mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Astrológia a horoskopy - 

Šikanovanie detí..

neznámy
neznámy | 18.9.2012 11:33
Stretli ste sa už vy osobne alebo vaše dieťa s tým, aby mu nespravodlivo ubližovali napríklad niektoré deti v škole? Ako sa dá z horoskopu zistiť, či sa naše deti budú potýkať s takýmto problémom, či už na školách alebo iných miestach? Dá sa tomu vôbec nejako zabrániť? Čo robiť v takejto situácii? Prosím poraďte.
neznámy
neznámy | 18.9.2012 11:53
poznam minimalne dvoch ludi, ktory boli v utlom veku sikanovani, ale postupom casu a pomocou silnej vole sa z toho dostali a naopak potom oni ochranovali tych, co druhi ich sikanuju...zaujimave, ze obidvaja maju pluto v 1.dome v aspekte na mars...podla mna takyto psychicky ci fyzicky teror ma blizko k teme Mars/Pluto (je to tema o moci a bezmoci v agresivite, ci uz z okolia alebo z vlastnej), pripadne k principu planety Pluto...tak ci sa da zabranit? urcite...dotycni, ktorych spominam, zacali cvicit bojove umenia a podobne, takze tym nabrali sebavedomie a silu, ktorou sa postupne dokazali branit a vybudovat si respekt....
neznámy
neznámy | 18.9.2012 14:17
..ďakujem, tak asi prihlásim svojho syna na nejaké karate..doteraz som sa s niečim takým nestretla, aby 6 ročné dieťa zahrýzlo do hlavy svojho kamaráta len tak z nudy.. Pokiaľ ide o aspekty Pluto/Mars, tak tie v horoskope nemá. Pluto má v 2.dome, ktoré je v napätí s Jupiterom v 1.dome a v opozícii s Merkúrom v 9-tom dome. Marsa má v 9. dome v kvadratúre s Ascendentom, tak asi v tom môže byť problém a tiež ho má v napätí s Uránom z 5-teho domu a v konjunkcii so Saturnom z 10-teho domu. Nechápem prečo sa vôbec nebránil, veď doma vie byť niekedy riadne čertisko. Možno to bude tým jeho Marsom v Rakovi, podobne ako ho má aj Ballin... :)
neznámy
neznámy | 18.9.2012 16:57
Keď môj syn chodil do škôlky, bol pokojný - nehrýzol, nerýpal a keď mu niekto robil zle, dôstojne si pobral "švestky" a hral sa sám a niekde inde.
Ale odkedy prišiel do školy, je to iné. V škole je veľa provokatérskych detí, ktoré bezbranne zakukajú nevinnými očami a za chrbtom učiteľky sa vyškierajú... Čo sa šikanie týka, niekedy sú vinní aj samotní učitelia, ktorí bránia vždy len "dobré deti" a to aj za cenu toho, že urobia zo živších detí besných lotrov.
Napr. dnes som zas bola v škole a jedna pani učiteľka mi kázala umravniť si syna, lebo v pondelok strčil spolužiačku, tá spadla a má na chrbáte modrinu. Pýtala som sa teda triednej učiteľky, prečo sa o tom dozvedám až teraz. Povedala mi, že u zástupcu sa to rozobralo a zistilo sa, že milá spolužiačka mu hádzala do hlavy fľašu. Ale to už spomínanú učiteľku nezaujímalo. Môj syn je živý tvor, takže všetkému na vine musí byť on..
V predchádzajúcich ročníkoch mi prišiel domov s natrhnutým uchom a rozbitou perou, ale to nikto neriešil, lebo ho strčil spolužiak, ktorý je "dobrý chlapec". Proste, stalo sa. Ale modrinu na chrbáte provokatérky už riešiť budú.
V triede majú napr. dvoch podarených týpkov, ktorí šikanujú väčšinu triedy. Keď niekto niečo nespraví podľa nich, dostane. Minule môjho syna a jeho kamaráta naháňali a hádzali po nich skaly a papeky. To, samozrejme, nikto neriešil. Keďže môj syn nechcel, aby som sa sťažovala zase len ja, lebo sťažujúce matky sa automaticky vnímajú ako problémové matky, do školy volala kamarátova mama.

