mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

symbolika sabianskych SYMBOLOV

neznámy
neznámy | 29.8.2017 14:02
Vedel by mi niekto povedat svoj nazor na symboliku sabianskych symbolov na moje Slnko, Lunu a Venusu?


Slnko

Vlajka na půl žerdi před úřední budovou.
Oficiální uznání společenské akce či politické situace osoby, která se identifikuje s kulturním archetypem.

Luna

Záclona v otevřeném okně utvoří po závanu větru tvar rohu hojnosti.
Duchovní síly sestupují do duše, která je připravena zasvětit se jako tvůrce vývoje lidstva transpersonálnímu životu.

Venusa

Zlatá horečka v Kalifornii.
Půvab bohatství a všeho, co zajišťuje privilegované společenské postavení. Moblizace energie při hledání zisku.
neznámy
neznámy | 29.8.2017 14:34
Neviem, mne charakteristika tejto Venuše pripadá ako "všetko alebo nič", hľadanie ideálu, lásky, ktorá nie je z tohto sveta... niečo hlboké, plutónske...
neznámy
neznámy | 29.8.2017 14:49
Mohla by si napísať stupne tých sabiánov. Tento popis je veľmi stručný, pozrela by som si celý význam v Astrologickej mandale od Rudhyara.
neznámy
neznámy | 29.8.2017 14:54
Slnko - 25° Panny
Luna - 24° Barana
Venusa - 6° Skorpiona
neznámy
neznámy | 29.8.2017 15:07
:) No, Venusu mam v Skorpionovi v konjunkcii s Plutom v Skorpionovi... -PUH-
neznámy
neznámy | 29.8.2017 15:36
Tak teraz mi to už zmysel dáva. :-)
Slnko ako výraz sebarealizácie, životnej cesty. Rudhyar píše. "Symbol ukazuje na schopnosť doviesť akúkoľvek úlohu ku konečnému splneniu. Úlohu, ktorá má väzbu k potrebe spoločenstva, väčšieho, či menšieho."
Takže úloha, pocit zmyslu života v službe spoločenstvu, konkrétny a pravdepodobne jasne vnímaný cieľ, ku ktorému sa dá dostať spojením Panny-služba a Rýb-obetavosť.
Je to taký dosť akčný, presne zameraný symbol a zrejme to už aj v živote nejako vnímaš.
Luna ukazuje na otvorenosť voči transcendentným silám. Keďže je to stupeň Luny, tak to bude nevedomé pocitové spojenie, niečo, čo nemôžeš ovplyvňovať, ovládať a zároveň to musí byť prijaté a žité.
Venuša hovorí o túžbe nájsť iné hodnoty, nové bohatstvo a až posadnutosť týmto hľadaním. Potreba prekročiť aj hranice, len aby si to našla. Nepokoj, posadnutosť, veľká túžba. Hodnoty, ktoré poznáš, nestačia.
Slnko má jasný cieľ, poverenie. Tvoj aktívny prínos pre spoločenstvo. Luna pije z neznámeho zdroja a venuša sa nebojí opustiť známe a ísť za neistým cieľom, kde cíti nové hodnoty. :)
neznámy
neznámy | 29.8.2017 15:37
FÁZE 175 (PANNA 25°): VLAJKA NA PŮL ŽERDI PŘED ÚŘEDNÍ BUDOVOU
Klíčová myšlenka: Společenské ocenění dobře vykonané práce a naplněného osudu.
Jedinec, který přijal významnou veřejnou zodpovědnost a který se blíží ke konci služby svému společenství nebo lidstvu jako celku, získává alespoň do určité míry společenskou nesmrtelnost. Když zemře, identifikuje se s archetypem, který oduševňoval jeho veřejnou službu. Stává se „kulturním hrdinou“, hýčkaným v oficiální paměti svého národa. Našel své místo v historii. Symbol ukazuje na schopnost dovést jakýkoli úkol ke konečnému splnění, úkol, který má vazbu k potřebě společenství, ať menšího nebo většího.

