mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Astrológia a horoskopy - 

saturn ako psycholog pri narocnych zivotnych situaciach..

neznámy
neznámy | 7.2.2018 15:59
Caka ma o par dni aj okrem inych saturnskych aspektov navrat saturna (tranzitny saturn v konjunkcii so saturnom) v 1. dome..
Vzdy pri saturnskych aspektoch som donutena nazriet hlbsie do duse a casto chapat aj nepochopitelne a podla toho sa aj rozhodujem.. da to dost zabrat, no vzdy sa posuniem o cosi dalej, vdzy si z danej situacie aj nieco zoberiem..
Ako ste vy vnimali navrat saturna, ci viacero saturnskych aspektov naraz?
martinbd
martinbd | 7.2.2018 17:31
Návrat Saturna je veľmi dôležitý. Americký astrológovia, ktorý robia na youtube videá spravili jedno venované len tejto téme :

https://www.youtube.com/watch?v=JXcnknQTT6k

odporúčam pozrieť.
Aj z praxe, čo som pozoroval, tak sa zvyknú diať dôležité veci v živote človeka, keď má daný návrat. Ten návrat Saturna v podstate funguje v momente, keď Saturn vojde do znamenia, kde je v horoskope narodenia a trvá, kým z neho nevyjde. U mňa to bolo tak, že v momente, kde vošiel Saturn do Váh, tak som bol nútený odísť z Bratislavy na východné Slovensko a bol som tam uväznený doslova do momentu, kým nevstúpil do Škorpióna, vtedy som sa do Bratislavy vrátil. Vtedy som si neuvedomil, že to s tým Saturnom súvisí. Priamo počas presnej konjukcie som spoznal jednu dievčinu, keďže mám Saturna v VII. dome, tak to by sa očakávať dalo. Akurát, že vekový rozdiel medzi nami bol veľmi veľký, čo je presne téma Saturna v VII. dome a nič z toho nebolo. Tiež fakt, že som pracoval v práci, ktorá ma vnútorne zničila, vyhorel som, si spájam s týmto návratom, lebo Saturn vládne môjmu X. domu. Ale pomohlo mi to pochopiť, čo je moje poslanie, a síce skrz protiklad, skrz danú prácu. Od vtedy pracujem na tom, čo ma baví, vtedy som pochopil, čo je moja úloha, takže v tomto to bol prínos. Poznám príklad, kedy mala žena, ktorá má Saturna, ako vládcu V. domu prvé dieťa. Pre inú dievčinu bol návrat Saturna obdobie, kedy sa vydala. Tiež poznám prípad, kedy návrat Saturna znamenal smrť otca, ale v tom čase pribehla do znamenia, kde bol tento návrat Saturn, ročná profekcia a Saturn sa v tom horoskope nachádza v VI. dome, čo nie je práve priaznivé.
V tomto smere je potrebné rozlišovať, či ide o denné zrodenie, alebo nočné, lebo v dennom zrodení má Saturn o niečo znesiteľnejší prejav a dokonca môže byť aj priaznivý. Tiež v ktorom je znamení a dome a aké má aspekty, samozrejme. Tak vniká celé spektrum toho, ako sa môže prejaviť, aj keď na pozadí je stále téma Saturna.
neznámy
neznámy » martinbd | 7.2.2018 19:21
ja som si pozrel spätne návraty saturna v mojom živote a nejaku zavislaost som tam nenasiel, teda nic vynimocne sa mi nestalo. Ale ja to tak mam s astrologiou vseobecne
neznámy
neznámy » martinbd | 7.2.2018 19:41
Spomína sa často Saturnov návrat,Uranovska opozícia, čo sú také zmeny v živote ,mňa by zaujímalo, či ešte niečo iné, existuje podobné týmto .. :) VĎAKA
martinbd
martinbd | 7.2.2018 19:59
hej, asi máš nesprávny čas narodenia. Už som zažil prípad, že niekomu horoskop nefungoval a potom sa ukázalo, že čas narodenia nesedí.
martinbd
martinbd | 7.2.2018 20:06
Neviem či Uránska opozícia má až takú váhu, ja si myslím, že až takú nie. Aj čo sa týka ostatných aspektov transsaturnov samých na seba, tak mi to nepríde ako niečo extra významné.
Tiež je dobré sledovať návrat Jupitera v podobnom zmysle. Keď vojde Jupiter do znamenia, kde sa nachádza Jupiter v radixe.
Ale aj návrat Marsu niekedy niečo prinesie, ale to že sa stáva raz za dva roky, tak to nie je až také významné.
Čo sa týka Venuše, tak vtedy, keď sa stáva retorgrádna, tak sa zvykne niečo udiať, podobne aj s Marsom, keď je retrográdny. Mal by som na to nejaké príklady.
Ešte jednu vec som si všimol, že keď profekcie dobehnú Saturna, tak to zvykne byť náročné obdobie pre tú oblasť, v ktorej je profekcia. Minulého roku sa mi hromadili ľudia, ktorí chodili s profekciou v Strelcovi, kde bol Saturn a pýtali sa práve na tú oblasť, kde ten Saturn a profekcia boli. Zo začiatku sa mi to zdalo ako náhoda, ale potom som zistil že nie a že to je dôležité. Napríklad ak mal niekto Strelca v V. dome, dome detí a tam mal Saturna a v tom čase tam dobehla profekcia, tak riešil odlúčenie od detí, atď.
Zaujímavé je, že teraz všetci tí ľudia budú mať profekciu v Kozorožcovi, kde sa Saturn presunul, takže si užijú ešte jeden Saturnský rok :).
neznámy
neznámy | 7.2.2018 20:12
Pri návrate Saturna som bola odlúčená od svojho manžela, ktorý pracoval v zahraničí a prakticky som sa venovala len výchove troch detí, bola som na materskej. Za celý čas som bola na všekto sama ale nebrala som to tragicky. Bola som vlastne vcelku spokojná a šťastná. Bolo to vcelku dobré obdobie.
Pre mňa bolo asi najťažšie obdobie môjho života prechod Saturna 1 domom, ktorý som zažila o pár rokov neskôr, vtedy, akoby mi vymizla zo života všetka radosť, prajavilo sa to v manželstve, práci, všade... Až po rokoch som pochopila, že to bol len dôsledok toho, že som v živote urobila pár zlých rozhodnutí a že som si vtedy mala samu seba a svoj život oveľa viac vážiť a mala som sa mať oveľa viac rada. Veriť v lásku, šťastie a v seba. Saturn mám v jedenástom možno desiatom dome (rozdiel je tam pár minút) a je to vládca piateho domu. Saturn to chcel len napraviť a tak to čo nemalo byť odstránil z môjho života. To čo mi Saturn vzal, som vlastne nikdy nepotrebovala ani nechcela, ale v tej chvíli som si to neuvedomovala. Cítila som len beznádej a stratu istoty... Spamätávala som sa z toho veľmi dlho.
Inak tu je diskusia na podobnú tému:

