mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Astrológia a horoskopy - 

Solár - planéty na hlavných osiach

neznámy
neznámy | 24.2.2015 19:15
Ahojte. Trocha si študujem môj solár na tento a budúci rok a mám tam zaujímavo postavený Urán s hlavnými osami. Tak ma napadlo, že aké máte vy ostatní skúsenosti s tým, ako sa u vás prejavili planéty a udalosti s nimi spojené s tým, že v solári sa tieto planéty vyskytli na hlavných osiach, buď radixových alebo tiež aj solárnych?

Ja mám tento rok napr. Urán v solári na solárnom Descendente a tiež aj Južný uzol tam a viaže sa to celé na radixový 12. dom. A naozaj sa mi stalo niečo v tom zmysle, že som stretla niekoho zvláštneho za zaujímavých uránovských okolností a nesie sa to v tom duchu 12. domu. Avšak, budúci rok mám napr. v solári presne Urán na solárnom IC a viaže a zasa sa to viaže na 12. dom v mojom radixe. Tak som zvedavá, že čo sa mi stane budúci rok, či sa presťahujem niekde za zvláštnych okolností al. niečo v tom zmysle. :)
Ďakujem za podelenie sa s vašimi skúsenosťami.
martinbd
martinbd | 24.2.2015 19:34
Ja mám v solári od posledných narodenín Venušu na DSC, ale je v konjukcii s radixovou Venušou, takže aj solárna aj natálna Venuša je na DSC. Ak odhliadnem od ostatných vecí, napríklad náročných tranzitov, tak to vnímam ako veľmi príjemné pôsobenie, spoznal som viacero zaujímavých ľudí, myslím že tento rok vzťahom praje všeobecne, spoznal som nových ľudí a keďže Venuša je v mojom radixe v 2. dome, tak sa to prejavilo aj na financiách, nie nejako závratne, ale polepšilo sa. Keď som mal v solárnom Marsa pri MC, tak som sa veľa hneval, to bol náročný rok, ale uvedomil som si to, až keď som sa na to spätne díval. Asi najlepší rok, čo som pozeral bol, keď bolo Slnko na MC, aj pracovne, ale aj tak celkovo, ale tam som mal aj priaznivé direkcie.
Ináč skúšal niekto relokáciu solárneho horoskopu?
neznámy
neznámy » martinbd | 24.2.2015 21:45
Představ si oblohu - Desc je Západ je to i konec,mám zkušenost,že shluky
planet na sol.Des.,aniž by padly do rohového domu radixu,příliš dlouhodobých
změn nepřinesou,nějaké krátké známosti,které zapadnou.
Západ jsme závislí ma jiných naše vůle i manévrovací pole je malé.

I.C. taky na obloze nevidíme,máme ho "pod nohama",není to tak silný bod.
Nejsilnější jsou vycházející hvězdy na Asc. a kulminující v M.C.
Solar rozvíjí radix.
Rok ,když obsazený ASc,M.C.I,C, radixu padnou do obsazeného solárního
ASc M.C. I,C./správně je to obráceně/:) určitě se bude něco zajímavého dít.
Desc, je podle mně hodně mimo hru,ale můžete mít jiný názor z praxe.

