mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Strach a natív

neznámy
neznámy | 23.3.2014 15:47
Kde sa podľa vás nachádzajú v natíve strachy a fóbie? Podľa mňa nejde len o 12. dom, ale musí to byť aj v niečom inom. Len tak ma to dnes napadlo po rozhovore s kamoškou, ktorá má asi tak 10 fóbií , ale 12 dom má prázdny. :)
neznámy
neznámy | 23.3.2014 16:09
Hmmm, podívej se, kde má Saturna a jak je aspektovaný...říká se, že o strachu je taky Saturn, já ho mám v 1.domě a vnímám ho celý život (nejvíce v dětství a mládí) jako strašnou brzdu, spíše jako ostych, překážku v prosazení, chybí mi ostré lokty....
Znáš ten starý film pro pamětníky Cesta do hlubin študákovy duše? Jak ten profesor nemá stále tu zkoušku z brouků a motýlů, protože říká "ještě zdaleka nemám vše naštudováno"...tak to je přesně můj Saturn v 1.domě:D-LOL-
neznámy
neznámy | 23.3.2014 18:22
To je moc hezký popis Saturna v prvním domě. Mám ho tam taky a v těsném kvadrátu na Merkura. Přesně tak tohle umístění a spojení vnímám. -YES-
neznámy
neznámy | 23.3.2014 18:25
Taky si myslím, že Saturn. V práci jsem přišla do styku s neuvěřitelně bázlivou paní, která se bála prostě všeho. Nebyly to fóbie, spíš strachy z úplně běžných věcí, jako je třeba jít nákup, nebo někomu zatelefonovat. Měla sice Slunce, Mars, Merkur a Venuši ve Vodnáři a Lunu v Blížencích, takže celkem nebázlivá znamení, ale všechny planety ve Vodnáři byly v kojnunkci se Saturnem. Nevím v jakém domě, odhaduji, že v šestém, jistě to nevím, protože u ní neznám čas narození. Bylo mi jí líto, protože strach jí skoro bránil radovat se s čehokoli, ve všem viděla potencionální nebezpečí, i v náštěvě divadla, oslavě narozenin...fakt smutné. A nejvíc se bála toho, že se nějak znemožní před lidmi, to je asi taky hodně typické pro saturnský strach., člověk se bojí, jak bude ostatními hodnocen.

Já to mám trošku z extrému do extrému, bojím se strašně moc věcí, račí asc. není zrovna hrdinský :p, taky obsazený 12.dům..., ale potom mám zase od dětství takovu iracionální potřebu riskovat, ani nevím, kde se ve mně bere, která tu ustrašenost vyvažuje. Samozřejmě jsem mnohem víc opatrná, než v mládí, jako každý.
martinbd
martinbd | 23.3.2014 18:48
Okrem toho Saturna by prichádzali v úvahu 8. dom, znamenie Škorpióna, Pluto, to by bolo skôr na tie fóbie ...
Stačí sa pozrieť na zvieratá v zvieratníku, ktoré naháňa najväčší strach ...
Okrem 8. domu, aj vládca 8. domu by som pozeral. Pluto v aspekte na svetlá, v prvom dome, atď ...
Čo má tá kolegyňa v 8. dome?
Ináč ten 12. dom sa mi nezdá že je o strachu ...
neznámy
neznámy | 23.3.2014 18:55
Ja by som sa mozno pozrela na postavenie Lilith v horoskope, tiez mozno 8. dom, ale napr. u mna 8. dom vôbec nepredstavuje oblast strachu ani veci, kt. sa vyhybam, skôr naopak... No s tym Saturnom by som suhlasila, kedze Saturn predstavuje obmedzenie a prekazky, no na druhej strane Saturn nam môze dopomôct toho ziskat opravdu vela, ak sa mu da cas a prejdeme cez skusky trpezlivosti a vytrvalosti.

Inak, ja mam Lilith v 11. dome v Rybach a mam tak trochu strach, ze ostanem sama, bez priatelov a tak. Tiez mam 12. dom prazdny... Inak, ked tak nad tym rozmyslam ani ja netusim, kde by sa mohol nachadzat strach v horoskope. -NOOO-
neznámy
neznámy | 23.3.2014 18:59
Tiež si myslím, že v tom bude mať prsty Saturn v 1. dome. Pôsobí ako brzda v presadzovaní, človek sa uzatvára sám do seba a vyhľadáva samotu. Má strach z nepoznaného. Ale keď sa na tom popracuje, tak sa môže stať z tejto pozície Saturnu veľká výhoda.
Taktiež by som brala do úvahy slabý Mars a vplyv Škorpióna a Pluta.
neznámy
neznámy » martinbd | 23.3.2014 21:30
Martin, Skorpion na fobie? To je tradicny martov domicil, boh vojny sa mat bat pavukov a vysok? Moderny (spolu)vladca, Pluto, nesposobuje fobie, prave naopak. Prezentuje cistu nicim nehatenu volu zit a pocas jeho tranzitov ludia ziskavaju schopnost prekonavat samych seba.