Takže na to som chcela upozorniť, že nie je šikania ako šikania, niekedy sa treba pozrieť na vec s chladnou hlavou, ale to často nevedia ani učiteľky, lebo sú voči nekonvenčným deťom zaujaté.
A to môj syn fakt nie je typ bitkára, skôr originál, robí si po svojom a zastaralé spôsoby výučby sú mu ukradnuté. Konjunkcia urán/mesiac.
neznámy
neznámy | 20.9.2012 12:38
..tak áno, ako píšeš nie je šikania ako šikania. Pokiaľ ide len o bežné detské naťahovačky, drganie sa a podobne, tak to ozaj nie je nič vážne. V takom prípade by som si ešte vedela zachovať chladnú hlavu. Aj keď s Merkúrom a Marsom vo Vodnárovi, si ju zachovám asi až vtedy, keď si všetko dobre preverím prečo k tomu došlo. Či toho spolužiaka nejako nevyprovokoval môj syn. Aj keď sa chová kamarátsky ku každému, aj koho veľmi dobre nepozná.

Je mi ľúto, že tvojho syna takto odstrkujú. Veď sa v skutočnosti tiež bránil, keď mu to dievča hodilo fľašu do hlavy. Veď deti majú modriny od kadečoho. Ja by som urobila to isté. Aj som to v detstve robila. Nebála som sa chlapcov. A zastávala som sa aj iných slabších, aj keď ja som nebola žiadna siláčka. Dodnes mi táto vlastnosť ostala. Dokonca som raz na diskotéke drgla aj do mafiána, ktorý tam mlátil nejakého mladíka. So slovami uhni mi z cesty som bez strachu prešla okolo neho.

No ale k téme.. Nepáči sa mi taký prístup učiteliek, ako je u vás. U nás je to trochu inak. Nezastávajú sa nikoho. Zatiaľ mám syna v škole len tretí týždeň, tak neviem ako to tam presne chodí. Zatiaľ len z počutia od iných mamičiek starších detí. Hovoria, že na škole je šikana vo vyšších ročníkoch. Napríklad strkajú deťom hlavu do záchoda, mladších hádžu opakovane na zem a smejú sa im bezdôvodne,... Učiteľky to riešia len dohovorom deťom, ale neobraňujú nikoho. Samozrejme na iných školách to tak nemusí byť. Viem len toľko, že ak je u nás na škole nejaký extrémny nespratník, tak riaditeľ požiada rodičov, aby ho preradili na inú školu. Inak, ktoré deti sú dobré a ktoré zlé. Neviem to posúdiť, lebo hyperaktivita nie je zlo. A dobre sa učiaci žiak zase môže byť aj riadny drzáň, alebo naopak. Zatiaľ neviem, do akej kategórie bude zaradený môj syn. Ale to zase môže záležať aj od toho, akých bude mať kamarátov. Do akej partie sa dostane, či vôbec bude v nejakej partii.

Keďže som si nevedela zachovať chladnú hlavu, ako si mi poradila, tak som predvčerom zašla za triednou učiteľkou, či vie o tom, čo sa prihodilo. No ani to netušila, lebo sa to stalo v družine mimo jej hodín. Môj syn jej to tiež nepovedal. Myslel si, že mu to neuverí a že sebavedomý spolužiak to neprizná, a vyhovorí sa. A tiež nechcel žalovať, lebo sa to vraj nemá. No, ale ja som ho to tak naučila. Tak mu to nemôžem zazlievať. Mne to tiež povedal až na druhý deň len tak medzi rečou. Neskôr som hovorila o tomto aj s družinárkou, ktorá ich mala v ten deň na starosti. Tá aj niečo vedela a dokonca aj videla. Len ako ho ťapol po krku. Nikto nevidel, žeby sa pokúsil zahryznúť mu do hlavy. Ešteže ju máme riadne tvrdú. Vraj s tým žiakom majú vkuse nejaké problémy. Už im aj voľačo porozbíjal. No nijak sa to nerieši. Ale už to neriešim ani ja pokiaľ nemá odhryznuté z ucha. Rana je zahojená. Tak je to v pohode. Ale ak by sa to opakovalo, alebo nedajbože stupňovalo, tak si za tým chlapcom zájdem ja sama. A poriešim to po svojom. ;)

Mimochodom pozrela som si v synovom horoskope aktuálne tranzity, no a v ten deň mal Slnko v 11. tom dome v kvadratúre s Plutom, Saturn v 1. dome kvadratúra Mars v 9. dome. Žeby náhoda? Nie, nie. Dúfam, že to môjho syna len posilní a tiež, že si uvedomí niektoré veci, aj keď s prekážkami.

