mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Astrológia a horoskopy - 

Saturn a KOSTI

neznámy
neznámy | 28.2.2016 00:28
K Saturnu sa priraduju v horoskope aj kosti (kostra)...
Zaujimalo by ma, ci by mohol poskodeny Saturn v horoskope naznacovat, ze dotycna osoba bude mat v zivote problemy napr. s klbami a kostami - (caste zlomeniny), problemy s chrbticou - posunute platnicky, alebo problemy so zubami, atd...
Moze clovek s poskodenym Saturnom v horoskope byt nachylnejsi k takym ochoreniam nez clovek, ktory nema poskodeny Saturn?
Mate nieco odsledovane??
neznámy
neznámy | 28.2.2016 00:46
samozřejmě může obyčejně se tak i děje.
martinbd
martinbd | 28.2.2016 06:34
Tak poznám prípad, keď je Kozorožec na hrote 6. domu a Saturn je v kvadratúre na Pluto a problémy s kosťami a kĺbmi tam sú, ide o výrastky a deformáciu kostí, čo by aj mohlo zodpovedať. Zasa iný prípad, kvadratúra 4 planét medzi Kozorožcom a Váhami, ale špeciálne Urán kvadratúra Mars, čo je úrazová kombinácia, tak tam bol problém z úrazom kolena pri zodpovedajúcom tranzite na túto kvadratúru od Urána. Určite by som bral do úvahy aj znamenie Kozorožca. Napríklad aj ak je Kozorožec na ASC, tak môžu byť bolesti kĺbov, alebo nejaká poškodená planéta v Kozorožcovi.
Ďalej poznám prípad, Saturn konjukcia Mars a tam je reuma, teda autoimunitné ochorenie. Saturn, teda kosti, sú napadnuté Marsom. Na psychologickej úrovni to môže byť konflikt s autoritami. Tu sa aj otvára priestor pre psychosomatiku.
Časté zlomeniny, to by som čakal nejakého Urána, alebo Marsa tam zakomponovaného.

U chrbtice je potrebné brať do úvahy aj Slnko a znamenie Leva.

Ale určite, ako stále, je potrebné brať do úvahy celok horoskopu, akým domom vládne Saturn, v akých znameniach, ako je aspektovaný a aký je zvyšok horoskopu.
neznámy
neznámy » martinbd | 28.2.2016 09:32
Ja poznam jednu, ktora ma 6. dom v Kozorozcovi a ma v nom Saturn v konjunkcii s Neptunom v opozicii na Slnko v 12. dome... Okrem castych operacii (zvlastnych chorob), co je typicke pre Neptun v 6. dome uz ako mala nemala zubnu sklovinu (inak zuby ma pevne)...

Dalsia ma tiez 6. dom v Kozorozcovi a ma v nom Saturn v sirsej konjunkcii s Neptunom v opozicii na Venusu v 12. dome a ona ma problemy s platnickami...

Dalsi ma Saturn v Strelcovi v 4. dome v kvadrature na Slnko a Mars v 12. dome, Venusu v 1. dome a Lunu v 7. dome... Ten chalan sa len trosku do niecoho udrie a hned ma zlomeninu, tiez ma problemy so zubami a chrbticou (nema v kolecku Mars v aspekte na Uran)...
neznámy
neznámy » martinbd | 28.2.2016 09:41
Slnko v zamení Leva...keď som vošla do ambulancie k chiropraktikovi, povedal mi, že som učebnicový príklad ľudí, ktorí zvyknú mať problém s chrbticou :)
milan08
milan08 » martinbd | 28.2.2016 09:43
aj ked som kozorozec,zatial ziadne problemi s kostami nemam!
neznámy
neznámy » milan08 | 28.2.2016 10:06
K potížím s kostmi napomáhají i další aspekty jako málo vody, mnoho ohně (zánět, vypalování tkání, osteoporóza..) tvar horoskopu a hlavně celková napětí (kvadratury opozice) a taky to jakým způsobem člověk naplňuje dharmu. Saturn kosti vysušuje.
Dost blbé je i když je v pádu. -SAD-
neznámy
neznámy | 28.2.2016 10:10
Dva moji kamarádi oba kozorohové, mají dost velké dlouhodobé problémy s koleny a taky je často trápi záda.
martinbd
martinbd » milan08 | 28.2.2016 10:36
Ja som netvrdil, že Slnko v Kozorožcovi znamená problémy s kosťami. A celý čas píšeme o náchylnosti na choroby a nie o tom, že by sa dala z horoskopu vyčítať choroba. Pretože dosť závisí od toho, že ako človek žije. To som už minule písal, že najprv je potrebné aby spravil diagnózu lekár, alebo je potrebné poznať príznaky, až potom sa dajú pozerať súvislosti v horoskope.
neznámy
neznámy » martinbd | 28.2.2016 10:47
Slunce v kozorohovi napomáhá k potížím s kostmi dá se říct že zvyšuje predispozice například k revmatu, RA.
martinbd
martinbd | 28.2.2016 10:52
usudzovať len z postavenia Slnka je veľmi nepresné.
neznámy
neznámy | 28.2.2016 11:06
kolena su ego.. nedostatok pokory...
neznámy
neznámy » martinbd | 28.2.2016 11:23
ano je to velmi nepřesné. ale je to jeden z mnoha ukazatelů.
postavení slunce je v západní astrologii hlavním parametrem.
neznámy
neznámy | 28.2.2016 11:29
Môj syn Kozorožec ( Saturn v 5.dome v kvádri na Pluto ) mal ako trojročný tzv. výpotky pod oboma kolenami, veľké hrče vyplnené tekutinou na väzive a šľachách, niečo ako cysty. Podľa lekárky to mal z neustálej aktivity, skákania, behania... Dcéra mojej spolužiačky, zhodou okolností tiež Kozorožka mala to isté. Mali sme na výber chirurgické odstránenie, alebo alternatívne metódy. Spolužiačkina dcéra absolvovala tri operácie, až po poslednej sa to asi dalo do poriadku. Alebo neviem, lebo odvtedy som so spolužiačkou nebola.
Ja som syna liečila ako šlo. Chodila som s ním k homeopatičke a sama som mu to liečila pomocou byliniek a masáží. Ani neviem čo, ale niečo zabralo a hrče sa stratili. Odvtedy má pokoj.
Ale napriek tomu, že športuje, je odolný a vytrvalý ( Slnko v konjunkcii s Marsom ),
má problémy, bolesti chrbtice, dokonca podľa rontgenového snímu mu čosi chýba v oblasti krížovej chrbtice, nejaká malá kostička, či čosi také. Kedysi jazdil downhill, ale musel to nechať, lebo na chrbticu to bolo veľmi nevhodné.
Inak aj ostatní členovia rodiny máme problematické práve oblasti presne podľa slnečného znamenia. Sme v tomto asi ukážkoví. :)
neznámy
neznámy | 28.2.2016 11:54
ty výpotky pod koleny jsou pravděpodobně tzv bakerovy cysty, jsou vlastně průvodním znakem přítomnosti revmatoidní artritídy která může ale nemusí propuknout.
ostatně všechny cysty ukazují na určitý stupeň vysušování organismu.
hromadění zplodin a nedostatek tekutin v těle. typický projev saturnu. stagnace lymfy.

