mesiac
Utorok, 23.4.2024
Meniny má Vojtech

Astrológia a horoskopy - 

Stalica UNUK

joulutahti
joulutahti | 20.7.2015 12:09
Ahojte, potrebovala by som vediet, ci sa zohladnuje poloha stalic len k planetam alebo aj k osiam?
Co by mohlo okrem nahlej smrti -WINKIE- znamenat v tom pripade Unuk priamo na ascendente? -CONFUSED-
martinbd
martinbd » joulutahti | 20.7.2015 14:56
Zohľadňuje sa to aj vzhľadom k osiam. Ale neviem čo by to mohlo znamenať.
joulutahti
joulutahti » martinbd | 20.7.2015 15:51
hej, uz som to zistila ,ze ano...este nieco k tomu http://darkstarastrology.com/serpens/

ale nechcem sa uspokojit s takymto velmi skaredym vykladom ohladom povahy -LOL-

a ta nahla smrt ma zaujima aj kvôli tomu, ze mam dominantne pluto v horoskope a silne obsadeny 8.dom (aj ked slnko , venusa a Jupiter by mohli byt skor pozitivne, ci nie? -LOL-
neznámy
neznámy » joulutahti | 20.7.2015 22:12
u teba to mozno suvisi aj s tou medicinou... unuk je kombinaciou vplyvu marsa a saturna a casto je spajany s roznymi zdravotnymi problemami, infekciami, otravami... co nemusi nutne znamenat, ze ty musis byt nositelom tychto problemov (aj ked na druhu stranu opatrnost je na mieste a asi s touto konstelaciou by som sa nehrnul prax si rozsirovat do nejakych vysokoinfekcnych lokalit niekde v subsaharskej afrike...). moze to znamenat, ze ty budes bojovat ako lekarka proti tymto neduhom a mozno tato stalica ta k tomu inspirovala...-PUH-
martinbd
martinbd » joulutahti | 20.7.2015 22:34
Ako vieš, že máš Unuk na ascendente? Si si tak istá časom narodenia?
Neviem ináč, či tie internetové zdroje ohľadom stálic sú spoľahlivé.

Náhla smrť sa spája skôr s Marsom, alebo Uránom buď v 8. dome, alebo v iných súvislostiach ohrozujúcich život.
joulutahti
joulutahti | 21.7.2015 09:17
no kiezby to znamenalo len toto...-ROLL-

martin- na 99% mam ten cas spravny, listovala som si svoju kartu a mama si tiez tak nejak pamata ...
martinbd
martinbd » joulutahti | 21.7.2015 15:28
Tak to nie je na 99 percent. Treba spraviť overenie času, najlepšie cez primárne direkcie. V karte môžeš ma zapísané čokoľvek. Sledujú lekári prvý nádych dieťaťa? Alebo zapíšu čas, až keď ho umyjú? Tam sa môžu nazberať minútky. A u stálic je orbis dosť malý.
joulutahti
joulutahti » martinbd | 21.7.2015 16:18
videla som uz zopar pôrodov a hej sleduju to, nemozu napisat cas (resp. nemali by...) len tak hocijaky, keby sa nieco tomu dietatu stalo, tak to musi byt zaznamenane...ja som sa narodila v celkom dobrej ceskej fakultnej nemocnici, tak si myslim, ze by to malo byt ok ak teda mali dobre hodinky :D lebo aj tam to moze byt mylne...., co si sledujem tranzity, tak udalosti casovo sedia...cez primarne direkcie neviem ( aky je rozdiel medzi nimi a sekundárnymi ? :D)
neznámy
neznámy » joulutahti | 21.7.2015 16:24
podla mna mas v tomto vyhodu, ze mas ascendent v skorpionovi, lebo v tom znameni sa takmer najpomalsie pohybuje... dokonca ani 5 minut nestaci, aby presiel v nasich zemepisnych sirkach 1°. ak ti nan funguju tranzity, tak podla mna ziadne primarne direkcie uz nie su treba robit...
martinbd
martinbd » joulutahti | 21.7.2015 16:42
Dôležité je zistiť, či ti fungujú tranzity na hlavné osi, ale tranzity nie sú veľmi dobrý nástroj na takéto veci, skôr na dodatočné overenie.
Myslím že boli prípady, keby to nebolo správne zapísané, preto je to treba overovať, ak sa má robiť astrológia seriózne, nedá sa proste spoliehať na to, že to niekto dobre zapísal, alebo že mali dobre nastavené hodinky.

