mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Astrológia a horoskopy - 

talent, nadanie, skill..

nikav
nikav | 16.4.2014 11:57
Nenarodila si sa náhodou dvanásteho?
neznámy
neznámy » nikav | 16.4.2014 12:01
Nene 5.
neznámy
neznámy » dodo41 | 16.4.2014 12:14
No, podle toho co na sobě sleduju bych řekla, že stélium kolem Slunka 10-11d. (Merkur-Pluto-Slunce-Saturn) s čímž určitě souvisí můj pocit naplnění. Akorát zatím nevím úplně jak to uvést do praxe co se profese týče. Jsem přesvědčená, že kdybych dokázala uplatnit tuhletu energii ještě více než teď, bylo by to naprosto skvělé.
A proč si myslím, že tohleto stélium? Je to nakumulovaná energie, planety nejsou nijak poškozené (krom toho že jsou ve stéliu) + v trinech na Neptun do 1d. Moje teorie je, že kdybych se naučila využít tuhle energii, tak bych určitě lépe zvládala energii T-kv. a z toho vycházející další talenty.
Obecně si myslím, že kdekoliv v horoskopu, kde je nakumulovaná energie, tzn. výrazná planeta, výrazně aspektovaná nebo víc planet pohromadě to je ukazatelem talentu v horoskopu!
neznámy
neznámy » dodo41 | 16.4.2014 12:26
Čavesko :)
No ja nemám nadanie asi na nič -NOOO- A ak áno, tak to musí byť teda poriadne skrytý talent, o ktorom ani ja netuším.
Myslím si, že 2. dom, ktorému vládne znamenie Býka (Venuša) hovorí najmä o našich talentoch... 5.dom je skôr o našich záľubach..
dodo41
dodo41 | 16.4.2014 12:27
No u mna je to pekne rozhadzane dokolecka, takze asi multitalent by som tipoval :D

ale je pravda ze do coho sa pustim, to vacsinou vyjde k spokojnosti kazdeho - aj svojej -ROLL-

