mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

Tranzit Saturna 4. domom

neznámy
neznámy | 29.9.2013 19:40
Dnes mi nabehol tranzit Saturna 4. domom. Pamata si niekto tento tranzit, co mu priniesol, co sa v jeho zivote zmenilo?
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 29.9.2013 20:26
Ja som v jeho plnom prúde, pričom začiatok bol okolo októbra 2011, a tiež dumem :) Do dvoch rokov sa tento tranzit presunie ďalej. Všetko záleží na znamenie na hrote domu a na planéty v ňom. Zrejme aj jeho prežívanie.
U mňa sa zrejme prejavili pocity, že musím prevziať žezlo v domácnosti, ak chcem aby bol poriadok, ale nie vždy sa mi to darí. Ale ja ešte nežijem vo svojom, to bude tým. No a časom som začala venovať pozornosť členom mojej rodiny, ktorých som do roku 2012 veľmi zanedbávala. Tiež som mala už viac nápadov sa odsťahovať z rodičovského bytu, ale niečo mi v tom neustále bránilo. Tak verím, že sa čo to vyrieši, aj moje návyky, ktoré sa so mnou ťahaju z detstva. Ale opäť, ja prežívam odlišne zmeny a problémy s Plutom, a ty si o 10 rokov staršia.
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 30.9.2013 01:03
Zabkazabulienka, dakujem za prispevok. Ja tie prechody Saturnu domami celkom citim, prave preto rozmyslam, ze coho sa uz len mozu v mojom zivote tykat vo 4. dome. Hrot domu je v skorpikovi a vo 4. dome mam akurat Neptun a Severny uzol. Zijem uz sice vo svojom, ale chodim sa tam akurat vyspat. Od svojej primarnej rodiny som daleko od svojich 18-ich rokov, vlastnu rodinu a deti nemam. Ked spominas Pluto, to mi prave tranzituje 5. domom v trigone na Mesiac, v trigone na Mars, v kvadrature na Pluto a este pribudne opozicia na Slnko, tak to je tiez take zaujimave. O 10 rokov starsia. Ludia spravidla dostanu sok, ked im poviem vek.:D
neznámy
neznámy | 30.9.2013 08:18
začal mi asi před 5 lety, během té doby jsme se dvakrát stěhovali, vždy se mi zpočátku na tom místě líbilo a potom jsem si tam připadala jako v pasti a toužila po něčem jiném, to bydlení mě svazovalo a působilo opravdu saturnsky. Teď ho mám už ze 4.d. pryč, bydlím zase jinde a jsem s místem, kde žiju asi stokrát spokojenější. A přestěhovala jsem se tenkrát asi o 200 km blíž ke svému rodišti, což pro mě bylo hodně významné, jsem na to místo docela fixovaná (nikoli kvůli rodičům) a to, že tam budu moct častěji jezdit, bylo pro mě důležité a pořád je.
neznámy
neznámy | 30.9.2013 08:48
Dora, dakujem.-FLOWER- Mna tiez napadlo, ze mozno zmeny spojene so stahovanim, ale byvanie som si kupila nedavno a som tu spokojna. Fakt som zvedava co za zmeny alebo skusenosti mi tento tranzit moze priniest. Nejak mi do mojho zivota nezapada.:D
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 30.9.2013 09:00
No zaujímavé, ako to prežívajú rôzne vekové kategórie. Ja mám hrot vo Váhach, takže hľadám taký vyvážený domov, ale doma mám ťažké pomery a ťažké detstvo, o čom svedčí Pluto v 4. dome v škorpiónovi. Veľmi ma zaujíma, čo sa udeje do konca tranzitu, lebo ja si to vysvetľujem tak, že je pravdepodobné, že ja to bydlisko naozaj zmením, ale len ťažko. Ale nemám pocit, že by som bola menej zviazaná, kým som tam Saturn nemala. Práveže mala som omnoho intenzívnejšie obdobie, kedy som chcela ujsť a nemohla som. Tak silné puto mi to nedovolilo.