Pozdravujem, :) -BYE-
neznámy
neznámy | 20.9.2012 13:12
Tak zas môj syn je v podstate u spolužiakov obľúbený, chcela som ho preradiť do inej školy, ale nechcel - práve kvôli kolektívu. No a nemôžem ho tlačiť. To skôr poniektoré učiteľky sú zaujaté. nie preto, že by robil nejaké excesy, ale práve preto, že robí to, čo sa učiteľom ťažko zvláda a nedá sa to nijak napadnúť, lebo to v konečnom dôsledku nie je až také katastrofálne. Napr. ujde mu myseľ, niečo si predstaví a začne sa smiať, zaujme tým aj iné deti - tie sa tiež začnú smiať a tak nejak, cez hodinu sa zadíva na niečo, zbadá čosi a vykríkne (napr. raz videl bociana... a pod.) Bola som inak podobné dieťa, tiež som sa smiala tam, kde nebolo treba, keď mi prišlo smiešne, ale za komunizmu som dostala zopár ráz po papuli a tú moju prirodzenú zaujatosť všetkým dookola veľmi rýchlo zo mňa vymlátili.
Keď som bola minulý rok kvôli synovi v riaditeľni, pani učiteľka mi povedala: "Váš syn je taký betár, smejo, veľmi živý. No vás si pamätám ako presný opak, ako tiché, milé, utiahnuté dievčatko". Veľmi zlý postreh pani riaditeľky - to utiahnuté dievčatko zo mňa urobili na tej škole, ešte v škôlke som utiahnutá nebola a tam, kde sa odo mňa nečaká naprogramovanosť ani dodnes nie som. Tam kde sa čakajú konvencie sa dodnes cítim neistá, nie je to moja prirodzená povaha a ešte k tomu ma za to, že som sa kamsi nezmestila podľa môjho názoru neprimerane trestali. A tú bláznivosť som si vybila oneskorene, takže to malo horšie následky.

Ja si na jednej strane uvedomujem, že tá jeho svojská povaha nezapadá do klasického školského systému, ale niektorí ľudia ho motivovať vedia a nájdu si k nemu cestu. Keď ho niekto zaujme - všimla som si, že niekedy na to stačí aj obyčajné prijatie takého, aký je - môj syn mu ten rešpekt dokáže dať.

Dlho som si hovorila, že krpec sa predsa musí prispôsobiť spoločnosti, ale zas nie za cenu, že ho prevrátia naopak a celkom uňho potlačia prirodzenosť. Syna si treba brániť, dobre robíš, že to riešiš. Netreba sa báť.