http://www.zverokruh.sk/forum/astrologia-horoskopy/navrat-saturna/?pagenum=2
neznámy
neznámy » martinbd | 7.2.2018 21:26
hned som si to overil u mamy ale čas je spravny, tak neviem kde je chyba
neznámy
neznámy » martinbd | 7.2.2018 21:32
Ďakujem pekne,všetko mi je jasné až na tie profekcie ,ako a čo si mám u nich všímať? Napr ten Saturn mám teraz vo 4.d. ....nemáte o tom video ? :)
neznámy
neznámy » martinbd | 8.2.2018 00:08
Dakujem za postreh..
Inak, tiez som pocula aj takyto zaujimavy nazor, ze pri navrate saturna clovek zbiera plody toho, ze ako zvladol ci nezvladol poslednu kvadraturu medzi tranzitnym a radixovym saturnom, ze v podstate uzatvara jeden cyklus a otvara novy... Nieco v tom zmysle, ze ak nebol zvladnuty kvader od saturnu na saturn, tak konjunkcia moze priniest symbolicku smrt, alebo ak bol zvladnuty, tak moze priniest "znovuzrodenie" v saturnskych veciach...
neznámy
neznámy | 8.2.2018 00:18
Uff, tak som teda zvedava, ze co vsetko mi prinesie navrat saturna.. ale zatial (uz rok) co ho mam v 1. dome mi nepriniesol nic hrozne, prave naopak.. U mna bol najhorsi prechod 10. domom, zaroven ked bol saturn v konjunkcii s ciernou lunou a ked mi zacal tvorit opoziciu na Lunu do 4. domu na IC.. vtedy mi zomrel otec...
neznámy
neznámy | 8.2.2018 08:52
Mne sa vráti Saturn až v roku 2034... Takže máš Saturn v 1 dome ?