Primárne direkcie vychádzajú z primárneho pohybu Zeme, teda z pohybu okolo svojej osi, sekundárne direkcie vychádzajú zo sekundárneho pohybu Zeme, teda z pohybu okolo Slnka. Primárne direkcie sú veľmi citlivá metóda, napríklad posun minúty narodenia môže posunúť udalosť o 3 mesiace. Takže preto je to dobrá metóda na overenie, alebo spresnenie času narodenia. Navyše u primárnych direkcií nie je niečo ako retrográdny pohyb, jeden vplyv ide za druhým. U tranzitov je, takže ak ti behá pomalá planéta okolo osi, tak sa to natiahne na zopár rokov, takže podľa toho potom nevieš, kde tú os posunúť, ale ako dodatočné overenie je to dobré.
Problém je len v tom, že je veľa nastavení primárnych direkcií, napríklad sú mundálne, ktoré vychádzajú zo skutočnej polohy planéty a sú zodiakálne, ktoré pracujú s priemetmi na ekliptiku, potom sú rôzne kľúče prevodu stupňov na roky a ak použiješ iný systém domov, tak máš zasa iné výsledky, teda rôzne metódy ti dávajú rôzne výsledky, posun aj niekoľko rokov tam môže byť a nie je doteraz zhoda, ktoré primárne direkcie používať alebo ktoré kedy. Ale Baudyš starší používal určité nastavenie a fungovalo mu to, skúsil som to a zistil som, že to funguje, takže som zopár horoskopov už overil. U teba je problém, že máš málo rokov, takže málo udalostí, takže aj tak by to bolo ťažké overiť, ale skúsiť sa to dá.
neznámy
neznámy » martinbd | 21.7.2015 22:54
Lidi o kterých vím,že pracují s primárními direkcemi,všichni
používají nastavení Baudyše st. - zodiakální,tedy průměty na ekliptiku,
klíč Naibod.
Vyžaduje to trochu trpělivosti,ale když se zadaří,že události
zapadnou do aspektů, výsledek je skvělý.
Trochu mně překvapuje,že tak málo lidí mluví o PD,
to by astrologie byla limitována tranzity sekundárnímí - arabskými
direkcemi,solary.
Morinus je volný program a počítá PD skvěle,takže bádání nad PD
není věcí financí.
Často se v souvislosti s prim.direkcemi mluví,že jsou elitním
nástrojem předpovídání / samozřejmě musí být rektifik.čas/.
Tato věta může na hodně lidů působit nabubřele,naní to nabubřelost,
je to pravdivé tvrzení.
Obecně se má za to,že samotné PD,dělají 50% událostí,když se člověk
nad tím zamyslí,pak predikce jen z tranzitů a sekundárních direkcí,solarů
musí být děravá...
neznámy
neznámy » martinbd | 21.7.2015 22:54
Lidi o kterých vím,že pracují s primárními direkcemi,všichni
používají nastavení Baudyše st. - zodiakální,tedy průměty na ekliptiku,
klíč Naibod.
Vyžaduje to trochu trpělivosti,ale když se zadaří,že události
zapadnou do aspektů, výsledek je skvělý.
Trochu mně překvapuje,že tak málo lidí mluví o PD,
to by astrologie byla limitována tranzity sekundárnímí - arabskými
direkcemi,solary.
Morinus je volný program a počítá PD skvěle,takže bádání nad PD
není věcí financí.
Často se v souvislosti s prim.direkcemi mluví,že jsou elitním
nástrojem předpovídání / samozřejmě musí být rektifik.čas/.
Tato věta může na hodně lidů působit nabubřele,naní to nabubřelost,
je to pravdivé tvrzení.
Obecně se má za to,že samotné PD,dělají 50% událostí,když se člověk
nad tím zamyslí,pak predikce jen z tranzitů a sekundárních direkcí,solarů
musí být děravá...
martinbd
martinbd | 22.7.2015 05:36
áno, Morinus ráta správne zodiakálne direkcie na hlavné osi v topocentrickom systéme domov Page-Polich, overoval som to na zopár príkladoch, ktoré boli rátané ručne. Ale mundálne direkcie planéta na planétu, tam už sú odchýlky.
Podľa Baudyša st. PD robia až 70 percent udalostí, takže v podstate bez PD je človek predikčne stratený. Okrem toho, ak človek nemá rektifikovaný horoskop, tak ani tranzity na hlavné osi nevie použiť, ktoré sa tiež považujú za jedny z najdôležitejších. Ak má len približný čas, tak nevie kedy tranzit na hlavnú os nastane. Stalo sa mi napríklad, že niekto menil po rokoch prácu, v tranzitoch nič, v sekundárnych direkciách nič a pritom významná udalosť. Potom som zistil, že relokácia u neho neplatí, lebo býva v podnájme, tak som to dal na miesto narodenia a tam boli dve pomalé planéty v aspekte na hlavné osi, takže to bolo ono. Podobne je to aj so sekundárnymi direkciami.