Tiež pozdravujem-FLOWER-
neznámy
neznámy | 20.9.2012 15:51
:) Presne tak, aj ja som tohto názoru. Keď si písala o tom, že si párkrát dostala po papuli, tak mi prišlo smiešno. Ja som tiež pre druhých pôsobila utiahnuto, ticho a neviditeľne. Mala som spolužiaka, ktorý mi neustále šepkal nejaké vtípky počas hodiny. Nedalo sa nezasmiať. Žartoval viac a viac až som sa nevedela prestať smiať. Vtedy mi už pripadalo smiešne asi všetko, aj učiteľka. Pokiaľ si nás nepredvolala a riadne nám nevylepila. :) Potom mi už až tak do smiechu nebolo. Inokedy sa stalo, že ma za smiech riadne potiahla za vrkoč. Ešte aj teraz v dospelosti mám s tým smiechom problém. Najhoršie je, keď ma takýto rehot prepadne vo vážnej spoločnosti. Tak to je teda riadny trapas. Ale čo už. Jediné, čo mi vie úsmev na tvári zmraziť je nejaké trápenie, alebo šeky ktoré treba vyplatiť. Tak prečo sa nezasmiať aj na maličkostiach.
Maj sa pekne -FLOWER-
neznámy
neznámy | 20.9.2012 23:05
Teraz si mi aj ty niečo pripomenula:) Uvítanie do života, ktoré sa realizovalo, keď mal môj syn tri mesiace. Vtedy som ešte bývala s otcom môjho syna.
Na uvítaní ma prepadol taký záchvat smiechu, že som ho nevedela poriadne ovládnuť. Ten chlap na úrade rozprával hlbokým hlasom, akoby kňaz na pohrebe, miestnosť bola tmavá a sťaby po dohode - všetci rodičia boli v čiernom (iba ja som mala ako naschvál čosi červené na vrchu a to sa nikdy neoplatí, vytŕčať z radu, lebo v tú chvíľu ma to ešte viac rozosmialo).
Celá tá mĺkva atmosféra prinútila nejakú matku naproti, ktorej sa rozplakalo dieťa, aby ho nejak rýchlo utíšila, a tak nahlas urobila čosi ako "čččšššš!" a kývala tým bábom nervózne z prava do ľava. Teda zdalo sa mi to fakt neprirodzené...
Celé mi to prišlo ako nezmyselná komédia - vybuchla som a smiala som sa ako blázon, nijako som ten smiech nevedela zastaviť. A otec môjho syna do mňa búchal lakťom: "Čuš, Čuš, ty nie si normálna, nerob mi tu hanbu, ty si totálna kra..." No a ja som to potom dusila vnútri a myslela som si, že umriem od smiechu. Iba strach z toho, ako mi vynadá pán urodzený, keď vyjdeme von, ma tlmil, aby som sa nerozosmiala celkom nahlas.
To je fakt, úsmev si netreba dať vziať. Vzali mi ho na chvíľu, ale už nikdy si ho nedám;)
neznámy
neznámy | 21.9.2012 17:25
:)
neznámy
neznámy | 22.9.2012 00:31
Natom Plute to bude urcite-mam ho teraz v 1.dome a ja ked teraz vidim sikanu-okamzite jednam tak razantne,ze sa neskor cudujem,kde sa to vo mne berie,hlavne ked sa bije banda chalanov,som akceptovana a situacia sa vyriesi s podanim si ruk.
Tak bojove umenie som tym padom robit nemusela.-mozno aj to pride.:)
neznámy
neznámy | 22.9.2012 15:31
myslím, že pluto s marsom nemusia byť priamo v aspekte, ale asi sa tieto dva princípy vyskytnú súčasne v horoskope. mars je o fyzickom násilí, priamej, bezohľadnej a otvorenej agresivite. pluto je skrytý a podlý útočník (ak tieto planéty "produkujú" šikan) a je v prvom rade psychologický teror a strach. a to sa všetko vyskytuje v šikane. tí čo by o tom mali niečo vedieť, aby tomu zabránili, tí nemajú tušenia čo prežíva šikanovaný a že je vôbec šikanovaný. na jednej strane je to otvorený fyzický a mocenský teror a na druhej strane o ňom nikto nevie.

to čo píšeš o tom ako vyzerajú jeho postavenia planét, tak to s tým jasne súvisí akurát že neviem si celkom predstaviť postavenia, ktoré si opísala. nesedia mi aspekty s domami, v ktorých sa nachádzajú planéty. mars v 9. dome v konjunkcii so saturnom z 10teho to nebude nejak blízko MC??? to by sa mars vzťahoval možno už viac na 10. dom. inak toto postavenie mi niečo veľmi pripomína. no a urán s marsom sú v akom aspekte? (keď mars je pomaly v 10. dome a je v kvadratúre na ascendent) ide mi tam na rozum najskôr kvinkunx.

s tým marsom v kvadratúre na ascendent a v napätí na urán, to určite bude veľmi vhodné postavenie na bojové umenia. poznám prípad s podobným postavením a takisto pluto-mars. mars v rakovi bude fungovať dobre ako ochranár nie ako útočník.

