mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Smysl života a kde ho hledat

Plutonie
Plutonie | 10.4.2017 22:54
Kde hledat smysl života?
neznámy
neznámy » Plutonie | 10.4.2017 23:29
Co třeba tam kde byl ztracen?
neznámy
neznámy » Plutonie | 11.4.2017 00:15
hľadám ho vo svojich činoch-SHAME-
Aiwi
Aiwi » Plutonie | 11.4.2017 01:20
Svojmu životu dávame zmysel sami. Len ho treba rozpoznať, skúmať seba samého.

Pre inšpiráciu odporúčam V. Frankla a niečo z jeho kníh. Asi najčítanejšou je kniha Napriek všetkému povedať životu áno, alebo potom vôľa k zmyslu - ale tá je teoretickejšia.
neznámy
neznámy » Plutonie | 11.4.2017 08:36
Nedávno tu prebehla astrodiskusia na podobnú tému, okrem filozofovania je v nej i pár astrotipov :)

http://www.zverokruh.sk/forum/astrologia-horoskopy/zivotne-poslanie/
neznámy
neznámy » Plutonie | 11.4.2017 08:37
Nedávno tu prebehla astrodiskusia na podobnú tému, okrem filozofovania je v nej i pár astrotipov :)

http://www.zverokruh.sk/forum/astrologia-horoskopy/zivotne-poslanie/
neznámy
neznámy » Plutonie | 11.4.2017 09:23
Som v období keď práve hľadám svoj znysel života :) hľadala som ho v ľuďoch, ktorých som mala najradšej ,nepotrebujú ma... tak sa obzeram ďalej :) zatiaľ som na nič zmysluplné neprišla ......
neznámy
neznámy | 11.4.2017 11:03
Zmysel svojho života nemôžeš nájsť vonku, mimo seba... a už vôbec nie v iných ľuďoch... jedine ak v nezištnej a nič neočakávajúcej službe pre nich... (ale to už je ten výsostne vnútorný motív). :)
neznámy
neznámy | 11.4.2017 11:35
Myslím si že je to individuální.
Venku, uvnitř, v činnosti, v pomoci druhým, jak kdo.
Smysl života je výraz touhy žít, být.
Je to projev základního životního pudu.
Není vůbec důležitý protože když je zde touha žít a být, smysl se vždycky najde. Jakýkoli. Otázka druhu smyslu života je spíše jen záležitostí estetiky daného jedince, jeho kultury..
Vyšší filosofická otázka zní "být či nebýt".
neznámy
neznámy | 11.4.2017 11:41
myslím ,že deti sú naším zmyslom života :) a keď vyrastú zmysel je fuč :)
Keď sú deti malé a potrebujú nás ani nás nenapadne hľadať zmysel života :) nie je na to čas :) keď nás nepotrebujú tak sa zrazu obzeráme čo so životom :)
neznámy
neznámy | 11.4.2017 12:46
Mám malé dieťa, nevnímam ho ako zmysel môjho života, dokonca som presvedčená, že by to bolo voči nemu riadne nefér. Každopádne väčšinu svojho života postradam zmysel, to čo mu ho dodáva sú skutočne drobnosti, nič veľkolepé a neodvija sa to od vonkajších okolností, ale vnútorneho rozpoloženia a postoja (čo sa nasledne samozrejme môže a ma prejaviť navonok)

