mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

tranzit saturna cez uran

neznámy
neznámy | 3.12.2014 19:49
prve 80te rocniky maju teraz tranzitujuci saturn cez uran v skorpionovi. Pocitujete to nejako, napr. zvyseny zaujem o ezoteriku, astrologiu, okultizmus? Alebo nuti vas to k nejakej zmene?
neznámy
neznámy | 4.12.2014 09:16
Já tuhle konstelaci teprve budu mít. V březnu budu mít Saturna už na skoro 5°. Uran mám na 7°. Pak hodí zpětný chod a ve 2.pol. listopadu 2015 už mi najede do přímé konjunkce. Takže zatím nevím, ale zajímá mě to, hlavně v souvislosti s tvou otázkou ohledně okultismu, jelikož mám Uran zrovna ve 12.d. Tak zatím aspoň posouvám diskuzi na začátek ;-)
neznámy
neznámy | 4.12.2014 10:48
Ahoj. Aj mna tato konstalacia este len caka onedlho, Uran mam v Strelcovi vo 8. dome, do kt. mi Saturn onedlho prejde, no som zvedava, co to bude za tranzit. -BIGEYE-
Dam potom vediet. :)
jana799
jana799 | 4.12.2014 11:17
Tak mě v průběhu tohoto roku přeběhl Saturn přes Uran třikrát a musím říct, že nedokáži vůbec přesně říct, čím by se to projevilo. Mám Urana v 8.domě a ten Saturn mi v něm běží už 2 roky, což si teda uvědomuji plně. Je to jedna vnitřní krize za druhou, ale konkrétně ta doba, kdy mi přecházel Saturn přes Uran mi nijak výrazněji oproti celým dvěma letům nevyčnívá. Možná je to tím, že mám v radixu Uran aspektovaný pouze sextilama, žádně napěťové aspekty, tudíž nebylo žádné větší napětí ani při tranzitech. Tedy ne větší než za poslední 2 roky..-ROLL--WINKIE--WINKIE-
Ale přece jenom jsou to dvě vnější planety, takže ten vliv asi nebude pociťovat úplně každý. Snad jen ti, kterým je Uran nějak zvárazněný v radixu...
neznámy
neznámy » jana799 | 4.12.2014 12:35
Dakujem dievcata za komentare a tebe jani za dobry postreh. Som na tom podobne, ze tento tranzit som nejako extra nepocitila. Tiez ho mam napojeny na osobne planety, tak som rozmyslala, ci mi nieco neuslo. Je vsak pravda, ze mam uran v 12. Dome, cize je tam predsa len skryty, a jedna sa o dost jemnu energiu. Ale teraz ked sa nad tym zamyslam, tak asi islo viac o pracu s psychikou, chut robit nieco so svojim zivotnym stylom, lepsim stravovanim, cvicenim, mozno meditacie, citala som knihy na tieto temy, ktore ma velmi bavili, atd…Myslim, ze ma to dost dusevne zenergizovalo a ze to bola asi kombinacia tranzitu saturnu cez 12. Dom a cez uran.
Teraz ma vsak napada dalsia otazka: Je mozne, ze ked aj pominie tranzit, dajme tomu vyrazny, tak ze sa prejavi jeho ucinok az neskor? Napr. az o mesiac – dva?
Argyll
Argyll | 4.12.2014 13:25
Ahoj, nemám teď moc času tady diskutovat, ale přeposílám svou diskuzi na stejné téma. Za sebe: celé toto období od začátku tranzitu je pro mě v mnoha ohledech (a v pozitivním slova smyslu) zvláštní a nové. Nevím, jak to konkrétněji popsat, ale jako by se ve mě něco začalo zprůchodňovat. Co se týká zvýšené inklinace k hermetickým naukám - ano, začal jsem se hlouběji zajímat o alchymii.

