mesiac
Utorok, 16.4.2024
Meniny má Dana, Danica

Astrológia a horoskopy - 

Saturn v 11. dome

neznámy
neznámy | 6.5.2015 10:56
Ahojte. Zaujímalo by ma, ako vnímáte takto postavený Saturn. Ak ho niekto máte al. poznáte niekoho so Saturnom v 11. dome v radixe, tak uvítam vaše názory. Prípadne tiež vaše skúsenosti s tranzitom Saturna cez 11. dom.
Viem, že 11. dom sa tradične priraďuje k priateľom, známym, spoločenským skupinám s rovnakými názormi a pod., ale nakoľko mám priateľa, kt. má takto postavený Saturn navyše v opozícii s Marsom, pozorujem, že je to dosť problematické postavenie a prejavuje sa to nielen v oblasti priateľov, kt. značne obmedzuje, ale tiež v problémoch s oficiálnymi autoritami, úradmi a pod. Človek ako keby sa nemohol domôcť svojej pravdy, čo sa týka úradných inštitúcií.
martinbd
martinbd | 6.5.2015 11:36
Toto je mi dosť známe postavenie. Taký človek buď mať sklon k tomu, že bude mať priateľov málo, ale keď už nejakých bude mať, tak to budú hlboké priateľstvá a sám bude vedieť byť oporou pre nich, alebo dokonca autoritou. Môže sa voči niektorým priateľom aj uzavrieť, byť voči nim chladný, prísny, môže mať pocit neistoty, či už v skupinách ľudí, alebo aj voči priateľom, môže mať pocit, že ho neprijímajú. V priateľských vzťahoch môže dávať dôraz na nejaké pravidlá, napríklad na dochvíľnosť. Ale osudovo to môže znamenať aj samotu, nedostatok priateľov, vplyvom nejakých okolností, napríklad žije v zahraničí, alebo ... Ale ako sa to nakoniec prejaví, je potrebné preskúmať z celku horoskopu. Želania takých ľudí môžu byť dosť opatrné, lebo 11. dom je aj domom prianí.
Úrady sú skôr Jupiter, ale aj Saturn môže byť, hlavne byrokracia, lebo má ten brzdiaci efekt Saturna. Ako to má s Jupiterom?
neznámy
neznámy » martinbd | 6.5.2015 11:51
Ahoj. Ďakujem za príspevok. Áno, to s tými priateľmi dozaista sedí. Väčšina priateľstiev sa rozpadla návratom Saturna, zrejme išlo o povrchnejšie vzťahy. A tiež je tam tá izolácia, no zároveň dôraz na stabilné, pevné vzťahy v rámci priateľstiev, ako aj píšeš, že taký človek má skôr menej priateľov, ale keď už nejakých má, tak tie priateľstvá sú pevné, loajálne a dlhoročné. Tu je zároveň Saturn ešte aj vládcom Asc. Problém s oficiálnymi autoritami je tam výrazný, dôraz tiež na ideály, vlastné názory a pravdy a v rámci toho problém presadiť sa v spoločnosti, neakceptovateľnosť úradnými inštitúciami a pod. Pričom názory nie sú ani také radikálne, skôr ten problém ich pochopenia oficiálnymi autoritami. Nazvala by som to doslova "boj za svoje ideály", pričom neviem či je to Saturnom, kt. stále tranzituje v 11. dome.
Je mi jasné, že treba dávať dôraz na celý radix a nielen pár vymenovaných aspektov. Len nedá sa mi to všetko zhrnúť v rámci jednej témy, tak preto ma zaujímal hlavne ten Saturn v 11. dome.
Jupiter vo Vodnárovi sa v radixe nachádza v 2. dome, celkom priaznivo postavený, je tam sextil na Urán v 12. dome a sextil na Venušu v konj. s Merkúrom v 3. dome (Venuša,Merkúr hrot T-kvadratúry). 2. dom je vo Vodnárovi. Momentálne Jupiter tranzituje vo 8. dome, vytvára trigóny na Urán a ten Merkúr s Venušou a opozícu na natívny Jupiter v 2. dome.
neznámy
neznámy » martinbd | 6.5.2015 14:52
Ahoj. A Kozoroh ve XII.domu nebo R-Saturn ve XII.d.?

Řeholnictví života...?
martinbd
martinbd | 6.5.2015 15:13
Tak zasa sa dá len všeobecne, závisí aj od zvyšku horoskopu, ale sklon k osamoteniu. Myslím že celkom dobré postavenie pre vedca, ale napríklad aj nevedomé obmedzenia to môžu byť, vnútorné bloky, ale záleží aj na znamení, napríklad ak je Saturn vo Váhach, tak to môžu byť nevedomé obmedzenia vo vzťahoch. Človek môže pôsobiť neprístupne, ale nemusí o tom ani vedieť, lebo 12. dom je domom nevedomia.
neznámy
neznámy | 6.5.2015 15:22
Ahoj, mám Saturn v koze v XI.baráku; něco k tomuto postavení mám, snad asi

...vysoké požadavky na společenské dění kolem mě, tj. zralé, odpovědné, důvěryhodné, loajální, ukázněné a ´starší´, skromné, nebláhové osoby s pravidly v mé blízkosti hledám, žijící podle zásad, morálky; důraz na osobitost, důvěrnost, ujasněné hodnoty, poctivost.