V této závěrečné fázi třicáté páté pětičetné sekvence symbolů se setkáváme s obrazem závěrečných výsledků jedincovy služby lidstvu. Jeho osobní prohry bývají zapomenuty, a to, čeho dosáhl, zůstává. Dostává se mu VEŘEJNÉHO UZNÁNÍ.
neznámy
neznámy | 29.8.2017 15:37
FÁZE 24 (BERAN 24°): VÍTR VHÁNÍ ZÁCLONY V OTEVŘENÉM OKNĚ DOVNITŘ POKOJE, DÁVAJE JIM TVAR ROHU HOJNOSTI
Klíčová myšlenka: Otevřenost vůči přílivu duchovních energií.
Princip hojnosti se tímto poněkud tajemným symbolem dostává do další fáze. Fyzické dozrávání plodů zde působí na subtilnější, duchovní úrovni. Vítr (pneuma, duch) fouká otevřenou myslí – oknem a vnáší do domu osobnosti příslib více-než-hmotných skrytých možností. Vítr vane z oblasti vyššího tlaku do oblasti tlaku nižšího. Jelikož jsou záclony průvanem vháněny dovnitř, individuální vědomí, představované domem, přijímá koncentrovanější příliv duchovních energií, které tomuto vědomí umožňují rozšířit si obzory a možnosti tvůrčího vyjádření.

Poselstvím čtvrtého stupně této pětičetné sekvence je, že vnitřní růst vyžaduje mysl nejen otevřenou, ale zároveň takovou, aby byla schopna být nádobou pro duchovní sklizeň. Tvar rohu hojnosti okenních záclon ukazuje, že jemný, světlo propouštějící aspekt mysli (záclony) nabývá plastických kvalit, tak, aby mohl být FORMOVÁN TRANSPERSONÁLNÍMI SILAMI
neznámy
neznámy | 29.8.2017 15:38
FÁZE 216 (ŠTÍR 6°): ZLATÁ HOREČKA ODTRHÁVÁ LIDI OD JEJICH RODNÉ HROUDY
Klíčová myšlenka: Vášnivé hledání nových hodnot, které, na jakékoli úrovni, slibují bohatší život.

Velikost člověka spočívá v tom, že vždy může být ještě větší; i na úrovni národa lze lidskou „chtivost“ snadno vyvolat vším, co slibuje více bohatství, moci, a stále větších výdobytků na všech úrovních, jak duchovních, tak materiálních. V pozadí toho přívalu chtivosti je hluboce usazená touha hrát ve vlastním společenství nebo společnosti důležitější nebo okázalejší roli. Chtivost je zvrácenou intenzifikací sociálního cítění, stejně jako je chtíč zvrácenou intenzifikací touhy po lásce. Na této úrovni Štíra vždy jde o touhu po stále intenzivnějším a všezahrnujícím spojení, s osobou nebo společenstvím – touhu, která motivuje hledání efektivnějších prostředků k dosažení citového prožitku tak totálního, jak jen to jde.

Toto je první stupeň čtyřicáté čtvrté sekvence symbolických fází cyklu existence. Symbol dramatizuje schopnost člověka odvrhnout vše známé, spálit mosty a vsadit vše na vizi nebo sen. Klíčovým slovem by mohla být DYCHTIVOST.
neznámy
neznámy | 29.8.2017 15:40
Inak, keď to tak porovnávam s významom u seba, u teba to celé má ráz akejsi akčnosti, nutnosti, boja, či tak nejako.
Keď si pozriem svoje sabiány, tak je to ako zotrvávanie a zahĺbenie sa. Pozorovanie.
neznámy
neznámy | 29.8.2017 16:02
Dakujem pekne za vyklad -FLOWER-
neznámy
neznámy | 29.8.2017 16:03
Taktiez dakujem pekne za vyklad -FLOWER-
neznámy
neznámy | 29.8.2017 16:37
to není výklad, teď se pokusme příslušnou planetu napojit tím sysbolem
neznámy
neznámy | 29.8.2017 16:58
skusim aj ja nieco k tomu napisat, ze ako si vysvetlujem tieto symboly u teba....

Slnko
- ked je vyvesena vlajka na pol zrdi, tak to znaci prejav ucty, ale aj zaroven aj smutku nad nejakou vyznamnou osobou, ktora predstavovala nejaku autoritu pre spolocenstvo, ci bola zosobnenim respektu a moci pre sirsiu skupinu ludi (uradna budova)... tento symbol moze znacit, ze clovek pocas zivota ma nutkanie svojimi cinmi uctievat alebo kracat v slapajach obrazu, ci udalosti, ktory vyvolal "stiahnutie vlajky na pol zrde".....tiez to moze znacit, ze clovek sa ma pocas zivota naucit uctievat vyssie zakony a vyssiu moc alebo ze silno ho mozu ovplyvnovat straty a zvraty, ktore mozu suvisiet s nejakym pevnym systemom....
a Slnko spojene s tymto symbolom znaci, ze tento symbol sa bude rozvijat hlavne v archetype osobnosti, svojho JA...

