mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Slnko opozícia Mesiac u partnerov

neznámy
neznámy | 9.2.2014 17:55
Dosť ma začali zaujímať synastrie a partnerské horoskopy a tak sa vás chcem spýtať na váš názor. Všade sa píše,že dôležité je vzájomné postavenie Mesiaca, Slnka, Venuše, prípadne Marsu, keď robíme porovnávame radixy partnerov, resp. robíme synastriu. Dočítala som sa tiež, že vhodné pre vzťah je tiež postavenie keď je Mesiac so Slnkom druhého partnera v opozícii. Čo však nastáva, keď žena Slnko (konkr. kozorožec) je v opozícii k mužovmu Mesiacu (rak)? Je to vhodný aspekt u partnerov, al. ním vzniká ostrý rozpor? Vďaka za vaše názory.
martinbd
martinbd | 9.2.2014 21:20
Podľa mňa by sa to mohlo prejaviť akousi opozíciu medzi vážnosťou a spontánnosťou, tvrdosťou a mäkkosťou, stálosťou a premenlivosťou, buď vzájomným dopĺňaním, alebo rozporom, pričom u toho muža to bude asi viac o náladách a u ženy o charaktere.
neznámy
neznámy | 12.2.2014 18:34
Slnko v Kozorozcovi je seriozne, viac menej citovo chladnejsie (v porovnani s citlivostou Raka), Mesiac v Rakovi je velmi citlivy, introvertny, zamerany na domov. Opozicia nemusi byt nevyhnutne zla. Z pozitivnej stranky moze zena naucit muza aby nebol az taky citlivy a naladovy, z horsej stranky sa muz v tomto spojeni moze citit akoby zena svojim rozhodovanim a organizovanim “sliapala” na jeho pocity. Toto spojenie moze vyvolavat hadky a potycky, ale to neznamena ze by vztah nemohol vyzdrzat...
neznámy
neznámy | 12.2.2014 18:48
Já mám tento aspekt s manželem taky v synatrii a pociťuji ho dost.......Jeho slunce je ve střelci a mé je v raku, ale měsíc mám v blžencích.......
neznámy
neznámy | 12.2.2014 20:18
Ďakujem za Tvoj názor, aj za názor martinabd. Myslím, že je to presne tak, ako hovoríš. Bola som u jednej profesionálnej astrologičky a tá mi potvrdila to, čo som si aj myslela, že sa jedná o vymenené role u muža a ženy, kde žena vystupuje v roly Slnka (mužská pozícia -dominantnejšia, tá čo dáva energiu) a muž v roly Mesiaca (ženská pozícia, citlivejšia, slabšia povaha, prijíma, čo slnko na neho prenáša) keďže muž vo vzťahu je dosť precitlivelý a lipne na domove, ale ten mu musí žena vytvoriť, netlačiť na neho a byť jeho matkou, otcom a partnerkou zároveň. Muž by si mal ženu postupne brať za vzor, lenže to trvá dosť dlho a nemusí sa to vždy podariť, lebo muž sa nerád cíti slabý a musí sa naučiť prijímať.
neznámy
neznámy | 12.2.2014 20:53
Tato opozicia vo vztahu moze znamenat vnutornu rozpoltenost a nerozhodnost sposobenu rozporom medzi rozumom a citom. Prehnane sebavedomie moze viest k malichernym bojom a stratam. Ale v prvom rade by som sa pozrela na horoskop ako na jeden celok.
lak
lak | 13.2.2014 21:14
ja mam s partnerom slnko opoziia mesiac :) sme spolu a je to fajn, ale ci je to prave tym... neviem :)
neznámy
neznámy | 13.2.2014 21:37
Taka opozicia nie je pre vztah vhodna. Slnko a mesiac ked si nerozumeju ani v ozajstnom zivote, keby sa hadali a kazdy by chcel byt naraz na oblohe, tak ako by to vyzeralo? S pozdravom Laco.
neznámy
neznámy » lak | 13.2.2014 21:45
Vďaka za Tvoj príspevok...tiez si myslím, ze nie je to zlá konstalacia pre vzťah, len ju treba zvládnuť :)
neznámy
neznámy | 14.2.2014 10:01
vieš, každý vzťah je o kompromisoch a o vyspelosti pováh a tiež o tom, či tí dvaja naozaj chcú byť spolu a chcú na vzťahu pracovať, alebo nechú robiť nejaké ústupky, lebo chcú byť obaja dominantní za každých okolností... žiadny vzťah nie je ideálny, vždy je potrebné robiť kompromisy a to na oboch stranách.
lak
lak | 17.2.2014 19:16
vdacne :) ty tu konstelaciu v praxi ako vnimas?
neznámy
neznámy » lak | 17.2.2014 19:31
No nepoviem Ti, nie som s dotyčným ešte vi vzťahu... Ale myslím, ze on sa cíti dosť slabý v roli Mesiaca v rakovi, keď na neho apeluje moje Slnko v kozorožcovi...ťažko povedať, uvidí sa časom či to zvládne al. nie.
neznámy
neznámy | 17.2.2014 19:48
Nepocul som o tom ze Slnko-Mesiac oppozicia bol dobry aspekt v partnerskom horoskope. Pocul som take ze pre iste pary moze byt vhodne Slnko kvadrat/oppozicia Slnko, resp. Mesiac kvadrat/oppozicia Mesiac. To su aspekty ktore pridavaju dynamiku a ludia ktory maju vela energie zameranej do vlastneho vnutra mozu odcenit ze im niekto "pomaha" do vlastneho vnutra zamerat viac energie. Inak dynamicke aspekty Slnko - Slnko hovoria standardne o zasadnej zivotnej rozdielnosti. Dynamicke aspekty Slnko-Mesiac o rozdielnosti zivotnych potrieb a vseobecne o nekombatibilnosti partnerov, disharmonickych vztahoch a vztahoch ktorych obsahom nie je vzajomne spoluzitie ale doriesovanie si individualnych zalezitosti v partnerskom zvazku za pomoci dynamickych energii, ktorymi si partneri vadia a pomahaju zaroven.
