mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Astrológia a horoskopy - 

Skusenost s tranzitmi Pluta

neznámy
neznámy | 13.1.2011 22:24
Zdravim, ma niekto konkretne skusenosti s tranzitujucim Plutom? Nemyslim na poucky z astrologickych kniziek. Myslim, ci si niekto konkretne vsimol jeho vplyv pri tranzitoch a ake to bolo?
neznámy
neznámy | 13.1.2011 23:01
Jak sa hovori pomoz si sam aj pan Boh ti pomoze:
Anglictinari si mozu kuknut tuto fajn stranku, su to poucky kombinovane s realnymi prikladmi: http://www.bobmarksastrologer.com/transitspluto18.1.htm
Neanglictinari to zvladnu pomocou google translate.

Ak dakto ma skusenosti budem rad. Mne preslo Pluto skoro vsetkymi planetami, obcas skumam ci sa nieco dialo, ale niektore veci su davno. Posledne cez Neptun a tam som si nevsimol nic. Aktualne cez 11. dom a Jupiter a to uz je ine. S par ludmi sa uz nestykam, za to som sa zacal s inymi. Poniektore nazory postupne ustupuju uplne opacnym. Vazne nacitavam veci pri ktorych by som sa pred rokom v lepsom pripade smial. Cele je to postupny proces asi tak tri roky stary a intenzifikuje sa ako sa Pluto blizil Jupiteru. Niekedy pocas tohto tyzdna zacal byt orb exaktny.
Ja si svoje myslienky pozorne sledujem, takze to pre mna nie je nijak zasadny problem, skor to vnimam ako zaujimave predstavenie, co za veci ma teraz napadaju. Rozpisujem sa tu do siroka kolko sa len da, tak sa dufam niekto pridate so skusenostami s plutonskymi transformaciami :-)
neznámy
neznámy | 13.1.2011 23:14
no ale tam su len popisane jednotlive tranzity.ako mam zistit kade mi pluto prave prechadza alebo prechadzalo?
neznámy
neznámy | 13.1.2011 23:18
Ja uzivam tento softwer: http://www.astrolog.org/astrolog.htm
neznámy
neznámy | 13.1.2011 23:27
nooo ty kokso,tak som si to stiahla,ale vyznam sa do toho prd.
neznámy
neznámy | 14.1.2011 02:04
Program je intuitivny, jedina nevyhoda je ze je anglicky.
Na hornej liste si vyberies "Info" a z neho hned prve "Set chart info". Vyskoci ti tabulka do ktorej naklepes datum a lokaciu pre ktoru chces vytvorit horoskop. Potvrdis "OK" a bum, je tam.
Ked chces tranzity, vyberies opat "Info", druhe z dola je "Transit and Natal". Ked chces tranzity pre nejaky konkretny moment, vyberies z "Info" stvrte z hora "Set chart 2 info".
Program ma vsakovake funkcie, od pocitania midpointov cez heliocentricke horoskopy (ktore neviem an co su), po trebars funkciu animovat, kde si nastavis tempo pohybu planet a mozes sledovat ako sa budu postupne na oblohe pohybovat. Uzivam to uz dobrych 8 rokov, poradit nie je problem.
neznámy
neznámy | 14.1.2011 16:16
tak pridam aj par zopar skusenosti s tranzitmi pluta...ked uz spominas na konjukciu Pluta na Jupiter, tak ja si celkom zivo spominam, na trigon Pluta na Jupik v 2.dome a zaroven ten Pluto tvoril kvadrat na osu IC-MC...v tu dobu som bol v zahranici a financne sa mi darilo ako nikdy v zivote (Pluto trigon Jupiter)...lenze zaroven v tu dobu som si zacal uvedomovat, ze peniaze pre mna nemaju vobec taku hodnotu ako som si myslel...vlastne som sa im nevedel tesit a bol som v takom stave, ze som aj prestal sledovat svoje vyplatne pasky, aj ked hlavny dovod preco som isiel do zahranicia, boli prave financie:D zaroven som si v tu dobu uvedomil silu svojich korenov (kvadrat na IC) a svoju skutocnu zakladnu a potrebu emocionalnej istoty...dovrsenie tohto procesu nastalo, ked Pluto zacalo o niekolko tyzdnov tvorit kvadrat na moje Slnko, ktore je vladcom 2.domu a nachadza sa v 4.dome...po par tyzdnoch od tohoto kvadratu som zbalil kufre a vratil sa natrvalo domov...a od toho okamihu o praci v zahranici nemozem ani pocut:D
alebo pamatam si u jedneho znameho, ked mu Pluto prechadzal cez Ascendent...pri presnej konjukncii nacapal svoju priatelku s inym (opozicia na Descendent), co u neho spustilo totalnu transformaciu...s typicky konzervativneho cloveka ku vztahom sa zrazu stal liberal:) a co sa tyka povahy, tak dost zvaznel a zflegmatizoval sa, ci ako to nazvat...proste zacal mat mnoho veci, o ktore sa predtym horlivo zaujimal, u prdele...
tak to je par prikladov, ktore sa mi vybavuju v hlave...ty si ako prezival tranzity Pluta? teda najviac ma zaujimaju tranzity na tvoje osobne planety (napr. venusu, ci merkur)...pri konjukcii tranzitujuceho Pluta na Neptun som ani ja toho moc necitil...
neznámy
neznámy | 14.1.2011 16:39
Ja dobre citim, ked mam tranzit Uranu, alebo Saturna.
Ked je to Saturn, som ako v zaviazanej krabici a bez kyslika.Ked Uran, tak
som zase na vzduchu a dobre sa mi dycha. :)
neznámy
neznámy | 14.1.2011 20:59
To je zaujimave, Mars vladca mojho druheho domu je hned 2 stupne za mojim Jupiterom, na ktorom mi uz Pluto tancuje .. Tak som zvedavy kde skoncia moje susky, nijak specialny vztah k nim nemam ani teraz :-)
Presne o mojich tranzitoch Pluta neviem vela povedat, okrem Jupitera, ktory sa deje teraz. Chystam sa niekedy si spravit mapu tranzitov a progresii za cely zivot a doplnovat ci sa nieco dialo alebo nic. Co sa tyka Merkuru, Pluto stoji jeden stupen za nim v mojom natalnom horoskope a nikdy nebol dostatocne retrogradny. Preletel som si ostatne konjunkcie a myslim ze sa u kazdej nieco dialo ale musel by som o tom dlhsie rozmyslat. Za to som si spomenul ze predsa len sa nieco dialo ked Pluto prechadzal cez moj Neptun. Trosku usmevna vec. Nikdy som nebol moc nabozensky zalozeny, prave naopak. Pred par rokmi zacal Neptun tranzitovat moj Asc, postupne sa to zmenilo. V tom case som precital kvantum knih o nabozenstve, skor historicke a vedecke (Halika trebars, niekolko cirkevnych dejin). Tak prirodzene sa to stalo sucastou mojho zmyslania. Dokonca som bol par krat v kostole. V tesnej naslednosti po tranzite Neptuna na Asc presiel Pluto cez Neptunom a prask z nabozenstva nic :-) Verim viac nez predtym ale tak nejak sa to vratilo k normalu.
