mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

solar

neznámy
neznámy | 9.9.2016 09:08
Ak hodnotíme solár - čo si všímame primárne, resp. čo má väčšiu váhu - aspekty planét navzájom alebo aspekty planét v solári na radix?
Ako to zosúladiť? :)
neznámy
neznámy | 9.9.2016 09:32
Každý má trochu jinou technologii,hodně už tady bylo napsáno o solarech dříve.
Duležité:
Je velmi pravděpodobné,že se událost stane,pokud je současně
naznačena ve více systémech současně : direkcích,tranzitech,v solaru.
Tedy nestačí mít např. v solaru Jupitera na Asc. a přitom velké disharmonie
v direkcích a tranzitech a čekávat kvuli tomu Jup. harmonický rok.

Podle mně je dobré pozorovat :
1.Do kterého domu radixu padne Asc.solaru = oblast života,která
bude aktivována.
Např. pokud ASc.Sol.padne na asc.radixu= dobrý rok
Solar,ve kterém je úplněk = rok velké změny
Pokud se v solaru planety dostanou do stejných poloh,
jako v radixu mají v tom roku významnou roli,
2.Slunce v sol. domě= významné téma příslušného roku
3.Mars v sol.domě,v jaké oblasti bude hodně aktivity.
4. já osobně v rámci solaru ASPEKTY NEUVAŽUJI,protože solar
sám o sobě neučínkuje,účinkuje ve vztahu k radixu,
5.Sleduji jestli osy solaru,nebo planety v rohových domech solaru
padnou na planety radixu, aktivují tak tyto prvky radixu.
Hlavně je důležité provázání planet
z rohových domů solaru do rohových domů radixu= aktivace
6.Kde Jupiter,Venuše oblasti života,kde se bude v tom roce dařit
7.Kde Saturn,tam bude větší odpor a potřeba větší trpělivost a více práce.
8.Škůdci v rozích = nepříliš dobrý rok
9.Dobrodějové v rozích pozitiv
10. Zajímavé je pravidlo u solarů,myslím,podle Morina.
Třeba Asc.Sol. je v Rybách radixu, v Rybách je v povýšení Venuše a to
je signal v solaru budou aktivovány ty domy solaru- oblasti života,které
jsou ve zvířetnikovém znamení Býka a Vah/ kde Ven.vládne
To se mi hodně osvědčilo.
neznámy
neznámy | 9.9.2016 09:43
Ďakujem. Perfektná odpoveď, ako vždy. ;)
neznámy
neznámy | 9.9.2016 11:57
ja by som este doplnil orfanikusa so svojimi skusenostami...
na rozdiel od orfanikusa ja pozeram aj na aspekty, hlavne ak v solary/lunary ich zvieraju planety v hlavnych domoch alebo este lepsie na hlavnych osiach...uz mnohokrat sa mi stalo, ze taketo aspekty "prebili" aj tranzity... tiez velmi dolezite su aspekty, ktore maju suvis k radixu... beriem velmi uzky orbis, 1° alebo maximalne 1,5°... tiez su velmi dolezite aspekty medzi slnkom a lunou. ako spominal orfanikus, zasadny vplyv ma spln alebo rovnako zasadny vplyv ma aj nov. vseobecne aspekty na svetla je dobre si vsimat. tiez pozeram okrem toho, ze do akeho domu padne ascendent solaru, tak pozeram aj na vladcu ascendentu a vladcu media coeli... a a este jedna vec, ktoru som si vsimol v solary/lunary... ak mas napriklad v direkciach, ci tranzitoch perfektne aspektovanu nejaku planetu, napriklad venusu a v solary je pod tazkymi aspektami a nebodaj v padajucom dome, tak tento vplyv dokaze dost zabrzdit tie fajn tranzity a direkcie na venusu...a plati to aj naopak... solar a lunar sa casto podcenuje a berie sa ako tretia najdolezitejsia technika po tranzitoch a direkciach, ale napriklad taka sirerialisticka skola vedena Faganom a Bradleym, tak prave solary a lunary mali ako svoju top techniku.... -PUH- ale oni pouzivali sidericky zodiak, takze ich solary a lunary boli posunute o precesiu...a samozrejme nepouzivali vladcov...
neznámy
neznámy | 9.9.2016 12:02
ohledně aspektů v solárech a lunárech (lze vztahnout i na jiné techniky) lze považovat za inspirativní Donalda Bradleye Solunarní revoluce.

