mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Tesné konjunkcie v radixe

neznámy
neznámy | 14.1.2015 12:22
Včera som sa pozerala na oblohu po západe slnka a zaujali ma dve krásne žiarivé hviezdičky vedľa seba nad obzorom.
Pomyslela som si, že to musia byť merkúr a venuša v konjunkcii a tak je.
Môj starší syn má v radixe takúto konjunkciu, ktorá je mimoriadne presná, medzi merkúrom a venušou pri jeho narodení bol rozdiel len 6s.
Navyše má aj inú tesnú konjunkciu a to slnko s marsom, ale tam je už o chlp väčší rozdiel.
Máte niekto skúsenosť s veľmi tesnými kojnunkciami planét v radixe?
A aké? :)
neznámy
neznámy | 14.1.2015 12:27
A co je u tebe velmi těsná konjunkce, jen sekundy nebo můžou být i minuty?
neznámy
neznámy | 14.1.2015 12:35
i minuty -FLOWER-
martinbd
martinbd | 14.1.2015 12:55
Túto konjukciu som si všimol už v predstihu, chcel som to využiť pri voľbe vhodného okamihu, problém je v tom, že tá konjukcia nenastane exaktne, Merkúr nedobehne Venušu, otočí sa a ona mu ujde. Ale mám dojem, že od kedy to je na nebi, tak sa toto fórum len tak hemží príspevkami a možno aj o láske je toho viac, ale to sa mi teraz nechce študovať, či viac ako inokedy.
neznámy
neznámy | 14.1.2015 13:13
Včera ráno se mým známým narodila druhá holčička a má tedy tuto konjunkci Merkur+Venuše ve Vodnáři v radixu. Zatím nevím přesný čas, jen že to bylo ráno, každopádně je Kozorožka (možná tedy s asc.v Kozorohu?), tak snad tato příjemná konjunkce zjemní další, ne tak příjemné aspekty v horoskopu.
neznámy
neznámy | 14.1.2015 14:30
No ja som si teraz všimla, že práve táto konjunkcia Merkúr/Venuša je v tesnej konjunkcii s mojim Merkúrom/Marsom v 10-tom dome vo Vodnárovi. Od dnešného večera by sa už obidve mali nachádzať medzi týmito mojimi radixovými planétami. To by ma celkom zaujímalo, čo to môže znamenať okrem toho, že mám chuť vtipkovať, zabávať sa ... Aj keď mi tú radosť kazí tranzit Slnko kvadratúra Pluto... :)
neznámy
neznámy | 14.1.2015 14:38
ja mam presne tuto tesnu konjunkciu (pol stupna) v radixe ale vo vahach....ako som uz spomenul v teme "maly prieskum", je to moja najoblubenejsia konstelacia v mojom radixe, ktorej vdacim za to, ze sa nikdy nenudim, aj ked nemam spolocnost... je to tym, ze vdaka tomuto aspektu ma zaujima kopec veci naokolo a navyse ma dokazu zabavit intelektualne veci ako citanie knih, studovanie radixov, surfovanie po nete, rozmyslanie nad prijemnostami zivota...atd atd:)
a jasne, tesne konjunkcie a vseobecne aspekty do 1° su velmi silne...nieco ako keby tie planety stali pri hlavnych osiach...proste ich vplyv citis napriec celeho horoskopu-PUH-
neznámy
neznámy | 14.1.2015 15:25
mám těsnou konj. Slunce s Venuší, což možná způsobujei lehkou sobeckost, pokud jde o moje pohodlí, jsem prostě pohodlný člověk a nerada se toho vzdávám. Mám sklony k marnivosti, trošku.Ničí mě nevkus, na který narážím na každém kroku. Toužím žít ve světě, který je krásný.
neznámy
neznámy | 14.1.2015 15:58
Syn má merkur a venušu v strelcovi v treťom dome.
Neviem teda, čo presne vyjadruje toto spojenie, ale on má ascendent vo váhach a keď tak premýšľam, možno sa to prejavuje na jeho prívetivej povahe.
Je veľmi priateľský a prívetivý hoci má slnko v kozorožcovi.
Čím je vlastne charakteristické spojenie venuše a merkúra?
neznámy
neznámy | 14.1.2015 16:36
Ja mám konj len merkur so slnkom a s marsom. Ale slnko mars vo vahach.
Takze je to cosi ako fingovana verzia.
nikav
nikav | 14.1.2015 21:52
Prišla mi táto téma vhod, lebo mi je ľúto mojej malej vnučky, občas vie byť smutná a utiahnutá, aj vtedy, keď sa všetci bláznia a prevláda všeobecné veselie. Dlho po narodení trpela na reflux, neskôr sa vyhýbala fyzickému kontaktu, jednoducho neprirodzene na jej vek. Má v 7. dome v Rakovi prilepenú na Desc. konjunkciu Luna 2st.44m.15s., Mars 3st.42m.22s. Aby toho nebolo málo,na to opozícia Pluta /z Asc./
1st.3m.30s. Toto je už nad rámec témy, je to ale extrém - v 2.dome, ktorý zaberá celé znamenie Rýb a polovicu Vodnára má nasúkaných spolu so Slnkom /je Ryba/ ešte ďalšie 4 planéty, severný uzol a Chiróna . Toto chce naozajstného odborníka. Aj pre mňa bez špeciálnych astrologických vedomostí je zrejmé, že je to ťažký horoskop.
Prosím, poraďte.
neznámy
neznámy » nikav | 15.1.2015 00:40
Zrejme potrebuje veľa opatery rodiny, alebo možno dokonca bojuje s tým, že odtiahnutá mimo sféru bytia.

