mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Astrológia a horoskopy - 

Slnko kvadratura Mesiac

neznámy
neznámy | 18.7.2015 17:53
podla najdise.cz mam aj tuto konštelaciu

skusenosti ?dakujem
martinbd
martinbd | 18.7.2015 19:54
Tam je podľa mňa dôležité si uvedomiť, v čom spočíva kvadratúra medzi znameniami, v ktorý sú dané planéty. Tak u teba je to medzi Škorpiónom a Levom. Napríklad Škorpión je tajný, nepreniknuteľný a Lev je otvorený a priamy a podobne, takže takýto rozpor môžeš v sebe zažívať a hľadať rovnováhu medzi týmito vlastnosťami. A Slnko predstavuje vedomú zložku osobnosti a Mesiac podvedomú, emocionálnu. Takže tvoja vedomá zložka je Škorpión ale podvedomá je Lev. Výsledkom takejto kvadratúry môže byť napríklad nerozhodnosť, lebo čím sa má človek riadiť, vedomou, alebo podvedomou zložkou? A tiež nestálosť a náladovosť. Ale cieľom je podľa mňa nájsť dynamickú rovnováhu medzi tými znameniami, teda vlastnosťami. Tiež je dobré pozrieť si, v akých domoch sa nachádza Slnko a Mesiac, teda v akých životných oblastiach sa to hlavne prejavuje.
Ináč ak máš kvadratúru v pevných znameniach, tak to môže zosilniť pevnú kvalitu, teda húževnatosť, vytrvalosť, vzdorovitosť a podobne.
neznámy
neznámy | 18.7.2015 20:12
Ja to mám obrátene :)
Slnko v Levovi a Lunu v Škorpíkovi...v kvadratúre. Slnko v 11. a Luna v 2. domčeku.

Rudi to tu zhrnul takto:

" Slnko v napätí s Mesiacom
Konflikt medzi vnútorným životom, či túžbami a vonkajšou realitou. Protichodné názory, vrtošivosť, nestálosť, silná emocionalita, náladovosť a často aj nevyspytateľné rozmary. Problémy v nadväzovaní vzťahov s ľuďmi opačného pohlavia. Slabšia vitalita, krehké zdravie."

Hlavne tá prvá veta úplne sedí.
neznámy
neznámy | 19.7.2015 14:47
Konflikt medzi vnútorným životom, či túžbami a vonkajšou realitou.

A ako sa s tym vysporiadavas ?

A že tato konštelacia suvisi aj so vzťahom rodičov:


http://www.cafeastrology.com/natal/sunsquaremoon.html
neznámy
neznámy | 19.7.2015 19:28
ty mas ten aspekt na hrane posobnosti.... 7° orbis je uz dost a intenzita aspektu urcite nebude najvacsia... ak mas lunu v levovi v kvadrate na slnko, tak by to malo vyvolavat precitlivelost na vlastnu osobu a tym padom tendenciu k urazlivosti.... takze ak toto v sebe silno citis, tak ten aspekt u teba posobi:)
slnko je obraz muza (citovy animus) a luna obraz matky, zeny (citova anima)... ak su v kvadrate, tak clovek vnimal svojich rodicov ako dve rozdielne osobnosti. akoby z inej planety...a takto moze vnimat aj rozdiel v pohlaviach... ten kto ma napriklad konjunkciu medzi slnko a lunou, tak obvykle nevnima u oboch pohlaviach take rozdiely ako napriklad ten kto ma kvadrat ci opoziciu....
neznámy
neznámy | 19.7.2015 19:54
A ako je to teda u mňa, podľa Teba, prosím?
neznámy
neznámy | 19.7.2015 20:10
ja vnimam vztah mojich rodičov tak ako sa píše v tom članku-ang- ako ustavičny boj-
lenže aj oni to tak vnímaju
Dogi
Dogi | 21.7.2015 18:37
Moja dcéra má Slnko (Ryba) v kvadráte na Lunu (Blíženec). Keď sa narodila, začali sporadické škriepky hlavne z nedostatku spánku a priveľa problémov a zmien v krátkom čase. Nejaký čas trvalo, kým sa to utriaslo a zvykli sme si na zmeny a teraz sa stávajú škriepky už vzácne, ale ak k tomu dojde, dosť sme z toho rozladený, lebo sme na seba veľmi citovo naviazaný. Každú nerovnováhu vnímame citlivo. Takže áno, poukazuje to na nejaký nesúlad medzi rodičmi. Nemusí to byť však žiadna tragédia. V dcérinom horoskope je to napr pekne vidieť aj z množstva iných výborných aspektov Luny a Slnka. Takže treba okrem toho kvádra pozrieť aj celkovú situáciu svetiel.
Ako sa to prejaví v povahe ti z vlastnej skúsenosti povedať zatiaľ neviem, lebo dcéra má malý vek a opakovať vznáme výklady nechcem :-).
Mám ešte skúsenosť s opozíciou, ale tá sa podľa mňa prejavuje inak.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...