Môj syn má Saturn v 1 dome. Je od malička jednoducho iný. :) Pôsobí intelektuálne ako starec už od škôlky :) Jemu sa vráti o 7 rokov ....
neznámy
neznámy | 8.2.2018 09:06
ano mam ho v radixe v 1.dome v kozorozcovi..
Ty si mala navrat saturna okolo 30-tky a hej dalsi ta caka :) ja budem rada, ked v zdravi zvladnem tento, co mi teraz ide.. :D

Tak vacsina ludi so saturnom v 1. dome mozu posobit ako starci hned od mlada, ale ma to aj svoje pluse.. -PUH-
milan08
milan08 » martinbd | 8.2.2018 09:10
dakujem pekne za taku protekciu.
milan08
milan08 » martinbd | 8.2.2018 09:10
dakujem pekne za taku protekciu.
neznámy
neznámy | 8.2.2018 11:10
Ano v 30 -tke , vtedy som zmenila zamestnanie , ktoré stále trvá..
martinbd
martinbd | 8.2.2018 17:22
možno si to zle pamätá, zrovnávam čas často, a niekedy sa stane, že tá odchýlka je dosť veľká.
martinbd
martinbd | 8.2.2018 17:28
Tu sú o tom dve videá.

https://youtu.be/3G-P7a-Ryqs

https://youtu.be/PwfTo7APsKU

je to veľmi jednoduchá, ale účinná technika. Ide o to, že sa používa systém domov celých znamení, každé znamenie je jeden dom a prvý dom je ten, kde je ASC. Potom sa postupuje každý rok od narodenia postupuje od prvého domu, o jedno znamenie, teda dom. Takže prvý rok života je prvý dom, druhý rok života je druhý dom, teda znamenie, atď. 12. rok života je zasa prvý dom atď. V tom čase je aktivovaná tá oblasť, to znamenie a vládca toho znamenia aj planéty v tom znamení. Vládca toho znamenia sa nazýva vládca roka. Napríklad ja mám tohto roku profekciu v XII. dome, čo je znamenie Rýb, vládca roka je Jupiter. Ak je vládca roka zasiahnutý tranzitom, funguje. To je práve ten rozdiel, prečo niekedy tranzity nefungujú. Napríklad som mal teraz Saturn opozícia Slnko a nič sa nestalo. Lebo ani Slnko, ani Saturn nie je vládca roka. A v solárnom horoskope tiež treba sledovať vládcu roka, ten tiež zvykne fungovať.
martinbd
martinbd | 8.2.2018 17:35
áno, Saturn je pád karmy a karma je zákon príčiny a následku, takže to čo človek zaseje, to žne. Takže ak človek zasial dobré veci, môže počas návratu Saturna zožať, čo si zaslúži, ale keďže ide o Saturn, tak asi nie viac, ani menej. Ale ak zasial zlé veci, tak asi zožne zlo. Aspoň teoreticky to takto dáva zmysel. V praxi si nie som istý, či to na 100% funguje.
neznámy
neznámy » martinbd | 8.2.2018 20:37
Ďakujem pekne za vysvetlenie ,profekciu mám podľa toho v 7 .d .býk takže vládca je Venuša.... ešte mi nie je jasné, ako zistím vládcu solarneho horoskopu ? Tiež kde je Asc ? ,či ?
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...