Jen pro doplnění už tady toto jistě bylo x krát znova a znova..
nemoci signifikované planetami domy a znamenímí a dělení podle částí těla.
http://www.kaduceus.cz/online/astrologie/241/zaklady-astromediciny-jak-se-utvarel-zodiakalni-clovek.aspx
marcie
marcie | 28.2.2016 12:53
Myslíš, že by pomohlo, keby sa človek začal správať viac "saturnsky" ? a s tým tvarom horoskopu to ako myslíš? mám lunárno-saturnské vedro, saturn v baranovi ...
neznámy
neznámy | 28.2.2016 12:59
Neviem, ten názov, bakerove cysty mi nič nehovorí. Bývalého kolegu dcéra mala tiež čosi také, ale na rukách, už neviem presne kde, aktívna volejbalistka, takže súvislosť s jednostrannou aktivitou tam vidím tiež, tak ako to vysvetľovali lekári.
Neviem, každopádne, tie výpotky sa synovi stratili behom asi dvoch rokov, odvtedy prešlo nejakých 18 rokov a nič podobné sa nezopakovalo.
Pozerám si to rozdelenie z priloženého linku. Potom som si ale zle vysvetľovala Blížencov. Mladší syn je možno dvojnásobný blíženec / ťažko posúdiť, lebo ascendent má úplne presne na rozhraní Býka a Blížencov / a ja som si myslela, že Blíženci sú hlavne o dýchaní. Tiež bol od mala alergik a mal opakované zápaly priedušnice, ktoré súviseli s alergiami.
Tiež sa z toho dostal ani neviem ako, je zdravý a hoci mal v detskom veku pozitívne testy na všetko možné, roztoče, pele, huby, zvieratá.... dnes nemá ani minimálne prejavy alergií, je bez liekov a veľmi zriedka chytí nejakú infekciu dýchacích ciest.
Ja som takto mala v detskom veku vážne ochorenie oboch obličiek, chronický obojstranný zápal, čo mi tiež prešlo samé od seba a nikdy som potom už problém s obličkami nemala ani minimálne, dokonca ani počas tehotenstva.
neznámy
neznámy | 28.2.2016 13:00
To je dobrej odkaz- :). Jen se mi zjevil Saturn v 6.d. už jsem padla. Teď ho doplnil Mars, paráda, přesně podle odkazu, nemá to chybu. :D
neznámy
neznámy » marcie | 28.2.2016 13:16
toť otázka co znamená saturnsky. revma značí saturn poškozený.
saturn baran jsou ročníky 68 vpád ruských vojsk.
tak jako protilék je dobrá například aromaterapie šeříkem. :)
myslím si že vůbec na saturnské nemoci je vhodné nasadit záležitosti tělesné fyzické smyslové jako jsou masáže celého těla olejem, aromaterapie vonnými esencemi (ne tyčinky), strava šťavnatá zavodňující teplá, teplé ponožky dobré boty, hatajóga, plavání atd.
neznámy
neznámy | 28.2.2016 13:24
cysty se potvory udělají kdekoli po těle. často při sportu nebo fyzické aktivitě.
pak můžou zmizet a nebo zůstat jak jsou a celý život i nich člověk nemusí slyšet. ale často to ukazuje na nerovnováhu ve vodním hospodaření těla. pitný režim je základ hodně lidí ho nedodržuje. min 1.5l denně.
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...