neznámy
neznámy | 14.1.2011 22:35
Skusil som som spravit video na youtube so strucnym pokecom k zakladnym funkciam Astrologa 5.41. Nejak mi to dobre nevzalo zvukovu stopu a trochu sa rozmazal obraz, ked si to zosilnis snad to posluzi :-)
http://www.youtube.com/watch?v=Pu-06eFk1Kw
neznámy
neznámy | 15.1.2011 09:39
super...taky navod k najlepsiemu freeware astrologickemu programu sa bude hlavne zaciatocnik hodit-BOW-
neznámy
neznámy | 15.1.2011 09:45
a to plati pre vsetky aspekty, ci napatove alebo suladne? napriklad aj pri opoziciach, ci kvadraturach Urana sa ti dobre dycha?
neznámy
neznámy | 15.1.2011 10:37
Odsledujem a dám vedieť. :D
neznámy
neznámy | 15.1.2011 11:10
Aj mne sa to páči, práve na taký prvý širší obraz ako to funguje.
Le tie súradnice si nemal dávať na Bratislavu. Ja viem, sídli tam parlament a tak.
Ale vieš, Slovensko to rozhodne nie je. My stredoslováci a aj tí na východe,to vnímame trošku inak. ;)
Bratislava neni pupek.
Sorry. Asi som drsná.
neznámy
neznámy | 15.1.2011 15:03
Zuzana, tranzity pomalých planét sú príliš vzácne (udejú sa nám pár krát za život) na to, aby boli prežívané iba ako nejaké momentálne rozpoloženie, prevládajúca nálada a pod., skrátka niečo, čo môžeme prežívať niekoľko krát za mesiac, alebo za rok...
Cykly týchto planét majú za úlohu postupný rozvoj seba samého, postupné rozširovanie vedomia, či etablovanie sa v spoločnosti podľa vlastných, jedinečných kritérií....Pekný príklad ich fungovania a UVEDOMOVANIA si toho, čo nám prinášajú, napísal Rudi, hoci aj tam by sa ešte dalo ísť bližšie k podstate...
neznámy
neznámy | 15.1.2011 15:34
Ale to som vobec netvrdila, ze ide o nejaku prevladajucu naladu, zato ked boli, vnimala som ich dost intenzivne.
A stale vnimam. Ale nie je jdnoduche hovorit o tom vazne, preto tam davam toto :D
Ak si myslis, ze sa snazim zlahcovat, tak istotne nie.
Len o niecom sa ani celkom neda hovorit, a ked uz, tak len s primesou humoru.
Castokrat tu mam dilemu, ci vobec nieco napisat, pretoze kapacita reci je velmi obmedzujuca. No ked, uz mam ten dominantny Merkur, tak co uz. -ROLL-
neznámy
neznámy | 15.1.2011 23:37
Ja som si vsimla, spatne, ze ked Pluto tranzitovalo cez Asc a zaroven bolo v sextile s MC, tak som sa citila ako "Xena" :) v tom case som citila obrovsku energiu, ktoru som vkladala do studia aj do prace popri skole (nocne brigady a cez den skola), celkom narocne, ale vtedy som to zvladala v pohode, teraz mam pocit, ze by som to nezvladla, vsak som uz aj o nejaky rocik starsia...a v tomto obdobi mam prave tranzit Pluto v kvadrature na MC a je to este vo vyvoji, neviem to opisat, o co ide, ale kladiem si otazky, ci praca, ktoru robim, je to "prave orechove" (mam zaroven Saturn na Slnku v 10. dome), uz som tu niekde spominala, ze som si tak vsimla, ze nam puka dom tuto zimu akosi nahlas (na strope sa nam odchyluje sadrokarton), az som sa zacala bat, ze nam spadne strop na hlavu, tak sme den pred Silvestrom stahovali spalnu s postelami do inej izby (nie som statik, ze by som to vedela posudit, ale ten pocit bol "sialeny", ze nemozem spat v tej izbe ani jednu noc).
83mirka
83mirka | 20.1.2011 02:45
ahoj, mne momentálne tranzituje Pluto na moje Slnko v 9. dome (sextil) a ja citim obrovsku vôlu zmenit svoj zivot v oblasti stravovania - prechadzam na vegetarianstvo. uvazovala som nad tym uz par mesiacov dozadu ked som sa prostrednictvom jogy oboznamila s etickymi aspektami vegetarianstva, ale pocas tohto obdobia to aj uvadzam do praxe..
a tiez som si zazila tranzitujuce Pluto, ktore tvorilo kvadraturu na moju Venusu v 10. dome - za posledny rok a pol sa tak udialo asi 3krat kedze Pluto sa pohyboval aj retrogradne. a sranda je, ze ten isty aspekt mal aj môj priatel kedze nase Venuse su v presnej opozicii.. raz sa toho vela neudialo, inokedy sme to zase pocitili riadne.. bola aj kriza, aj sa pocas toho obdobia udiali urcite udalosti, ktore zmenili môj pohlad na urcite veci vo vztahu, nejdem to tu dopodrobna vypisovat, ale dalo by sa povedat, ze vysledok bol ten, ze nas vztah sa akokeby ocistil a presiel na vyssiu uroven.. podotykam, ze neslo o neveru.. ale prezili sme to, aj napriek tomu, ze medzitym na nase Venuse utocil aj Saturn, a to opakovane.. :( inak myslim si, ze pokial vztah medzi dvoma ludmi nie je dost silny, hlboky a milujuci, taketo tranzity by sotva prezil.. lebo Pluto, to je ina sila :)
a este som citala, ze tento aspekt (Pluto kvadratura Venusa) pocituju najmä muzi, v tom zmysle, ze pozoruju na svojej partnerke nejake zmeny.. a mozem potvrdit ze je to tak (ked sa na to pozeram z pohladu mojho partnera)..
este ma zaujal nazor jedneho ceskeho astrologa na napätove tranzity Pluta: "Pluto Vam tu drzku v tech srackach poradne vymáchá." :)
neznámy
neznámy | 5.4.2011 15:04
Cirou nahodou som teraz objavil tranzit Pluta na Mesiac o ktorom som vobec nevedel. Nevedel som o nom pretoze sa jednalo o Pluto kvinkunx (tj 150 stupnov) na natalny Mesiac. Kvinkunx byva skoro v kazdej prirucke radeny medzi male aspekty a pri tranzitoch sa neberie do uvahy. V tomto pripade tam efekt vidim.

