mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Astrológia a horoskopy - 

Transit pluta na chiron

neznámy
neznámy | 21.4.2015 11:56
Něco jako hloubkový vrt do hodně zapáchající rány...?

Jaké máte zkušenosti či info?

Děkuji*
adelaida
adelaida | 21.4.2015 12:31
Spíš jako akutní, náhlá revize, reoperace (možná i amputace) starých ran...
Tranzitní Pluto12d. kvadrát Chiron2.d., který je v konjunkci s tranzitním Uranem a opozicí na nativní Slunce.
neznámy
neznámy | 21.4.2015 12:50
Pekná metafora... :)

Tranzit Pluta na Chiron otvára cestu k zmiereniu sa raz a navždy so starým zranením a prijatie situácie bez vytesňovania, avšak s novým pohľadom na vec.. Táto konštelácia dokáže rany vytiahnuť na povrch a my ich môžme konečne natrieť hojivým balzamom a zregenerovať - k čomu bude účinne dopomáhať samotné Pluto spôsobom, aký naznačí aspekt, ktorý vytvára na Chiron. Či to bude tlak od kvadratúry, alebo hocičo iné, výsledok by mal byť rovnaký.. Pluto si zvykne dokončiť svoju prácu, nech to stojí čokoľvek...

V rámci individuálneho rozvoja duše to znamená, začať žiť v súlade so svojim autentickým vnútorným plánom, napriek ranám a zraneniam. Veľmi dôležité je prijatie, že chironského zranenia sa nedá úplne zbaviť NIKDY, ale vôbec nie je nutné rozdierať staré rany, ako to niektorí ľudia robia prostredníctvom večnej sebaľútosti, viny, hanby a ďalších negatívnych pocitov.

Je to tiež téma liečivých, prípadne magických schopností, ktoré sa môžu pri takomto tranzite aktivizovať a vzápätí je možné prostredníctvom nich pomôcť ako sebe, tak aj iným. V prípade, že má dotyčný aj v radixe tému pluto/chiron, sú takéto schopnosti viac ako inokedy pripravené na rozvinutie.

Je to doba vhodná na venovanie sa rastlinkám, bylinkám, vyrábaniu rôznych čajov, odvarov, kúr, liečebných rituálov na očistu tela (duše). A nech to znie akokoľvek absurdne, symbolickým vyjadrením tohto tranzitu je aj zbieranie odpadkov v prírode, vyčistenie vlastnej pivnice a celkové zbavenie sa zbytočného odpadu.
neznámy
neznámy | 21.4.2015 13:28
Úžasný výklad. Děkuji moc*
neznámy
neznámy » adelaida | 21.4.2015 23:33
Mám v sextilu, proběhla akutní revize -jak píšeš, a teď díky tomu sextilu očekávám hojení... :) mám na to dva roky :) navíc mám Pluto v sextilu k Neptunu, který se propojuje trigonem zpátky s Chironem..a vzhledem k mému věku je Chiron v konjukci s nativním..tak to vidím dobře :)
neznámy
neznámy | 22.4.2015 09:03
Děkuji... I adelaidě...

Já mám trigon. Chiron ve 4.domě, transitující Pluto v prvním. I když je to trigon tak ty domy nevypovídají o tom že by to měla být procházka rájem.
Problém je že ta rána je ututlána hluboko v podvědomí. A nechci se s tím zatím moc ztotožnit. Ale ono to Pluto asi vyrejpne...
Uvažuji i o hypnóze... Nevím jestli je to dobrý nápad...
Dogi
Dogi | 22.4.2015 11:31
Naposledy mi Pluto počas tranzitu prvej tretiny 6.domu tvorilo trigon na Chiron, ktorý je na 0st v Býkovi a v 10.dome. Bez prečítania výkladu tranzitov na Chirón a bez vnímania ostatných dejov v mojom horoskope by sa mi len ťažko hodnotilo tento vplyv osamotene. Ak to mám zhodnotiť z nadhľadu, došlo u mňa k naštartovaniu chápania toho, že som na zlej ceste, čo sa celkovo môjho smerovania týka. Pochopila som, aké chyby som sama urobila a aj to, aké to má dôsledky na môj život (nevedomé a podvedomé vzorce myslenia, správania, strach) a aj to, ako a čím mi ublížili blízki ľudia, ako a prečo ma klamali, zneužívali a nakoľko si za to môžem sama tým, že som to pripustila. Tento rok spätne hodnotím ako ťažký na vnútornej úrovni s dôrazom na moje myslenie a jeho premenu. Došlo k vnútornej transformácii môjho ďalšieho smerovania, čo sa navonok na fyzickej úrovni začalo prejavovať v mojich postojoch a činoch postupne až v ďalších rokoch. V soláre toho roku je Pluto v konjunkcii so solárnym MC v natálnom 6.dome v tesnom trigóne na Chirón a v tesných kvinkuxoch na Lunu a Saturn v 1.dome na mojom Asc. Urán je v konjunkcii so solárnym Asc v natálnom 9.dome. Solárne Slnko s Merkúrom a Venušou sú solárne v 3.dome. Hlavným tranzitom bol Neptún v kvadráte na Merkúr, podporený trigónom Jupitera na Merkúr a Marsom, ktorý stál na svojom natálnom postavení v 1.dome.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...