mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Astrológia a horoskopy - 

Saturn kvadratura Luna

joulutahti
joulutahti | 10.11.2014 18:27
zdravim, rada by som sa spytala, ci je na tomto tranzite aj nieco pozitivne, lebo same negativa citam...Saturn mi momentalne tranzituje v prvom dome (a este dlho bude) a lunu mam na konci 9.domu (da sa povedat , ze v blizkosti s MC). Tento konkretny tranzit na lunu este len zacne (asi v aprili podla zverokruhu, na najdise to mam uz skor) .

Trochu sa obavam, ci mi to nemoze nejako skrizit plany co sa tyka kariery, lebo mam pozitivne konstelacie co sa tyka solárneho horoskopu ( luna na MC, venusa tiez v blizkosti MC a na konci 10.domu Jupiter a Slnko v konj.), tak ci mi to nemoze nejako pokazit plany ...napr. v suvislosti s hladanim prace po skole...este mam aj Saturn trigon Slnko- to by mohlo pomoct, ci ani nie? co take zle este mozem cakat od toho SAt. kv. Luna? problemy s mamou hadam nie, mame fajn vztah, tak neviem...-ROLL--CONFUSED-
martinbd
martinbd » joulutahti | 10.11.2014 19:45
Ahoj, to čo si bežne prečítaš o tomto tranzite je príliš všeobecné. Ináč to byť ani nemôže. Ale ak sa to aplikuje na konkrétny horoskop, tak je to už iné. Tak v prvom rade je potrebné si naštudovať natálny horoskop. Ak máš napríklad Lunu silnú a dobre aspektovanú v natálnom, tak to môže dosť pomôcť prekonať aj tento, pre ženu dosť náročný tranzit. Ak máš v natálnom dobrý 10. dom, tak sa nemusíš obývať toho, že si nájdeš prácu po škole, mohli by to byť len dočasné prekážky.
Ďalej je potrebné sledovať celok. V soláre máš naznačenú hlavnú tému roka a to je kariéra. Výhoda je, že tam máš dobrodejov, ale ide aj o to, ako sú aspektovaný, ináč to potom nemusí byť až také dobré. Tiež je potrebné preskúmať, do ktorého natálneho domu padol solárny ASC.
Ak máš Lunu v 9. dome, tak sa to týka skôr štúdia, určité prekážky, obavy, duševné útrapy, ale v konečnom dôsledku asi prehĺbenie, koncentrácia, ale ak je to blízko MC, tak možno očakávať aj prekážky v oblasti povolania.
Ešte je dôležité pozerať všetky významené tranzity počas toho obdobia a direkcie. Niekedy ak sa niečo zanedbá, tak človek dostane iný výsledok ako očakáva.
joulutahti
joulutahti » martinbd | 10.11.2014 20:26
no krasa, asc. v solari je prave v 10.dome - to neviem, ci je zle alebo dobre...a luna je v natale skoro priamo na MC a tu v solari este tesnejsie...potom je tam trochu dalej venusa...tak merkur...a uplne na konci jup+slnko. MC v solari pripadlo ak dobre vidim , do 8.domu....

v natale mam 10.dom prazdny, ale MC dobre aspektovane (trigony od uranu, neptuna a marsu).