http://www.zverokruh.sk/forum/astrologia-horoskopy/saturn-uran-tranzit/
neznámy
neznámy | 4.12.2014 13:36
K tej tvojej otazke. Nemyslim, ze je to mozne, aby sa tranzit prejavoval opozdene, ovsem ak sa nejedna o planetu, kt. ma retrogradny pohyb smerom spat a tym padom sa tranzit opakuje. U mna sa zväcsa tranzity na osobne planety prejavuju skôr ako dôjde k tesnemu orbisu s inou planetou, ak je orbis daneho tranzitu uz väcsi a planety sa od seba vzdaluju, tak tranzit je coraz menej citelny a prestavam si ho uvedomovat tym padom. Samozrejme zavisi od toho o aky tranzit sa jedna a na ake tranzity sme individualne citlivejsi a naopak.

Môzem aj ja jedno otazku? :) Zaujimalo by ma ako sa u Teba v zivote prejavuje ten Uran v 12. dome, lebo ja mam uz par rokov tranzitujuci Uran v 12. dome no moc neviem ako ho mam ponat, okrem toho, ze sa prirodzene zaujimam o vsetko co sa tyka nejakych alternativnych al. skôr ezoterickych uceni a spôsobu uvazovania, kt. sa mi formuje. Mam aj Neptun tranzitujuci v 12. dome, uz dobrych par rokov a este mozno 20-30 rokov tam aj bude...
martinbd
martinbd | 4.12.2014 13:50
Túto záležitosť skúmam a zistil som že niekedy to možné je. Tak napríklad ak je viacero tranzitov, ktoré poukazujú na podobnú tému, tak nejaká významná udalosť môže nastať medzi nimi, teda medzi exaktným Saturn konjukcia Urán a exaktným niečím iným a exaktným niečím iným (aj Hand niečo také opisuje v knihe Tranzity). Druhá možnosť je, že ak Saturn robí tranzit cez planetárne zoskupenie. Napríklad ak je Urán súčasť T kvadratúry, tak ak ešte tranzituje ostatné planéty v T kvadratúre, tak sa ho to podľa mňa ešte týka. Ale podľa mňa stačí aj zoskupenie dvoch planét, napríklad pri kvadratúre, ak nie je presná, napríklad Urán kvadratúra s niečím a Saturn prechádza od presnej konjukcie s Uránom do presnej kvadratúry s danou planétou, tak celé obdobie medzi je ako keby vplyv Saturna na dané spojenie dvoch planét. Toto som vypozoroval, keď som sa detailnejšie pozrel na udalosti môjho života v kontexte astrologických vplyvov.
Saturn konjukcia Urán ma čaká o mesiac ale už v Strelcovi. Jednej dievčine zabrzdil tok finančných príjmov, lebo Urána, ale aj Saturna má ako vládcu 2. domu, ale či to bolo až také vážne, neviem, každopádne, téma mohla byť obmedzenie finančnej slobody. Aj u mňa by sa to malo týkať financií, Urán mám v 8. dome.
neznámy
neznámy | 5.12.2014 11:26
Dakujem ti za otazku, donutilo ma to trochu viac sa zamysliet. Myslim, ze tvoja otazka odraza pekne to, ze 12. dom je trochu tazsie postihnutelny, ako ine domy.

