mesiac
Utorok, 23.4.2024
Meniny má Vojtech

Astrológia a horoskopy - 

Tranzit Saturn konjunkcia Neptun

neznámy
neznámy | 27.10.2014 22:51
Zdravim:)...v 3. dome mam stelium Luna, Jupiter, Neptun...v rozmedzi orbis 9°. Prave mi presiel naposledy Saturn Lunou...nic moc vam poviem , tri krat a dost.-NOSMILE- som rada ze je to za mnou. Lenze Luna je prva planeta v steliu a nasleduje Jupiter a Neptun. Hlavne tranzit cez Neptun ma trapi, lebo ho mam v native v opozicii na Saturn orbis 1° tzv. poskodeny a mam z toho trocha strach. V popisoch su choroby a nakazy a nic pekne skratka.
Mate niekto skusenost s tymto tranzitom?
Dakujem.
martinbd
martinbd | 28.10.2014 06:51
Choroby a nákazy to môže spustiť, ale musia byť na to predispozície. Jednak v natálnom horoskope by muselo byť asi viacero oslabení (napríklad aj svetlá poškodené, skontrolovať 6., 12. dom a podobne), tiež otázka je, či sa Neptún a Saturn viažu k domom súvisiacim so zdravím. Ak to ide z 3. domu do 9. domu, tak sa to môže prejaviť viac v myšlienkovej, komunikačnej rovine, štúdiá, cestovanie a podobne, ale ide aj o vládcovstvo. Potom treba skontrolovať solárny horoskop, či náhodou nepadol solárny ASC do 1., 6., 12. domu a iné veci, potom pozrieť direkcie a ostatné tranzity, hlavne tranzity transsaturnov. Saturn s Neptúnom súvisia ináč s nereálnymi obavami. Ako úloha by to mohla byť, spojiť niečo nereálne vysnené s niečím reálnym, pevným. Mal som kvadratúru Saturn Neptún, ale myslím že sa nič významné nestalo, ináč by som si to asi pamätal. Tiež to, ako sa prejaví tranzit súvisí s tým, ako človek dovtedy žil.
neznámy
neznámy » martinbd | 28.10.2014 12:46
Dakujem:)...svetla by som nemala mat poskodene, teda ak tomu dobre chapem , ziadny zly aspekt od saturnu, ci pluta...jedine uran mi kvadratuje slnko a polokvadratuje mesiac, ale ten by nemal byt skodic. Nevidim ani ziadne spojenia s tym 1.,6.ani 12 domom, a solarny ASC mam v 4. dome, V nativnom 6. dome mam mars v kvadrate na lunu, no tu uz saturn presiel, takze uz ani nan mi nekvadratuje.
-FLOWER-
neznámy
neznámy | 30.10.2014 19:58
Mám za sebou tranzit neptun kv. saturn v radixu mám opozici a byla to fuška hlavně přes psychično.....
Taky mne čeká za nedlouho saturn konj. neptun a to z 8 do 8d-CONFUSED-
neznámy
neznámy | 30.10.2014 20:14
Ano, práve teraz u mňa prebieha, je to druhý, alebo skôr už tretí krát, pretože bol retrográdny, vrátil sa dozadu a asi tretíkrát prechádza exaktnou konjunkciou.
Najťažšie to bolo určite pri prvom prechode, to bolo takmer depresívne obdobie, teraz som už zvyknutá-NOSMILE-
Chorá som nebola a zatiaľ nie som, skôr sa to prejavuje chaosom v myšlienkach, pocitom ako keby človek strácal pevnú pôdu pod nohami.
Ale u mňa je to znásobené tým, že mám zároveň aj dlhotrvajúcu konjunkciu tranzitujúceho Neptúna na Merkúr v Rybách.
neznámy
neznámy | 31.10.2014 08:26
Tiez si myslim ze pri tomto tranzite pojde o psychiku a dusevnu stranku skor, ako telesnu.Aj ked zase kazde fyzicke ochorenie je sposobene psychikou...takze sa moze stat, ze ak nebudem v pohode po psychickej stranke, tak sa moze kludne stat, ze ochorie telesno:-)
Citala som ze saturn je realita a neptun iluzia...takze bude to asi nejaky boj medzi skutocnostou a snami...
V native mam neptun v opozicii so saturnom, uvidim co bude:-)
neznámy
neznámy | 31.10.2014 09:02
Môj Neptún je v natíve v aspekte so všetkým možným, takže sa mi zároveň s týmto tranzitom spúšťajú ďalšie. Saturn trigon Slnko, trigon mesiac, trigon Saturn, trigon, Jupiter aSaturn sextily na Pluto aj Urán.
Tebe teda zároveň bude prebiehať Saturn opozícia Saturn. Tieto ďalšie tranzity ovplyvnia celkový výsledok a pocit.
Aby sa nejaký tranzit, aj takýto negatívny prejavil vo fyzične ako choroba, to už podľa mňa musia byť dosť dlhodobo ignorované jemnejšie upozornenia "z hora".
Ja to tak beriem. Ako najprv vzniká niečo najprv vo svete ducha, prechádza to v podobe myšlienky, alebo pocitu do sveta duše až na samý koniec sa to prejaví vo fyzickom svete, taký istý princíp platí aj pre astrológiu.
Samotný tranzit nemá v sebe odpoveď na to, čo sa odohrá, iba ukazuje tému, ktorá sa rieši. Ak je v prevažnej miere spracovaná, nemusí sa stať nič, alebo takmer nič.
V opačnom prípade môže udrieť tvrdo.
neznámy
neznámy | 31.10.2014 17:38
Můj Neptun - vládce horoskopu v 7 domě v kvadr. na Venuši.
Když mi Saturn přišel do konj. na toho Neptuna, tak se mi rozpadl dlouholetý vztah.
Takže pohoda, vůbec se toho nemusíš bát :D :D :D
Dogi
Dogi | 6.11.2014 23:19
Tento tranzit ma ešte len čaká a spolu s inými ťažkými tranzitmi aj direkciami a tak som ho študovala. Znamená sklamanie v dôsledku stretu reality s ilúziou. V dôsledku sklamania a trápenia môže ako dôsledok spustiť aj zdravotné, alebo psychické problémy ale to už závisí od osobnosti. Je treba sledovať ostatné tranzity, kuknúť aj do direkcií ale ako to tu už ktosi spomínal...najdôležitejšie je ako človek predtým žil.
Dogi
Dogi » martinbd | 7.11.2014 00:03
Zaujalo ma čo si napísal....úloha spojiť niečo vysnené s realitou. Takto napísané to vidím prvý krát a je fakt že mi to dáva takto zmysel v kontexte toho čo prežívam, mám v pláne a čo ma zrejme čaká. Ďakujem :-).
neznámy
neznámy » Dogi | 7.11.2014 08:22
Tu martinbd trafil klinec po hlavičke.
Aj toto mi priniesol tento tranzit. Je to veľmi výstižné. :)
martinbd
martinbd » Dogi | 7.11.2014 09:27
Túto opozíciu mal v horoskope Jules Verne a je známe, že jeho sny sa stali skutočnosťou. Napríklad cesta na Mesiac.
neznámy
neznámy » martinbd | 7.11.2014 10:07
Taktiez mam v native saturn opozicia neptun:)
Ten tranzit saturn konjunkcia neptun ocakavam koncom tohoto a po cely buduci rok sa to zopakuje.
Ak sme uz pri tych snoch, tak moj je hrat divadlo a pisat hry a taktiez sem tam basnim a ten nativny neptun mam v 3. dome v konjunkcii s jupiterom a lunou. Vsetky tri mam v trigone s merkurom v 11. dome.
V horoskope mam popis umeleckeho nadania v tomto smere, takze by to mohlo byt aj o tomto.
Vcera som na fb objavila toto:
Zlatá rybka v horoskope!
V tvojom horoskope narodenia je jedna planéta, ktorá je skoro ako zlatá rybka. Ak prídeš na to, kde pláva, tak Ti splní priania...
Samozrejme nie všetky. Nad nezmyselnými želaniami typu: nech mám stále plnú peňaženku, alebo: Nech sa mi všetko splní čo chcem sa len hlasno zasmeje. Ale...
...z reálnych snov nejeden vie splniť a aj splní.
Pozrime sa, ako:
V Tvojom horoskope je zlatou rybkou: Neptún! Dokáže spniť Tvoje želania hneď v 3 oblastiach:
* v dome, ktorý sa začína v znamení rýb
* v dome, kde stojí v Tvojom horoskope narodenia
* a v tom dome, nad ktorým sa aktuálne nachádza (tranzituje). Aktuálne sa Neptún nachádza v znamení rýb, takže je vo svojom živle!
******************
Tip pre chytenie zlatej rybky:
Napíš si 3 želania na papier z oblastí, ktorých sa Neptún dotýka. Každý deň si potom svoje priania prečítaj. (toto je veľmi dôležité). Po krátkom čase Ti nejednu z nich aj splní.

