mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Severný a južný uzol v synastrii

neznámy
neznámy | 28.4.2014 11:39
Už viac krát sa tu spomínalo v diskusiách o synastriách o postavení severného a južného uzla. Obe sa dávajú do súvisu s minulými životmi, pričom južný uzol (dračí chvost) poukazuje na naše minulé živote a severný uzol (dračia hlava) na naše súčasné smerovanie v tomto živote. V tejto súvislosti by ma zaujímalo aké máte vy skúsenosti s postavením severného a južného uzla v synastrii s vašim partnerom al. vytúženým mužom/ženou. A tiež čo si o tomto postavení myslíte, al. ako sa to u vás odráža. Ďakujem za všetky príspevky.
jana799
jana799 | 28.4.2014 21:35
Já si nejsem přesně jista důležitostí těchto bodů v synastrii, ale já a můj muž máme zrovna severní uzly v dost těsném sextilu a jeho s.uzel leží na mém uranu.
Ale je mi jasné, že takový sextil bych měla s kdekým, narozeným zhruba ve stejnou dobu, jako on. Spíš je to pro mě zajímavé tím, že je to jeden z mála pěkných aspektů, které mezi sebou máme..-WINKIE-

Pak je tu jeden muž, který mě něčím velmi přitahuje a s tím máme s.uzly v kvadratuře a jeho venuše leží na mém j.uzlu. A tam mi to přijde, jako kdyby nebylo možné se ani přiblížit, jako kdyby naše cesty se neměly skřížit, stále se míjíme. Mezi řádky to čtu jako, že tu je něco, co kdysy bylo (láska v minulém životě), ale teď se spolu prostě setkávat nemáme.. každý máme ten ukol někde jinde..
-BIGEYE-
neznámy
neznámy » jana799 | 29.4.2014 11:14
No ja mám môj midpoint Luna/Venuša predstavujúci moju animu na Južnom uzle muža, kt. chcem. Tiež ten jeho Južný uzol sa nachádza v mojom 7. dome, kt. je pre mňa oblasťou, kt. najviac riešim v tomto živote a je tam konj. s mojim Saturnom, taktiež prepája sa s jeho 2. domom, v kt. má Saturn a Pluto a čo je najviac problémová oblasť jeho života.
A môj Južný uzol leží zasa na jeho Uráne, to bude asi niečo so sexom a v minulom živote sme možno boli milencami. Môj Severný uzol leží na jeho Chirone, ale to netuším, čo by mohlo znamenať.
Celkovo mi však bolo povedané z viacerých zdrojov, že máme spolu karmický vzťah a máme si to spolu doriešiť v tomto živote, tak ja už neviem... V každom prípade je to komplikované medzi nami a podobne ako Ty, je tam niečo, čo bráni tomu aby sa náš vzťah rozvinul hoci sa vzájomne priťahujeme.
neznámy
neznámy | 29.4.2014 16:45
Ženy majú animu?
neznámy
neznámy | 29.4.2014 17:16
A prečo nie?
Anima je u ženy prejavená časť bytosti. Animus neprejavená, ktorá sa zviditelňuje cez vzťah k opačnému pohlaviu.
Animus a anima sú súčasťou každej ľudskej bytosti.
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 29.4.2014 18:35
Ja teda nemám ani potuchy, ako vnímam ja alebo priateľ naše dračie uzly. Máme ich navzájom aspektované asi takto. Jeho Dračia hlava je v mojom 11. dome v sextile na moje MC, opozícii na môj Urán (5), kvadráte na Lunu (2-3 dom)... Dračí chvost má okrem konjunkcie na môj Urán a kvadrátu na Lunu ešte v trigone na moje MC vlastne aj vzhľadom na môj natív. Ale nikdy som nevedela toto vyložiť do rozumného významu. Jediné, čo si sama vykladám po svojom je to, že ak by sme spolu byť nemali, tak sa ani nestretneme, pretože máme úplne odlišné svety. Veľmi podobný pocit mám aj z predošlého vzťahu, pretože po rozchode sa naše svety už nestretli. Zrejme úkol splněn :P Môj terajší má možno vážnejší úkol. :) Ale prečo Dračí uzol... a nie Dračia hlava v trigone na môj MC... resp. Ak môj Urán je v trigona na MC a v kvadráte s Lunou, jeho Dračia hlava je v opozícii na môj Urán a jeho uzly v kvadráte na moju Lunu... Akoby jeho cieľom bolo na každodenne provokovať do výbuchu, hoci už sama mám v natíve čo robiť so sebou :D
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka » jana799 | 29.4.2014 18:47
Aké zaujímavé, ty máš od muža Severný uzol na Uráne a ja Južný :)
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 29.4.2014 18:49
Toto len tak na zamyslenie...moje.
Berie sa pri uzloch do úvahy aj niečo iné ako konjunkcia s planétou?
A taký midpoint je tiež iba nejaký pomyselný bod, teda neviem, či má v konjunkcii s uzlom nejaký význam.
jana799
jana799 » Žabkažabulienka | 29.4.2014 21:40
Já mám trochu pocit, že ty konjunkce s jižním uzlem nás mají spíše vystřelit k tomu severnímu. Pomoci nám uvědomit si, že je dobré se od tohoto místa odpoutat, že řešením je bod severního uzlu..
neznámy
neznámy | 30.4.2014 08:14
Aj muži aj ženy majú animu a animusa. U žien je to ich prejavená stránka ženskosti a u muža predstavuje anima obraz ženy, kt. v sebe muž vnútorne nosí, po akej žene túži a aká žena ho priťahuje. Anima sa skladá z dvoch stránok, žena ako milenka, čo predstavuje Venuša v radixe a žena ako matka a životná partnerka, čo predstavuje zasa Mesiac.
neznámy
neznámy | 30.4.2014 08:21
Tieto uzly sú celkovo pre mňa záhadou a tiež si ich neviem pospájať do súvislosti ako sa berú v synastrii, preto som tu založila túto diskusiu, že na niečo spoločne prídeme :)... Jedna karmická astrologička mi vyložila moju synastriu s tým mužom,kt. chcem, ako karmický vzťah a súvisí to s tým postavením uzlov, ale prečo a ako to neviem. Myslím, že konj. je najintenzívnejší aspekt v synastriách a ešte opozícia, tak preto sa asi kladie pri tých uzloch na ňu väčší dôraz. Určite však aj ostatné aspekty na uzly niečo znamenajú, ale je len veľmi málo informácií o tom, aspoň ja som nič významné zatiaľ nenašla...
neznámy
neznámy » jana799 | 30.4.2014 09:23
To nieje len tvoj pocit, tak sa to v podstate píše aj Martin Schulman vo svojej knihe o lunárnych uzloch. Južný uzol je naša achilova päta, k severnému by sme mali každý smerovať. Záleží len na nás ako to zvládneme a za ako dlho sa nám podarí k severnému dopracovať. Niečo nás napríklad stále môže pri tom južnom držať a my to skrátka nezvládneme, alebo si to väčšina z nás ani neuvedomuje a žije v podstate podľa seba nešťastný život a ani nevie prečo.
neznámy
neznámy | 30.4.2014 09:44
Hmm... tak z toho potom vyplýva, že keďže ja mám Južný uzol na jeho Uráne v mojom 8. dome, čo pravdepodobne súvisí so silnou sexuálnou príťažlivosťou aspoň z mojej strany a mohlo by sa to vykladať ako niečo v súvislosti s mileneckým al. nejakým iným sexuálnym vzťahom z minulého života, mám smerovať smerom k môjmu Severnému uzlu v mojom 2. dome a jeho 8. dome, kt. mám v konj. s jeho Chirónom. Chirón je vlastne liečiteľ, ale tiež neviem dobre ako sa vykladá v horoskopoch.
Jeho Južný uzol v 2. dome v Škorpiónovi je prepojený s mojim midpointom Venuša/Luna a tak to tiež zrejme dáva súvis s tým, že sme boli v minulom živote spolu. Severný uzol má pre zmenu v jeho 8. dome v konj. s Lilith a je to v mojom 1. dome.
V každom prípade zaujímala by ma tá súvislosť, keďže sa nám obojstrane prepájajú 2. a 8. dom, len opačne. Ja smerujem od 8. domu k 2. a on zasa naopak od 2. k 8. domu. Hmm, ktovie čo to znamená? V každom prípade je to zaujímavá skutočnosť...

