mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Astrológia a horoskopy - 

Sekundarne direkcie, prechod Venuse 12. domom...

neznámy
neznámy | 16.7.2014 20:06
Sekundarne direkcie vacsinou ukazuju na vnutorny vyvoj cloveka... Tym, ze sa presunie planeta z jedneho domu do druheho, sa moze zmenit aj zaujem ci smerovanie cloveka... No ako sa to moze este viac vnutorne prejavit, ked napr. taka Venusa prechadza 12. domom, ktory reprezentuje zazitky, ktore vyzaduju zvnutornenie a sukromie...
neznámy
neznámy | 16.7.2014 20:55
Z pozorovania, planeta vtedy velmi zintenzivni prezivanie veci tykajucich sa daneho domu. Vraj najsilnejsie v sekundarnych direkciach posobia Slnko a Mesiac. Clovek moze radikalne zmenit smer. Som pozerala moju najlepsiu kamaratku, ked otehotnela. V tranzitoch nemala vylozene nic. Nic na Mesiac, nic s Mesiacom, v sekundarnych direkciach mala Mesiac v 5. dome. Ona bola vylozene spolocensky typ, chalani, diskoteky, bary, ked sa jej narodilo babo, tak to bola sila. Neviem, ci niekedy v zivote ju naplnalo nieco viac, ci nieco viac intenzivnejsie prezivala. Priklad k tej Venusi v sekundarnych direkciach v 12. dome nemam, ale mam znameho, co ma Venusu v 12. dome v radixe. Ako mlady mal tajny vztah s vydatou starsou zenou. Ked mi o tom rozpraval, bolo to silne, zjavne ju lubil a ten vztah ho naplnal. Tatino, tvrdy chladny clovek to nejak zistil a mal z toho strasny pruser. Teraz zije v standardnom zavislom vztahu, tatino je spokojny, on je utrapeny.
neznámy
neznámy | 17.7.2014 16:05
Dík za priklad... Vsak uvidim, ze co ten prechod Venuse so sebou prinesie... :-)
neznámy
neznámy | 17.7.2014 20:59
no ak tam tu Venusu uz mas, tak ju asi nejako pocitujes.
Bez ohladu na to, co napisu ini ludia. Vzhladom na spojitost s mojim horoskopom by ma zaujimalo:
Ako ju pocitujes?
neznámy
neznámy | 17.7.2014 21:46
Ako? Mozem potvrdit akesi uzatvorenie sa do seba, resp. nemam zaujem o "hlbsi" vztah nez ako kamaratsky... Dalej som si vsimla, ze uz neviem dat ani city nejak extra najavo... Skor si vsetko nechavam pre seba...

A este som si vsimla, ze mi zacali chodit do zivota taki ludia, konkretne muzi, ktori maju svoje "veci" nedoriesene, ale chceli by "nieco riesit" so mnou...
neznámy
neznámy | 18.7.2014 06:05
no vidíš. a 12d je dom nedoriešených vecí. tam sa musí všetko očistiť, vyčistiť, aby mohol začať nový cyklus
neznámy
neznámy | 18.7.2014 07:45
Neviem, ci som ta spravne pochopila... To budem musiet pockat, kym mi ta Venusa prejde 12. domom a az potom mi zacne ten novy cyklus??
neznámy
neznámy | 18.7.2014 09:54
áno, ale v direkciách je zbytočné čakať na nejaké nové cykly, pretože tie sú príliš pomalé. z akejkoľvek konštelácie, ktorá trvá dlhodobo treba vyťažiť maximum. treba nájsť v nej to pozitívne.

inak tiež ma napadlo, to niekde spomínal Robert Hand, že pri planéte v 12d človek z potreby zostať utiahnutý do seba spôsobuje to, že ho druhí nechápu a dochádza k nedorozumeniam čím si nevedome vytvárajú to čo sa tradične pripisuje 12d - tajných nepriateľov. pri venuši to budú s veľkou pravdepodobnosťou ženské "bytosti". Robert Hand tuším vyslovene nabádal ľudí s podobným postavením, aby sa nebáli a boli otvorenejší a priamočiarejší. v 12d totiž môžu vznikať aj rôzne fóbie a strachy, ktoré sú v skutočnosti neopodstatnené. často je to len zdanie, že je bezpečnejšie zostať "za scénou". v inej diskusii som už písal, že v 12d sú uložené v nevedomí nespracované veci, ktoré čakajú na vedomé spracovanie (strávenie).