no čo sa týka samotného šikanu z psychologického hľadiska (neviem či ste to už tu s Ľudkou - hayaam poriešili), tam treba objaviť v sebe slabé miesto cez ktoré doňho prenikajú škodlivý agresori. nevedome vystavuje okoliu svoje slabé miesto a možno nejakým spôsobom aj nevedome provokuje. v tejto oblasti, v ktorej je napádaný by si mal vytvoriť rovnako silnú obrannú schopnosť akou je napádaný. mars v rakovi môže presne toto dovoliť. rak má cúvajúcu vlastnosť a tendenciu sa stiahnuť do ulity a tam si hovieť hýčkaný v teple domova kde to dôverne pozná. môže to v ňom vyvolávať strach brániť sa. rak v sebe nesie materské jinové vlastnosti prijímania. mars mužský a jangový princíp presadzovania je silný protiklad, ktorý je v tomto znamení podfarbený ustupovaním a vyčkáva s vlastným útokom. a keď k tomu pripočítame saturn - strach a prekážky (útočiť), tak napätie je o to silnejšie. urán tomu pridá naliehavú potrebu nečakane vybuchnúť a ešte viac výbušnosti k samotnému marsovi. saturn s marsom vytvára tiež napätie, z ktorého vzniká násilie, pretože ten potláča marsovu vlastnosť presadenia sa a prirodzeného prúdu energie a vôle. tým sa hromadí nenaplnená marsova potreba, ktorá sa z času na čas vyventiluje agresivitou.

chlapec potrebuje povzbudenie a posilnenie svojho sebavedomia v mužskej oblasti. treba mu doplniť duševný "program" o tom, že má veľkú silu a schopnosť prebojovať sa, len ju nepoužíva. osobné, alebo vedomé planéty (všetky po mars) súvisia s vedomím - slnkom a sebavedomím (sú to najbižšie satelity slnka a funkcie vedomia). v aspekte na saturn vždy v sebe nesú potenciál nedostatku sebavedomia. u tvojho chlapca ide konkrétne o sebavedomie v súvislosti s rýdzou mužskou povahou sily a dominancie a taktiež ochrany. treba tiež prehodnotiť doterajšiu ale hlavne budúcu výchovu...
neznámy
neznámy | 22.9.2012 20:55
Ahoj sokrates alebo teda Jožko ak môžem.
Ďakujem ti veľmi pekne za tvoj čas a výklad. Áno máš pravdu jeho MC je v konjunkcii medzi Saturnom a Marsom. Podľa Starfishera sú v tých domoch, ako som písala. (No na inej stránke mi vyhadzuje Saturna aj Marsa v 9.dome.) Saturn je v Levovi a Mars v Rakovi, ktorý je v trioktile s Uránom v Rybách z 5.domu . Čo je neharmonický aspekt. No a Slnko z 8.domu je v kvadratúre s Uránom.

Je to presne tak, ako si napísal. Niekedy mám pocit, že chodí ako taká načasovaná bomba. A ja nikdy neviem, kedy a s akou silou vybuchne. Mám pocit, že tú agresivitu si dovolí vyventilovať, tak akurát na mne. Keďže väčšinu času trávim s ním. Veľmi rád kreslí a vymýšľa rôzne príbehy so všetkými hračkami najmä s dinosaurami, ktoré režíruje po svojom. Tak to ho tiež trocha ukľudňuje. Chcel by sa naučiť hrať na husle, ale neviem, či to ešte nie je skoro na prváka. Aj, keď som už počula, že niektoré talentované deti začali hrať už v štyroch rokoch.

Čo konkrétne si mal na mysli s tým doplnením duševného programu? Ja sa snažím mu vždy všetko milo a s trpezlivosťou vysvetľovať a tiež ho aj povzbudiť poprípade pochváliť. Samozrejme, že ho aj pokarhám, ak niečo vyvedie.

Pozdravujem :)-BYE-
neznámy
neznámy | 22.9.2012 21:27
tým doplnením programu som myslel len to čo som ti napísal. nehovoril som o prístupe, ale o podporení sebavedomia v jeho sebapresadení a v tom ako vníma v tomto svoju silu. nechcem hovoriť, že to čo z neho spraví budúceho chlapa, lebo to ťahá skôr do nižších úrovní vedomia a hmoty, ale ide o ten istý princíp, ktorý treba akurát zušľachtiť na ľudskej úrovni
neznámy
neznámy | 22.9.2012 21:38
Ok, díky. Budem sa snažiť. Snáď sa mi to aspoň z časti podarí.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...