@Carmen: Fobia je iracionalny strach takze okrem 12. domu na fobie ukazuje hlavne Neptun. Neptun v akychkolvek aspektoch na svetla a Merkur podporuje iracionalne vnimanie.
V druhom rade je dolezite obsadenie znamenia Ryb a neharmonicky aspektovane planety v nom. Dalej vladca 12. domu v aspektoch na svetla a Merkur.

Samotny Saturn sa s fobiami spaja len ako ich obmedzujuci ucinok, kedze Saturn suvisi s limitmi a nie so strachom. Pokial sa Saturn prida k posobeniu Neptuna moze ukazovat na skutocne problemticke stavy.
vandalka
vandalka | 23.3.2014 21:40
z vlastnej skusenosti - saturn v konj s asc = strachy rozneho druhu -ROFL- ..najma tie tykajuce sa priamo, ci nepriamo sebavedomia..
neznámy
neznámy | 23.3.2014 21:44
Saturn v prvom dome posobi ako brzda prezentovania seba, presadzovanie patri Slnku a Marsu. Prvy dom suvisi s telom a hlavne selfimage, clovek so Saturnom v prvom dome o sebe bude rozmyslat realisticky a bude tiahnut k malosti v mysleni i sebaprezentacii. V horsom pripade ho k tomu moze nutit nejaka fyzicka dispozicia.

Mars je maly bojovnik pobehujuci okolo ludskeho ega ako zajacik duracel. Tam kde sa ego chce rozsirit a presadit pribehne Mars: rozsiri, presadi, opravi, postavi, pripadne natlcie podla toho ako je radixovo disponovany. Jeho jediny ciel je podporit jadro osobnosti. S fobiami nema nic spolocne, rovnako malo ako Pluto.
neznámy
neznámy | 23.3.2014 22:05
Presadzovanie seba (v práci, v kolektíve, v živote...) môže brzdiť nízka sebadôvera. Veľmi mi tam nesedí prezentácia..
Slabý Mars (nedostatok energie) z toho plynúca úzkosť alebo strach.
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 23.3.2014 22:25
Lilith v 11. dome... takto by som ani neuvažovala, dobrý tip :) strach z toho, že človek ostane sám....
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 23.3.2014 22:37
Neviem posúdiť strach v horoskope, tiež by som to zvalila na Saturn a negatívne aspekty, ale aj Ascendent či planéty v II. dome - sebahodnota... Aj ja mám prázdny 12. dom a hrot je v Raku - vládcu mám na rozhraní 2-3. domu... Saturn mám v 5ke hoci hrot je v znamení Strelca. Ascendent mám Leví a Slnko mám v desine v opozícii s Plutom.. No a hľadala by som príčinu aj v Dračom uzle... Kam má človek tendencie unikať pred všetkým... do čoho sa nepúšťa, lebo neverí dostatočne vo svoje schopnosti, obmedzený vonkajší prejav pre nedôverčivosť v okolie.... A Neptún zrejme tiež, lebo zastiera realitu - človek nevie, na čom je...
Pre extrémnych fobikov by som neodporúčala vlastne ani si sledovať tranzity, lebo každý tranzit prináša neistotu a iba pravdepodobnosť, čo sa môže stať :P
A fóbie... tak o tom nemám ani páru, čo na to poukazuje..
neznámy
neznámy | 23.3.2014 22:52
Obraz o sebe patri hlavne do prveho domu, obraz ktory si druhy vytvaraju o tebe sa z neho odvodzuje osovym vztahom so 7. domom.

Mars nevladne energii, energiu dodava len a jedine Slnko. Slnecne svetlo umoznuje zivot a odrazene svetlo od planet nam umoznuje vidiet planety, samy by neziarili. V ramci vnutornej osobnosti (po Jupiter) sa planety vykladaju viac v uzkom vztahu k Slnku, ako modulatory slnecnej energie, menej ako samostatny majitelia tychto oblasti. Mars je modulator aktivity. Preto si mnoho ludi pletie Slnko s Marsom a pri energickosti hladi na Marsa, Mars je modulator slnecnej energie, ukazuje na schopnost ju pretavit v prospech ega ale na to prv nejaku energiu od Slnka musi dostat, sam ziadnu nema.