Moj profesor zo strednej co ma ucil, a po skole som u neho pracoval mi vzdy vravel ze som univerzalny clovek... bol to Zid, snad vedel co hovori, neviem.
nikav
nikav » dodo41 | 16.4.2014 12:46
Slnko mal v 12. dome Gándi, v 79 rokoch umieral s úsmevom na perách a odpustil svojmu vrahovi.
neznámy
neznámy » dodo41 | 16.4.2014 12:46
Však hej :-) to je skvělé. Můj přítel na tom je podobně, denně mě překvapuje co všechno umí. Mít takového chlapa je doslova poklad-YES- zvlášť když jsem od dětství zvyklá si zařizovat všechno sama. A na to se dá leeehce zvyknout :D
neznámy
neznámy » dodo41 | 16.4.2014 14:00
I kvintil by měl ukazovat na umělecký talent. Mám čtyři a myslím si neskromně, že jsem docela talentovaná hlavně uměleckým směrem, žádný zázrak, ale jde to. Potom mi ještě jdou trigony od pluta a uranu v 5. domě do 12.domu, na slunce, venuši a merkur, což myslím ukazuje na tvořivost...Sebeuspokojení a uplatnění na plné čáře může být spojeno například s vládcem 5. domu v 10. domě, aspoň přítel má v 5. domě slunce, 10. dům ve Lvu a jeho práce je jeho koníčkem, je v ní šťastný, naprosto se realizuje.
neznámy
neznámy » dodo41 | 16.4.2014 14:01
Myslím, že i kdy máš slunce ve 12d, tak ten lvík na sluníčku je silný a myslím, že se i tak projeví....
Mamka má taky slunce ve lvu a v 12d, ale je to člověk s velkým tvůrčím potenciálem ........a je hlavně optimista a má nadšení pro vše:)
neznámy
neznámy | 16.4.2014 14:05
ono to vie byt niekedy problem -PUH- niekedy sa clovek citi prave kvoli tomu neprijemne medzi ludmi lebo ho precenuju a vidia ho inak ako on sam seba ale to si mozno uz domyslam....som na tom podobne, totiz aj planety mam v rozptyle, rovnomerne rozlozene a jo - da sa povedat, ze si viem poradit v roznych oblastiach ale ma to jedno velke ALE, totiz nikdy som nebola zamerana na jednu vec, nemala som vasen pre jednu konkretnu cinnost, nebola som dietatom co napr. odmala hralo na klavir lebo vo veku 4 rokov vedelo, ze bude klaviristkou, inspirovalo ma vela veci a kazdu som si vedela predstavit robit, na strednej som bola medzi najlepsimi ziakmi aj ked ma to nebavilo, teraz koncim vysoku a je to v podstate to iste - ze sa da povedat, ze som v tom dobra aj ked sa necitim vzdy vnutorne naplnena, niekedy si vravim, ze mozno keby mi sla len jedna vec, ktora by ma zaroven bavila a ostatne by mi nesli, tak by som vedela na co sa mam zamerat a bola by som mozno stastnejsia, ale takto plavam v takej oblasti nicoho a neviem kde vyuzit svoj potencial.....a tazko sa pohyna z miesta, pred rokom som mala totalnu krizu kedy som sa chcela zbalit, odcestovat a prist na to co ma bavi a vsetci na mna pozerali ako na idiota, nechapali, krutili hlavami kvoli tomu, ze som mala druhe najvyssie stipendium....clovek potom citi taku zodpovednost a tazko odchadza lebo si vravi, ze ked je raz v niecom dobry, ze mu to v urcitej oblasti pali, ci len to, ze nevie co chce od zivota je dostatocny dovod na to aby vsetko zahodil....no a potom je jedna vec co mi nejde vobec a myslim, ze ani nikdy nepojde - sekretarska robota, to co by mal zvladnut kazdy, z toho mam prisaham vacsi stres ako keby som mala operovat cloveka a ludia potom ziraju, ze pri viazani dokumentov som schopna znicit nabytok v kancelarii, kopirky ma nepocuvaju a nechat ma vybavovat telefonaty by som tiez neodporucila :P
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 16.4.2014 14:37
Teraz som sa tak schuti zasmiala Curry :) :) hlavne na závere tvojej výpovede :D Niečo málo mále zrejme spoločné, hoci ja zas nie som talentovaná na tak veľa vecí, ale mám veľa záujov, aktivít, resp. vždy niečo iné by som robila a nemám s tým problém. A veci komplikuje fakt, že ako dieťa som bola na niektoré veci strašne lenivá a pohodlná, takže niektoré schopnosti som nenadobudla iba kvôli tomu, že som sa tomu nevenovala v kritickom veku - násť.
