mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Astrológia a horoskopy - 

To príjemnejšie... JUPITER A VENUSA

neznámy
neznámy | 14.6.2016 23:27
V tradicnej astrologii sa Venusa povazovala za "male stastie" a Jupiter sa povazoval za "velke stastie" a celkovo ak su spolu tieto dve planety v harmonickom aspekte, tak by sa mal clovek citit "aspon docasne stastny", alebo by ho mohli stretnut nejake "stastne nahody" alebo nejaka nova laska, atd...
Preto by ma zaujimalo, ze ake mate skusenosti s tranzitom Jupitera na Venusu (konjunkcia, trigon, sextil) ...
neznámy
neznámy | 15.6.2016 00:58
tak jupik na venusu je dobra vzrpuha... zatial nikdy nesklamal...najviac citit pozitivne trigony...to je pravidlom, ze na obzore sa vzdy objavi nejaka zaujimava zena, ci nejaka znamost....da sa povedat bez namahy, takym samospadom... skoda, ze tie triny su take rychle, ak jupiter nie je stacionarny... velmi prijemna konstelacia...
martinbd
martinbd | 15.6.2016 08:36
To závisí od ožiarenia Venuše, napríklad v mojom prípade Venuša je v radixe v opozícii na Urán a kvadratúre na Mesiac a v presnom kvinkunxe na Jupiter. Takže napríklad konjukcia tranzitujúceho Jupitera vytvorí aj kvadratúru na Mesiac a opozíciu na Urán, takže je to síce príjemné, ale je tam to "ALE", takže konečný výsledok za veľa nestojí. Napríklad v tom čase som sa uchádzal o jedno miesto (Venušu mám v 2. dome), všetko naznačovalo, že ho dostanem, ale nedostal som ho ... A v tom čase som si musel vybrať v inej práci nútenú dovolenku, takže to malo byť akože príjemné, ale ja som si chcel nadrobiť, ale nemohol som. A napríklad ak spraví Jupiter z Vodnára trigon na Venušu, spraví zároveň kvadratúru na Jupiter. V podstate v mojom horoskope nie je miesto, ako by mohol Jupiter, alebo iná planéta, aspektovať Venušu, bez toho, aby tam nebol zároveň disharmonický aspekt, takže ja z harmonických tranzitov na Venušu veľa nemám.
neznámy
neznámy | 15.6.2016 09:02
Mne tranzit. Jupiter trigon Venuša pred pár rokmi priniesol povýšenie v práci (Jupík mi vtedy navyše prechádzal 10tym domom) a naposledy (z 1. domu) to bolo normálne, štandardné obdobie, iba som vtedy opäť po mnohých dlhých rokoch nadviazala kontakt s mojou najlepšou kamarátkou z detstva - je to moja astrologická sestra, narodili sme sa v ten istý deň, v tom istom meste, akurát že ona je o 5 hodín staršia. :)
martinbd
martinbd | 15.6.2016 09:09
V ktorom dome máš Venušu a akým domom vládne?
neznámy
neznámy » martinbd | 15.6.2016 09:14
Podľa Placida je v 5. dome a vládne 5.-mu a 12-mu domu.
Podľa Campana je už v 6-tom.

Stále nemám celkom jasno, ktorý systém domov brať v úvahu...
neznámy
neznámy » martinbd | 15.6.2016 09:15
A ešte, nemám na Venušu nejaký výrazný aspekt, len polsextil od Uránu.
martinbd
martinbd | 15.6.2016 10:50
Ak ti tranzit priniesol povýšenie v práci, tak to odkazuje skôr na 6. dom, ale otázka je tiež, či máš rektifikovaný horoskop.

Ja používam Placida a funguje. Ešte v horárnej používam regiomontana, lebo je to tak zaužívané, ale tie rozdiely nie sú až také veľké.

Jupiter máš v ktorom dome a čomu vládne v radixe?
neznámy
neznámy » martinbd | 15.6.2016 11:52
:) No zase: Placidus: Jupiter v 8-mom a vládne desiatemu (v Rybách). Hrot 6-ho domu je na 29. škorpíka (strelec je v ňom uzavretý).
Campanus: na konci 7-ho.