pokiaľ by si napríklad dokázala vyriešiť problémy so vzťahmi v 12d, mohla by si si ako pozitívum užívať vyšší rozmer vzťahov, niečo čo je za ním, čo prekračuje hranice bežných ľudských vzťahov. tiež by si tam mohla nájsť vnútorné oslobodenie sa od vzťahov. 12d, podobne ako neptún rozpúšťa ego a "očakáva", že v určitej oblasti sa človek niečoho vzdá/obetuje. na druhej strane obeť má z duchovného hladiska obrovskú karmickú silu, ale to je na inú debatu. najlepšia obeť je bežná každodenná práca ako služba (bohu) druhým a pôst - 12d je spojený v polarite so 6d.

a ešte ma napdla jedna zaujímavá vec. 12d ako karmický dom je spojený aj s karmami z minulých životov. tento dom je záhadný, pretože ide za hranice bežného života a bežného sveta. tento dom je tak trochu spojený aj so záhrobím. totižto naše karmy sú poprepájané s inými dušami nie len v čase a priestore kde žijeme, s našimi rodičmi, priateľmi/nepriateľmi, ale aj dušami, ktoré tu už nie sú, alebo v tomto živote ani nikdy neboli. tieto duše majú na náš život výrazný vplyv pretože vytvárajú s nami väzby. z tohto dôvodu sa slávia dušičky, aby sa za nich príbuzní modlili. v jednoduchosti je cieľom oslobodiť sa jeden od druhého. všade kde sú karmicky nedoriešené vzťahy, je to všetko len forma nevedomosti/temnoty, ktorú treba presvetliť, aby zmizli.. preto je dobré z každej práce, prostredia a inkarnácie odchádzať s čistými vzťahmi. inak si zavaríme karmicky na budúcu konfrontáciu s tou osobou, čoho cieľom bude vyriešiť vzťah.
neznámy
neznámy | 18.7.2014 10:57
Dakujem za vysvetlenie...

Napr. na astro.com mam Venusu v Skorpionovi v 10. dome v konjunkcii s Plutom, v trigone s Jupiterom v 7.dome a v sextile na Uran, Saturn, Neptun v 1. dome...
Napr. ten sextil na Uran si vysvetlujem tak, ze nemam potrebu nadvazovat vztahy (sloboda) a ten sextil na Saturn tak, ze si drzim znacny odstup (chlad)... A ta direkcna Venusa v 12. dome to momentalne iba posilnuje... :-)
To je zase moj nazor, ale tiez je mozne, ze sa mylim...
neznámy
neznámy | 18.7.2014 10:58
Ahoj. Zaujal ma Tvoj prispevok, co si pisala o tom tajnom vztahu v suvislosti s Venusou v 12. dome. Hmm... a co tak direktivna Venusa v konj. s direktivom Marsom a to vsetko spolu v konj. so Slnkom v native v 12. dome? Môze to znacit tajny vztah, kt. dany clovek v sebe rozobera? Vonkajsie okolnosti tomu totiz naznacuju... Pricom obe planety - Mars aj Venusa su nielen osobne, ale su tiez vladcami Desc. a Asc.
neznámy
neznámy | 18.7.2014 11:07
Ohledně sekundárních direkcí tenhle příspěvek nebude, ale třeba k něčemu informace přispěje. Mám kamaráda, který má v radixu Venuši (ve vzdálenější) konjunkci s Marsem ve 12d. (spolu s Uranem, Merkurem a vzdáleněji Plutem - to už je ale v 1d) a tajné lásky jsou (podle mě) jedním z jeho výrazných rysů.
neznámy
neznámy | 18.7.2014 11:23
koxo, ty tam toho máš naloženého asi toľko jak na tej lyžičke -BIGEYE-

v tvojom živote sú na prvom mieste vzťahy čo je treba riešiť. venuša-pluto-škorpion - tam sa bude musieť "surová ruda v peci taviť na čistý ušlachtilý kov".

