mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Astrológia a horoskopy - 

Tranzit: Pluto konjunkcia Venuša

neznámy
neznámy | 2.4.2013 17:33
Už dva mesiace mi tranzituje Pluto v blízkosti Venuše v 8-mom dome, v ktorom ešte dosť dlho zotrvá. Zatiaľ som nespozorovala žiadne zmeny v nijakej oblasti. Máte niekto skúsenosti s týmto tranzitom? Čo možno od toho očakávať? Je vhodné niečo nové začínať v tomto období ?
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 3.4.2013 02:04
Tak ja túto kombináciu Plutónskeho tranzitu zrejme nezažijem, (moja Venuša je až v desine a Pluto si teraz robí prácu v mojej 6tke a je to konjunkcia na ohnivejšiu planétu) ale opačný efekt...Venuša cez Pluto asi bude v živote niekoľkonásobne :) Ja si myslím, že ak tu pôjde zrejme o sexuálnu stránku života... momentálne nemám priestor sa na to pozrieť po "teoretickej stránke", ale prvotný dojem je, že hlboká transformácia alebo hlboké preciťovanie sexuálnych pôžitkov...Pluto považujem za planétu extrémov, pretože ja to poznám u seba. A čo viem, tak tranzity Pluta spôsobujú vynútené zmeny, ktoré sú postupné, žiadne uránske facky.
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 3.4.2013 12:58
Tak to áno opačný tranzit Venuše v konjunkcii s Plutom máme každý rok a trvá len pár dní. Vtedy sa odporúča navštevovať kozmetické salóny, atď.., sme príťažlivejší,...
No ak je zas nepriaznivo ožiarená Venuša Plutom, tak to už je iné kafé. Takže ty si myslíš, že sa to môže týkať zmeny v preciťovaní sexuálnych pôžitkov? Fúha, no tak z môjho pohľadu by mohlo ísť buď o celibát -NOSMILE-, alebo opačný extrém sadomaso. :D
Žabka, našla som nejaké informácie k tomu. Veď aj v dennom horoskope mám o tom tento výklad:

"Pluto v konjunkcii s Venušou :-|
Tento vplyv má za následok vrcholy v emocionálnom živote, kde treba vyložiť karty na stôl v záležitosti priateľstva, či partnerstva. Schopnosť pochopiť aj temnejšie a doposiaľ tabuizované témy ľúbostného života. Nesnažte sa im vyhýbať, ale pozrite sa im priamo do očí. Ak sa práve nachádzate v nejakom partnerskom spojení, tak prišiel ten správny čas, aby ste odhalili a potom odrezali všetky jeho zhnité korene. Všeobecne táto konštelácia vám môže priniesť nový pohľad na vzťahy, erotiku, estetiku, či hodnoty. Ak ste finančne aktívny a pri tejto konštelácii utrpíte výraznú stratu, tak to znamená, že máte vážne porozmýšľať nad zmenou svojho hodnotového rebríčku."

(A čo ak nie som finančne aktívna? -CONFUSED- Podľa toho výkladu by to mohol byť teda opačný extrém.
A prečo mám len porozmýšľať nad zmenou hodnotového rebríčka? Myslela som si, že Pluto to prikáže aj bez toho.)

Som rada, ak mi niekto dopomôže nájsť nejaké informácie o tom.
No aj tak, niet nad rady ľudí, ktorí to už prežili. Radšej uprednostňujem skúsenosti viacerých pred teóriou jedného. Ale samozrejme aj to poteší. ďakujem. :)
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 3.4.2013 21:09
Tak uvidím, možno niečo pre seba v septembri urobím, aby som bola atraktívna :) Samozrejme najlepšie ti poradia tí, ktorí toto prežijú, alebo už prežili. Mňa by sa týkalo až o 100 rokov, ale ja mám zas venušu inde... Ale Pluto cez 8. dom o 30 až 40 rokov... Momentálne mám k dispozícii literatúru od Handa, ktorý opisuje tvoju konjunkciu ako veľmi vplyvný na vzťahy a sexuálny život. Ak žiadny teraz nemáš, možno príde nový, ktorý budeš prežívať veľmi intenzívne, hoci to nebude práve ružové. Buď sa tomu oddáš, alebo vôbec - nejde o žiadne vlažné vzťahy. Láska má byť zážitkom. Do tvojho života ju však majú pritiahnuť nutkavé sily, ktoré si zrejme neuvedomuješ.. Jednoducho pozor na to, aby si sa nezamilovala do niekoho, kto ti život skôr skomplikuje, hoci práve to ti príde fascinujúce. Ak si na niekoho momentálne upnutá, teraz to bude intenzívnejšie, ale tiež naopak, ak to nesplní tvoje potreby, rozpadne sa to. Ak je však vzťah dobrý, bude aj silný. Toľko samotný aspekt. A teraz Pluto na mieste 8. domu je vlastne "doma". Možno nejaké radikálne udalosti, ktoré ťa prinútia nad sebou sa zamyslieť a zahĺbiť sa, hľadať odpovede dosiaľ nezodpovedané. Samozrejme ide aj o vlastníctvo niečoho spoločného, čo sa tiež môže zmeniť. Nemusí to byť nevyhnutne finančná aktivita. Ak už..tak nie aktivita s vlastnými prostriedkami, ale cudzími, alebo spoločnými. Hlavne sa teraz nezadlžuj, ak je to možné, lebo by bolo dobré, aby si mala nad sebou moc ty sama. A mohla by si prípadne aj dediť, ale na to vraj treba viac tranzitov.
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 4.4.2013 11:57
-THUMBSUP- Díky Žabka. To s tým vzťahom znie zaujímavo. Myslím, že tie nutkavé sily som začala pociťovať asi mesiac pred začiatkom tejto konštelácie. Dedičstva sa to asi týkať nebude, lebo rodičia sú ešte mladí a pochybujem, žeby tento krok urobili práve teraz. Jedna udalosť sa, ale blíži. Či bude radikálna, tak to zatiaľ neviem. Ale už teraz začínam mať kvôli nej problém. Potom ti dám vedieť, čoho sa to týkalo. Pekný deň prajem. :)

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...