Ja si však myslím, že je to vhodný moment sa vrátiť tam, odkiaľ človek pochádza, venovať čas rodičom, starým rodičom, alebo zahĺbiť sa do svojej podstaty, čo je podľa mňa náročné, ak to niekto nevie :)
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 30.9.2013 09:06
Tento navrat odkial pochadzam ma tiez napadol, avsak je to pre mna koli praci, vzdelavaniu, silnym realnym vztahom, ktore mam uz inde, uplne nepredstavitelne. K tomu miestu uz nemam ziadny vztah. Na mna tusim sedi akurat ta moja podstata, duchovny vyvoj a rodina a domov asi tiez na duchovnej urovni, v ramci priatelov.:)
neznámy
neznámy | 30.9.2013 09:34
První tranzit saturna 4d jsem měla jako dítě-rodiče v té době byli rozvedení už několik let a žili jsme společně s otcovou new rodinou ve společném domě-v jednom bytě-v podmínkách dost"drsných"-právě při vstupu saturna na IC-matka dostala byt-takže jsme se po utrpných letech stěhovali do nového/souběžně v té době tranzitní uran vstoupil do opozice na saturn/-...když po X letech saturn vytvořil trigon na IC -vdala jsem se a do domu vrátila..před 8lety saturn procházel 4d znovu a když vstoupil na IC narodila se mi dcera-zvažovalo se v té době stěhování z kterého nakonec sešlo a narozením dcery se musel chod celé domácnosti naprosto a totálně od základu změnit-což zahrnovalo i přestavby a změny vnitřního uspořádání../v té době uran vstoupil do konjunkce na lunu/
neznámy
neznámy | 30.9.2013 10:07
tiež mám mať tranzit 4 domom, a z odpovedí mi jasne vychádza, že by to malo byť sťahovanie, takže sa "mám na čo tešiť"
neznámy
neznámy | 30.9.2013 10:17
UreaNayal, velmi zaujimave skusenosti. Ja si teraz pozeram jeden takyto tranzit v detstve, travila som vtedy vela casu s tatinom a babickou, mala som s nimi krasne vztahy, s nimi sa mi spaja taky pocit domova. Velmi pekne obdobie to bolo, citila som sa s nimi velmi stastna.:)
Gitus
Gitus | 30.9.2013 14:50
mne prave konci,a stale som presne natom istom mieste kde som aj bola,uz tridsat rokov.nikam som sa fyzicky nepresnula,len sukromny zivot sa rozpadol.. a potom opet vstal z popola -FLOWER-
neznámy
neznámy » Gitus | 30.9.2013 15:40
no, já zapomněla zmínit, že se stěhuju celý život při tranzitu Saturna jakýmkoli domem :D, jen při tranzitu 4.d. jsem to nebrala pouze jako místo, kde se momentálně nacházím, ale záleželo mi na tom, cítit se skuečně jako doma. Tak to je určitě mnohem významnější než fyzické přesunutí se - co se ti událo:)
neznámy
neznámy | 1.10.2013 11:56
Jj-nejsmutnější na celém odchodu bylo to,že v domku zůstala babička s dědou,které jsem moc milovala-naštěstí jsme se neodstěhovali daleko,takže jsem se za nimi vracela víc než často/:)nejednou jsem si sbalila svůj maličký kufříček a odešla k nim bydlet a babička mě večer vzala za ruku a trpělivě i s kufříkem odváděla zpět" domů"...a přesně jsi to vystihla-pocit domova-mám spojený s nimi-a přesto,že v paneláku jsem žila s matkou celkem dlouho-domov to pro mě nikdy nebyl-až když jsem se do domku po letech vrátila-zabydlel se zas ve mě ten pocit že jsem doma..
