mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Astrológia a horoskopy - 

Saturn v 11. dome

neznámy
neznámy | 7.5.2015 09:41
Ďakujem za príspevok. Ako si to opísala, tak je to presné z toho postavenia Saturna u teba. Nemyslím, že to je nejakým spôsobom sebecké, proste si viac rada asi sama ako s ľuďmi a na tom, nie je nič sebecké.

Čo sa týka toho problému s autoritami a inštitúciami, ja ten Saturn v 11. dome chápem tak, že Saturn je vlastne prirodzený vládca 10. domu, kt. predstavuje vrchol nášho horoskopu. V 10. dome sú sústredené tiež všetky spoločnosťou akceptovateľné hodnoty, pravidlá, zákony a skrz 10. dom by sme si mali tieto pravidlá spoločnosti osvojiť za vlastné a akceptovať ich. Postupne, keď prechádzame do 11. domu tam je prirodzený vládca už Urán a 11. dom sa tradične priraďuje Vodnárovi. Vodnár vychádza zo znamenia Kozorožca, avšak búri sa voči saturnovskému princípu a má tendenciu boriť zažité pravidlá spoločnosti. Čiže v 11. dome by sme sa mali niektorých pravidiel spoločnosti, kt. nie sú pre nás nevyhnutné vzdať a vytvoriť si vlastné pravidlá. Tak ja chápem princíp 11. domu, čo sa týka uránovského princípu. Avšak, keď sa v 11. dome nachádza Saturn je pre človeka s takýmto postavením nesmierne ťažké odpútať sa od pravidiel a noriem 10. domu, lebo Saturn prirodzene bráni princíp pravidiel aj v 11. dome. Človek však si musí časom uvedomiť, že na to aby žil svoj vlastný život musí sa niektorých pravidiel spoločnosti zriecť a vytvoriť si vlastné pravidlá v súlade s jeho hodnotami a morálnymi princípmi. Z tohto dôvodu však nastáva problém s oficiálnymi autoritami a inštitúciami, človek sa nevie domôcť svojej vlastnej pravdy, je obmedzený saturnovským princípom v 11. dome. Samozrejme treba toto posudzovať individuálne podľa individuálneho radixu. Upozorňujem, že toto je moje vlastné chápenie problému Saturna v 11. dome.
neznámy
neznámy | 7.5.2015 09:56
Veľmi dobre si to popísala, tiež to tak vnímam. Celý kolobeh od Barana po Ryby a zase od Rýb cez Barana :) vnímam tak, že keď sa jeden princíp nažije, ten nasledujúci je tu preto, aby to nažité nestvrdlo v nejakej už hotovej forme, ale bolo znovu a znovu "rozbité" , aby steny ten tvrdej formy boli oslabené a stali sa priepustnými pre niečo ďalšie, nové, čo je opakom toho nažitého.
Chápeme to asi veľmi podobne. -FLOWER-
neznámy
neznámy | 7.5.2015 10:31
No tak to potom bude tym tvojim Slnkom ako vládcom 11. dom v 2. dome, takze ten Saturn v 11. dome sa u teba nejako neprejavil v ramci obmedzenia.
martinbd
martinbd | 7.5.2015 12:35
Neviem ako vyriešiť postavenie Saturna vo Váhach v XII. dome. Saturn vo Váhach vyžaduje hĺbku v partnerských vzťahoch. To že to je v XII. dome môže znamenať Saturnský typ vzťahu, ktorý je v utajení, napríklad vzťah s veľkým vekovým rozdielom. Tá téma sa môže spustiť pri návrate Saturna.
Dogi
Dogi | 7.5.2015 12:45
Mám horoskop človeka so Saturnom v 11.dome. Avšak, nedá sa to jednoducho osobitne zhodnotiť. Saturn je vo Váhach, takže dôraz je kladený na harmóniu vo vzťahoch, vzťahy sa hodne riešia, pričom sa harmónia ťažko dosahuje, čo je vidieť aj z Dsc v Baranovi a Chirónom v 7.dome. Konflikty vo vzťahoch všeobecne prináša aj narodenie počas splnu, pričom Slnko s Merkúrom je v 4.dome na IC vo Vodnárovi a Mesiac v 10.dome na MC.
Saturn je v konjunkcii s Lilith, v sextile na Urán v 2.dome, v kvadráte na Neptún v 2.dome a v širšej opozícii na Venušu v Rybách a v 5.dome. Saturna v 11.dome sa tu prejavuje tak, že človek má priateľov málo, ale sú pre neho dôležitý, celoživotný ale zároveň je tam aj vnútorný odstup. Človek si robí priateľov z obchodných partnerov, pričom tí na neho prenášajú svoje problémy, ktoré on rieši a aj na to finančne dopláca, avšak aj vďaka Jupiteru v 11.dome inokedy z týchto vzťahov profituje. Jupiter je v 11.dome v konjunkcii s Marsom, ktorý je v opozícii na Venušu v 5.dome.
Takto postavený Saturn má teda dosah aj na milostné vzťahy, peniaze a podnikanie, deti a ich výchovu, kde človek má množstvo problémov, sklamaní, atď.
Pokiaľ ide o priania, tie sa plnia, ale s prekážkami a často inak, ako si človek predstavuje a za cenu toho, že človek na to určitým spôsobom dopláca. Myslím si, že je to jednak tým T medzi Saturnom, Neptúnom a Venušou, pričom ani Jupiter v 11.dome nedáva moc jednoduchú cestu ako dosiahnuť želané vzhľadom na jeho postavenie v kritickej Panne a aspektáciu, kde sa prejavuje hodne negatívna stránka konjunkcie s Marsom.
Čo je zaujímavé, aj partnerský vzťah s manželkou sa viac z vonkajšieho pohľadu podobá na kamarátstvo a je tam citový odstup.
Celkovo človek žije s nezodpovedanou otázkou, "prečo má každý so mnou stále problém?", myslí si, že musí obetovať svoje priania pre harmonické vzťahy, prevziať zodpovednosť, "zaplatiť", pričom nechápe, že neustále konflikty vyplývajú z jeho egocentrického postoja. Vývoj osobnosti prebieha cez vzťahy. Pluto v 12.dome v konjunkcii s Asc situáciu komplikuje a dáva tomu karmické zafarbenie.
Dogi
Dogi | 7.5.2015 13:22
Pokiaľ ide o Saturn v 11.dome a problém s autoritami, tak u toho horoskopu, ktorý mám k dispozícii to je tak, že dotyčný vníma všetko z vlastného hľadiska a aj zákony sú pre neho (ak mu nevyhovujú) iba subjektívnym názorom niekoho iného, pričom tlak autorít na rešpektovanie pravidiel, resp.zákona vníma ako donucovanie a nespravodlivosť voči nemu. Ale myslím si, že to je dané celkovým radixom. A nie som si teraz istá, musela by som to pozrieť, ale ak si spomínam dobre, Pluto v 12.dome môže prinášať problémy so zákonom a daňami. Ale tým si teraz nie som istá :-).
neznámy
neznámy | 7.5.2015 13:29
Vzpomnel jsem si na Ch.Mansona,ktery mel tez Saturn v 11 dome,a byl vlastne urcitou dobu vudcem skupiny lidi ,kterou nazyval Moje Rodina.A slo mu vlastne jen o jejich vyuziti,zmanipulovani.
neznámy
neznámy » Dogi | 7.5.2015 14:19
Mám retro-pluto v 12.dome. Súvisí s nevedomím, s hlbinami duše, s vnútornou transformáciou. Samozrejme, veľa závisí od celkového postavenia a aspektov.

