mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Astrológia a horoskopy - 

Stacionárne a retrográdne planéty

neznámy
neznámy | 21.10.2014 12:49
O retrográdnych planétach v horoskopoch bolo toho popísaného už dosť, takže mňa by zaujímalo, ako sa môže prejavovať stacionárna planéta a či to má niekto z vás v horoskope.
Technicky ani vlastne neviem, ktorý astrologický program (a či vôbec nejaký) ukazuje, že v danom momente je/bola planéta stacionárna...
martinbd
martinbd | 21.10.2014 13:30
Ahoj, toto som ešte neskúmal, ale Zet 9 ukazuje rýchlosť planét. V mojom horoskope ide retrográdne Jupiter rýchlosťou 20 sekúnd za deň, takže vlastne skoro stojí, ale čo to znamená, netuším. Zaujímavé je napríklad sledovať, či je nejaká planéta, napríklad Merkúr, Venuša, rýchlejšia, ako je jej priemerná rýchlosť, aj o tom sa toho asi toľko nepíše. Ale to už nie je predmetom tejto témy ...
neznámy
neznámy | 21.10.2014 16:29
Dá se to zjistit na astro.com
Já mám prý stacionární saturn, ale ten pohyb není na nule. Těch co mají úplně nulu bude asi dost po skrovnu.
Já u sebe vnímám spíš retrogradní venuši.
neznámy
neznámy | 21.10.2014 18:03
Jedna moje kámoška má rovněž stacionární Saturn, navíc v 6.domě, ten je součástí velkého trigonu, ...přežila menší klinickou smrt, má chorobu, které se už nezbaví, nyní je nemoc v "klidové fázi". A co se týká práce - ač nemá žádné vyšší vzdělání, docela se vypracovala, má dobře placenou, vyšší pozici v jedné nadnárodní firmě. Čeká ji ovšem Saturnská opozcie (tuším za 2,3 roky) a ta právě se bude týkat zdraví a práce, tak kdo ví, jak se to ještě vyvine.
Jinak o stacionárních planetách mám někde ve svých knihách pojednání, ale protože se těmito planetami nezabývám, tak nevím, kde -CONFUSED-, musela bych prohrabat celou knihovnu a na to nyní nemám kdy. Možná později.
neznámy
neznámy | 21.10.2014 20:03
Nějakou retrográdní planetu má ve svém horoskopu většina lidí. Taky většina astrologických programů je uvádí (třeba u planety je maličké "r" - aspoň co já vím). Projevuje se to tak, že téma planety která je retrográdní jakoby stagnovala - nevyvíjí se. Velmi důležité je sledovat sekundární direkce, protože se dost často stává, že v určitém věku přestane původní planeta být retrográdní. Téma této planety začne mít potom pro majitele horoskopu zcela jiné kvality.
neznámy
neznámy | 23.10.2014 12:45
Hmm, to je náhoda. Já ho mám v panně, ale v 8. domě.
Kdyby se zadařilo nalézt tu knihu na první pokus : ) tak by mě to i zajímalo : )
neznámy
neznámy | 23.10.2014 17:03
Mám stacionární Pluto. Těžko říct, jak se projevuje, když nemám možnost srovnání. Má mít v stacionárním pohybu největší sílu, no je to možné...Zjistila jsem to prvně na najdise, tam se to ukazuje. Škoda, že toho o stacionárních planetách nikde moc není.
neznámy
neznámy | 23.10.2014 17:11
Veď práve... ani ja som nikde nič nenašla...
neznámy
neznámy | 23.10.2014 17:39
Holky, já to možná mám v nějaké astro knize jako část kapitoly, ale vzhledem k tomu, že mám teď frmol, tak není čas to hledat. Mrknu na to po neděli, snad to najdu.-CONFUSED-
neznámy
neznámy | 23.10.2014 17:48
To by bolo super -THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 23.10.2014 18:20
Ještě se netěš předčasně, :D nebudu "na příjmu" asi 5 dní, tak potom na to mrknu.
neznámy
neznámy | 29.10.2014 14:54
podla mna stacionarita predstavuje urcitu vynimocnost...tak ako to je u retrogradity hlavne u merkura, venuse a marsa, kedze take postavenie je vyslovene mensinove...a vyskytuje sa ojedinele...pricom stacionarita je este ojedinelejsi jav...retrogradita trva vacsinou niekolko tyzdnov, stacionatita len niekolko dni...
pamatam si ako kedysi pan turnovsky opisoval jednu osobnu skusenost s tymto prvkom...raz bol ako astrolog pozvany na konkurz do nejakeho radia, ci co...dostal k dispozicii datumy narodenia uchadzacov...a vedenie bolo zvedave, ze kto podla horoskopu sa na tu poziciu najviac hodi...kedze nemal k dispozicii casy narodenia, tak postupoval podla toho, ze ako bol postaveny u nich merkur...traja uchadzaci mali merkur stacionarny, takze ukazal na nich, ze to by mohli byt vhodny kandidati...a predstav si to, ze z tej hrby kandidatov sa prave tito traja dostali do finale... nejako takto to bolo, ked si dobre pamatam tu prihodu... cize stacionarita by mala posilovat vplyv toho principu... tusim aj kefer o tom pise, ze taka planeta je posilnena...
neznámy
neznámy | 29.10.2014 16:35
Toto je pre mňa niečo nové, retrográdnych planét mám päť, takže o to som sa zaujímala dosť, ale našla som si aj jednu stacionárnu a to konkrétne Jupiter.
Ako konkrétne sa to prejavuje neviem, lebo jeho vplyv nie je vymedzený. Jupiter mám v konjunkcii s Lunou a ešte vo veľkom trigóne a konfigurácii Drak so všetkým možným.
Takže mi je ťažko odlíšiť jedno od druhého.
Ani neviem ako by sa mal prejavovať posilnený Jupiter v Rakovi. -CONFUSED-
neznámy
neznámy | 29.10.2014 19:32
Keď si tak pozerám svoju databázu horoskopov, tak stacionárnu planétu som našla doteraz iba u seba.
To musel byť naozaj veľký konkurz, kde bol pán Turnovský, keď sa tam našli hneď traja so stacionárnym merkúrom. :)
A čo ak je stacionárna transpersonálna planéta, v takom období by sa malo čosi odohrávať v spoločnosti častejšie, alebo intenzívnejšie pod jej vplyvom.
Hmm, začína ma to zaujímať, len neviem, čo s tým mojim stacionárnym Jupiterom, akosi mi zlyháva predstavivosť. Jupiter je taký málo vyhranený....
neznámy
neznámy | 30.10.2014 09:00
vždy je dulezite jsou li stacionarni planety pred startem do pohybu retro,či vpred,ač je planeta stacionarni,ceka na start,je pod vlivem tlaku,vstupuje li do R,muzeme jiz hovorit o charakteru tohoto razu.Smeruje li v primy smer,jsou to zcela jine kvality valero andante.Stac R,je indietro moderato.Já mám stac. Jupiter,Merkur, pred R .
neznámy
neznámy | 30.10.2014 10:03
Mám stacionárny Jupiter, ktorý prechádza s retrográdneho pohybu do priameho.
Je niekde popísaný ten rozdiel ako sa prejavuje kvalita pred cúvaním a pred priamym pohybom?
Vieš to popísať viac?
neznámy
neznámy | 30.10.2014 11:12
Ona ma ta tzv zastavka da se rict tři faze,což znamena,že prikladne z retro smeru se Jupiter zpomaluje a dostava se do klidu,ne ale v tom smyslu,že by slabl,pote stoji a treti faze je jiz zaroven startovni draha pro nový smer,expanze , brat v uvahu aspektace apod,stejne tak pri zdanlivem klidu,ktery je ale oznazovan za velice silny,a to i z negativniho hlediska,kdy muze být oslaben.
neznámy
neznámy | 30.10.2014 11:22
Vedel by si co by mohlo znamenat, (ako by sa to mohlo prejavovat...) : Saturn stationary (D), Neptun stationary (D) -CONFUSED-

