mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

Tranzit Saturna

neznámy
neznámy | 18.8.2012 19:41
Pozerala som si tranzity v najbližšej dobe a zaujal ma Saturn tranzitujúci môj Mars, s ktorým sa dostane o dva mesiace do konjunkcie.
Keďže môj Mars v natíve tvorí opozíciu voči Venuši a navyše takmer súbežnú os s nimi tvoria uzly, južný s Marsom a severný s Venušou, myslím, že to bude dosť významné.
Mars mám v ôsmom dome a Venušu v druhom. Zároveň vytvoria približne v tej
dobe Venuša a Neptún sextil.
Čo sa dá očakávať od takýchto tranzitov?
neznámy
neznámy | 18.8.2012 23:40
na významné obdobie neupozorňujú iba spomínané tranzity, oplatia sa sledovať aj tranzity ostatných pomalých planét, ale pozornosť si rozhodne zaslúžia aj progresie... je tam toho pomerne dosť a "odbaviť" to pár vetami na fóre sa mne osobne zdá byť nedostatočné... možno niekto iný..... :)
neznámy
neznámy | 19.8.2012 00:17
Ahoj :) Zaujimaju ma v poslednej dobe tie sekundarne progresie (alebo inak direkcie) a ked som si pozrela tvoj horoskop, tak v nich mas posunuty Mars (retro) teraz 17 stupnov Vah a v septembri 2011 ti cez direkcny Mars (18 stupnov Vah) prechadzal Saturn, zaroven bol v sextile na tranzit. Severny uzol, tak ma napadlo, ci ti nevstupil do zivota nejaky novy "saturnovsky" priatel? Lebo vladcu 11.domu (v radixe) mas Saturna (podla Placida) a prechadzal prave 7.domom. Zaroven tranzit. Pluto bolo v 11.dome v trigone na direkcny Merkur a Severny uzol v Bykovi. Nejaky priatel, ktory ti pomohol v sebavyjadreni alebo financne (2.dom)?
Ak som mimo, prepac, tie direkcie mozno nesedia na kazdeho -SHAME-
neznámy
neznámy | 19.8.2012 00:41
Aha, ty mas Mars v 8.dome podla Placida, podla Campana je v 7.dome.
V direkcnom horoskope je Mars v 7.dome (ci podla domov Placida, alebo Campana), lebo je retro. a posuva sa dozadu.
neznámy
neznámy | 19.8.2012 09:36
len tak vseobecne, ze aky pocit mam celkovo z tych konstelacii...
tak Saturn vzdy krystalizuje, prehodnocuje, triedi zrno od pliev a kedze bude tvorit opoziciu na tvoju Venusu, tak moze prehodnocovat tvoje hodnoty, ci vnimanie okoliteho sveta, ci najblizsich skrze intenzivne vazby (napr. peniaze druhych ludi), ci tesne vztahy (8.dom).
ak sa na to pozriem globalne, tak okrem toho mas v direkciach prechod Luny cez Saturn (a predtym cez Slnko), dalej zaciatok poslednej fazy - posledneho kosaka. a v tranzitoch dalej prechod Jupika cez 4.dom a na buduci rok ta caka prechod Jupika do Raka, Neptun v Rybach, Saturn v Skorpikovi, cize celkovo sa "aktivuju" tvoje planety vo vodnom zivle...podciarknute, podtrhnute, tak toto obdobie bude asi opak expanzie, bude to akesi vztiahnutie sa do svojho vnutra, bilancovanie predchadzajuceho cyklu, kontrakcia, prehodnocovanie, introvertnejsia faza tvojho zivota, intenzivne vnutorne prezivanie, sny, hlboke emocie...tot moj nazor-PUH-
neznámy
neznámy | 19.8.2012 10:25
Ďakujem všetkým za reakcie. -FLOWER-
Progresie som si tiež pozerala a zdajú sa mi tiež veľmi výpovedné.
A čo píšeš, ty rudi, že ma čaká introvertnejšia fáza života, tak príchod toho obdobia už zrejme podvedome vnímam. Mala som už svoje introvertné obdobie v časoch detstva potom prišla dospelosť a moje "vynáranie sa z vody", zžívanie sa so spoločnosťou, prijímanie toho, čo som musela prijať, aby som sa prispôsobila.
No a teraz mám presne ten pocit, o ktorom píšeš.
Ťahá ma to zase preč. Ale už ak aj nastane introvertná fáza môjho života, nebudem taká ako v detstve. Už mám skúsenosti, ktoré som vtedy nemala a to je podstatné. :)
neznámy
neznámy | 19.8.2012 11:38
Zvlastne, ze aj v direkcnom vidiet to vztiahnutie do seba, plny 12.dom (ten direkcny, v ktorom by sa posunuli aj osi).
neznámy
neznámy | 19.8.2012 16:47
Budem aj ja trochu konkrétnejší, pretože rudi zabudol na to najdôležitejšie...
Je užitočné a potrebné občas sa ponoriť do vôd nevedomia aj keď tranzitujúci Jupiter smerujúci do Raka, Neptún v Rybách a Saturn v Škorpiónovi za to nemôžu, pretože to by sa týkalo rovnako všetkých... Rovnako dôležité ako ponorenie sa do vôd nevedomia je aj to, čo z tých vôd vylovíme a to práve spomenuté nebolo... Saturn sa blíži do opozície na Venušu, ale rovnako do konjunkcie s Marsom... Je možné, že opozícia na Venušu ti umožní, na základe rôznych vzťahov prežitých v posledných rokoch, uvedomiť si vlastné hodnoty a Mars, vynárajúci sa z vôd nevedomia ti pomôže vlastné hodnoty naplno prejaviť a žiť... Saturn v konjunkcii s Marsom by mal priniesť dôležitý impulz, ktorý naštartuje proces vedomej integrácie martického princípu a umožní mu zrelšie a vedomejšie prejavenie sa v realite, skrz novú, vedomejšiu formu... Na to nadväzuje okrem iného aj progresívna Luna vstupujúca do znamenia Barana.... Tá by ti v nasledujúcich 2,5 rokoch mala poskytnúť dostatok skúseností s „kvalitami“ Barana a súčasne aj s princípom Marsa... To všetko je vlastne akýmsi vyvrcholením končiaceho sa Lunačného cyklu a príprava na začiatok nového Lunačného cyklu, ktorého Nov bude v znamení Býka v druhom dome, a ktorý ti ponúkne plné rozvinutie vlastných esenciálnych hodnôt ... Bez integrovaného Marsa je v podstate nemožné žiť vlastnú Esenciu a autenticky ju ponúknuť ostatným, čas skrývania sa a „neviditeľnosti“ sa blíži ku koncu a tvoja Esencia, ktorá by sa dala stručne charakterizovať veľkým vodným trigónom (Luna, Jupiter/Rak a Slnko, Saturn/Ryby a Neptún/Škorpión) čaká na svoje uplatnenie.... Veľa šťastia
neznámy
neznámy | 19.8.2012 17:04
Vnímavo a veľmi dôkladne uchopená problematika, zaslúžený rešpekt -THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 19.8.2012 21:39
Ďakujem -BOW-

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...