mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Astrológia a horoskopy - 

Solarní horoskop

neznámy
neznámy | 16.6.2015 19:30
Čeho si nejvíce všímat v solárním horoskopu?

Jednotlivé prvky jen zrychlují popřípadě zvýrazňují nativ?

Vychází mi na tento rok v solárním horoskopu asc ve lvu a Jupiter tamtéž v 1.domě...jinak to spadá do mého 8.domu nativně...

Jaký bude takový rok?

A druhá věc která mě zaujala: venuši mám v solárním horoskopu ve 12.domě v raku v kvadratuře na uran. To může znamenat co?

Děkuji...-FLOWER-
martinbd
martinbd | 16.6.2015 19:55
už tu bola taká téma, dôležité je, do ktorého domu radixu padne solárny ASC. Ak ti to padlo do 8. domu, tak to môže byť rok, v ktorom niečo ukončíš, uzavrieš, tiež to môže byť rok, v ktorom budú hlavná téma peniaze, alebo rok tvojej transformácie. Samozrejme, treba to porovnať s tranzitmi v danom roku. Ak tam máš tranzit na signifikátora 8. dom od pomalej planéty, tak v tom roku môže zafungovať.
Jupiter v 1. dome soláru je dobrý, môže to byť zlepšenie zdravia, alebo jednoducho osobný rozvoj, zasa porovnať s tranzitmi.
Aspekty medzi planétami nie sú v soláre až také dôležité, možno tak na Slnko, ale dôležité sú aspekty na hlavné osi.

Všeobecne si ináč je potrebné všímať postavenie Slnka v dome soláru, postavenie stellia v dome, podľa jedného autora aj Mars.
neznámy
neznámy » martinbd | 17.6.2015 09:48
Děkuju. Já si pročítala i starší diskuze, ale spíš jsem zaregistrovala odkazy na knihu.

Oprava, asc spadá ještě do 7.domu. Ten Jupiter je v 8.domě nativu.

Slunce je v solaru ve steliu v 11.domě v konj s merkurem a marsem.

A ta venuše pokud je ve 12.domě solaru a navíc mi hrot 12.solárního domu spadá na nativní venuši? Obě jsou v raku.
Co to může znamenat ohledně vztahů? Nebo hodnot?
martinbd
martinbd | 17.6.2015 10:20
Ak padne ASC soláru do VII. domu, tak hlavá téma roka by mali byť partnerské vzťahy, môže to byť rok, v ktorom si nájdeš partnera, alebo rok, v ktorom sa s ním rozídeš, ale to závisí od tranzitov a samozrejme aj od teba, alebo to len bude rok, s hlavnou témou partnerstva, nemusí sa nič také udiať. Proste to by bolo potrebné preskúmať celý solár, radix, tranzity a direkcie, až potom by sa dalo usudzovať konkrétnejšie.

11. dom súvisí s priateľmi a splnením prianí, takže by sa ti mohlo splniť nejaké prianie, alebo niečo s priateľmi, zasa treba kuknúť tranzity.

Podľa mňa hrot 12. domu nie je dôležitý.

Je dobré vedieť vytiahnuť zo soláru dôležité informácie, dá sa ísť aj do detailov, ale človek sa v tom môže ľahko stratiť.

Ináč dôležité je, kde si strávila konjukciu Slnka so Slnkom, na akom mieste, lebo tam treba relokovať horoskop.
neznámy
neznámy » martinbd | 19.6.2015 08:41
Takže tou venuší se nezabývat?
Ale když je solární asc v 7.domě a jemu vládne venuse, tak by to mohlo znamenat víc nebo ani tak ne? Jako napovědět kterou cestou se ty partnerské peripetie mohly ubírat nebo na co si dát pozor.
Jestli souvisí se 12.domem pak je to o izolaci? Nenaplněná láska?

Relokaci mám v pořádku.
neznámy
neznámy | 19.6.2015 10:29
Osy solaru by měly být v harmonických aspektech na osy radixu.
martinbd
martinbd | 19.6.2015 13:48
To sa čisto zo soláru nedá usudzovať. ASC soláru v VII. dome radixu len naznačuje, že sa toho roku môže niečo významné v partnerskej oblasti stať. Tú Venušu by som neriešil, že je v 12. dome, podľa mňa to nie je veľmi dôležité, ona tá Venuša má skôr vplyv na 12. dom, teda napríklad na chronické choroby, napríklad mierne zlepšenie zdravotného stavu, ako som už písal, je dôležité sa sústrediť na to najdôležitejšie zo soláru. Ďalej solár sa nedá posudzovať bez ostatných vecí presne. V prvom rade treba prečítať radix a potom tranzity a direkcie. Napríklad ak je radix priaznivý čo sa týka partnerstva, tak ani nepriaznivé ostatné vplyvy nemusia výrazne narušiť vzťah.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...