Astrologicky je tent odraz asi v celosti, ťažko vytiahnuť nejakú jednotlivost, ale predsa len by som možno porovnala MC a bod šťastia s tým, čo zijem a vyladila rozdiel medzi týmako žijem (na co sa hrám) a tym kto som (co nativ odráža)
Teoreticky, prakticky je pre mna jednoduchšie vyprdnúť sa na horoskop a počúvať svoje telo :)
neznámy
neznámy » Plutonie | 11.4.2017 13:13
opýtam sa: čo by si chcela aby sa zmenilo v tom jak žiješ ?
fiohattu
fiohattu » Plutonie | 11.4.2017 13:24
Opýtam sa inak : čo si chcela robiť keď si bola malá? na čo si sa hrala? o čom si snívala ? :)-YES-
neznámy
neznámy | 12.4.2017 08:24
možno máš pravdu a deti to nie sú zmyslom života ,ale môj syn keď bol malý tak som nikdy nehľadala zmysel života :) táto téma ma zaujíma posledné 3 roky :)
magdi12
magdi12 » Plutonie | 12.4.2017 08:49
Myslím, že ja som ho už našla...a pre mňa to je nájsť pokoj v sebe, taký vnútorný pocit. Vyrovnaná sama so sebou, potom aj správanie a konanie je zmysluplné (a to je jedno či to je v pracovnej oblasti alebo vzťahovej,...). Ja pokoj získavam tak, že robím veci, ktoré ma bavia, každý môže inak. Možno hľadať šťastie aj v maličkostiach.
neznámy
neznámy | 12.4.2017 08:53
Ja myslím, že to skôr súvisí s vekom, ak by som mala dieťa v dvadsiatich, zrejme by som to vnimala podobne, a ďalšie naplnenie by som nehľadala, kristove roky, i v mnohych dalsích tradiciach sa toto životné obdobie spaja s potrebou prerodu, dať životu buď nový zmysel, na inej úrovni, ja som mala dieťa až v tomto veku, takže potreba nájdenia zmyslu a dieťa sú pre mna dve rozdielne veci, nevidím zmysel v ňom, no zdá sa mi dôležité ziť zmysluplný život i kvôli nemu :)
Aiwi
Aiwi » Plutonie | 12.4.2017 12:22
Zmysluplnosť veľmi úzko súvisí s hodnotami. Pre taký krátky náhľad môžeme použiť Frankove druhy hodnôt:

Tvorivé hodnoty - tzn. všetko, čo súvisí s tvorivosťou a tým, čo vnímame ako svoje dielo (stavba domu - resp. vytváranie domova, práca, umelecká činnosť, prirodzene aj myslenie je tvorivou činnosťou)

Zážitkové hodnoty - plnosť zážitkov s dôrazom na prežívanie, keby som to paušalizovala, tak zážitkové hodnoty úzko súvisia so vzťahmi.

Postojové hodnoty - súvisia so svetonázorom, vnímaním svojho postavenia v živote, osudovosťou, a tým, čo vnímame ako svoje poslanie. malo by byť vyjadrením poznania svojich silných stránok a vzťahu k životu ( znie to dosť abstraktne) no v zásade by mali byť odpoveďou na tri základné otázky Kto som? Kam smerujem? Aké mám možnosti? odpovede na tieto otázky zvyčajne nie sú vôbec jednoduché, ale môžu pomôcť ukázať cestu.

Práve spracovávam dáta z výskumu, kde jednou z otázok bolo vnímanie zmyslu a najčastejšou odpoveďou seniorov bola rodina ako zmysel a dobré rodinné vzťahy. Myslím, že toto je priestor pre naše sebavyjadrenie, aj napriek tomu, že nepochybne máme nejaké poslanie, na ktorom pracujeme, a ktoré s rodinou nemusí nevyhnutne súvisieť, napriek tomu ju vždy ovplyvní.
neznámy
neznámy » Plutonie | 12.4.2017 16:54
v pohode. už hľadať nemusíš. našiel som ho za teba. niet začo. http://www.niagara.sk/dvd-film/monty-python-zmysel-zivota
nikav
nikav | 12.4.2017 20:07
Je to rovnaké, ako hľadanie šťastia. Dr. Eduard Tomáš to vyjadril takto:

"Niet trvalého šťastia v žiadnom predmete sveta. V žiadnej druhej osobe a v žiadnej inej veci. Je v Bohu, v absolútnom JA SOM. V našom vlastnom duchovnom srdci. V kráľovstve nebeskom, ktoré je v nás. Preto nemôžeme šťastie nikdy nájsť mimo seba, len vo svojom vlastnom vnútri."
neznámy
neznámy » nikav | 12.4.2017 22:10
:)....ano, to je přesné....
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...