mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Astrológia a horoskopy - 

Tranzit Lilith cez ascendent

neznámy
neznámy | 16.9.2015 17:18
Tranzitná Lilith sa mi blíži k ASC (vo váhach). Doteraz som Lilith nevenovala príliš veľkú pozornosť, takže som nesledovala jej tranzity. Ak sa obzriem späť, tranzity Lilith cez ASC mi nepriniesli žiadne katastrofy, ako niektorí predpovedajú, skôr naopak, také nové nádychy do života...
Môžete sa podeliť o svoje skúsenosti s týmto tranzitom? Ako ste to prežívali?
neznámy
neznámy | 16.9.2015 19:06
Mne tiež prechádza cez ascendent vo Váhach a mám tam teraz aj Merkur , ktorý by mi udajne pri spatnom pohybe mal priniest zlé správy ,vypadá to , že to bude trvat tak mesiac ...osobne mám riešit partnerské vztahy ....to som si prečítala , tak uvidíme :-).....Ale tiež by som bola zvedavá čo priniesla iným.
neznámy
neznámy | 16.9.2015 19:27
A čo ti priniesla v predchádzajúcich tranzitoch? Pred 9, 18, 27... rokmi.
neznámy
neznámy | 16.9.2015 19:42
tak to si ma zaskočila ,musela by som porozmýšlat alebo pozriet horoskop ,
nič zvláštne ma nenapadá
Dogi
Dogi | 16.9.2015 22:09
Mám ju v Baranovi a v 10.dome v konjunkcii s Cheirónom a v kvadratúre na konjunkciu Luny so Saturnom ktoré sú v konjunkcii s Asc. Asc a Saturn mám v Rakovi. Luna je už v Levovi. V mojom prípade som si všimla, že Lilith zohráva určitú úlohu vo vzťahu k mojej mame a teraz aj k dcére. Je to vidieť aj v synastriách. Napokon môj horoskop ako taký poukazuje na potrebu oslobodiť sa od mamy, ktorá bola silnou osobnosťou. A 10.dom, kde je Lilith umiestnená je v opozícii so 4.domom.
Naposledy tranzitovala Asc spolu s Lunou presne vo chvíli, keď moja mama umrela. Predtým tranzitovala Asc spolu so Saturnom, keď u mňa došlo k začiatku novej fázy života, ktorá nasmerovala môj život iným smerom ako dovtedy a súčasťou toho bolo opäť oslobodenie od mamy. Môj vzťah s mamou a jej vplyv na môj život brzdili môj proces individualizácie a uplatnenia sa.
Určite netreba od Lilith čakať katastrofy. Podľa mňa iba podčiarkuje vnútorné procesy, ktoré v horoskope vidno aj z iných prvkov.
Na otázku, ako som to prežívala...ťažko sa to opisuje...bola som hlboko ponorená vo svojom vnútri, prežívala som to ako "keď sa dívam do odrazu Luny na hladine jazera uprostred noci". Je to skôr vnútorný stav ako niečo, čo sa deje okolo mňa.
Ale to prežívanie bude zrejme odlišné pre každého jednotlivca.
lak
lak | 16.9.2015 22:57
haha, Danka, tak teraz sa citim ako bodliak medzi ruzami :D o tranzitoch lilith viem tolko, kolko o rocnom uhrne zrazok v turbostane :D :( mrzi ma to, na toto som este nedorastla -NOOO-
neznámy
neznámy » Dogi | 16.9.2015 23:24
Ďakujem za tvoju otvorenosť.:)
Ja mám Lilith v konjunkcii s Lunou, takže ich len ťažko viem oddeliť. Sú v 8.d. v býkovi, v trigone na slnko a voľnom trigone alebo takmer-trigone na Pluto (orbis 8-10 st.). Žiadne negatívne aspekty nemá, takže ani tie tranzity zatiaľ neboli dramatické, naopak, akoby som sa dostala na iný level, čo sa týka rozvoja ženskosti. Dialo sa to viac-menej na nevedomej rovine.

Tvoja odpoveď mi pomohla viac pochopiť moju dcéru. Obe dcéry majú ASC aj MC v konjunkcii s mojím ASC a MC. Staršia má Lilith na MC ako ty, na hrote 10.domu. V rakovi. Chiron má vo váhach, v konjunkcii s ASC, tesne na mojom ASC. Takže máme spolu čo riešiť....

Lilith na MC znamená dominantnú povahu (a vraj aj sexuálne založenú osobu). Neviem, či sa to prejavuje aj u Teba, u nej s poriadnou intenzitou. Proces oddeľovania od rodičov občas prebieha dramaticky, každá divadelná scéna by nám bola malá;). Študuje v zahraničí, relatívne pokojné a príjemné spolunažívanie počas leta vyvrcholilo, pre nás úplne nepochopiteľne, prudkými emóciami tesne pred odchodom začiatkom septembra... a našimi pocitmi takmer úľavy... "dobre, nech si teda ide, keď tak vyvádza"... Ja si nahováram, že rada odchádza "rozhádaná", aby sa jej ľahšie odchádzalo a my aby sme ju ľahšie púšťali...