Mars v rakovi, luna v rakovi a aj descendent poukazujú akoby na melancholickú povahu, ktorá je poddajná a môže byť v budúcnosti v ohrození tým, že bude asi ľahko následovať(také dievčatko, čo si chytia za ruku a odvedú). Je to v 7. dome, tak tak usudzujem, že sa to vzťahuje na vzťah - rodina, partner, dieťa.
Predstavujem si tak trochu osobnosť, po ktorú si príde starší uchádzač a rodičia mu ju dajú.
Neviem aký to má byť ASC, ale asi to bude strelec? Lebo pluto by teraz malo byť v strelcovi, ale z toho textu mi príde, že je to kozorožec, ktorý je tiež utiahnutý.
Ten druhý dom a množstvo planét v rybe je asi dôvodom, prečo sa bude v živote uplatňovať skôr na základe atmosféry prostredia, ako vlastných síl. A severný uzol a chirón v tom asi dopomôžu tým, že ich odkaz je citlivosťou na okolnosti.
Zrejme pluto a ASC sa bijú s tým, čo sú jej vnútorné pocity.
Nechcem uraziť, len sa to snažím nejak pochopiť.

Možno píšem bludy, ale snažím sa to vidieť ako trojstranný celok.

Kde oblast raka je asi vztah k domovu, trochu uzavretost a mozno zavislost na rodine a neskor partnerovi, ktoru moze posilnit rybia cesta pracou a myslenim. Lenze okolie a skryta prirodna pudovost ludi, ju moze ako taku tlacit od spolocnosti, kedze ASC a pluto su v opozicii, s jej vnutrom. Ten asc prosim dopiste presne. Neviem asi pomoct, ale chcel by som to pochopit.
nikav
nikav | 15.1.2015 01:49
Asc je Kozorožec. Chiron, Neptún a sev. uzol sú už vo Vodnárovi. Tými nahustenými planétami má v horoskope 8 konjunkcií, čo je myslím pekný rébus. "Závislosť na rodine"
- jej matka / povolaním učiteľka/ v nej vypestovala závislosť na sebe, všetko robiť presne tak ako mama, nedá sa to tu všetko písať, je ako spútaná. Trávim s ňou dosť času a ukazujem jej veci novými spôsobmi, aj zo škôlky s ňou chodím rôznymi cestami, nielen tou, ktorú už pozná.
neznámy
neznámy | 15.1.2015 01:56
Ja tak mám konjunkciu Saturnu s Neptúnom. Vnímam to pozitívne, keď ma niečo inšpiruje, tak je to väčšinou trvalé a venujem sa tomu so zanietením a s riadnou dávkou trpezlivosti. Tzv. veci medzi nebom a zemou ako napríklad astrológia a pod. patria medzi moje stále koníčky, ale pritom sa tým nenechám príliš unášať. Na druhej strane však uznávam, že často mám problém zladiť realitu s občas až príliš bujnou fantáziou :) Takisto mám mimoriadne blízke vzťahy s ľuďmi, pri ktorých mám pocit, že pôsobia vyspelejšie, než ja
neznámy
neznámy » nikav | 15.1.2015 02:16
Ale ved ten vodnar, to je nadejne. To si aj sama bude hladat cesticky. Len vodnari potrebuju dobre majetkove zazemie. Inac je to pre nich trochu risk.
neznámy
neznámy | 15.1.2015 08:51
Tak jsem se nechala přemluvit a dávám to tu -SHAME-

