mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Tranzit Pluta v 4. dome

neznámy
neznámy | 25.4.2014 23:43
Ahojte.Zaujímali by ma vaše skúsenosti a názory na tento tranzit, ako ste prežívali obdobie,keď sa vám Pluto ocitlo 4. dome a čo vám to prinieslo?
V tomto prípade je Pluto v native v Škorpiónovi s je vladcom 2.domu.Tiež konkrétne je tranzitujuve Pluto prepojené kvinkunxom s Venušou v 11.dome.Ďakujem za názory.
Dogi
Dogi | 26.4.2014 13:12
Povodne som ti sem nechcela odpísať, lebo moja skúsenosť s týmto tranzitom je extrémna, ale to je dané tým, že mám Pluto v 4.dome spolu s poškodeným Uránom plus ďalšími vecami v mojom horoskope. Ale keďže ti nikto nepíše...:-)
Takže mne Pluto tranzitovalo 4.dom celé detstvo a dom opustil, keď som mala 15 rokov cca. Za tie roky došlo v mojej rodine k mnohým extrémom vrátane násilia (despotický otec alkoholik), mocenským bojom medzi rodičmi, aj sťahovanie do iného mesta a skončilo to rozpadom rodinného prostredia. V 15.rokoch som odišla z domu otca a začala mi nová etapa života. Toto je moja skúsenosť.
Ale neboj sa, normálne to nie je také dramatické :-). Moja skúsenosť nie je bežná.

Pluto pri tranzite týmto domom bude ovplyvňovať pôvodnú rodinu, domáce záležitosti, nehnuteľnosti a možno aj prácu a kariéru, keďže 4.dom je v prirodzenej opozícii s 10.domom. Tento tranzit ide do hĺbky (ako vždy pri Plute), takže spôsobí buď prehlbovanie, alebo rozpad vecí, resp.vzťahov (ak už doslúžili svojmu účelu). Ide vždy o zmeny, ktoré sa nedajú vrátiť, ani sa im vyhnúť a treba ich prijať. Môže sa jednať o príchod alebo odchod osôb do/z rodiny, či domáceho prostredia, založenie si vlastnej rodiny. Sťahovanie, opravy nehnuteľností, kúpa, predaj...takže to má vplyv aj na majetok a keďže u teba je Pluto vládcom 2.domu, tak by som tipovala, že príde niečo aj v súvislosti s majetkom.
Treba sledovať tranzity.

PS : I am warrior too ;-)
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 26.4.2014 14:10
Pridávam veľmi podobnú skúsenosť, ale mne Pluto (škorpión) odišlo do 5. domu (hrot Strelec) v 9 rokoch... Keď som mala vyše 2 rokov, prišla na svet moja sestra, ale rok po nej presne sa už narodil náš nevlastný brat.... takže nevera otca, rozpad rodinného prostredia, čo viem, tak moja mamka si užila strašné chovanie svokry, ktorá ju neustále kontrolovala v spotrebe čohokoľvek v dome, zrejme tam boli konflikty... tiež po roku môjho od môjho narodenia sťahovanie do bytovky, smrť mojej babky z maminej strany, neviem, či dedo ešte žil... no a je tam toho veľa, čo mi už porozprával ako otec tak aj mama a miestami sú to hrôzy, čo sa medzi nimi potom diali...súdy, možno aj veci nevypovedané, niektoré informácie, ktoré som sa dozvedela od otca mi mama nikdy nepotvrdila, tak ktovie, čo bolo. Možno je tam aj tajomstvo, čo všetko o minulosti ešte neviem a možno ani nechcem, lebo by som znenávidela niektorého rodiča. Inak mám Pluto v opozícii so Slnkom a počas tranzitu som mala kvadrát Ascendent, trigon Mars, nejaký ten retro pohyb, neskôr trigon Jupiter, v 90tom sextil Luna, 92hom opozícia Venuša... ale množstvo retrogradít, takže niekoľko vecí, ktoré si už len lovím v pamäti, tak neviem...Ozaj, zabudla som podotknúť, že ja nemám Škorpióna na žiadnom hrote. Ak teda mám presný údaj narodenia... ak som sa narodila skôr, tak možno zasahuje 5. dom...
neznámy
neznámy | 26.4.2014 14:42
Ja mám Pluto v druhom dome, je v Škorpiónovi, ale Škorpion vládne 3.domu. Pluto mi 4. domom tranzituje od roku od roku 2009 a ešte nejaký ten rok bude v tomto dome. Na začiatku som ho mala logicky v konjunkcii s IC a tuším v tom období som sa začala po mentálnej stránke meniť. už som sa chcela osamostatniť, začať si žiť po svojom, zmeniť prostredie, ale keďže som študovala, nebol na to správny čas. O rok na to som školu skončila a potom nastalo veľmi nepríjemné obdobie, kedy som nevedela, čo so sebou a so životom. Nevedela som, ktorým smerom sa vydať - Pluto bolo v presnej konjunkcii s Neptúnom. Potom sa postupne začalo meniť rodinné prostredie. Prišla som k bytu, ako slepé kura ku zrnu, začala som inak vnímať svoj domov, potom prišla aj smrť do rodiny, ktorá znova úplne zmenila všetko, čo bolo vybudované. Minulého roku prišlo sťahovanie a budovanie nového domova. Takisto som za tieto roky pocítila na môj vkus až prílišné extrémy vo financiách, raz som musela veľmi veľa investovať, potom sa zas peniaze vrátili dvojnásobne a potom ďalšie výdavky a ďalšie príjmy. Ja mám radšej konštantný vývoj, hlavne čo sa peňazí týka... Teraz mám Pluto ešte len v polovici domu, takže uvidíme, čo ešte prinesie. Ale cítila som ho riadne, nemôžem však povedať, že negatívne. Avšak zmeny, ktoré nastali za posledný rok, boli sprevádzané i inými ťažšími aspektmi, napríklad Saturn (vládca 4. domu) v konjunkcii s natívnym Plutom v 2. dome... A Urán mi zo 7. domu aspektoval natívny Saturn. Všetky tieto planéty utvorili spolu kolečko. Nejako sa to muselo prejaviť.
neznámy
neznámy » Dogi | 26.4.2014 16:22
Ahoj.Ďakujem ti za podelenie sa s tvojou skúsenosťou,fakt dosť drsné si to mala počas toho tranzitu.Tento tranzit,však nie je môj,ale muža,na kt. mi záleži.On vsak žije v dlhoročnom vztahu s inou ženou ,ale bola tam nevera dlhšia z jeho strany so mnou...Takže to vyzerá buď tak,že s ňou ostane a prehĺbi svoj vzťah s nou al. sa to definitívne skončí medzi nimi.Buď, alebo, su len 2 možnosti.
Su tam ešte tranzity Uránu zo 7. domu v trigone s Venušou (11. dom) a v trigone s Uránom (3. dom) a má návrat Saturna v 2. dome.No už nech to dopadne ako chce...

Ja mam inak Pluto opačne v 10. dome a odkedy tam je od r. 2009 približne, som odišla z domova, viac krát sa stahovala, menila prácu a v praci to bolo dosť husté az na hrane.Tiez som za ten čas začala aj skončila 4,5 ročný vzťah,takže zrejme to je prepojené cez os MC-IC so 4.domom.A naposledy v opozii k Jupiteru v 4.dome mi zomrela blízka osoba z rodiny.Pluto vecí nenávratne mení,to je pravda.

Ďakujem aj za ostatné reakcie.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...