Ja moj uran vo 12. dome v radixe vnimam asi dost subjektivne. Jeho vplyv nie je nic okate, ani pre mna, ani pre okolie, az ked ma blizsie spoznaju, tak asi vidia jeho ucinky. Mam ho napojeny v trigone na osobne planety, takze ho osobne vnimam pozitivne. Myslim, ze dava prirodzeny zaujem o ezoteriku, alternativne smery, atd.. dalej asi zvysuje humane citenie so slabsimi, trochu mozno podporuje umelecke sklony, dava mi taku otvorenu hlavu, ale hlavne mi zvysuje intuitivne myslenie. Niekedy pridem na riesenie problemov tak uransky, neviem vysvetlit preco, ako, sama o sebe nemam prilisne analyticke myslenie, tak sa mi to aj tazko odovodnuje. Riadim sa pocitmi. Uvediem priklad: Ked hrame nejaku spolocensku hru, kde je to o stasti, ale treba aj rozmyslat, napr. karty, monopoly, tak po case pridem intuitivne na to, ako k tomu pristupovat, a potom doradu vyhravam. Raz sme boli v kasine na firemnom vecierku a ja som najskor pozorovala kolegov, ako hraju ruletu a pochopila som, ze ta ruleta je nejaky program, ktory sa riadi istymi pravidlami a skusila som ich tak intuitivne aplikovat, a celkom sa mi darilo. Ostatni chceli odo mna, aby som im radila, a tiez potom vyhravali. Samozrejme islo o zabavu, ziadne velke peniaze.
neznámy
neznámy | 5.12.2014 13:44
Oki, tiez ti dakujem za odpoved :)...
Myslim, ze ten Uran v 12. dome sa prejavuje zhruba tak, ako si to napisala. Ja kedze ho mam tranzitujuci uz dobrych par rokov a pomaly, ale isto sa onedlho blizi k môjmu Ascendentu, tak som zaznamenavala postupne zmeny ohladom môjho pristupu k zivotu, k pomoci druhym, k vlastnemu EGU a tiez sa mi postupne formovalo myslenie a postoje, tiez ten zaujem o ezotericke veci, ale ten mam prirodzeny vzhladom na môj 9.dom v Strelcovi, kde mam Slnko,Jupiter a Neptun.
To, co pises tej intuicii to by som nepriradila k tomu Uranu, ovsem môze tam zohravat nejaku rolu, nakolko ho mas prepojeny na osobne planety v harmonickych aspektoch. Avsak intuicia je pre Teba prirodzenou schopnostou nakolko si Rak, co je velmi intuitivne znamenie a riadis sa svojim vnutornym hlasom bez ohladu na to, kde sa Ti ten Uran nachadza. ;)
MandMs
MandMs | 5.12.2014 16:26
Heh, ja som ho mala, zoznamila som sa v tom case s chalanom, kt. je dost spiritualne zalozeny a sla som vyskusat regresky :) Aaaa dost ma to chytilo a aj som zacala citat knihy tykajuce sa regresii... Ja som ho mala v novembri... ale aj taka nekludna som bola
neznámy
neznámy | 5.12.2014 23:09
suhlasim s tebou, uz ked som to pisala o tom urane, uvedomila som si, ze vsetky tie vlastnosti by sa dali priradit aj k inym prvkom u mna v horoskope. Asi preto, ze 12. dom je kvazi vodny dom a ja mam vela vody.
Prosim ta, ako sa u teba prejavuje ten 9. dom? Vyzera to dost mentalne, teoreticke, mas velky vztah k cudzine, alebo vela studujes, pripadne vyucujes? A co pisanie?
neznámy
neznámy » MandMs | 5.12.2014 23:16
To mi pripada tak, ze ten saturn chcel 'spracovat' vlastnosti toho nekludneho uranu a dat ho na poriadok :) Za tymi regresiami by som hladala aj nieco hlboke ako pluto, pripadne 8. dom. Neviem, ci tu bola uz diskusia na temu regresie, ale mozno by stalo za to ju otvorit.
martinbd
martinbd | 6.12.2014 11:00
regresie môžu súvisieť s prechodom Saturna, pretože Saturn je obrátený do minulosti, symbolizuje všetko staré a konzervatívne a Urán je vhľad, v tomto prípade vhľad do minulosti.
neznámy
neznámy | 6.12.2014 14:53
Tak mně tam šel třikrát a pocítila jsem teda dost silně, ale vůbec ne ve smyslu esoteriky a astrologie.
Uran mám ve štíru v konj s Unukalhai na hrotu 11. domu a v kvadrátu na uzly 2./8. dům.

