mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Saturn kvadratura Merkur

neznámy
neznámy | 1.3.2015 14:23
Odkedy mi nabehol tento tranzit, cítim zmenu. Ani nie v komunikácii s ľuďmi, skôr sa to prejavuje strohosťou a takou "prísnosťou".
Veľmi výrazne tento tranzit na sebe vnímam, tak poprosím tých, ktorí ho majú v natíve, alebo v tranzitoch, o skúsenosti.
Ďakujem. -FLOWER-
neznámy
neznámy | 1.3.2015 14:45
V natíve mám a Rudi k tomu píše toto:

Človek sa často javí ako veľmi šikovný, ale v skutočnosti je nedôverčivý, mazaný a neúprimný. Problémy v komunikácii. Sklony k mlčanlivosti alebo k obšírnemu, kritickému poučovaniu. Schopnosť chladne kalkulovať, zadumanosť, zabednenosť, pesimizmus, ufrflanosť, cynizmus, skepsa.
neznámy
neznámy | 1.3.2015 16:02
Z tých opisov by som sa vedela momentálne zhodnúť na pojmoch, zadumanosť, sklony k mlčanlivosti a zabednenosť. :)
A ako tento aspekt u seba vnímaš ty sama? Ako sa prejavuje?
dodo41
dodo41 | 1.3.2015 16:12
Nic zvlastne zo zaciatku, mal som ho nedavno v tranzitoch, dokonca retrogradny. Nejaka seria tych nie vcelku prijemnych sprav, no a pri poslednom nam zavolala otcova sestra, ze babka do rana uz asi nevydrzi, a tak sa aj stalo... Nemyslim si vsak, ze to bolo po odzneni zle, mala vyse 80, a 7 rokov lezala na lozku po mozgovej prihode, ako babatko, krmit, prebalovat, umyvat, ani rozpravat. Cize skor akesi vykupenie, ci uz pre nu samotnu, ci pre rodinu... Vsak Saturn, pozname doverne...
neznámy
neznámy | 1.3.2015 16:47
Poznáš ma už dlhšie a dosť dôverne, povedz Ty, ako ma vnímaš skrz tento aspekt.

A tiež som ho mala cca mesiac dozadu v tranzitoch, nič mimoriadne sa nedialo.
Postrehla si Ty u mňa niečo, nejakú zmenu od polovice januára do polovice februára, kedy "bežal"?

Som samá otázka, súvisí to s tým aspektom? :)
neznámy
neznámy | 1.3.2015 17:42
No pekná odpoveď. :D
Na otázku sa neodpovedá otázkou.
Ale hej, všimla som si čosi, ten mesiac dozadu. Nejakú zmenu.
neznámy
neznámy | 1.3.2015 17:45
No tak toto mám já v nativitě. A ani jsem si toho ve svém horoskopu nijak nevšimla až nedávno. Mám trochu větší orbis 6 stupňů.
Ale vnímám to u sebe od dětství jako takový vážnější přístup ke všemu. A uzavřenost a málomluvnost, hlavně když jsem si něco uvnitř řešila. I ta přísnost, neuvěřitelně mě třeba jako malou vytáčelo když můj brácha švindloval u her nebo vymýšlel blbosti jak ostatní přelstít x) když nad tím tak přemýšlím, normální člověk by asi řekl "suchar" : )
Merkur mám v blížencích na descendentu a saturn v panně v 8.domě. Prošla jsem si i obdobím kdy to bylo ve vztazích opravdu jen o šílené kritice buď na jedné nebo na druhé straně.
Teď se snažím nebrat všechno smrtelně vážně a použít tady ty své tendence víc konstruktivně. Jak se mi to daří? No, jak kdy...
To by asi mohla být ta charakteristika : )
neznámy
neznámy | 1.3.2015 18:07
Keď vieš, že sa tomu nerozumiem, to bol pokus o zistenie, ako sa u mňa ten aspekt prejavuje, keďže Ty si v astrológii ako ryba vo vode :)

Čo si si všimla, akú zmenu?
neznámy
neznámy | 1.3.2015 20:02
- Zapomněla jsem ovšem dodat, že to tehdy pro mne nejdůležitější jsem sice zvládla, ale spoustu dalšího "ztratila". Na to už nebyla síla nebo soustředění, prostě Merkur nestíhal. o dopadu celého transitu na zdraví ani nemluvit. Takže Saturn je Saturn. Zepředu natáhneš ruku, zezadu sebere.
Durgadevi
Durgadevi | 11.3.2015 19:43
Ja mám v nativu Saturn v opozici na Merkur v Blížencích. A fakt nejsem nijak ukecaná, zapojím se do hovoru, jen když mně něco zajímá, někteří lidé na můj vkus jsou příliš ukecaní,nejsem typický Blíženec, jsem docela prísna :):D, někdy na mně dolehnou i depresivné nálady. Aspoň že s Ascendentem ve Střelci přece jen mám nějaký smysl pro humor. -LOL-
Dogi
Dogi | 17.3.2015 20:48
Mala som nie dávno opozíciu...ukázalo mi to potrebu prehodnotiť myslenie a prístup vo veci, ktorú som dlho riešila. Tento tranzit mi ukázal, že môj predchádzajúci prístup bol nesprávny. V závere tranzitu som to vnímala výborne a čudovala som sa sama sebe ako som mohla predtým obmedzeným postojom zbytočne stratiť toľko času.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...