mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Astrológia a horoskopy - 

Tesné konjunkcie v radixe

neznámy
neznámy | 15.1.2015 15:01
Konjukciu slnko-mars má aj môj manžel a ako ho poznám už vyše dvadsať rokov tak stále sa tak prejavuje, mal aj úrazy našťastie nie vážne. Ja sa ho snažím upozorňovať na riziká, ale obyčajne nie veľmi úspešne.
Ale tá aktivita, ktorú mu to prináša je aj na niečo dobrá.

Ja mám konjukciu Slnko-Jupiter a Mesiac-Venuša - tie mi najviac pomáhajú,
Mars mám retrogradný a ešte aj v znamení Rýb, tak ja som opačný typ, ktorý nie je až taký aktívny a už vôbec nie bojovný, ani šport nie veľmi.

Aj to býva lepšie, keď je Merkur v inom znamení ako Slnko, lebo títo ľudia majú niečo aj z Kozorožca aj zo Strelca, Merkur v zn. Strelca - myslí, komunikuje ako Strelec a ak sa k tomu pripojí životná sila - vytrvalosť, cieľavedomosť z Kozorožca, tak nie je ani príliš vážny, ani úplne taký ako Strelec. Tá konjukcia Merkur-Venuša tiež bude jednou z najlepších, čo mu budú pomáhať (niekedy je to aj šťastie v povolaní).
neznámy
neznámy | 15.1.2015 15:18
Narazila jsem na další příklad. Kamarádka má stélium v Panně: Venuše 5°24´, Slunce 5°32´, Uran 5°40´ (s tím, že je tam ještě Pluto na 11°). Sama říká, že si libuje (nebo libovala) v domácích pracech, v práci na zahradě, ráda někomu vaří a připravuje mu jídlo a stará se o něj. Ráda jí jednoduše, má ráda praktické věci a oblečení. Je vysoká, štíhlá, má příjemné rysy. Slunko jí dodává přátelskost ( i když při momentálních tranzitech to není moc poznat) a Uran zase takovou tu vlastnost, že je pro každou "špatnost" :D (alespoň ona to tak říká). Jinak co se týče obrácené stránky je velice pedantická, má představy jak by to mělo být a každou nedokonalost na partnerovi (Rak se stéliem ve Lvu :D) hned řeší pomalu jako konec světa. Osobně snesu hodně, ale mít partnera, který se se mnou baví takhle kriticky, už by to můj partner nebyl. A to snesu hodně, ale toto je už brutál.
nikav
nikav | 15.1.2015 20:57
Došlo mi, že planéty vo Vodnárovi - sev. uzol /poslanie tohto života/, Chiron /ličiteľ a duchovný učiteľ/ a Neptún, vládca Rýb , je zároveň vo Vodnárovi v exaltácii - jej dávajú aj výrazné vodnárske poslanie. Ou! Takže asi to bude ona, komu poslúži veľa mojej literatúry! :) Dnes ma ale baví svet! -THUMBSUP- Pre Vodnára peniaze nemajú dôležité miesto, tým sú idey. Ja mám druhý dom celkom prázdny, peniaze som ťažko zarábala, ľahko som o ne prichádzala /doplácala som na iných/. Myslím, že krédom Vodnára je "Radšej byť, ako mať". Tú potrebu majetkového zázemia vnímam asi u Panny /opozícia Rýb/, ktorou je moja dcéra. Prázdny má celý prvý kvadrant, ale pri lúštení jej aspektov som našla tri, čo ukazujú na zabezpečenie prostredníctvom manželstva a pod. Finančne sú na tom skutočne nad bežné pomery /nesprávajú sa však "smotánkovo" aj sú štedrí k núdznejším./. Takto ma to teší, učiť sa astrológiu naživo, podobne ako Komenského "Škola hrou".:) Dík za tvoju pozornosť a prosím o recenziu týchto mojich postrehov.
neznámy
neznámy » nikav | 15.1.2015 21:00
Ďakujem aj ja tebe. Môj ASC a slnko vo mne sposobuje, ze peniaze su pre mna len prostriedok a lahko ich pustim naraz koli nejakemu extremu. Napriklad si davam pozor a vadi mi, ze minam a odmietam mylsienku aby muz zenu vydrziaval na svoj ukor(trochu spravodlivejsie to chcem) ale z nicoho nic kupim nieco drahe priatelke. Alebo kamaratovi len tak priplatim na nieco, co si ide kupit.
Ale nemam rad, ak mi niekto dlhuje. A vodnari asi celkovo nemaju radi dlhy ani ich mat voci inym.
nikav
nikav | 15.1.2015 21:26
Tú poslednú vetu stopercentne potvrdzujem. Robila som v peňažníctve a jediná pôžička ktorú sme mali, bola novomanželská /veľmi bola výhodná a podporovala aj pôrodnosť, pri narodešní detí boli odpisy z pôžičky./ Požičala som len nedávno synovi väčšiu sumu keď staval dom, čo mi vrátil po predaji bytu kde pôvodne bývali. Nikto iný ani nemal potrebu požičiavať si odo mňa. Ahá - bývalý partner Býk dal požiadavku na súd, aby si vymohol odo mňa platenie výživného na seba. /Protipólne znamenie Býka Škorpion - "zaujímajú ho cudzie peniaze". Strápnil sa./
neznámy
neznámy » nikav | 15.1.2015 22:02
tak býk nemá asi an prešpekulovanosť a vypočítavosť škorpióna.
nikav
nikav | 16.1.2015 10:52
To je pravda, bol skôr v pozícii dieťaťa spútaného matkou Škorpiónkou, možno to mal od nej. Neoplýval pozitívami Býka, ako môj starý otec.
neznámy
neznámy | 16.1.2015 12:19
charakteristicke je tym, ze energie tych dvoch planet sa navzajom ovplyvnuju... merkur dava venusi mentalne stimuly, ktora sa zrkadlia vo vztahoch, zalubach, hodnotach (napr. vo vztahoch hra mimoriadne dolezitu ulohu komunikacia, ci zaluby, dalej casto toto spojenie signalizuje intelektualne zaluby atd.) a venusa dava merkurovi zas urcitu snahu po vyrovnanosti v mysleni, ci komunikacii (malokedy najdes s touto konstelaciou nejakeho ideologickeho extremistu)...casto vidiet zaujem o umenie, hodnoty, pripadne talent sa umelecky vyjadrovat... slovny prejav casto diplomaticky, prijemny, kvetnaty... samozrejme to som vymenoval skor pozitivne vlastnosti, ale ako u kazdej konstelacii, aj tu existuju dve strany jednej mince-PUH-
lak
lak | 25.1.2015 19:59
:D vzdy horuce ruky? :D presne tak sa to prejavuje aj u mna.. dakujem za obajsnenie :D
neznámy
neznámy | 25.1.2015 23:08
Moja dcéra má silné stélium v rybách: slnko, saturn, mars, luna merkúr (posledné dve úplne najtesnejšie). Na toto stélium sextil od neptúna (kozoroh) a uránu (vodnár), plus trigon od pluta (strelec). Chiron na ASC. Lilith na MC.