Mám stélium Saturn, Urán a trošku aj Neptún v 5. dome, a Urán mám v trigone na MC... Ako dieťa som inklinovala k hudbe, tancu, spevu, ale pridal sa záujem o zdravotníctvo, ktoré som vlastne aj vyštudovala, baví ma aj kancelárska práca, lebo sčasti aj to robím, baví ma aj manuálna práca, z veľkej časti robím, baví ma aj premýšľať, čo robím viac ako je zdravé, baví ma aj práca s ľuďmi, a najradšej si prácu sama riadim, čo teda nie vždy môžem... Už som pre rokmi tiež túžila vypadnúť preč niekam ďaleko, aby som pochopila, či som viac učiteľka, či viac sestrička, či som umelec, či sa mám zavrieť do kancelárie alebo "hýbať" masami :D Skrátka chaos :D
Ale určite sa mám ešte čo učiť s deťmi :P ten Saturn v 5. dome je asi zabijak, lebo mňa neberie vážne ani moje krstňa a smeje sa aj keď hovorím vážne... tiež presnosť mi až tak veľa nehovorí, neviem si urobiť čistý priestor v čase aj keď už už sa mi to darí :D, a matematika...tú som skrátka zanedbala, takže čo vlastne chcem - podnikať? :D No jednoducho vyber si :D :D
Niežeby som musela, mám stálu prácu, som šťastná kým som, ale som na križovatke rozhodnutí, čo ďalej, či som sa narodila práve preto, alebo by som mala okúsiť ešte niečo iné, a zmeniť :/
No a niekedy je tiež problém rozoznať, kedy je niečo záľuba a kedy by to malo byť to pravé, čo ma má živiť alebo prečo tu som.
dodo41
dodo41 » nikav | 16.4.2014 16:43
tiez odpustam vsetkym dokola, len dokedy to vydrzim, skutocne odpustat, to neviem... -ROLL-
neznámy
neznámy » dodo41 | 18.4.2014 00:02
na talent, potencial hovori cely horoskop. ak ma dajme tomu niekto vyrazneho neptuna, tak s vysokou pravdepodobnostou ma nejaky vyrazny talent na vsetky cinnosti, kde je potreba velkej fantazie, respektive zmenenych stavov vedomia...potom uz len musi sam skusat, ze v ktorych oblastiach takto naznacenych mu to najviac sedi... a netreba zabudat, ze talent je asi tak 5% z vysledku...kazdy vyznamny spisovatel, hudobnik, sportovec, bol hlavne fanatik v tom v com vynikol...dokazal sa k dotycnej oblasti uplne oddat dusou a to je myslim dolezitejsie ako nejaky supertalent...:)
neznámy
neznámy » dodo41 | 18.4.2014 08:31
no,minule tu bola téma o konfiguráciách, či jak sa to volá.... tak ma napadlo pozrieť konfigurácie mojich dcér a porovnať to so známymi osobnosťami, ako predloha mi slúžila kniha od turnovského rozloučení s tradiční astrologií, tam ich tých radixov je hodne na konci. staršia dcéra má dve T kvadratúry a v knihe som hľadala T kvadratúry s rovnakými planétami. vyšli mi tam samí psychologovia, príp. spisovatelia. tak som sa dobre pobavila, lebo dcéra píše poviedky od desiatich rokov a chce ísť študovať psychologiu. mladšia má v radixe neptun v steliu na osobné planéty, tak som hľadala niečo podobné. najprv som našla kadejakých krišnamurtiovcov a nakoniec mi to vyšlo na vincenta van gogha. tak sa im tie radixy podobajú, že sa začínam báť o jej ucho :D. no a toto mi sedí tiež, bo v škole má problémy kvôli svojim rozlietaným myšlienkám a keď si sadne ku kresleniu, tak sa niekedy zľaknem, či vôbec dýcha. myslím, že talent máme na to, pri čom zabúdame na všetko. nepotrebujeme vtedy jesť, piť, fajčiť,spať a na záchod dobiehame v poslednej chvíli.
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 18.4.2014 09:10
ako dieta ma rodicia tlacili do kruzkov takze som sa vzoprela, lebo sa mi to zhnusilo tym, ze som to mala povinne a potom som nechcela robit uz nic, niekedy si vravim, ze mozno keby neustupili a dotiahli ma niekam tak by som s odstupom casu aj bola rada..... tazko povedat, tam bola proste chyba v tej spurnosti, ze kto tlacil, tlacila som vzdy naspat....co som si vybrala dobrovolne bol vytvarny a divadelny kruzok, to ma bavilo a tam som chodila par rokov ale v momente ked uz vasen opadla a zmenili sa podmienky, som proste odisla....to je mozno u mna niekedy chyba, ze riesim veci dost radikalne, to iste odchody z prace ked ma to nenaplnalo, ze ak sa necitim stastna, ozve sa intuicia a idem niekam inam....