Mars sam sa neucastni myslenia ani citenia nemoze cloveku sposobit strach ani uzkost. Ked bude slaby moze clovek byt slaby v presadzovani sa, moze byt nesikovny. To ale neznamena ze bude mat automaticky nizke sebavedomie, uzkost a strach. Moze byt nafukany nesika ak ma silne Slnko a slaby Mars. Moze byt sikovny a utiahnuty ak ma silneho Marsa a oslabene Slnko. Ale ked je niekto tichy neznamena ze sa hned boji alebo ma depresie.

Pokial nepriradzujes symbolom presne kategorie, mas akurat kluc ako z astrologie vylozit cokolvek.
martinbd
martinbd | 23.3.2014 22:53
Samozrejme, strach, fóbie, úzkosti, to je škorpiónska téma. Čoho sa ľudia najviac boja? No predsa smrti. Dom smrti je predsa 8. dom. Proste to nie je len o tom, že ten Škorpión spôsobuje ľuďom strach, ale aj sa sám bojí, preto robí preventívne útoky, zaútočí a stiahne sa, predsa len, ide o nočné znamenie. Okrem toho prax mi to potvrdzuje. Samozrejme ide aj o to, do akej miery to má človek zvládnuté. Skús sa porozprávať so zopár ľuďmi, čo im prešlo Pluto cez Mesiac a uvidíme čo ti povedia ...
neznámy
neznámy | 23.3.2014 23:05
Mars sam sa neucastni myslenia ani citenia nemoze cloveku sposobit strach ani uzkost. Ked bude slaby moze clovek byt slaby v presadzovani sa, moze byt nesikovny. To ale neznamena ze bude mat automaticky nizke sebavedomie, uzkost a strach. Moze byt nafukany nesika ak ma silne Slnko a slaby Mars. Moze byt sikovny a utiahnuty ak ma silneho Marsa a oslabene Slnko. Ale ked je niekto tichy neznamena ze sa hned boji alebo ma depresie.


toto je perfektné! -THUMBSUP-


a ďakujem všetkým za vaše názory. Niet nad osobné skúsenosti :).
neznámy
neznámy » martinbd | 23.3.2014 23:07
Myslíš, že ľudia sa najviac boja smrti? Ja sa smrti napríklad vôbec nebojím, bojím sa skôr choroby, smútku, trápenia, straty blízkych osôb. Ale smrti sa nebojím, aspoň nie svojej vlastnej.

Ešte by ma zaujímalo ako sa prejavuje, keď niekomu prechádza Pluto cez mesiac, čo si spomínal :). Ďakujem-HEART-
neznámy
neznámy » martinbd | 23.3.2014 23:11
Strach, fobie, uzkost nie su skorpionska tema. Patria poskodenemu Neptunu za pomoci od Saturna mozu byt tazke. Pluto v osmom dome moze umocnovat prirodzeny pud sebazachovy a clovek je posadnuty vlastnym prezitim. Saturn v osmom moze naznacovat ze clovek intenzivnejsie nez je normalne vnima smrt ako svoj limit a snazi sa mu vyhnut viac nez je to bezne. To neznamena ze sa bude bat, moze mat poskodeny Mesiac tak ze nepocituje ziadny strach lebo vseobecne k nemu zakladne city prichadzaju len tazko.

Strach je emocia. Fobia je emocny komplex, uzkost hranici s neurozu. To je vsetko negativna stranka psychiky a patri Neptunu, poskodeniu Slnka, Mesiaca a Merkura.

Este k tomu tranzitu Pluto cez Mesiac. Dajme tomu ze niekto ma v radixe Mesiac v 12. dome kvadrat Neptun. A je teda silny kandidat na depresie, uzkosti, fobie. Ak pride tranzitujuci Jupiter do kvadratury na jeho Mesiac ma velke sance expandovat jeho strachy a sposobit mu zle stavy. To ale neznamena ze joviansky princip sa spaja so strachom .. Asi tak sa spaja so strachom Pluto.
neznámy
neznámy | 23.3.2014 23:20
Takže keď mám v natíve neptún kvadrát merkúr, môže to byť následkom strachov, ktoré mám?
neznámy
neznámy | 23.3.2014 23:21
A ešte jedna otázka. Ak sú od Neptúna pozitívne aspekty, ako sa to prejaví? V čom je rozdiel?
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...