uz som sa celkom tesila, ze to budem mat fajn tento rok (to si mi zhodou okolnosti pred par mesiacmi ty pozeral, ak si este pamatas ...-LOL-) a teraz si tak pozeram, ze ake mam tranzity a tam zbadam ten Saturn ...inak, na Lunu mi robi opoziciu este aj Neptun...a potom dalsie dost blbe tranzity, len neviem ,ci suvisia nejako s kariérou ( pluto konj.neptun....uran kvadrat neptun...a od pluto sextil pluto neviem co cakat...)
martinbd
martinbd » joulutahti | 10.11.2014 21:52
Tak potom tento rok je vyslovene o kariére, povolaní. Tak ten solár treba kombinovať s tranzitmi, ja som sa tuším vyjadroval len k soláru. Ale to nestačí. Ten Saturn kvadratúra Luna máš už skôr 24.1. 2015 je prvý prechod, potom 4.5.2015 druhý prechod, 21.10.2015 tretí prechod. Tú Lunu máš dobre aspektovanú, takže by som sa až tak neobával. Aspoň uvidíš, či sa to týka štúdia alebo povolania. Kedy máš posledné štátnice?
To by chcelo hlbšiu analýzu, čo všetko tam máš, aby sa dalo čo to usúdiť. Ani neviem či to môžem takto verejne písať. Pluto sextil Pluto, ak máš ASC v Škorpiónovi môže byť dobré, teda radikálna zmena, zmena smerovania. Tá opozícia od Neptúna na Lunu je už doznievajúca, v podstate to môžeš zanedbať. Pluto konjukcia Neptún, také ponorenie sa do nevedomia, ale zasa závisí od celej situácie v natálnom. Urán kvadratúra Neptún môže byť náhly zmätok, ale zasa v daných oblastiach a vzhľadom na natálny horoskop.
Prípadne mi napíš na poštu ...
neznámy
neznámy » joulutahti | 11.11.2014 10:19
Ahoj...
Ja som mala cca pred 2 rokmi tranzitny Saturn v 10. dome v konjunkcii s MC v opozicii na Lunu v 4. dome... Ked neratam zaciatok toho roku, tak co sa kariery tyka, tak nic zle sa nestalo... Prave naopak darilo sa mi po pracovnej stranke... A ci je nieco na tom tranzite aj pozitivne? Urcite ano... Ked som mala tu opoziciu Saturn - Luna, alebo Saturn v kvinkunxe s Mesiacom, tak sa vynarali nedoriesene, nespracovane veci, ktore som bola "donutena" riesit... Takze cim bol tlak vacsi, tak tym vacsia vnutorna sila prichadzala...
Sice som ti neopisala kvadraturu, ale snad to nejak pomohlo...
neznámy
neznámy » joulutahti | 11.11.2014 21:43
saturn kvadrat luna je vacsinou o nejakej krystalizacii, ci koncentracii na vnutorne potreby, ci emocionalny zivot....alebo realizaciu (luna) tvojej vole, ciela (slnko). a kedze je to kvadrat, tak je tam vzdy potreba nejakeho cinu, aktivity, zmeny... co pre mnohych ludi nebyva moc prijemne-PUH-
ruzinka
ruzinka » joulutahti | 12.11.2014 11:31
Taky mám tranzit Saturna v kvadratuře s Měsícem..jenže momentálně mám ještě spoustu dalších kvadratur, takže tak nějak nevím, která způsobuje co... :D ale všimla jsem si, že se víc hádám s otcem (třeba zrovna včera). Má na mě nemístné poznámky, které mi dřív nevadily, protože jsem je nebrala vážně, ale teď mě uráží. Říkám si, že tohle nemám zapotřebí a beru si to celkově dost k srdci. To by myslím sedělo na kvadraturu k Měsíci..
neznámy
neznámy » joulutahti | 12.11.2014 14:34
Keď práve vtedy budeš končiť štúdium a začneš pracovať - tak tento aspekt môže byť o pocitoch smútku, že sa stratila škola, známi, zabehané spôsoby a začne sa niečo nové, kde budeš na tú prácu akoby sama /tento aspekt je o odkázanosti sám na seba/. Začne skutočná zodpovednosť, nepôjde o získanie známky...
Aj vzťahy s dospelými sú trochu zložitejšie ako medzi rovesníkmi, trochu iste potrvá - kým sa tam udomácniš. Ale netreba sa dať odradiť nejakými problémami,
oni sa vyskytujú v práci často.
A tie dobré aspekty budú pomáhať to prekonať.
neznámy
neznámy » joulutahti | 27.9.2017 11:48
Jedna starší diskuze - můj aktuální, leč dlouhodobý a na psychiku náročný stav.
Vztah s matkou...vyplouvání dlouho ukládaného a dlouho odkládaného napovrch a v tom všem hledání smyslu života.
4. Dům...konj. s Marsem, toť hitparáda. Na most lézt však nehodlám.
:)
neznámy
neznámy » joulutahti | 27.9.2017 13:07
Já jsem měla nedávno opozici na Lunu na DSC (kv. Venuše/Mars). Cítila jsem obrovský smutek. Úplně hmatatelný na fyzické rovině.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...