Zákonom podľa mňa vládne jednoznačne saturn, a ešte jupiter.
neznámy
neznámy » Dogi | 7.5.2015 14:42
Ahoj. Ďakujem za Tvoju podrobnú analýzu. :) Tak tento človek má toho v tom 11. dome viac, navyše ako uvádzaš Saturn je prepojený v rámci T-kvadratúry, tak to postavenie samotného Saturna v 11. dome ešte trochu viac komplikuje. Ten citový odstup od ľudí tam však určite je, zároveň snaha o harmonické vzťahy ako píšeš, keďže Saturn je vo Váhach a neviem či aj hrot 11. domu je vo Váhach a potom by vládcom 11. domu bola práve tá Venuša, s kt. je Saturn v opozícii. Neuviedla si ešte, že kt. oblasti vládne Saturn, lebo tam by sa tiež mohli niektoré udalosti odrážať.
To s tými zákonmi a vlastnými pravidlami by mohlo tiež súvisieť s tým, že v 11. dome je okrem Saturna ešte aj Jupiter, navyše v konj. s Marsom, čo mu dáva istú bojovnosť v presadzovaní svojich právd a názorov. Ak je Mars navyše vo Váhach o to väčšie zanietenie "v boji za spravodlivosť."
Dogi
Dogi | 7.5.2015 15:27
V Kozorožcovi tam nie je žiaden hrot domu. Celý je v 3.dome. To ovšem znamená, že má vplyv na oblasť 3.domu, hoci je tam vládca Jupiter (strelec).
Hej, navyše Mars vo Váhach sa prejavuje tak, že človek skrýva hnev, ktorý sa navonok prejavuje potom ako nervozita. V tomto prípade človek tvrdí, že sa na nikoho nehnevá a vnútorne to vrie...
neznámy
neznámy | 8.5.2015 01:43
Vládce XII.domu (Saturn) v XI.domě.
Měsíc konj. Saturn v XI.domě v Kozorohu.
neznámy
neznámy | 8.5.2015 01:48
Dotaz na všeci:

co byste prosím pověděli o vládci X.domu (Jupiter) ve II.domě?
neznámy
neznámy | 8.5.2015 13:51
No tak to sa už ani potom nečudujem z toho, čo si napísal predtým o sebe a o vzťahu k ľuďom. Mesiac v Kozorožcovi v konj. so Saturnom v 11. dome hovorí sám za seba a s tým všetkým, čo si tu vymenoval už je to viac-menej jasné. No budeš veľký individualista zrejme a ani ostatných ľudí moc nepotrebuješ k tomu, aby si sa presadil v živote, aj keď sám by nemal nikto ostať.
Jupiter v 2. dome svedčí o prospechu v rámci vlastne zarobených peňazí a zdrojov, navyše ak je vládcom 10. domu, tak je z toho zrejmé, že v práci a kariére sa ti bude v živote dobre dariť a prostredníctvom toho si dokážeš zarobiť na seba dostatok peňazí. Ak Jupiter nie je nejako poškodený a v 10. dome sa ti nenachádza žiadna veľmi zle aspektovaná planéta, tak v práci a kariére sa ti bude dariť a dosiahneš v nej úspech pravdepodobne.
neznámy
neznámy | 9.5.2015 05:09
Děkuji. Pozitivní prognózy můžu :o)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...