nemám (S.uzol tranzitujúci 12.domom?). -ROLL- Pamätám si však, ako mi jeden človek v tej dobe povedal, že ma stačí nevidieť týždeň a mne sa dovtedy stanú aspoň 4 prevratné veci, kt. sa stále zase musím prispôsobovať.. A to zďaleka nebolo všetko, ale myslím, že to akurát stačí.
V tej dobe sa mi toho však nahromaždilo viac vecí, len pár z tých, na kt. si spomeniem boli napr: Direkč. ASC a direkč. Luna v konjunkcii s Plutom kvadrát Slnko. Saturn v 12.dome (nikdy viac) v kvadratúre na Slnko. Pluto konj. Jupiter, Pluto opozícia Mars, Urán v spomímanej konjunkcii so Saturnom a J.uzlom (a teda v opozícií na S. uzol+ Cheirón), no zároveň bol ešte v kvadratúre na Jupiter a Mars. Tie 2 si myslím, že porobili tiež strašne veľa.. Jupiter v kvadratúre na Merkúr, Neptún v konj. na IC a zároveň v opozícií na Merkúr (ten sa mi teraz aj vrátil)..

No ale inak ja tiež na jednu stranu súhlasím, že inokedy som sa priam tešila na Uránovské tranzity, akurát, ak má väčšinu z toho minuloročného bordelu na svedomí najmä on, asi si zoženiem proti nemu nejaké riadne protilátky. -LOL-
martinbd
martinbd | 24.2.2014 23:39
Tak aby v tom bol poriadok, tak tie zmeny by sa mali týkať 3. a 5. domu a domov ktorým Saturn a Urán vládnu. 3. dom je aj štúdium (spomenula si zmenu školy), komunikácia (spomínala si nejaké zajakávanie sa), kratšie cesty, ohľadom 5. dom sa stretol aj s priateľmi, hoci to je skôr 11. dom, že by nejaké lásky, niečo s deťmi?
neznámy
neznámy » martinbd | 25.2.2014 10:35
No, ten 3.dom to bol urcite se vším všudy. :) Mala som vtedy aj najlepší vzťah so sestrou, aký sme kedy mali. Z 5.-eho domu to bola asi lepšia schopnosť sa prejaviť a tiež zábavky ako diskotéky a alkohol.. Najviac som však pociťovala vplyv 12-ho domu, kt. Satan :roll: prechádzal. To bolo čisto: tajní nepriatelia, choroby, samota až priam osamelosť, odlúčenie, všetky nevedomé strašiaky vyliezali na povrch, podvedomie- v tej dobe som zároveň bola viac otvorená duchovnu, mávam obdobia kedy sa mi sníva o budúcnosti (dar po mame) a v tej dobe to bolo na dennom poriadku. Zároveň ma však trýznili nočné mory a aj spánkovú paralýzu som mala častejsie. Je podľa mňa dobré pripomenúť, že zdrojom všetkého bol domov a situácie, čo sa v ňom diali. Naši vtedy prestali spolu žiť. Nechcem to tu viac rozpytvávať ale Matka bola vtedy zdrojom strachu a otec sa javil ako lepsi nez kedykolvek predtym (napokon sa ukázalo ze tomu bolo naopak).. To obdobie sa hlavne vyznačilo tým, že spočiatku pre mňa vyzeralo byť najväčším požehnaním až sa postupne začalo premieňať na najväčšu nočnú moru. A to neviem, kt. aspektu pripisať. Možno 1. polovicu Neptúnu (všetko sa zdalo až moc fajn) aj Uránu (všetko da dialo strašne rýchlo, hekticky) a druhú to mohol byť Saturn (kt, ma bolestivo prebúdzal do reality) a Pluto (po tom období som úplne zmenila ako charakter tak aj prístup ku všetkým oblastiam života).
Pardon za vykecávanie. :)
neznámy
neznámy | 25.2.2014 11:55
Ahoj, tak koukám jak z jara, že ta konjunkce (v 1.d.) byla téměř na měsíc přesně v roce, kdy jsem nastoupila do zatím svého posledního a nejdelšího zaměstnání - a byla to práce přesně v Uranském duchu - nové technologie, PC - internet, telefony, komunikace:D
Byla to hektická, ale pěkná doba - spoustu nového, spoustu učení, zvýšení sebevědomí i znalostí, spousta nových přátel, nové koníčky, ezoterika...
Vydržela jsem tam s 3letou pauzou (studium jazyka, cizina) cca 10 let!!!
A když mi vloni ta "Urna" jak vtipně napsala Chava téměř dosedla na Jupitera ve 2.domě (už jsem zde o tom jednou psala), tak se vedení rozhodlo firmu zrušit a všechny nás vykoplo na dlažbu.-CONFUSED-. Přesná konjunkce s Jupíkem bude v dubnu, tak čekám, co mne ještě postihne - mám si vsadit?-LOL-

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...