Existuje aj dlhodobe pary s disharmonickymi aspektmi Slnka a Mesiaca a neviem ti povedat ci im to nejako vadi alebo nie. Vseobecne som ale nikdy nepocul ze by Slnko oppozicia Mesiac bolo povazane za dobry partnersky aspekt.
Ja osobne ludi s opoziciou na moj Mesiac lahko vycitim a su mi neprijemny. Opozicie na Slnko o to viac. Co som schopny zniest je Slnko kvadrat Slnko z Kozoroha. Ale aj to si myslim ze ma vela docinenia s postavenim mojej Venuse na konci Skorpiona kde potom vznika trigon so slnkami v Raku a sextil so slnkami v Kozorohu.
lak
lak | 17.2.2014 20:23
hmm vidim, ze ty sa v astrologii vyznas lepsie ako ja :) kazdopadne, drzim palce :)
neznámy
neznámy | 17.2.2014 20:51
Hmm, no máš pravdu, nie je to harmonický aspekt, ale to zasa neznamená, že vzťah musí byť za každú cenu zlý. Ovšem je to ostrý aspekt, lenže môže to zároveň dodávať výzvy vo vzťahu, kde jeden partner by si mal postupne brať toho druhého za vzor. Dôležitá je vzájomná vyspelosť partnerov, hodnoty, kt. vyznávajú, inteligencia, prostredie z akého pochádza a tiež ďalšie aspekty. Prostredníctvom tohto aspektu by sa mohli partneri od seba vo vzťahu veľa toho o sebe samom aj o tom druhom naučiť. Závisí tiež na ostatných aspektoch vo vzťahu. Tento aspekt v partnerskom vzťahu by som nenazvala ani dobrým, ani zlým, skôr výzvou. To či sa zvládne a vzťah môže byť funkční je už na oboch partneroch ako sa s tým vysporiadajú a či vôbec chcú.
neznámy
neznámy | 17.2.2014 21:11
Nehovorim ze je to zly vztah, divim sa ze to niekto oznacil za vhodny aspekt. Lebo vhodny aspekt to nie je. Jeden aspekt nerobi horoskop a snystria samotna na astrologicke posudenie vztahu nestaci. Treba minimalne relativ, kompozit a idealne aktualne tranzity a direkcie partnerov pre plny obraz. A jak pises, aj predstavu o tom ako jednotlivy partneri vyuzili svoj radixovy potencial. Toto vsetko moze nevhodne aspekty obrusit do funkcnej podoby. A jak vravim poznam take pary a ziju. Ale ak sa pytas len na Slnko oppozicia Mesiac bez kontextov z relativu, kompozitu atd, tak este som nepocul ze by ho niekto seriozne oznacil za vhodny aspekt medzi partnermi.
neznámy
neznámy | 17.2.2014 21:32
Jasne, uplny suhlas s Tebou :)... Dakujem za Tvoj nazor a posudenie. Je to tak ako pises, zalezi aj na ostatnych veciach, tiez som to nepovazovala za harmonicky aspekt, ale skôr za vyzvu, kt. môze obohatit oboch partnerov, no chce to vela prace a sebazaprenia a tiez zavisi od tych vsetkych ostatnych veci, co si tu spomenul. Ale aspon viem, ze take pary s tymto aspektov realne existuju... :)
lak
lak | 17.2.2014 21:37
inak, skusenost alebo radu ohladom luna konj. asc nemas? lebo mne sa ta konstelacia celkom osvedcila :D dakujem
neznámy
neznámy » lak | 17.2.2014 21:47
No tak to je v každom prípade harmonicky aspekt vo vzťahu :)...
Konjunkcia Luna – Ascendent: inštinktívna a emocionálna kompatibilita - Jedná sa o vynikajúci vplyv týkajúci sa každodenného života a nálady. Je to tiež spoľahlivým ukazovateľom veľmi dobrej telesnej chémie. ...asi toľko, máš to tam. :D Mimochodom ďakujem za prianie, uvidíme ako to dopadne, škoda, že ja nemám tiež takýto aspekt.
neznámy
neznámy » lak | 17.2.2014 23:46
Luna konj. s asc. jsem měla s bývalým mužem, jeho Luna na mém ASC. Rozvedli jsme se, takže to není žádná záruka, každopádně jsme si byli něčím hodně moc blízcí a nikdy to nezmizelo, ani po rozvodu.
Někde jsem četla, že hlavně pro Lunu může být aspekt dost komplikovaný, protože ji ascendent přitahuje jako magnet a může to hraničit s posedlostí.


Se současným partnerem máme jeho Slunce v konj. s mojí Lunou a moje Slunce v kvadratuře s jeho Lunou. Konjunkce úžasná, kvadratura strašná...opozice mi tak beznadějná na porozumění nepřijde.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...