ono sa ten saturn s uránom v konjunkcii asi dosť miešajú, takže sa to nedá úplne oddeliť to pôsobenie. napríklad potreba slobody na spôsob nenadväzovať vzťahy je uránska, ale aj saturnská zároveň. urán sám o sebe s venušou rád nadväzuje vzťahy, ale nezávislé. ten rád experimentuje a je nad vecou. saturn nemá moc zmysel pre slobodu, ale vo vzťahoch pre poctivosť, trvácnosť a triezvosť. podľa toho čo píšeš, u teba sa asi prejavuje aj spôsobom odmietania
neznámy
neznámy | 18.7.2014 11:34
Ahoj, myslim, ze moze. Ono v tych vztahoch toho potom byva este viac. Ak Ti to este pomoze, co sa tyka jeho, tak v tom 12. dome ma tu Venusu v konjunkcii so severnym uzlom. 12. dom ma v blizencoch. V trigone na Venusu ma Pluto v 5. dome v skorpionovi. V 7. dome ma Neptun a Mesiac. Pluto, Venusu, Neptun a Mesiac ma v radixe silne aspektovane.
neznámy
neznámy | 18.7.2014 11:41
Doteď jsem nepochopila, jak je myšleno, že 12.d. je karmický. Ostatní domy nejsou?

Já mám Venuši ve 12.d. v radixu, u mě se to ani neprojevuje nechutí ke vztahům a preferováním kamarádských vztahů, to ani náhodou, ale když je to v direkcích tak se to může ještě všelijak vyvíjet, asi nezůstane jen tady u toho pocitu.
neznámy
neznámy | 18.7.2014 13:02
No, uz zacinam byt pomaly presvedcena, ze to aj v direkciach takto postavena Venusa + Mars v 12. dome, kde sa nachadza to Slnko v native znaci o tom tajnom vztahu. Viem totiz, ze dana osoba taky vztah ma, ale netusila som, ze sa to môze takto premietnut do direkcii. Slnko v 12. dome v radixe vzdy suvisi s nejakym tajomstvom al. dvojitym zivotom, kt. dany clovek vedie a kedze je tam teraz ta direktivna Venusa, kt. vladne navyse Asc., myslim, ze to urcite znaci ten tajny vztah. Len este neviem celkom pochopit tu konj. Venuse a Marsu so Slnkom, asi to, ze to v sebe rozobera. OK, dakujem za postreh ;)...
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 18.7.2014 15:12
No direkcie sú pre mňa stále veľkou neznámou, ale tento konkrétny prípad bude aktuálny aj pre mňa, hoci až o niečo neskôr. Tuším o 9 rokov mi Venuša vlezie do 12. domu. Zatiaľ si kráča direkčne mojím 11. domom a ešte zo 2 roky pobudne v Blížencoch. Aktuálne v opozícii s Bodom šťastia v 5. dome ale o rok bude v sextile so Slnkom (takže očakávam, že budem zrejme pripravená na kreatívne cítenie, možno dieťa, alebo spoločenský prejav). Ale čo ma desí asi najviac, že Slnko mám v konjunkcii s Dračou hlavou. hoci som Býk, ale karmu mám v Baranovi. Je to taký nešpecifický pocit, že neviem, čo čakať. Skrátka tento aspekt bude trojročný. Možno Prvé dieťa. A možno kariéra... Slnko vládne môjmu Ascendentu a je v 10. dome...
Aktuálne sa dosť vnútorne zaoberám snahou kariérne narásť, zbierať skúsenosti a pokiaľ sa dá, tak cestovať a spoznávať rôzne kultúry, jedným slovom poznávať. Ale pohrávam sa s možnosťou sa odsťahovať od mamy a začať vlastný život po boku partnera. To s tým zahraničím je veľmi silné, a aj snaha plniť si sny, keďže od istej doby som tým akoby posadnutá. Vidieť svet, zbierať kontakty... Som zvedavá, čo bude keď sa presunie do iného znamenia..
neznámy
neznámy | 18.7.2014 15:19
karmický sa mu zvykne hovoriť preto, lebo je to niečo ako "posledný súd", kde sa vynárajú z hĺbky nedoriešené karmy. to čo nezvládneme vyriešiť v živote je vlastne nedoriešená karma, ktorú sme dostali a ktorá sa bude dovtedy opakovať kým ju nedoriešime
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 18.7.2014 16:09
Uz davnejsie som si vsimla v tvojich prispevkoch tieto 4 veci : kariera, zahranicie, partner, uvaha o zalozeni si rodiny. :-)
Ale tiez sa mi zda, ze v tom mas trosku chaos a nevies co skor, ci co by bolo lepsie... No mozno ze len trepem dve na tri... :-)
Uvazovala si niekedy nad moznostou, ze by si isla spolu s partnerom do zahranicia (pracovat a mozno sa aj usadit) ?? To by si zabila dve muchy jednou ranou. :-) Ak by sa vam tam pacilo, tak by ste si tam mohli zalozit kompletnu rodinku.