Kvinkunx ma mat efekt raz ako opozicia raz ako trigon. V tomto pripade by som povedal ze to bol trigon a opozicia naraz. Pluto u mna vladne 9.domu (tuna konk. vyssie vzdelanie) Mesiac vladne 6. domu a aj sa v 6. nachadza (cize zdravie). Konkretny efekt kvinkunxu bol nutnost dokoncit skolu i za cenu zhorsenia zdravia a zaroven hladanie sposobov ako si zdravotny stav vyrazne zlepsit. Velmi tvorivy aspekt. Jednak som pil litre kavy aby som vsetko stihal, cim som si poskodil zaludok. Na druhej strane som do jedalnicka zahrnul spustu zdravych veci (spenat, surova kapusta, mrkva atp) a vynechal skoro vsetky nezdrave veci (sladkosti a tuky). Vo vysledku som si kavou trochu poskodil zaludok ale jednak som ju uplne prestal pit a za druhe som vyrazne zlepsil stravu.

Aspekt mal efekt asi rok a pol, este to skumam presnejsie.

Kuknite na svoje kvinkunxy v tranzitoch, mozno tiez zistite zaujimavosti o ktore sa mozte podelit :-)
ballin
ballin | 5.4.2011 18:18
no ja mam prave tranzit ce 8.dom a v opozicii na mars a to bude velmi dlho trvat ..ešte
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...