...Více jak dva lidi poblíž jsou mi na obtíž, moc hlučí a mohou se zvrhnout
v nedisciplinovanovanosti a plytkou zábavu; ´kámoši´ nejsou; nesnáším výlety
a hromadnosti. Protestní akce a demonstrace mohu, jsou-li konstruktivní
a nikdo po mně nechce se veselit.

...Raději méně ale solidní kvality :o)
neznámy
neznámy » martinbd | 6.5.2015 15:49
Taky mě napadlo, že Saturn v XII.domu může být o překonání strachu
z absolutna, ze sjednocování, ze sounáležitosti, z duchovního poznání a naplnění.
Strach, že se druhý utopí v Universu/špatné vnímání sebe a hranic, emocí, obava
ze ztráty logiky, obava rozpouštět ego...uvolnit se a jít za hranice sebe k Sobě.
neznámy
neznámy | 6.5.2015 16:12
Nemám Saturn v 11.dome, ale je vládcom môjho 11-teho aj 12-teho domu.
V týchto domoch nemám žiadne planéty a samotný Saturn je v prvom dome v konjunkcii so Slnkom.
U mňa sa to prejavuje tak, že nemám žiadnu potrebu utvárať priateľské vzťahy, mám priateľov veľmi málo a ak už, tak je to priateľstvo založené na zdieľaní hlbších myšlienok. Nejaké povrchné kamarátske vzťahy ma nikdy nezaujímali, som samotár introvert a úplne mi to vyhovuje.
Možno to znie sebecky, no je to úprimné. Jednoducho táto oblasť spoločenského života mi nič nedáva.
Ale čo píšeš o úradných inštitúciách a autoritách, tam nejaký problém nevidím.
Je to nutné zlo ktoré raz za čas treba riešiť.
Ale to takto berie asi každý bez ohľadu na to, kde má Saturn. :)
neznámy
neznámy | 6.5.2015 16:38
Tak ja mam Saturn v 11 dome,ale kdyz jdu do spolecnosti,chci se bavit ,smat,mam rad lidi vesele,blizenecke,zabavne,zkazenost,bizarnost.Zadna pravidla,moralku,disciplinu,ani zasady v lidech nehledam,mam rad lidi,kteri jdou naopak do vseho,kteri se netvari pohorsene při vysloveni neceho neetickeho,zadne zamracene,vazne lidi s depresivnim introvertnim vyrazem .
vrchol.vsetkeho
vrchol.vsetkeho | 6.5.2015 16:45
Moja mama ma saturn v 11 dome a zije sukromny zivot nema rada spolocnost nechodi sa bavit prinasa to urcite obmedzenia na verejnom poli.. malo priatelov ...
neznámy
neznámy | 6.5.2015 16:58
Vládcom ktorého domu je a v akých aspektoch?
neznámy
neznámy | 6.5.2015 17:10
Vladne 4 domu, kvadratura Mars,Neptun. Ale zase vladcem 11 domu mam Slunce ve 2 dome,a tohle uz i Kefer popisoval jako cloveka ,ktery casto pobyva mezi prateli a nerozume utraci,plus Vodnar v 5 dome,a to je taky docela postaveni ,ktere nuti pobyvat mezi prateli a blbnout.
neznámy
neznámy | 6.5.2015 17:15
Jaj, tak to je jasné. Slnko ako vládca 11-teho domu, to je iné kafe ako vládca Saturn.
A Vodnár v piatom dome ani nehovorím. To budú tie zvláštnosti, podivnosti. :)
neznámy
neznámy | 6.5.2015 18:11
Ale je pravda že mam i par pratel mezi starsimi lidmi,u kterych jsem nucen zaujmout vaznejsi pristup,ale zaroven je to take neco pozitivniho,neb je to komunikace o necem prospesnem ,vetsinou dulezitem,tech lidi je par,a urcite vnasi nejaky smysl memu smerovani,nekdy je to neprijemne,mnohdy se nad hlavami vznasi mrak a prsi z neho,skripou zuby apod.
neznámy
neznámy | 6.5.2015 18:31
A casto mam problemy se starsimi nadrizenymi, Saturn je lepsi v dennim horoskopu,v nocnim stavi do cesty ,chladnejsi,mrzute a neprijemne lidi,zvlaste je li nad obzorem.
neznámy
neznámy | 6.5.2015 18:49
neznámy
neznámy | 6.5.2015 20:07
Nezřízený, prostopášný, vzdušný život je pro mne deprimující a frustrující.

Právě takové nevázané chování a lehko-vážný přístup jiných...působí,
že raději zůstanu dom / o samotě :) s foťákem, knihou...
neznámy
neznámy | 6.5.2015 20:33
To chapu,kazdy je jinak nastaveny,ja samotu taktez miluji,vlastne ji primo potrebuji,uklidnuje mne,nabiji ,vzdy se do ní tesim,(rad vracim).
neznámy
neznámy | 6.5.2015 20:42
Taký občasný reset je prospešný. Moja kamarátka tomu hovorievala, že ide raz za čas žiť a pritom tiež mala veľmi rada samotu a k tomu jej havka :)
neznámy
neznámy | 7.5.2015 09:27
Hmm, ďakujem za názor. Tak to vyzerá, že si dosť veľký individualista a náročný človek čo sa týka ľudí okolo teba a tiež samotár. Ok, tak ale sedí to s tým princípom Saturna v 11. dome, ešte záleží tiež, kt. domu Saturn vládne, predpokladám,že u teba je to ten 11. dom. A tiež od aspektov na Saturn.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...