Keď bola malá, stále padala na hlavu. Veľmi som sa o ňu bála.

Veľmi intenzívna, nezávislá, tvrdohlavá, impulzívna. Vie, čo chce, vie, čo nechce. V 18-tke odišla z domu, asi by sme sa inak pozabíjali.:D
neznámy
neznámy | 27.1.2015 16:37
To by mala byť naozaj Ryba.
Už som sa stretla s tým, že deti narodené tak od r. 1989 mávajú často takéto stélia
- mávali v kozorožcoch, vodnárovi, rybách a aj jedno také dievča osobne poznám, má veľmi veľa planét v kozorožcovi - aj Slnko a Mesiac a zdá sa, že to nebude nejaký problém, študuje právo, len u týchto ľudí bude problém, že raz budú mať veľmi dobré obdobie v živote, keď im budú dobre tranzitovať tie pomalejšie planéty napr. Saturn, Urán, Neptún, Pluto a pri takých kvadrátoch, opozíciach sa zase asi všetko začne sypať.
Dávnejšie som si pozerala horoskop podnikateľky Nory M. a tá tiež mala veľa planét v znamení Váh, tak pri tranzite Urán vo Vodnárovi išlo všetko veľmi dobre a teraz keď je Urán v Baranovi tak sa všetko sype. Už im hovorím, že aby si rozložili sily a peniaze aj na to horšie obdobie.
neznámy
neznámy | 27.1.2015 16:47
Můj syn je Beran, ale má stelium planet vč. ascendentu v Kozorohu, po Beranovi má teda tu tvrdou palici (a taky marsovské povolání), ale jinak je to Saturnovec jak vyšitý. A je to jak píšeš, život u něj je houpačka (jednou jsi dole, jednou nahoře), mám trochu obavy z Pluta, které je nyní na dlouhý čas v Kozorohu, uvidíme co nám přinese.
A mám velmi dobrou přítelkyni se steliem ve Váhách a ta teda už 2 roky pod tím beraním Uranem trpí - ztratila práci, přišla o dítě, nemůže zhubnout, problémy s mužem....ani ji potěšit nemůžu, Uran tam ještě nějakou dobu řádit bude.-NOOO-
neznámy
neznámy | 27.1.2015 17:37
Ona je taká ryba, že niekedy až baran:):D-LOL-
Dobré a zlé obdobia sa jej často striedajú z minúty na minútu. Zasiahnuté býva aj jej okolie :):D
S Norou M. dúfam že nemá veľa spoločného, hádam iba vzťah k móde, ale podstatne lepší vkus!:)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...