Áno, súhlasím s tebou, Lilith je aj téma o matkách a dcérach, o slobode, manipulácii, o moci.... a prebieha to viac na nevedomej úrovni.
Teraz sa nám Lilith pekne blíži k ASC, uvidíme, čo sa bude diať a aký bude výsledok.:)
neznámy
neznámy » lak | 16.9.2015 23:26
Monika, pozri si ich, ak sa ti chce. Každých 9 rokov. Možno si spomenieš, čo sa ti dialo. Mne to celkom do seba pozapadalo....
neznámy
neznámy | 17.9.2015 07:35
Mne Lilith akurát prechádza ASC, dá sa povedať, že je priamo na ňom, ale zatiaľ sa nestalo absolútne nič. A nestalo sa nič, ani keď mi išla cez midpoint S/L, takže predpokladám, že sa neprejaví ani teraz.
lak
lak | 17.9.2015 12:31
myslis od narodenia kazdych 9? ak ma pamat neklame, tak nic vynimocne sa nedialo -NOOO-
neznámy
neznámy » lak | 17.9.2015 15:13
Každých cca 9 rokov, počítajúc od narodenia, máš tzv. návrat Lilith (tranzit Lilith cez tvoju natálnu Lilith).

Tranzit cez ASC je tiež každých deväť rokov, ale záleží, kde máš ASC. Ty ho máš tuším tiež vo váhach, no a Lilith práve vstúpila do znamenia váh. Takže ťa teraz tiež čaká tranzit cez ASC. Predchádzajúce tranzity si mala pred cca 9, 18, 27... rokmi.
neznámy
neznámy | 17.9.2015 15:18
Je to zvláštne... Niekto nevníma Lilith vôbec a niekto jej prikladá zásadný význam. Ktovie, od čoho to závisí... Možno od jej aspektov v radixe?
neznámy
neznámy | 17.9.2015 19:14
Cca pred rokom som zalozila tuto istu temu, tak si to mrkni, ak chces.. :)

http://www.zverokruh.sk/forum/astrologia-horoskopy/lilith-cez-ascendent/
neznámy
neznámy | 17.9.2015 19:56
Dakujem. :) Naštudujem....

A ospravedlňujem sa, netušila som, že tu taká téma už bola.

Ak to máš čerstvo za sebou... ako si to zvládla?
neznámy
neznámy | 17.9.2015 21:06
Toto "krviprelievanie" :) sa udialo na prelome marec/april a bolo to dost narocne. Dost som sa v tej dobe trapila. Pocity mi fungovali ako presypacie hodiny, pricom som nevedela, ktora strana je ktora. Zhruba polroka som bola zamontovana v komplikovanom vztahu, cierna luna mi medzitym presla konjunkciou s radix Lunou a pripadalo mi to, akoby Lilith v 12.dome zbierala a vynasala do vedomia vsetky moje tiene. Lunu mam v levovi a Lilith akoby zo mna vtedy vysala vsetko levie teplo. Pri prechode cez Ascendent jedneho pekneho dna prisli na rad momenty, ked sa na svetlo vedomia dostalo vsetko, co som si pocas jej prechodu 12-tym domom pomaly, ale isto uvedomila a nasla v sebe, resp. priznala pred sebou. Tiene uz prestali byt tienmi a v realite som sa im mohla pozriet priamo do oci a do istej miery sa s nimi zmierit. Cize pre mna to bol tentokrat proces sebapoznania, aky dokaze priniest asi iba tato cierna princezna.. Nepamatam si obdobie, kedy sa vo mne radost a bolest vzajomne tak dokonale prelinali, ako vtedy. Pomaly mi bude koncit jej tranzit prvym domom a ten som prezivala v podstate tym, ako zaclenit tiene do normalneho zivota a ako najst urcity zivelny suhlas, konsenzus v sebe.
neznámy
neznámy | 18.9.2015 00:48
Krviprelievanie-LOL-
Krásne si to opísala. Pocity ako presypacie hodiny, tiene, nevedomie.... Ja s tým žijem už dlhšu dobu, ale robí mi to tranzit pluta. Ak sa k tomu pridá ešte lilith, bude to už neúnosné. -WALL-
Tiež bude možno problém oddeliť od seba účinky pluta a Lilith. Tiene, nevedomie.... symbolizujú to predsa obaja/obe... Tá Lilith musí viac súvisieť so ženskou stránkou osobnosti. Pluto je asi viac hlbinné, Lilith je skôr taký rebel.
neznámy
neznámy | 18.9.2015 14:52
Ano, Lilith a Pluto su zcasti podobne energie, znazornujuce urcitu vacsinou temnu nevedomu zlozku psychiky.. Obidva tieto archetypy prinasaju "smrt" v zmysle, ze nieco stare odumrie a nieco nove vznika.