To mam z astro.com ...
neznámy
neznámy | 30.10.2014 11:25
stejne tak pri zdanlivem klidu,ktery je ale oznazovan za velice silny,a to i z negativniho hlediska,kdy muze být oslaben.

tejto časti veľmi nerozumiem :)

Tá stacionárna fáza u Jupitera, trvala v mojom prípade iba jeden deň. Deň dozadu bol Jupiter ešte retro, o deň neskôr už mal pohyb priamy.
Vieš ako to bolo v tvojom prípade, koľko dní bol Merkúr a Jupiter stacionárny?
A veľmi by ma zaujímalo ako sa nachádzaš v tom stacionárnom Jupiterovi?
Vo svojej databáze horoskopov som našla len jeden so stacionárnou planétou, Venušou.
Ide o človeka, ktorý je na ženy viac ako je bežné, každá okoloidúca sukňa ho vzrušuje. :D Takže tam je stacionárny účinok veľmi zretelný.
neznámy
neznámy | 30.10.2014 15:16
Našla som stránku, kde sa uvádza, že stacionárna planéta je natoľko silná, že môže byť považovaná za vládcu horoskopu. :)
K jednotlivým planétam je uvedené, koľko dni v roku sú retrográdne a koľko stacionárne a sú tam vymenované nejaké osobnosti, ktoré mali stacionárne planéty v grafe.
Ako rôzne sa dá využiť sila takej planéty, za všetko hovorí asi to, že stacionárny Jupiter a Saturn mal Adolf Hitler. A rovnako stacionárny Saturn mal aj môj obľúbený básnik Rabíndranáth Thákur.

www.stationaryplanets.com
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...