Príčina, prečo sa PD toľko nepoužívajú je podľa mňa tá, že sú závislé od presného času narodenia, takže ak ich chce človek použiť, tak musí rektifikovať horoskop, čo je práca navyše a niekedy zdĺhavá. Tiež tie rôzne nastavenie môžu človeka zmiasť a odradiť. Vlastne ani Baudyš starší si nebol celkom istý, či fungujú len zodiakálne direkcie. Mám od neho tých 5 DVD na tú tému a tam ukazuje, že aj mundálne dávajú niekedy zmysel a aj tie planéta na planétu. Takže v skutočnosti chodí v priemere každý mesiac jedna primárna direkcia, ale najdôležitejšie sú tie na hlavné osi.
neznámy
neznámy | 22.7.2015 10:26
:) raz som cital jednu reportaz z kurzu rektifikacie... astrolog skusal na ucastnikoch rozne metody rektifikacie...od primarnych direkcii, tranzitov, hermovej vahy...az po sabianske symboly... prekvapivo vysla najlepsie prave rektifikacia podla sabianov...
tiez som cital na nete jeden clanok o rektifikacii, kde astrolog tiez pouzil rozne metody rektifikacie a vobec primarne direkcie tam nevyzneli tak uzasne ako sa tu o nich hovori... a v neposlednom rade, velky propagator primarnych direkcii pan Baudys, tak na neho si spominam ako so svojich synom chrlili rozne predpovede na svetove udalosti, ale trafit sa do cierneho sa im nejako nedarilo-PUH- takze z toho vyplyva, ze primarne bud nie su ziadny zazracny nastroj na prognostiku alebo ich specialista na primarne direkcie nevedel pouzivat... a 50, ci 70% sa mi zda strasne nadhodene cislo, ked zoberiem do uvahy, ze vela udalasti je signifikovanych tranzitmi, ci direkciami na slnko, lunu, ci osobne planety... vsetko toto je dovod, preco stracam chut sa nejako hlbsie babrat v tejto technike a myslim si, ze prave preto nie je ani nijako rozsirena u ostatnych astrologov..,inak napriklad znami americky astrolog Noel Tyll nieco podobne pise o technike solar arc (jeden stupen/1 rok)...ze je to priam zazracna technika...a hla, drviva vacsina astologov sa bez nej zaobide a aj tak ma zaujimave vysledky...-PUH-
marcie
marcie | 22.7.2015 10:37
takže ak rektifikácia, tak podľa sabiánskych symbolov? Ja som si kúpila knihu o nich, lebo myslím že na najdise mám uvedené pri chironovi v 9.dome doporučuje výklad sabiánskeho symbolu ascendentu, a tu som natrafila na pochybnosť, že ak čas je posunutý o pár minút, tak už je to inak, tak som čítala o metódach rektifikácie ( mafap si dal urobiť rektifikáciu a nejako mu to aj tak nesedí ), tak som z toho celkom taká skeptická, nie že by som prestala veriť astrológii, ale to už vidím skôr na overenie cez nejakého psychotronika, alebo tak, keďže výsledky všetkých " exaktných " metód sú spochybniteľné ... -CONFUSED-