Lilith je viac osobna, zasadena do realnych vztahov, nutkava rebelia s trpkym usmevom kurtizany, vzdor voci tomu, co bolo "doteraz". Je to NIE, povedane typickej Lune. Potreba prekrocit zabehnute cesty, oslobodenie sa od starych vnutornych pravidiel. Dokaze vytvorit nevyslovny odpor sprevadzany pocitom prazdnoty k ludom a situaciam, ktore nas drzia v starom a neznesitelnom priestore. Prazdnota je podla mna klucove slovo v suvislosti s Lilith, pretoze pod jej vplyvom nie je mozne citit sa naplnene bez toho, aby sa nieco neprelomilo, nezlomilo, neumrelo alebo nezrodilo v oblasti vedomia/nevedomia a casto aj realneho zivota. Niektore zeny vtedy rodia, co je tiez obrazom zivota a smrti. Narodi sa dieta, ale umiera slobodna cast zeny, pretoze je viazana materskou povinnostou. Zeny, ktore dokazu materstvo zvladnut s nonsalantnym sarmom vlcice a pocitom znovuzrodenia a novovzniknutej slobody instinktivnej matky, sa budu citit stastne, pretoze nevedomky zvladli to, co ma Lilith priniest. Premenu neslobody na slobodu. Lilith ma za ulohu integrovat do osobnosti tienove instinkty, ktore si Luna, ako jej pravy opak, nepripusti. Skvele slova pri tranzitoch ciernej luny je povedat si: "No a co, ved aj to je moje..."

Pluto vnimam ako druh iracionalnej sily.. je to ako mat na vyber medzi dvomi cestami, pricom obe vedu do toho isteho ciela. Pocit, ze moj pribeh nepisem iba ja sama, ale aj "nieco ine".. volba, ci si sadnem s kriminalnikmi do ich auta nasilim bez vreca na hlave, alebo s vrecom :). V podstate je to zmierenie sa so zivotom a smrtou/vznikom a zanikom a ich vecnom kolobehu. Pluto je podobne archetypu velkej matky prirody, ktora je idealnym obrazom na prijatie plutonskeho principu zivot/smrt/zivot. Umierat a rodit sa mozu ludia, vztahy, pocity, vlastnosti.. a pri plutonskych tranzitoch je okrem ineho cielom naucit sa vnimat zivot a zmeny s pokojnou chladnokrvnostou. Je to casto tema moci a bezmoci. Niekto ma nad nami moc, zaroven skusime moc vlastnu, to vsetko sa meni a prepina, vyvolava extremne pocity. Da sa z toho dostat uvedomenim si fazy cislo 3, cize ako zivot/smrt/zivot, tak aj moc/bezmoc/moc... cize nic nezostava konecne a pevne uzavrete. Vsetko je proces, ktory nikdy nekonci a vzdy pride tretia faza. Po smrti zivot. A dalsia faza a dalsia a dalsia... To cele dokola.

Myslim, ze je to fajn, ze sa stretnes s obidvoma tranzitmi naraz, Lilith proces Pluta podpori a vsetko pojde hladsie. Je mozne, ze to bude boliet, ale raz to boliet prestane a odbijes si to aspon vsetko naraz.. Energia pomaleho Pluta sa na cas zintenzivni, mozno nejakymi dramatickejsimi udalostami pod vplyvom ciernej luny, alebo to budu "len" vnutorne tlaky..

Dolezite je zachovat si silnu, jasnu bdelost.. Potlacanie myslienok a roznych stavov vedie jedine k tomu, ze sa do vedomia dostane ina plutonska castica. Neda sa im vyhnut a uhybanie pred jednou strelou znamena dostat dalsie dve, rovno do cela :)
Je lepsie chytit tu prvu, ale vedome - cize zamerat pozornost na neprijemne pocity, ktore obvykle ignorujeme a popierame a ponorenie sa do ich prezitia. Ked ich vedome prezijeme, otvoria sa. Su to energeticko-emocne balicky, ktore sa potrebuju dostat na svetlo a rozbalit. Tazko povedat, co v nich bude. Mozno kreativna cinnost, mozno zamlcane slova, mozno stare viny a strach, mozno ukryte tuzby.. kazdopadne, uz maju pocit, ze dlho lezali nevyzdvihnute niekde na poste... Tieto neprijate obsahy potom nebudu robit ilegalnu cinnost samostatne niekde v nevedomi, ale stanu sa nasim majetkom. To je to prijatie tienov.. ze ano, ste cierne, ale ste moje... :)
neznámy
neznámy | 18.9.2015 15:42
To si ako pekne opísala! :)

A čo platí, keď je Pluto na asc. a zároveň Lilith v 1. dome v natíve?
neznámy
neznámy | 18.9.2015 16:37
V radixoch plati iba to, ze plati to, co si uvedomujeme. Vsetky zlozky radixu, ktore nie su prezivane vedome sa javia ako tiene, vplyvy z okolia, podprahove jednanie alebo ako projekcie.

Ja neuznavam vyklady typu Pluto v 12.dome, co to znamena? Taaak znamena to... bla bla..

Bez uprimnej, otvorenej komunikacie s clovekom a poznania celeho radixu su to len dohady, lebo nie je mozne zistit, co z toho je schopny sam prezit a pouzit vedome a co ho iba otlka zvonka.
neznámy
neznámy | 18.9.2015 19:01
Rozumiem a páči sa mi tento postoj :)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...