skvele je, ze ta bavi tolko veci :) to poznam, sa mi niekedy zda, ze som zrejme typ co by kazdych par rokov chcel robit nieco uplne ine....jo, krizovatka, tiez potrebujem zistit co je to prave, niekedy robim akoby rozhodnutia, ktorymi idem sama proti sebe,akoby som zle nakladala so svojou energiou, ani neviem preco, MC mam v tesnej kvadrature na slnko v 7, v tesnom trigone na pluto v 1 a tesnej konjunkcii s chironom v 9 (pak je tam este opozicia s neptunom do 3 a sextil s lunou do 12)

niekedy asi nestaci byt spokojnym, treba zistit ci existuje nieco co by ta uplne pohltilo...ja som zvedava na toto leto, idem na 4 mesiace do USA a mam tam najvacsiu naloz tazkych aspektov ake som doteraz mala, same pluto, saturn, na osobne planety a do 1. a 2. domu, na MC, jupiter v zlych aspektoch, hotovy zoznam s nie prijemnym znenim tak mam trochu obavy kedze uz teraz sa citim maximalne mizerne a vyzeram ako mrtvola z toho smutku nad chodom veci aj bez toho, ze by som si zistovala aspekty
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 18.4.2014 13:04
Tak mňa zas do krúžkov netlačili, ja som sa skôr sama pridala, ak ma niečo ťahalo... spevácky, tanečný, klavír, počítačový, jedným časom som chcela byť skautka, ale všade, kde chceli odo mňa poplatok som nakoniec odišla, vlastne som aj na gymnastiku chodila krátko, ale bez podpory doma to nešlo. Takže u mňa skôr mamka nebola schopná platiť mi tie krúžky, ak boli teda náročné na financie. Ostal mi len klavír a spevokol, no odovzdaním vysvečka v 9. ročníku som to všetko zabalila a už som sa nevenovala ničomu. :D Veľká škoda...
Ja vlastne teraz nieže neviem, čo chcem byť, lebo ja tým už som. Ale mojím cieľom v živote je niečo viac, ale očakávam, že moje terajšie zamestnanie mi to nedokáže priniesť. Jedna vec je pomáhať ľuďom za peniaze a robiť aj oveľa oveľa naviac, lebo svoju prácu milujem, ale ako vravím, chýba mi realizovať sa ešte inak. Vlastnými nápadmi, vlastnou šikovnosťou, kedy čím viac sa niečomu venujem a čím viac sa to ľuďom páči, tým viac stúpa aj môj stav na účte, resp. reputácia, status :) Len žiaľ, na mojej kreativite musím ešte po 13 rokoch popracovať a hlavne mať na hudobné nástroje a iné veci peniaze :P A napríklad ak potom prídu aj detičky, tak sa obávam, že ak by boli peniaze, nebude čas :P

Ci pána, do pana, USA, tíško a v dobrom Ti závidím. A neobávala by som sa tým aspektov, lebo ja nejak z počutia viem, že tam sa všetko vníma inými očami ako v našej Európe. Ak si tam už bola (niečo sa mi tu z diskusií marí), tak vlastne nejdeš úplne do neznáma. Moje MC je v trigone s Uránom v 5. dome a ani sa nenazdám a aj tranzitný Urán mi pride do konjunkcie na MC.. som šialene zvedavá, čo to prinesie.. a vládnuce znamenie Urán mám v dome 7 a 8...
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 18.4.2014 13:38
Kde také konfigurácie nájdem, chcela by som overiť pár ľudí ale hlavne seba :)
nikav
nikav » dodo41 | 19.4.2014 12:35
Asi ti v tom prekáža ascendent, skús sa sústrediť na jeho protipól.
nikav
nikav | 19.4.2014 12:52
Veľmi trefne, tiež to tak cítim - "talent máme na to, pri čom zabúdame na všetko".
Zabúdam aj, ako plynie čas.-FLOWER-
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 19.4.2014 12:55
ta neviem, šak aj tu hádam, prípadne vygoogli...myslelo sa tým t kvadratúra, veľký kríž, veľký trigon, drak, mystický obĺžnik, atď. malo by to byť v každej knihe astrologie...pozri v diskusiách, už tu tá téma bola
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...