Tak na minuty to mám, moje slavné Téčko, že ano :D Mars a Venuše v těsné konjunkci 20 min. Nevím jak to popsat, aby to nevypadalo blbě... Kdysi bych asi odmítla toto tvrzení, ale čím jsem starší, tím více zjišťuju, že za určitých okolností a s určitými lidmi vyzařuju něco, co je pro ty druhé přitažlivé, příjemné, charismatické. Abychom si rozuměli, já to pořád nechápu, protože si tak nepřijdu, jen mi to přichází z dost stran. A tím, že je to v Panně, to mi dává určitý punc rezervovanosti, díky čemuž se výše vyjmenované projeví až v prostředí kdy se cítím sama sebou a přijímaná. Je tam prostě něco, co druhé dokáže zaujmout a co možná v určité rovině i obdivují (ale to už jsou na můj vkus silná slova, přesto je použiju). Možná, že k tomu přispívá i konjunkce Slunce-Pluto, těžko říct, asi obojí.

Líbilo se mi to video co kolovalo po fb, jak jeden muž kreslil jen podle popisu (aniž by viděl ženu) obraz. Pak tutéž ženu nakreslil ještě jednou podle popisu druhého člověka, vždycky vyšel krásnější ten obraz, který popisovali druzí :-)
Argyll
Argyll | 15.1.2015 09:24
Tak jsem se ještě podíval a je to tak: ten Mars - Slunce, o kterém jsem psal o pár diskuzí vedle, je nejtěsnější konjunkce v mém nativu (necelá čtvrtina stupně). Kdysi jsem četl, že takhle přesné konjunkce nemusí být vždy přínosem, protože člověk od jejich energie nemá takový odstup a projevuje ji velmi instinktivně.
U mě se Slunce-Mars spojují ve druhém domě mezi 28.-29. st. Kozoroha a v opozici k Jupiterovi v 8.d. vytváří okraj mé horoskopické misky.

Mám od dětství dobrou kostru a silnou konstituci, v životě jsem neměl nic zlomeného. Už jsem o sobě mnohokrát slyšel, že (zejména když se oblíknu do černého a vemu si sluneční brýle) vypadám jak gorila :D. (Na jedné diskotéce si mě kdysi dokonce s vyhazovačem spletli - po příchodu se ke mě vrhne barman a ukazuje na utíkajícího týpka: "Ty vole chyť ho! Nezaplatil!" Pak jsem mu vysvětlil, že tam nejsem pracovně:D)
Často si připadám jako akumulátor martické energie z okolí, najednou se ocitnu na místě a v situaci, kde je ve vzduchu konfrontace a násilí a častokrát v takových situacích sehraji nějakou roli, i když to nevyhledávám a častokrát mi to ani není příjemné. Potíž je, že s tímto aspektem se prostě před lidmi neschováte, vaše přítomnost je pociťována mocně, i když se třeba v duchu vůbec mocně necítíte a chtěli byste být neviditelní, případně být ponoření do svého světa a mít ode všech pokoj.
A ještě jedna věc - i když nevím, jestli se tohle všechno dá hodit na jeden jediný aspekt - problémy s ovládáním vzteku, občasné problémy s podrážděností a vybuchováním (i když rok od roku se to lepší).
neznámy
neznámy | 15.1.2015 12:02
Neviem či Ťa zaujímajú aj tesné konjunkcie s hlavnými osami v horoskope, lebo ja mám také dve.

