mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

slnko bez aspektov

neznámy
neznámy | 28.12.2014 12:53
Vie niekto co znamena ak slnko v nativnom horoskope je bez aspektov? Nikde sa k tomu neviem dopatrat.
martinbd
martinbd | 28.12.2014 13:10
To je ťažké mať Slnko bez aspektov, pretože sa berie do úvahy dosť široký oribs, až 10°. Neviem ako to vyložiť vo všeobecnosti, ak je planéta bez aspektov v nejakom horoskope, tak z kontextu by som skôr vedel určiť, čo to môže znamenať, ale napríklad, ak je planéta v X. dome bez aspektov, tak to môže značiť prácu, ktorá je akoby sama pre seba, nespája sa zo zvyškom horoskopu, s ostatnými životnými oblasťami. Alebo ak je signifikátor otca bez aspektov, môže značiť, že s otcom zrodenec má slabý, alebo skoro žiaden kontakt. Ale radšej by som to nezovšeobecňoval, lepšie je to brať v kontexte celého horoskopu.
neznámy
neznámy | 29.12.2014 16:25
Ahoj. Môže ísť o pocit odlúčenosti od sveta. Človek je v podstate silný introvert a/alebo individualista, najlepšie sa asi cíti osamote. Ak sa to pýtaš kvôli sebe, tak ak je Slnko navyše v Rybách, tak je to tým ešte všetko umocnené. Najviac sa to všetko prejavuje v oblasti, ktorú reprezentuje dom so Slnkom bez aspektov. Aj keď asi sa zohľadňuje aj to, ktorému domu Slnko vládne (Dom s hrotom v znamení Leva)
neznámy
neznámy | 29.12.2014 17:53
Touha být nezávislý a samostatný, touha po uznání se realizuje tím, že předvedu, co všechno dokážu, mám velké tvůrčí plány i životní sílu - jsou však vystaveny značným výkyvům, často " já - Slunce " jsem nejisté samo sebou, možné problémy s integritou, nutnost uvědomit si, kudy vede moje cesta, kdo jsem a co chci. možná chybí obraz otce(?). V porovnání s dalším
možná v dětství sebestřednost, svévole, později se Slunce naučí mít tuto vlastnost pod kontrolou. Jsem vitální, dobré zdraví, oblíbený - vyzařuji teplo.
Viz: Gabriel E. Affentranger - Neaspektované planety. (Vydal Sagittarius 2006).
neznámy
neznámy | 29.12.2014 20:06
Dakujem za odpovede, vsetky ma obohatili.
neznámy
neznámy | 29.12.2014 20:22
v podstate to je len teoreticka otazka, lebo ak nema slnko velke aspekty, tak ma urcite nejake minoritne... ale vseobecne velke aspekty si predstavujem ako nejake energie, ktore cloveku prinasaju vacsiu sancu na uvedomenie (zvedomnenie) jedneho principu (teda v tomto pripade slnka) pomocou toho druheho (aspektujucou planetou)...cize neaspektovane slnko cisto teoreticky moze znamenat, ze musi vyslovene cakat na obdobia, kym mu to vedomie aktivuju ine principy (tranzity, direkcie). a v neposlednom rade aspekty znamenaju "vztahy"...ak slnko je bez aspektov, tak nie je zviazane, ci zmixovane z inym principom, takze sa moze slobodnejsie vyjadrovat... co ma jak dobre, tak aj tieniste stranky...-PUH-
neznámy
neznámy | 2.1.2015 13:42
myslím, že jde o umělý problém, podle mne neexistují planety bez aspektů a Slunce / Luna už vůbec ne.

To se stává, když někdo bere orbisy příliš rigidně (jako ostatně kteroukoli poučku) a neuvědomuje si, že všechny prvky horoskopu jsou se všemi ostatními prvky horoskopu ve vztahu, že aspekty a orbisy jsou jen nutnou redukcí, abychom se v tom vyznali.
Durgadevi
Durgadevi | 2.1.2015 18:41
Mám dojem, že jsem četla asi v časopisu Regena odpověď astropsycholožky na jednu otázku, že Slunce bez aspektů může dát i zdravotní potíže, např. se srdcem protože nemá podporu zbytek horoskopu. Slunce jako zdroj života je nejdůležitější symbol horoskopu a když stojí osamoceno, to určitě není dobře.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...