Z vlastní dlouholeté zkušenosti (se soláry a lunáry pracuju přes třicet let právě díky Bradleymu) že během zkoumaného období se projí planety v kontaktu (nejlépe konjunkce/opozice) s osou Vertex/Antivertex, ať jsou jinak tyto planety nedůležitě postavené
neznámy
neznámy | 9.9.2016 12:54
Ďakujem Rudi. :)
Ja obyčajne zohľadňujem vždy čo najpresnejšie aspekty, ale chcem sa opýtať na tvoju skúsenosť, aký orbis sa ti osvedčil ešte ako funkčný v konjunkcii planéty na hrot hlavnej osi? Myslím len v rámci soláru. Nemôžem si pomôcť, ale mne sa 10 st. zdá priveľa...
neznámy
neznámy | 9.9.2016 13:03
To je zaujímavý postreh, zohľadňovať pri hodnotení soláru Vertex by mi nenapadlo.
To znamená, že vzrastá význam tých planét v solári, ktoré tvoria konjunkciu alebo opo s Vertexom v radixe? Správne to chápem?
neznámy
neznámy | 9.9.2016 13:36
ak sa mozem spytat davate prednost v solaroch/lunaroch v nasom zverokruhu alebo v siderickom...pripadne kedy ku comu prihliadate?
neznámy
neznámy | 9.9.2016 13:38
cim mensi orbis, tym lepsie... ale beriem to aj tak, ze ak tvoria aspekt planety na rohoch, tak napriklad jedna ma orbis 2° od mc a druha 10° od ascendentu, tak evidentne tento aspekt bude patrit v solary medzi dominantne...
neznámy
neznámy | 9.9.2016 14:37
S Vertexem je to zajímavé, v roce do minulých narozenin jsem
v rámci solaru jsem měl Saturna v konj.s Vertexem a skutečně
žádná příliš velká "hitparáda" to nebyla.Dost omezující podmínky.
neznámy
neznámy | 9.9.2016 23:27
roste význam planety, která je v kontaktu s osou VX/AVX v soláru
neznámy
neznámy | 9.9.2016 23:37
pracuji s dvěma verzemi:

s běžnou počítanou v tropickém zvěrokruhu, který ale nevýhodu, že osy solárů couvají v čtyřletých periodách proti směru zvěrokruhu, ale zas některá data umožňují návrat os do původní pozice po 29 rocích tzn. že ve 4. soláru po narození se ASC posune cca o několik stupňů do hloubi 12. domu proti směru zvěrokruhu