Stupeň ascendentu mám presný, to mám už roky odsledované podľa direkcií aj podľa tranzitov.
Doteraz som používala výlučne Placidus, ale odkedy som sa s Rudim bavila o systéme domov, vŕta mi to v hlave. Sama neviem, k čomu sa zatiaľ prikláňam. Podľa Campanovho systému by sa mi pár planét (vrátane Slnka!) posunulo cez domy...

Prečo práve Regiomontanus v horárnej?
neznámy
neznámy | 15.6.2016 12:16
:)Já jsem se setkala s používáním Regiomantana na kurzu, který vedla astroložka, často pracující s horární astrologií (ZET). Prý to dle zkušeností prostě lépe vychází a vzpomínala výborné chorvatské astrology...

K tomu Campanovi a Placidovi - v tom jsem se také dost potácela, zdá se mi Campanus pro radixový horoskop výstižnější, ale potom to "přecházení" na Placida při tranzitech a vůbec pobíhání mezi dvěma, třemi systémy mi přijde nesystémové a vnitřně mi prostě vadí.
neznámy
neznámy | 15.6.2016 12:41
Neviem, či ti rozumiem. :) Prečo by si mala pri tranzitoch prebiehať k Placidovi?

Ono fungovať by mali oba systémy, pokiaľ viem, u Campana sa neprihliada na vládcov domov.
Ja som ešte nemala čas to u seba podrobne skúmať, tak to zatiaľ iba sledujem (sine ira et studio) a nechávam otvorené. :)
martinbd
martinbd | 15.6.2016 14:45
No regiomontanus, ako som už bol napísal, v horárnej preto, lebo to tak odporúčajú astrológovia, ktorý horárnu astrológiu robia, asi sa im to v praxi osvedčilo, ale niekedy používam aj Placida v horárnej.

Ak teda Jupiter vládne 10. a spoluvládne v 6. dome, tak to povýšenie dáva o to väčší význam. To stretnutie s kamarátkou s tým nemusí súvisieť. Väčšinou je aktívnych viacero tranzitov alebo direkcií naraz. Ak tam nie je ani prirodzené vládcovstvo, ani skrz domy, tak to s tým jednoducho nesúvisí.
neznámy
neznámy » martinbd | 15.6.2016 14:51
Áno, to stretnutie som len tak strelila, lebo to sa mi zdá najvýznamnejšie, čo som v tom období zažila. :D Inak som posledný trigon z Jupitera na Venušu ani nepocítila, hoci som popri ňom tuším nemala nijaké rušivé vplyvy.
neznámy
neznámy | 15.6.2016 15:42
Protože při tranzitech mi více "sedí" domy Placidovy.
Když vezmu svůj horoskop, zdá se mi lepší výklad radixu Campanus. A pak sleduju tranzity, za sebou mám dost náročné období kvadrátů a opozic Pluta a Urana na radix konj Slunce Luna, a odehrávalo se to v domě podle Placida...:)
neznámy
neznámy | 15.6.2016 15:55
ahoj...a pak, že astrologii nerozumíš, -LOL-tady střídáš systémy domů jak ostřílený astrolog....:)
posílám něco v mailu ;)
neznámy
neznámy | 15.6.2016 15:55
Mám zkušenost toho "malého štěstí", a když jsem zrovna v průšvihovém období, přinese to trochu uklidnění, nebo "dočasné" zlepšení. - Opravdu škoda, že jsou ty tranzity tak krátké. nejsilněji na mě působí konjunkce.
Ale několika kamarádkám jsem "slibovala" novou lásku, "něco" se jim mihlo kolem, pohoda, ale žádný zázrak. :)
neznámy
neznámy | 15.6.2016 15:56
Nerozumím, zeptej se Orfanika!!!
:) Dík
neznámy
neznámy | 15.6.2016 16:01
no asi víc než já.....:)
neznámy
neznámy | 15.6.2016 16:03
Plevelíme.
:D
neznámy
neznámy | 15.6.2016 16:13
ok, k tématu - zrovna si nemůžu vzpomenout na poslední tranzit Jupitera na moji Venuši, takže asi nic nepřidám, jen se těším, až půjde Jupiter do štíra a konečně mi udělá trigon na rybí Venuši....:D-LOL-
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...