mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Astrológia a horoskopy - 

Saturn na Asc. n. v 1.domě

Durgadevi
Durgadevi | 11.4.2015 20:24
Ano, platí, Saturn na Asc. těžké začátky, chudé poměry v dětství, defenzivní postoj k životu, u mně to asi platí všechno, počas celé školní docházky jsem nevěděla, čím by jsem chtěla být, až tatínek rozhodl za mně.
Ale tady je tento datum: 3.8.1988 17:45 SELČ Hodonín, Saturn na Asc, ale nic neplatí z toho, co jsem popsala výše. Dotyčná studuje historii umění, hodně se zdržuje v Itálii, hlavně v Miláně a v Římě, kde sbírá materiál pro svou diplomovou práci. Plná podpora od rodičů. :)
Co dělá potom ten Saturn na jejím Ascendentě?
Majka01
Majka01 » Durgadevi | 11.4.2015 21:20
asi zalezi i v jakem to je znameni (saturn/ascendent)a jake jsou z nej aspekty nebo ne? :)
neznámy
neznámy » Durgadevi | 12.4.2015 00:20
tak saturn na ascendentu nemusi vzdy znamenat chudobu, ci defenzivu, aj ked to je casty jav (urcite obmedzenie), ale tiez moze znamenat urcite drsne podmienky do ktorych sa clovek rodi... drsnymi podmienkami mam na mysli urcity system v rodine, dodrziavanie pravidiel, rodicia mozu to dieta viest k discipline a k urcitej mete... clovek moze predcasne dospiet alebo naopak.
ked sa pozriem na horoskop, co si sem vyvesila, tak hned mi padne do oci, ze okrem saturnu ma na ascendente aj uran... tiez je neprehliadnutelne zastupenie ohniveho zivlu... sice popisujes tu priam idylicku atmosferu s rodicmi, ale ten kvader pluta na slnko a presna seskvikvadratura saturna na slnko moze naznacovat, ze svojho otca moze vnimat na sposob tych aspektov...moze pocitovat bud urcity tlak, tahanie za nitky, pocit nedostatocnosti voci nemu, ci nejaky pocit viny a podobne...
a ja nemam saturn na ascendente a tiez som pocas celej skolskej dochadzky poriadne nevedel, ze co by som chcel robit... takze to asi len v saturnovi nebude-PUH-
martinbd
martinbd » Durgadevi | 12.4.2015 05:35
Veď to sedí. Saturn sa predsa spája s históriou, dejinami. Opozícia na Venušu - dejiny umenia. ASC, Saturn, Urán v Strelcovi - cudzina. Mesiac na IC trigon ASC, Saturn, Urán - podpora z rodiny. Plus ten oheň, čo spomínal rudi, a je vymaľované.
Durgadevi
Durgadevi | 12.4.2015 05:41
Ano, rodiče jsou vegetariáni a svou dceru vedli taky k tomu, ale ona jako dospělá to dobrovolně dodržuje, ale kdo ví, má snúbence, který to nesdílí. Kdo ví, jak to mezi nimi dopadne, Venuši má dost poškozenou, přímo na Descendentu.
Durgadevi
Durgadevi » martinbd | 12.4.2015 06:40
Jaromír Jágr má taky Saturn přímo na Ascendentu, ale nevím o tom, či by se zajímal o dějiny. U něho to vyjádří spíš to omezení ze strany otce. Jako mladý musel dřít na poli /to nám řekli na astrologickém kurzu/. Ja o dějiny se zajímám, to dělá asi i ta Venuše v Raku.
Určitě záleži od toho, v jakém znamení ten Saturn je. Moje starší sestra má taky Saturn v 1.domě svého radixu, ale ve ŠTÍRU, v konjunkci s Lilithem ve ŠTÍRU /4.7.1954 12:55/. Zažila ze strany nášho otce stejný přístup, omezení, diktátorství, ona celý život to nese jako křivdu, zlá, nenávistná. -NOOO-
Mně se to povedlo spíš intelektuálně zpracovat.
martinbd
martinbd » Durgadevi | 12.4.2015 07:06
Však neznamená, že sa bude človek zaujímať o dejiny, ako vednú disciplínu, ale je zameraný na minulosť, tradíciu, preto je symbolizovaný starcom. To je jasná charakteristika Saturna. Ja poznám zasa dievčinu, čo tiež študovala dejiny umenia a mala Saturna na ASC. A tiež chalana, ktorý je tiež fascinovaný minulosťou so Saturnom v I. dome. Ale neznamená, že každý, kto má Saturna na ASC bude študovať dejiny umenia. V horoskope je predsa veľa možností, je to len potenciál, talent na dejiny. Okrem toho treba vždy brať celok horoskopu. Vykladať horoskop z jedného prvku sa nedá presne.