neznámy
neznámy » marcie | 22.7.2015 10:42
tak samozrejme, nie je to take jednoduche...ale pri rektifikacii so sabianmi sa pracuje tak, ze si clovek zrektifikuje osu asc/desc (netraba zabudat aj na descendent, aj ten musi sediet) a potom vysledky skuma podla tranzitov, direkcii a inych metod... samozrejme, ak mu vysledok nepotrdia tranzity, ci direkcie, tak so sabianmi rektifikoval nespravne... vsetko by malo sediet ako rit na serbel:)
a tiez je podmienka, ze sabianom musi rozumiet, co je skor vynimka ako pravidlo:)
psychotronika v ziadnom pripade...to je ciste satlatanstvo...
neviem, mne sedi rektifikacia jak podla direkcii, tranzitov, tak aj podla sabianov... a rektifikovat dokazu len fakt astrologovia, ktori su na to specialisti a maju s tym obrovske skusenosti... spolu s hororarnou astrologiou a astromedicinou patri toto odvetvie k jednym z najtazsim v astrologii...
marcie
marcie | 22.7.2015 10:56
fakt ti to tak presne sedí, že o tom vôbec nepochybuješ, že všetko do seba " zapadá " ? a došiel si k tomu sám, či aj s pomocou iných astrológov? a kto je u nás takým špecialistom podľa teba, že by to vedel urobiť? :)
neznámy
neznámy » marcie | 22.7.2015 11:06
ano sedi mi to a stale sa to potvrdzuje pri dalsich udalostiach...sam som si to zrektifikoval. vlastne horoskopy sa lahsie rektifikuju ako cudzie, tam clovek nemusi byt az taka kapacita:)
u nas napriklad Pavel Turnovsky z Prahy...
martinbd
martinbd | 22.7.2015 15:05
To je práve ten problém, len si čítal to a ono, ale sám si sa do toho nepustil a nevyskúšal a chceš to hodnotiť. Baudyš s tým pracoval desiatky rokov, takže skôr budem dôverovať niekomu, kto to odskúšal na tisícoch horoskopoch, ako niekomu, kto s tým vôbec nepracoval, len niečo prečítal. Ja som to skúsil možno len na 10tich horoskopoch a funguje to. A miešať tu svetové predpovede, to predsa nie je o primárnych direkciách.
Príčiny prečo sa PD nepoužívajú som už napísal, ale ešte pridám, problém je aj v tom, že niektoré programy to rátajú nesprávne.
neznámy
neznámy » joulutahti | 22.7.2015 17:14
Ten čas z nemocnice nemusí byť presný, neviem čas narodenia syna - napísané mal 8,58h. a ako som si to dávala tak dohromady, že kedy to mohlo byť - tak ma o siedmej už pripravili na sekciu, potom sa niečo zdržalo, odhadujem že takých 20 minút a potom už sa začalo, len priebeh si nepamätám, až keď som sa prebrala už svietilo slnko, ale toto bude skôr zapísaný čas, keď boli so všetkým hotoví /tiež to bola fakultná nemocnica/.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...