Pro mě to byl nesnesitelný tlak - nebo spíš zpočátku rána, šok -, který jsem řešila v tom prvním přechodu dost drasticky vůči své osobě. On tam vlastně saturn došel, zastavil se a šel zpět.
Ten druhý přechod už byl lepší, ačkoli ta situace byla dost podobná, tak jsem v podstatě "pouze" onemocněla.

Co mi to přineslo? Nabyla jsem pocitu, že nikde nelze hledat jistotu, ani sama v sobě. A to mi teprve dojíždí...
Pro mě to bylo/je svým způsobem téma mých kořenů, ze kterých mě ten uran doslova vytrhl. Možná s tím souvisel i jiný transit, nevím-CONFUSED-

A byla tu zmíněna regrese. Tak jsem v létě zažila regresi přímo v realitě na naší rodinné oslavě.Ta byla ale ukázková : )
Dogi
Dogi | 7.12.2014 00:47
Mam blizku osobu s tymto tranzitom. Uran ma v 2.dome a dochadza k urcitym majetkovym zmenam...potreba prevziat vacsiu zodpovednost a tak pod. Zmeny prisli z vonka a neda sa im vyhnut. Musi ju spracovat. To je moj pohlad z vonka :-).
neznámy
neznámy | 7.12.2014 13:36
Ked mas v sebe vela vody a navyse si slnecny Rak, tak ta tvoja intuicia je obzvlast silna a zrejme ju vo väcsine pripadov a v rozhodovani aj prakticky vyuzivas.
Co sa tyka mna a môjho 9. domu, je to jedna z hlavnych oblasti môjho horoskopu, vlastne je to oblast, kde nachadzam zmysel svojho zivota a vlastnu sebarealizaciu, kedze v nej mam Slnko. 9. dom a taktiez 8. dom mam v Strelcovi. Vladca Jupiter je na hrote 9. dome, takze môze sa priradit tak k 8., ako aj k 9. domu. Jupiter mam velmi dobre oziareny, je tiez jednym zo signifikatorov môjho horoskopu a kedze je v Strelcovi, prejavuju sa v nom vsetky tie typicke vlastnosti pre Strelca. Cize tuzba po poznani, vyssom vzdelani, hladani univerzalnych pravd, filozoficke myslenie a viera. Tiez som vo väcsine pripadov optimisticka a skôr vidim to dobre ako zle ci uz na zivotnych situaciach al. na ludoch. Myslenie mam vyslovene synteticke, vzdy si skladam suvislosti dokopy, to je tiez typicke pre Jupitera v Strelcovi a v 9. dome. Tuzba po poznani je vyrazna, ci uz po tom duchovnom al. pozemskom. Samozrejme taha ma to velmi do zahranicia, k cestovaniu po dalekych krajinach, poznavani cudzich kultur a tradicii. Mam prepojeny 9. dom zaroven so 7. domom, takze je tam suvislost medzi cudzinou a mojim partnerskym zivotom, aka, to este uvidim. Tiez sa rada ucim cudzie jazyky a nemam problem zit hocikde vo svete, teda to si len myslim o sebe, este to nemam v praxi vyskusane.
Neviem ake zle vlastnosti môze toto postavenie planet v mojom 9. dome davat. Niekde sa pise o dogmatizme al. o presvedcovani o svojej pravde inych, to vsak ked je Jupiter v neharmonickych aspektoch al. poskodeni. Ja som to nikdy nerobila, nesnazim sa ludi presvedcovat o svojich pravdach a poznaniach, to si musi kazdy sam uz urobit svoj nazor na toto. Mozno trochu iluzie o diani vo svete a prilisne idealy skrz ten Neptun, asi ano, som mozno tak trochu idealista lenze Slnko mam v Kozorozcovi, takze som aj silny realista.
Este jedna vec k tomuto. Klasicke ucenie mi robi problem, kedze ma nudia zazite struktury a nebavilo ma nikdy ucit sa to, co sa uci v skolach, aj ked som skoncila vysku. Mam problem sa dlhodobo koncentrovat na nieco, ale to uz asi skôr suvisi s mojim Asc. v Baranovi a Merkurom.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...