martinbd
martinbd » martinbd | 12.4.2015 07:08
Ešte konkrétnejšie a názornejšie, poznám jedného človeka, čo má Saturna v Rakovi v I. dome (pravdepodobne), zaujíma sa o históriu rodiny. Čiže tam sa spája znamenie Raka, ako znamenie rodiny a Saturn, ako schopnosť pozerať sa dozadu, do minulosti.
Durgadevi
Durgadevi » martinbd | 12.4.2015 07:13
Myslíš si, že z mé sestry mohla být lepší člověk, kdyby nebyla v dětství tak zabrzděná, má dvě planety ve Lvu, zrovna Lunu a Venuši, ale pozornosti a vřelosti ze strany rodičů určitě neužila. Tak se projevila spíš ta její horší stránka. Arogance, Venuše v konjunkci s Plutem - štírovské zabarvení, čtyři planety v Raku - dlouho pamatuje křivdy a neumí je intelektuálně zpracovat. v 19-i vdala, dostala z bláta do louže, manžel stejně dominantní, tchána tchýně k ní chovali velice špatně. -SAD-
neznámy
neznámy » Durgadevi | 12.4.2015 10:35
Saturn na Asc. naznačuje u každého človeka niečo iné, ja som zato rada keď toho človeka s ktorým to rozoberám aj vidím osobne. Často to naznačuje ako tá osoba fyzicky vyzerá, že je taká štíhlejšia aj tvár a vážnejšia - na prvý pohľad vyzerá
akoby to bol Kozorožec.
A potom ďalej sú už dôležité aké aspekty vytvára ten Saturn napr. so Slnkom, Mesiacom, Jupiterom, Venušou - ak dobré tak on je tam na Asc. celkom neškodný,
len robí tú osobu takou stabilnou, čo jej len pomôže.
Nepriaznivé aspekty už urobia niečo zaťažujúce, ale aj to môžu ostatné aspekty
pozmeniť a potom je to u každého človeka inak.
vandalka
vandalka » Durgadevi | 13.4.2015 20:22
Mam tiez Saturn na asc a malo z toho, co sa tu pise, na mna plati:
- nejaku ohromnu chudobu som v detstve nezazila (normalna rodina v strednej triede v 80tych rokoch..vela nazvys urcite nebolo, ale ako deti sme to nepocitovali)
- k historii som nejaky vrely vztah ako decko nemala..co mi je teraz luto :( .. zacala ma zaujimat viac v poslednych rokoch. Ale dejiny umenia ee (a to mam asc vo vahach a saturn je tiez vo vahach)
- ked som mala 6 rokov, odisiel od nas otec - ale to skor pripisujem aspektu Saturn kvader Slnko v Koz, nie Saturne na asc
- Saturn na asc citim viac v tomto veku a myslim, ze sa tyka najma tazkosti s nadvazovanim partnerskych vztahov (kedze je Sat aj v opo na desc)
- a samozrejme aj ine veci - rozne prekazky, ktore si ale najcastejsie kladiem (v hlave) do cesty sama -YES-
neznámy
neznámy » vandalka | 15.4.2015 00:19
A s tym Saturnom na ASC nemas napriklad pocit cely zivot ze chces aby ta ludia brali seriozne? Alebo robit ci docielit v zivote take ciele pre ktore by ta ini (aj ty sama) respektovali?

Inak ako to vacsinou chodi so Saturnom, ide to lepsie s pribudajucim vekom, takze ked ho mas na ASC tak zrejme asi ako budes starnut budes z fyzickej stranky a vydrze na tom lepsie nez tvoji rovesnici ;)
vandalka
vandalka | 15.4.2015 23:02
Co ja viem? Jasne, obcas sa stane, ze ma niekto neberie vazne..ale to su skor take humorne situacie (mam aj Jupika v 1.dome, takze si zo seba viem spravit srandu :D ). Ale kedze som analytik a svojich kolegov podporujem cislami a analyzami, doveru ludi potrebujem a myslim, ze v praci s tym nemam problem (klop, klop, klop).

Ano, pocit uznania potrebujem..ale nie nejako extremne, ale potesi. Ale myslim, ze to nie je len vysada kozorozcov, resp Saturnikov ;)

Na fyzicku a psychicku odolonost sa nestazujem (opat klopem..klop, klop, klop) a snad vydrzi ;)

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...