s tzv. transolárem, což je výpočet pozice Slunce opravená o nahromaděnou precesi (podobně se pracuje v astrologii s hvězdami a Slunce přece je hvězda), čas transoláru odpovídá času vypočítaném v siderickém zvěrokruhu, ale použitý je tropický zvěrokruh. Osy v transoláru postupují v čtyřletých periodách vpřed zvěrokruhem tzn. že AS ve 4. soláru po narození se umisťuje v 1. domě o několik stupňů do hloubi 1. domu po směru zvěrokruhu od své původní pozice v radixu
neznámy
neznámy | 10.9.2016 07:49
:)
neznámy
neznámy | 10.9.2016 07:49
Vďaka.
neznámy
neznámy | 10.9.2016 08:11
:)
Tak ještě vertex, říkáš.
Pečlivě jsem "pracovala" se všemi prognostickými technikami, které se zde zmiňují, a abych to shrnula, moje tranzity, direkce, solár, lunár jsou - no, kdybych to přirovnala k tomu, jak si jeden studuje v lékařské knize (a zjistí, že jediná choroba, jíž netrpí, je horečka omladnic), tak já došla k tomu, že mne nečeká snad jedině zbytnění prostaty.
Nevadí: škoda, že p. Kefer nemohl dopsat svou obranu proti osudu.
Tak uvidíme...-BYE-
neznámy
neznámy | 10.9.2016 08:21
Myslím,že je to tak,důležité pozorovat planetu na VX/AVX
Ten vliv je hodně silný.
Udělej si své solary třeba třicet let zpět,na tom se člověk hodně
naučí.;)
neznámy
neznámy | 10.9.2016 08:26
Zkusím to. Určitě ne dnes. Odcházím na náš "jogínský den".
Díky:)
martinbd
martinbd | 10.9.2016 10:07
K tomu čo bolo napísané ešte pridám svoje skúsenosti.
Ako prvé čo si všímam je, do ktorého domu radixu padne solárny ASC. Ak by som mal brať len jednu vec zo soláru, tak určite toto. Ak sa napríklad niekto pýta, či sa mu v tom roku narodí dieťa a ASC soláru padne do V. domu, je dosť veľká šanca. Ak tomu svedčia aj tranzity a direkcie a nie sú proti tomu. Podobne aj partnerský vzťah môže začať ak je ASC soláru v VII. dome, prípadne aj v V. dome, poznám taký prípad. Niekedy má človek nejaké dlhodobé tranzity či direkcie a nič z nich nie je a potom príde vhodný solár (alebo nevhodný, ak ide o chorobu :)) a spustí aj tie tranzity a direkcie. Na choroby zasa sú nepríjemné ASC v VI., alebo XII. dome. Podobne aj ak je Mars so Saturnom v VI. dome soláru. Napríklad ja som ochorel, keď som mal ASC soláru v VI. dome. Ak ASC padne do IV. domu, môže sa stať niečo významné z domom, alebo v rodine, u nás napríklad prebehlo napojenie na kanazlizáciu v tom roku.
Podobne posudzujem dom, v ktorom je Slnko v solárnom horoskope. Tiež aktivuje dané oblasti a potom dosť závisí od tranzitov a direkcií, či to bude v pozitívnom či negatívnom. A podobne fungujú stelliá v domoch. Tak napríklad stellium v VI. dome spustilo chorobu u jednej známej.
Jupiter a Venuša v domoch môžu priniesť danej oblasti zlepšenie, ale nemusia. Netreba to preceňovať.
Veľmi dôležité sú aspekty planét na hlavné osi či už soláru, alebo radixu. Napríklad som mal Marsa v soláre na IC v radixe, v kvadratúre na ASC/DSC, tak to bol naozaj bojový rok, konflitky v rodine, ako sa dalo očakávať. Čo sa týka orbisu, tak si myslím, že tak do 2° to má význam brať. Potom by mohli byť dôležité ešte aspekty v solárne na svetlá, hlavne na Slnko. Ale ostatné aspekty zanedbávam. V soláre podľa mňa nehrajú až takú úlohu. Solár hlavne aktivuje určité oblasti života. Vo väčšine techník v čítaní horoskopov platí taká vec, že je potrebné rozlišovať, čo je podstatné a čo nie je, lebo ináč sa vo výklade človek stratí. Lepšie je vedieť jednu podstatnú vec ako kopec nepodstatných.

Takže to zhrniem, čo je podľa mňa podstatné:
-ASC soláru v radixovom dome
-Slnko v dome soláru
-stellium v dome soláru
-aspekty na hlavné osi či už na solár, alebo radix
neznámy
neznámy » martinbd | 10.9.2016 10:20
Každá rada nad zlato. Ďakujem, Martin.:)

A keď máš planétu v solári cca 7-8 st. od hrotu hlavnej osi, je to vplyv, ktorý sa podľa teba prejaví, alebo to bude - vzhľadom na vzdialenosť k osi - už slabšie?
neznámy
neznámy | 10.9.2016 10:54
Os Vertex/Antivertex je pre mňa stále záhadou. Pozrela som si svoj terajší solár a mám os VX/AX presne v konjunkcii s jupiterom, ktorý je aj v konjunkcii s radixovým plutom. ( V radixe mám Pluto v siedmom dome v konjunkcii s vertexom 2 st. )
Inak mám v tranzitoch dosť nepríjemné aspekty tento rok.
Môžem si ten jupiter na vetrexe v solári asi vykladať ako že predsa len nad tými nepríjemnými tranzitmi je niečo, čo ich vplyv čiastočne zmierni? Ako by ste to videli?
Inak v solári mám okrem jupitera, ktorý je priamo na vertexe, ešte aj severný uzol o 4 st. ďalej a ten je v konjunkcii s radixovým uránom.

Aby to bolo zrozumitelnejšie... V radixe mám Vertex na 17 st.Panny, Pluto na 19 st.panny a urán na 22 st.panny.
V solári na tento rok mám jupiter na 16,50 st.panny a severný uzol na 21,25 panny.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...