Ak by sa vam tam nepacilo, tak by ste sa vratili, ale s tym, ze by si nelutovala to, ze si nic neskusila...
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 18.7.2014 17:36
Jééj, som rada, že si ma tu niekto všimol :D Áno, nemýliš sa, presne tieto veci riešim a pripustila som aj takúto možnosť. Ale problém je hlavne v tom, že ja proste nemám odvahu sama od seba sa niekam vybrať. Jednak už mám vek na to, aby som veľmi neodkladala rodinu, ale aby som sa niekde zapracovala a mala z toho niečo, chce to zahraničí pobudnúť aspoň rok - kým sa osmelím, kým zdokonalím jazyk a potom si môžem dovoliť ísť na materskú. A je tu aj iná otázka a to moja rodina - mamka, sestra... Nerada by som mame odoprela venovať sa vnúčaťu, lebo už jedno vnúča má, aj to ho málo vída... Chcem aby si ho užila... Takže dilema. Ostať, alebo odísť. odísť naldho, alebo vrátiť sa... Sama si niečo vybavovať a vziať partnera, s tým že budeme mať tvrdé začiatky bez pomoci iných, alebo počkať, či sa ozve náš známy zo zahraničia, prvý vycestuje partner, vytvorí zázemie a ja pricestujem za ním a dám výpoveď. Ja skrátka nemám rada ísť z istoty do neistoty. Niekto to vie, niekto s tým má problém. A v neposlednom rade, z mojej práce som už veľmi unavená, a tiež ma unavuje, že vždy ke´d potrebujem voľno, akurát vtedy ho mať nemôžem a iným sa v ústrety vychádza bežne...pracujem na zmeny... skrátka už keď sa pozbieram, nech neľutujem... A čo sa týka polarity kariéra a rodina. Jednoducho pre väčšinu žien je rodina viac ako kariéra, pre mňa je to tak, že chcem aj niečo dosiahnuť, ale nechcem zanedbať materskú stránku života. Nechcem neskôr ľutovať, že som materstvo odložila a potom budem mať problémy vôbec otehotnieť... Pátram po tranzitoch a direkciách a všeličom inom, kam vedú moje cesty a kedy sa mi vyjasní... Som neuveriteľné nemehlo čo sa týka iniciatívy uskutočniť väčšie zmeny. presťahovanie sa, vydávanie sa, otehotnenie... Pre mňa to bude obrovský zásah do života, beriem to veľmi vážne až možno prehnane vážne...a neviem vždy prijať to, čo prichádza... proste debilná povaha :D
neznámy
neznámy | 18.7.2014 17:46
tiez mam Venusu v desiatke natalne, v rybach, ale momentalne mi tranzituje 12 domom,a ryby s 12.domom idu dokopy, nasla som kadeco o nestasti v ramci 12 domu, a nestastnom osude, a nestastnom zivote atd. ked vidim text tychto typov prestavam citat, co som nasla a co mi pripada inspirativne je, ze v ramci 12 domu sa moze uskutocnit nieco co sa priblizuje transdentalnu. Slovami neopisatelne, u Venusi laska ktore sa presuva do inych dimenzii a je vacsia nez hocico a presahujuca osobne obmedzenia,12 dom je dom ticha. takze to, ze potrebujeme ticho nemusi znamenat nic negativne, lebo Venusa potrebuje byt introspektivna a ticho lieci.
:)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...