U mna to sedi, ab by sa mi splnili sny tykajuce sa tychto troch domov, co je v mojom pripade dom c. 3,6 a 7 tak by som bola spokojna:)
martinbd
martinbd | 7.11.2014 11:29
Nevidel som tvoj horoskop, ale spojenia typu Jupiter Merkúr, Mesiac Merkúr sú podľa mňa na spisovateľstvo, plus, keď tam máš ten Neptún. Neptún s Mesiacom by dali fantáziu, premeny, príbehy a Jupiter sa rád rozpisuje. Myslím že podľa Gauquelina je práve Mesiac v 3. dome, tesne pri IC na spisovateľov, teda v tomto prípade v spodnej kulminácii. Navyše máš asi Venušu v Blížencoch, čo je na básnenie.
neznámy
neznámy » martinbd | 7.11.2014 21:13
Tak ten mesiac nieje zase tak tesne pri IC, je vzdialeny 16°, Jupiter 11°a Neptun 6°, no a tu Venusu v blizencoch mam..ale to ty vies:)
Spominam si, ze si pisal ze tiez mas tu cest mat v tomto znameni Venusu a tiez basnis.
A mozno ta konjunkcia Saturna mojim Jupiterom a nasledne Neptunom bude naplnenie prave v tomto smere a splnenie mojho sna a nie ziadne hrozostrasnosti.-PUH-
martinbd
martinbd | 7.11.2014 21:40
Ak chceš, pošli mi údaje do pošty, pozriem sa ti na to ... Takto to neviem posúdiť, vymyslel som k tomu podivné prirovnanie, to je ako posudzovať koňa zo zubov a pritom nevidieť, že mu chýba jedna noha :). Tak to je aj s horoskopmi.
Dogi
Dogi » martinbd | 8.11.2014 12:32
Fajn, takže až to príde, hlavu hore, neupadať na duchu a nasmerovať tú energiu do tvorivej činnosti :-). Presne to mám aj v pláne :-). Aj keď také ľahké to asi nebude :-D

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...