-LOL-
Dogi
Dogi | 24.2.2015 21:54
Predminulý rok som mala Lunu na MC v tesnom trigóne na Lunu so Saturnom na Asc v 1.dome. Solárny Dsc bol v konjunkcii so solárnym Plutom. Solárny Mars tvoril tesný sextil na Lunu so Saturnom na Asc tiež. Saturn na Uráne v 4.dome. Lun.Uzly v konjunkcii s natálnymi Uzlami (sev.uzol mám v 5.dome). V tom roku som si založila novú rodinu...bola som tehotná. Ďalší rok sa mi narodila dcéra a v soláre už bola solárna Luna a Lilith v konjunkcii s natálnou Lunou, Saturnom a Marsom v 1.dome. Mars na Plute v 4.dome. Jupiter v Rakovi na konci 12.domu...podľa mňa už na Asc je, aj keď je tam väčší orbis. Solárne MC je na Slnku v 11.dome. :-)
neznámy
neznámy | 25.2.2015 07:43
Minulý rok som mala solar Urán na solárnom Descendente a v radixovom 12 dome.
Jediné čo sa snáď dialo v súvislosti so 7 domom - v určitom rozsahu sa zmenilo moje správanie na verejnosti a začala som vyžarovať iné vibrácie ako kedykoľvek predtým - a druhí si to všimli. A začala som k sebe priťahovať iný typ ľudí, s ktorými som predtým mala iba "vlažný" vzťah. Mnohí mi povedali, že čo sa so mnou stalo, moja rezervovaná a navonok odmeraná povaha sa totálne zmenila. Skrátka, začala som sa správať "ináč a netradične" na moju povahu. A trvá do doteraz aj keď už mám iný solár. Myslím, že udalosti, ktoré ma k tomu "dohnali" ma zmenili, a to nielen na krátku dobu ale možno natrvalo. V ruka v ruke s tým samozrejme ide aj tranzit Urana , ktorý sa blíži k môjmu Ascendentu.
V minulosti sa mi dvakrát stalo, že keď som mala solar Urán v 4 dome - zmenila som miesto a vždy to bolo nečakané. Ale zároveň mi vtedy pôsobila aj určitá primárna direkcia.
neznámy
neznámy » martinbd | 27.2.2015 18:35
No tak to je super postavenie ta Venuša na Desc., to by som brala aj ja :)...určite daj potom vedieť, čo sa ti udialo počas tohto roka. Inak, to by si mal niekoho aj stretnúť na vážny vzťah, teda aspoň takto by som si to vykladala ja. :)
Ja mám teraz len ten Urán na Desc. s Južným uzlom a Severný naopak na Ascendente. A pozerám ešte, že Merkúr v solári mám na solárnom IC a v radixe mám pre zmenu Merkúr na MC + už klasicky mám stále tranzitujúce Pluto na MC, rovnako tak aj v solári. Riešim prácu už dlhodobo, len sa neviem definitívne rozhodnúť pre zmenu a tiež riešim už klasicky vzťahy. Ten Urán na Desc. napajajúci sa na môj 12. radixový dom teda tomu dodal zaujímú zápletku, uvidím ako sa to bude vyvíjať ďalej. :)
neznámy
neznámy | 27.2.2015 18:43
Ahoj. My to máme tak trochu dosť podobné s tými tranzitmi a solárom, keďže obe máme Asc. v Baranovi, ako som si už dávnejšie všimla. Tvoj radix je však iný ako ten môj, tak môže dochádzať u Teba k odlišným prejavom tranzitujúcich planét a tiež soláru, no z časti to máme podobné. Inak, s tým Asc. v Baranovi, nech už si akákoľvek, by si nemala pôsobiť vôbec rezervovane a uzatvorene, lebo ten Asc. dáva veľmi výrazný prejav osobnosti navonok a tiež dodáva sebavedomie a silu osobnosti, aspoň ja ho tak pociťujem. Ja o nejaké 2-3 roky budem mať tiež Urán na Asc. a to som teda zvedavá, čo sa bude vtedy diať. -YES-
Mám presne taký solár teraz ako si mala aj Ty s tým Uránom na Desc. a viaže sa to celé na môj 12. radixový dom. Tento rok som naviazala vzťah s niekým, kto spadá do 12. domu a celé sa to v tom duchu "tajné" aj nesie, uvidím aké to bude mať rozuzlunie, sama som zvedavá. :) Na mojom zmenenom správaní voči okoliu som to nejako nepostrehla, skôr však vyhľadávam súkromie a samotu a netúžim po spoločnosti a aktívnom živote medzi ľuďmi, to ešte trvá z minulého roka. Som zvedavá aj na ten Urán na IC, kt. mám tak položený budúci rok, zmeny očakávam, len ešte neviem ako sa k nim definitívne dopracovať, snáď do konca tohto roka bude situácia jasnejšia.
neznámy
neznámy | 28.2.2015 19:41
S to uzavretosťou a sebavedomím je to tak. Mám síce Asc v Baranovi ale mám na ňom aj Chirona. A práve najväčšia slabosť u mňa celý život bolo nízke sebavedomie, okolie ma podceňovalo a aj preto som si vytvorila "ochranný štít" odmeranosť. I keď presadenie mojich myšlienok a nápadov som vždy dokázala, nie som subtílny typ, skôr naopak - nekompromisná, tvrdohlavá a nesmierne vytrvalá. Aj Mesiac v trigone na Asc ho ovplyvňuje, nielen môj fyzický vzhľad ale aj povahu.
Urána sa netreba báť. Ak si na neho pripravená a dokonca sa už nevieš dočkať zmeny v nejakej časti tvojho života/zmeny osobnosti alebo povahovej črty, tak ho oceníš, tak ako ja.;) Mne so solárom išli v ruka v ruke Plutonské tranzity a vďakabohu za ne. Strašne veľa sa toho u mňa zmenilo (vďaka udalostiam ktoré tomu predchádzali som najprv musela klesnúť až na dno) a teraz to oceňujem.