- Môj Merkúr v Kozorožcovi rovno na MC - prejavuje sa to asi tak, že Merkúr je hlavnou planétou, kt. ovplyvňuje moju kariéru a pracovné zameranie. Merkúr vládne zároveň môjmu 2., 3. a 6. domu, takže ešte väčšia prepojenosť s prácou. V rámci naplnenia mojej kariéry potrebujem predovšetkým živú komunikáciu, pracovať s informáciami a neznášam monotónne činnosti, lebo ma ubíjajú. Takisto stereotyp v rámci práce ma ubíja ak to trvá dlho. Momentálne ešte nerobím takú prácu, kt. by uspokojvala môj Merkúr na MC a celkovo moje ciele v tejto oblasti, takže uvidím ešte ako sa to bude vyvíjať. Mám už dlhodobo totiž tranzit Pluta v konj. s Merkurom na MC a tiež kváder od Urána z 12. domu, výsledok však bude vidieť až keď Pluto odtiaľ vypadne, asi tak o rok.

- Môj Mesiac vo Váhach v tesnej konj. s Desc. - povedala by som, že sa to prejavuje ako obľúbenosť v spoločnosti, diplomacia, priateľské a empatické chovanie. Tiež k sebe priťahuje vnútorne veľmi citlivé až precitlivené tipy mužov. Starostlivosť o partnera, potreba zdielať život s druhým človekom, silná potreba vzťahov.

- Ešte mám aj Pluto v konj. s Desc., ale to už nie je taká tesná konj. no Pluto je veľmi silné zároveň, takže to sa týka nejakých transformačných premien skrz partnerských vzťah, životné krízy v rámci vzťahov a silný, zmyselný partner. Myslím, že tie krízy hlavne tie veľké už mám za sebou a viac-menej prišla aj ta transformačná zmena.

Planéty v tesnej konjunkcii nemám žiadne.
neznámy
neznámy » Argyll | 15.1.2015 12:20
Môj syn má ako druhú tesnú konjunkciu práve tú tvoju slnko-mars. Je tam rozdiel 20 minút.
Čo mi pre neho pripadá typické, už od detstva, je silná energia, fyzická zdatnosť, impulzívnosť a odvaha. Vyberá si také športy a aktivity, kde sa to prejavuje, napríklad downhill. Teraz už na to nemá toľko času, ale v období puberty som mala veľa dôvodov mať o neho strach, že sa niekde zabije.
Mal aj občasné problémy s vybuchovaním, ovládanim hnevu ako píšeš aj ty, ale teraz v ňom skôr prevláda tá druhá tesná konjunkcia merkúr-venuša.
Táto marsicko-slnečná konjunkcia sa u neho prejavovala naozaj od detstva ako druh silnej energie a fyzickej aktivity, pamätám sa, že jeho ruky boli vždy horúce, nech bolo vonku akokoľvek zima. :)
Argyll
Argyll | 15.1.2015 14:32
S tím výběrem sportů to u mě bylo podobné - silové a adrenalinové sporty převažovaly; např. v pěti letech jsem na chalupě v podkroví objevil brusle a hned jsem naběhl na tátu (hokejistu), že bych chtěl naučit bruslit a hrát hokej jako on a táta byl v tomhle velice vstřícný. Postupně (po základce) přibývaly další disciplíny jako historický šerm (to byla na ruce veliká rasovina!), kendó, wing-chun, ale vždycky jsem se nakonec dostal do bodu, kdy jsem se musel rozhodovat mezi sportem a uměním, protože bojové sporty nebyly pro ruce (potřebné k hraní na nástroj) bezpečné. Nakonec vždycky vyhrálo umění (možná v tom sehrály roli konjunkce mezi ASC-Venuší a Lunou ve Vahách-MC).
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...