Prosím Ťa ako sa volá tá kniha od Schulmana? Ja som videla len jeho knihu Karmické vzťahy, ale to len tak zbežne som si ju pozerala a bolo to o retrográdnych planétach skôr.
neznámy
neznámy | 30.4.2014 09:47
:)máš v maile správu;)
martinbd
martinbd | 30.4.2014 19:39
Ahoj, moja Venuša bola presne na partnerkinej dračej hlave. Dračia hlava, pokiaľ viem, všetko zosilňuje, takže v mojom prípade pravdepodobne zosilnila cit, sympatiu, lásku ...
Jej Satrun trigon na môj severný uzol na 1° presne. To som cítil ako takú ťarchu, potrebu sa zahĺbiť do svojej životnej úlohy, zmyslu života, aspoň myslím že to bolo ono, iný základný aspekt ten Saturn nerobil na moje planéty ...
v inom páre podobne, ale muž mal Venušu na jej dračom chvoste, čo to robilo neviem ...
neznámy
neznámy | 30.4.2014 21:27
ak sa uzly týkajú karmy, potom na to prídeme asi až tak trochu neskôr, keď už máme čosik prežité a aj pochopené. možno by bolo dobré požiadať nejakých starších, čo majú odkrútené, kde stoja ich uzly a potom sa ich spýtať, o čom to bolo;)
jo, a uzly fungujú, len neviem ako. ja som v dvoch synastriách poriadne zauzlovaná. na niektorých miestach až námornícky.
ale hodím do pľacu otázku: čo ak sú v aspektoch uzly na uzly? vzájomne opačne?
neznámy
neznámy | 30.4.2014 21:50
Dobrá otázka...ale čo ak sú tranzitné uzly severný na južný a naopak ako natívne v konjunkcii?
Jeden obyvateľ nášho domu to práve v týchto dňoch tak má.-CONFUSED-
neznámy
neznámy | 30.4.2014 21:56
no tomuto sa vraj hovorí prepolovanie. ktosi to tu už písal. neviem, či jednazmala alebo zuzadobrá :)
neznámy
neznámy | 30.4.2014 22:04
-WINKIE-

http://www.zverokruh.sk/forum/astrologia-horoskopy/prepolovanie-uzlov/

To založila nejaká ženská, tuším Alnilam, ale tá sa zrušila.
neznámy
neznámy | 30.4.2014 22:20
:)ďakujem, pozrela som si to. vraj nič vážne sa počas toho nikomu nestalo, ale ja si myslím , že ten človek u nás doma pochopí konečne, čo od neho očakávam a oslobodí sa aspoň trošička od svojho dračieho chvosta na ktorom mu sedí jeho váhavá luna.
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...