Čo sa týka vyhľadávania samoty v tvojom živote, možno predtým si sa vždy správala opačne. Mne skrátka Urán na solárnom Desc. priniesol iné správanie a prístup k ľudom v okolí a samozrejme podľa zákona príťažlivosti mi to okolie opláca tiež iným správaním než predtým. Ja mám aj v radixe Urán na Descendente (čo na moju povahu nikdy nesedelo) , takže preto ten solár tak silne účinkoval.
U niekoho zase môže Urán na solar. Desc. znamenať nový vzťah alebo zmenu. Všetko je individuálne.
Niektorí známi astrologovia dokonca tvrdia, že solár účinkuje len vtedy, ak sa zopakuje nejaký aspekt (nemusí byť ten istý typ) medzi rovnakými planétami alebo planétami a hrotmi domov ako v radixe, eventuálne niečo podobné je v direkciách.
neznámy
neznámy | 1.3.2015 12:16
Ahoj. Ďakujem Ti za príspevok. No tak to naozaj potom s tým Chirónom na Ascendente nie je také jednoduché vybudovať si zdravé sebavedomie a chce to veľa práce. Asi však preto si dostala do daru Asc. práve v Baranovi, lebo ten si ide vždy za svojím a ani Chirón jeho snahám v konečnom dôsledku nezabráni. Ja mám taktiež Chirón inak v 1. dome v Býkovi, ale nedostatkom sebavedomia som trpela len pokiaľ som sa nezačala osamostatňovať od rodičom, postupne som si ho budovala skrz svoju samostatnosť a schopnosť postarať sa o všetko sama a teraz už mám sebavedomia až až :), za čo som rada.
Inak, to čo píšeš o tom postoji astrológov k tomu aký aspekt sa považuje za dôležitý s tým, že niektorí astrológia berú ohľad na to, či sa daný aspekt opakuje aj v natíve al. direkciách, tak u mňa je to presne tak. Urán mám na Desc. v konjunkcii s Južným uzlom nielen na tento rok v solári, alebo dlhobo mám tento aspekt v sekundárnych direkciách na direktívnom Desc. Takže zrejme mám túto tému viac-krát zdôrazňujú a nie je to zanedbateľný aspekt, nakoľko ešte aj v natíve mám 7. dom plný planét a ako hlavnú tému môjho radixu. S tým správaním voči druhým sa to u mňa prejavuje tiež, ale skôr opačne ako u Teba, vyhľadávam skôr súkromie a samoty a priateľov som skôr vyselektovala a nemám chuť nejako spoločensky byť aktívna. Takže rovnako ako aj u Teba sa mení počas tohto soláru a celkovo moje správanie voči ostatným a aj vo vzťahoch som prešla očistcom a bolo to práve spojené s tým Plutom ako u Teba, no tiež návratom Saturna v 7. dome.
Okey, tak ešte raz Ti ďakujem a držím Ti palce s tým Uránom na Asc. :) nech sa darí. -FLOWER-

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...