mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Astrológia a horoskopy - 

Saturn v 12.dome - radix

vandalka
vandalka | 3.1.2015 21:54
Ahojte,
mate osobne alebo sprostredkovane skusenosti s ludmi so Saturnom v 12.dome?

Sama mam toto postavenie v radixe a nie som si ista, ci som s tym celkom stotoznena. Pise sa o samotarstve, o praci za "oponami" spolocnosti napr. v nemocniciach, so znevyhodnenymi ludmi spolocnosti, caste pobyty v nemocniciach, neuznani za pracu a ine...

Za samotara by som sa uplne neoznacila, sice mam za sebou trosku samotarskejsie obdobie naproti pomerne spolocenskej a komunikativnej povahe..ale to mohlo byt aj prechodom Saturna cez 1.dom posledne 2-3 roky.
Co sa tyka sucitu s ludmi akokolvek znevyhodnenymi, mam to najma voci detom - ako dobrovolnik som doucovala chlapca v azylovom dome, momentalne chodievam na detsku psych.sa hrat s detmi, kde su v 90% pripadov umiestnene deti z nefunkcnych rodin. Tazko sa mi akceptuje fakt, ze su deti, ktore takto vyrastaju...ale za Matku Terezu sa nepovazujem.

Ale k veci - ako s tymto postavenim nalozit..? Ako to spracovat? Ja nechcem by samotar na vecne veky -NOOO-

Saturn mam na konci 12.domu (1st od ASC) vo Vahach a v sirokej konj s plutom. Pri takomto postaveni je stale silny vplyv 12steho domu? Alebo uz je praktickv v prvom dome?
neznámy
neznámy » vandalka | 4.1.2015 00:05
Aj ja mám S v 12. dome. A je ťažké to odlíšiť od iných aspektov, ktoré na mňa pôsobia podobne. Ale ako regent materiálnych obmedzení vo svojom dome, ktorý symbolizuje čosi ako koniec duchovnej cesty človeka, alebo pozdvihnutie svojho vedomia. Ber to ako keď sa končí film a na jeho konci sa hlavný hrdina, anpríklad pred smrťou vráti na miesto, kde pracoval, bol šťastný a bolo mu to blízke. Napríklad pred vojnou. Je to miesto, odkiaľ pozeráme na svet nadhľadom zhora. Ide o odstup od reality.

Je to dosť podobné škorpiónskej sile, aj keď na rozdiel od nejakého hrobu alebo tajnej banky ide skôr o vežu zo slonoviny, kam sa uchýli čarodejník. Sorry za nadnesené výrazy. Ale Saturn a Kozorožec sú takými starcami, ako je v tarote hermit. Teda osamelý starec, ktorý zbiera múdrosť nad svetom. je na samotu buď odsúdený alebo v nej hľadá rozhrešenie. Tiež sú to akoby sny a príprava.

Podľa opisu ide zrejme o osbou, ktorá pripravuje dej a nie je priamo jeho súčasťou, lebo otec ho neuvideol do života a jeho nízke sebavedomie mu bráni uplatniť sa.
neznámy
neznámy » vandalka | 4.1.2015 00:11
A tá starostlivosť o ľudí, to mi pripadá, že úlohou je akoby taká otcovská starostlivosť, ktorú človek sám hľadá. Dosť, ak som s niekym, kto potrebuje pomoc, alebo sa bojí, sám naberám na istote, pevniem a stáva sa zo mňa silný, sebavedomý "otec". Čo môže byť dané aj tým. Človek je silným ak ho iní potrebujú. Tak ako je starý a múdry Saturn pevnou rukou výchovy a starostlivosti o rodinu, čo sa ináč zrejme prejavuje u kozorožcov.
neznámy
neznámy » vandalka | 4.1.2015 01:37
ved ty ho mas na ascendente:) dokonca je orbis mensi ako 1°. v tvojom pripade by som ho urcite nebral ako keby bol v 12.dome... ty ho ber ako keby si ho mala v 1.dome... a tie vyklady, co si sem hodila, to je asi z tradicnej astrologie... najlepsie clovek pochopi vyznam 12.domu, ak ho berie cyklicky (cize dom po 11.dome a pred 1.domom) a zaroven ako polaritu k 6.domu... 12.dom je o konecnosti, o priprave na novy cyklus, o potrebe odputania sa od spolocnosti a o odmenach a trestoch (akomsi rozhreseni) za cely predchadzajuci cyklus... poznam ludi co maju saturn v 12.dome a vobec nie su samotarmi... ale napriklad kedze saturn oznacuje miesto, z coho mame najvacsi strach, tak napriklad jeden ma strach z chaosu/konecnosti/sil kolektivneho nevedomia...atd...
martinbd
martinbd » vandalka | 4.1.2015 06:55
Niekedy sa berie, že planéta už 5° pred hrotom domu patrí do nasledujúceho domu, takže v tvojom prípade by to bol 1. dom, samozrejme, závisí od presnosti času narodenia. Saturn v 12. dome, podľa tradície, je vo svojej radosti, aj významovo sa kryjú v niektorých veciach. Zvyknú ho tam mať napríklad vedci, čo poznám ľudí s týmto postavením, tak majú sklon k osamoteniu, ale závisí aj od znamenia a zvyšku horoskopu, napríklad Saturn vo Váhach môžu byť nevedomé obmedzenia vo vzťahoch, taký človek si môže držať hranicu vo vzťahoch a nemusí o tom ani vedieť, z čoho môžu prameniť určité zdravotné problémy, Saturn v Strelcovi, bádanie v osamotení a podobne. Saturn v 12. dome môže byť aj o nevedomých obmedzeniach, človek, ktorý má takto Saturna, si ho nemusí byť vedomý, tak ako aj ostatných planét v ňom, tiež tam môžu byť nejaké strachy a obmedzenia z detstva, pretože ide o dom nevedomia a to sa formuje v detstve. Ak je navyše Saturn blízko ASC, tak by mal byť silný, takže možno predpokladať schopnosť obmedziť sa, disciplínu a iné saturnské vlastnosti. U teba, ak je navyše vo Váhach povýšený a máš Slnko v Kozorohovi, tak o to viac.
vandalka
vandalka | 4.1.2015 11:19
Dakujem seckym za reakcie -FLOWER- ..odlahlo mi :D
Ja som s nim doteraz aj pocitala, ze je v 1.dome, resp na ASC..ale jeden mudrlant z najdise mal potrebu sa vyjadrovat k mojmu kolecku, sice sa ho nikto na nazor nepytal a rovno si vybral Saturna v 12.dome, lebo ho tam ma aj on. Netrafil sa nicim, co napisal a jeho vyklad znel ako zo stredoveku..ale napriek tomu som sa radsej spytala na nazor fundovanejsich astrologov aj tu ;) vdaka

@Rudi: z tych veci, co si vymenoval, mam trosku strach aj ja...resp ohromny respekt. Prave preto, ze verim, ze nieco take tu medzi nami je.. len sa bojim o tom vediet viac. Ale kedze som sa zacala viac zaujimat o astro, celkom sa vyhnut tomu neda..takze myslim, ze som trosku posunula hranice toho respektu :)

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...