Luna
- dom znaci v symoblike vzdy osobnost...otvorene okno je kanal, z kadial prudia do osobnosti z vonkajsieho sveta rozne energie, ci obrazy a naopak... symbol vetra je casto spojeny s duchom alebo aj s informaciami...pripadne s tym, co tieto informacie poskytuje (vztahy)... zaclona, ktora sa ohyba smerom do domu a tvori tvar hojnosti znaci, ze clovek by mal byt otvoreny vplyvom z vonka (hlavne co mozu krmit jeho ducha), pretoze mu mozu tieto vplyvy priniest urcite naplnenie (roh hojnosti)...v spojeni s Lunou to znaci, ze clovek ma taku bytostnu potrebu, tiez ze moze prahnut po rodine, v ktorej sa mu dostava tento vzdusny esprit (komunikacia, ktora cloveka obohacuje), pripadadne to moze znacit, ze potrebuje nejake podnety z vonka, aby sa jeho dusa (luna) citila naplnena...

Venusa
- zlata horucka znaci nejaku silnu tuzbu a intenzivne emocie po hodnotach...po niecom cenom, vzacnom... ojedinelom...pricom kvoli tymto hodnotam je clovek schopny sa obetovat (symbolicky opustit rodnu hrudu) alebo pocas zivota sa ma naucit sa obetovat... v tomto symbole je urcity fatalizmus...
spojenie s venusou sa tento symbol moze vztahovat na lasku, vztahy, pripadne na vsetko, co ma ten clovek rad a co mu sposobuje pozitok...

vsetky symboly maju jak pozivny, tak aj negativny vyznam...zalezi na clovekovi, ze ako pocas zivota dany symbol uchopi....tiez kazdy symbol moze u roznych ludi predstavovat nieco ine, respektive kazdy symbol ma viac vrstiev... od najprimitivnejsich (napr. zlata horucka sa moze v najprimitivnejsom zmysle javit ako skutocna tuzba po hmotnych hodnotach...) az po tie najvyssie...
tak asi tolko k tym symbolom-PUH-
neznámy
neznámy | 29.8.2017 16:59
Sabiánske symboly sú fascinujúce. Nechcem tu liezť so svojimi do témy, ktorú založila habibti. Ale keď píšete o prepojení, tak ako príklad uvediem svoju konjunkciu slnka v rybách a saturna v baranovi v prvom dome.
Planéty v prvom dome fungujú v súvislosti s individualitou, konkrétnym ja. S prácou na sebe ak to dobre chápem.
Slnko mám na poslednom stupni rýb a saturna na treťom stupni barana. Je až zarážajúce, že oba symboly vzťahujúce sa k týmto stupňom, hovoria o podobaní sa na niečo. Slnko o individualite, upriamení sa na ideál, sebatransformácii a saturn o rozšírenia seba samého na priestor pôsobenia. V prvom symbole je veľká kamenná tvár a v druhom tvár vyrytá do kameje, ktorá sa podobá na geografický útvar svojej zeme.
Vo všetkom je akoby zrkadlená tá istá téma. Prvý dom a jeho význam, význam planét, ktoré sú spojené konjunkciou a aj sabiánske symboly. :-)
Takže asi nie je treba iba napojiť príslušnú planétu konkrétnym symbolom, ale ešte aj konkrétnym domom pôsobenia.
neznámy
neznámy | 29.8.2017 17:26
-FLOWER- Dakujem pekne.

K tej Venusi... Po astro stranke ako by si vysvetlil tu Venusu (ako jeden celok) nie len ten symbol, ale aj postavenie v dome, znameni plus aspekty..
neznámy
neznámy | 29.8.2017 17:40
intenzivna tuzba (zlata horucka) po hlbokej, dokonalej (aspekty) laske (venusa), ktora moze zmenit zivot, ci smerovanie zivota jedinca (10.dom).... nadpozemska laska (venusa v skorpionovi, zlata horucka, aspekty) ako zivotne poslanie (10.dom)...
neznámy
neznámy | 29.8.2017 18:21
..tiez kazdy symbol moze u roznych ludi predstavovat nieco ine, respektive kazdy symbol ma viac vrstiev... od najprimitivnejsich (napr. zlata horucka sa moze v najprimitivnejsom zmysle javit ako skutocna tuzba po hmotnych hodnotach...)







-ROFL- -LOL- :D

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...