neznámy
neznámy | 1.10.2013 12:57
Mam to podobne, moja mamina pre mna nijako nestelesnuje domov. Je moja biologicka matka. Uz ako male dieta som citila, kto ma ma rad, tak od srdca. Z nej som to necitila nikdy. Naopak. Vzdy som z nej citila velku nenavist a ako dietatu mi z toho byvalo na vracanie. Umyvala som si casto tvar studenou vodou, aby mi to preslo. Mavala som extremne silne alergie. Odkedy byvam prec, uz som take stavy nikdy nemala. Ale to som sklzla od temy. Som to mala s domovom take zvlastne. Stvrty dom v skorpikovi? Mozno tym? Extremy? Tu negativnu, odvratenu stranku domova, utrpenie a bolest som zazila a poznam doverne a dokonale.:)
marcie
marcie | 2.10.2013 11:02
Priniesol mi presťahovanie do domu - kúpili sme starší dom, takže mi priniesol veľa vyčerpávajúcej práce, ale mám pocit, že práve takto prežijem najlepšie saturnskú skúsenosť a zapracujem na svojich slabinách - organizácii práce, využívanie voľného času a tak podobne ... doma sú už zo mňa na nervy, lebo aj ostatných stále ženiem do práce, pripomínam termíny, skrátka som neznesiteľná. Niekde som čítala, že tento tranzit je veľmi dôležitý aj z hľadiska prípravy na tranzit Saturna 10. domom a naozaj mám bytostný pocit, že potrebujem, aby všetko, čo sa robí v dome a záhrade, bolo urobené poriadne, je to síce namáhavé, ale viem, že inak sa neposuniem ďalej-YES-:) ja si musím vždy zvoliť ťažšiu cestu
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka » marcie | 2.10.2013 11:43
Zvláštne, aj ja si zväčša vyberám tú náročnejšiu cestu. Neviem, prečo.. Ale pripisujem tomu aj túžbu byť na seba pyšná, povedať si po rokoch, že som si všetko vydobila sama, že mi holúbky nespadli z neba a že mi to nemôže len tak nikto vziať. Snáď nezanedbem nič dôležité, kým Saturník ujde do 5ky
neznámy
neznámy | 2.10.2013 14:36
Dívala jsem se kdy jsem ho naposled měla......v té době ještě chvíli před tranzitem jsme bydleli u mamky s dětma - přímo z porodnice(dvojčátka) potřebovala jsem pomoct asi 1/2 roku,byli určité problémy a já se nějak nedokázala od ní odstěhovat,myslím si,že pan saturnto zařídil tak,že najednou u mamky přestala téct voda, tím pádem býl problém s topením,tak nezbývalo nic než naložit děťátka, zbalit saky paky a fičet domů.......;)
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 2.10.2013 14:53
Tak ja síce netúžim po tom, aby mamkina domácnosť prestala nadobro fungovať :D Ale prijala by som niečo silné a pozitívne, čo by ma presvedčilo, aby som som zbalila švestky, a odišla žiť vlastný život. Nejako sme jedna na druhú nafixované, aj keď paradoxne máme veeľmi ťažké vzťahy. Také plutónske... vieme zájsť aj na okraj, ak sa cíti jedna alebo druhá opovrhnutá alebo odsúdená názormi tej druhej.
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 2.10.2013 14:57
:D Myslím,že tě to správně navede,já jsem taky typ,který se nerozhoduje hned a přímo......někdy to za nás udělá osud.......;)
marcie
marcie » Žabkažabulienka | 3.10.2013 07:50
ja som zatiaľ vždy rástla vďaka problémom, ktoré som si sama vyrobila, je to síce nie veľmi efektívna cesta, ale účinná. Podozrievam samu seba ( Merkúr v Škorpiónovi ), že si ich vyrábam naschvál a cielene, aby som ich potom mohla riešiť a vďaka tomu sa vyvíjať. Ale dúfam, že sa prepracujem k tomu, že to nebudem musieť robiť takto, ale jednoduchšie a efektívnejšie :)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...