mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Astrológia a horoskopy - 

Sabiánske symboly

neznámy
neznámy | 26.3.2014 13:16
Včera v diskusii sme preberali sabiánske symboly. Dozvedela som sa, že symboly na midpointoch neexistujú /že je to nezmysel/, platí teda len symbol, na ktorom je umiestnená planéta.

Máte niekto niečo zaujímavé? A sedí vám to so skutočnosťou?

Kto by potreboval, tak tu sa dajú nájsť.

http://astrolot.cz/apraxe1/astropsab.html
neznámy
neznámy | 26.3.2014 13:31
Sabianske symboly moc nepouzivam, na mna su prilis abstraktne a myslim ze synteza kde sa zapocitava este aj sabian je nekonkretna. Ale nepocul som ze by nefungovali s midpointmi. Aka bola argumentacia ze nefunguju s midpointmi?

Ak mas dost dobru anglicitinu tu je lepsia stranka na sabiany od Rudyhara (psychologicko-symbolicky pristup):
http://www.mindfire.ca/An%20Astrological%20Mandala/An%20Astrological%20Mandala%20-%20Contents.htm
neznámy
neznámy | 26.3.2014 13:36
Napísal mi to rudi, že sabiánske symboly fungujú len tam, kde sú planéty a hlavné osi.

Tak ako to je?
neznámy
neznámy | 26.3.2014 13:50
Midpointy su jeho domena, podobne sabiany tak asi vie o com hovori :-) Ja si viem predstavit ze funguje aj vyklad neobsadeny midpoint + sabian. Ta informacia by mohla byt o vseobecnej povahe vztahu oboch zucastnenych planet. Ale pokial je midpoint neobsadeny su tam male energie a pravdepodobne sa tam nic zasadneho neda zistit. A kedze podla mna su sabiany moc abstraktne, tak ja by som to nepouzival. Jak vravim toto je rudiho oblast, ked hovori ze to neuziva, tak to neuzivaj ani ty.

Co mne so sabianmi ako tak davalo zmysel je pohyb progresivneho slnka cez stupne. Nie moc presne ale bolo tam par dobrych zasahov.
neznámy
neznámy | 26.3.2014 13:58
Asi to tak bude, tiež si myslím :)
A čo sa týka stupňov v natíve, zbadal si niečo zaujímavé? Mne napr. úplne presne sedeli niektoré veci, čo sa týkalo choroby a vyliečenia. 28-29°Leva, kde mám Slnko, úplne korešponduje s tým, čo som tu okolo toho už opisovala.
A až keď som začala tvoriť /Slnko/, som v podstate došla k liečeniu a naplnil sa aj sabiánsky symbol......
neznámy
neznámy | 26.3.2014 14:24
V radixe nie. Slnko mam symbol 206: "integration of Will and Love", resp. zmiesanie vole a lasky v kritickych momentoch by malo byt spojene s mojim egom. Hm. Tak za prve na to nepotrebujem sabian staci mi Slnko Vaha konjukcia Pluto alebo tiez Venusa v Skorpionovi a trochu by sa tam dalo priradit aj Mesiac kvadrat Pluto. Pokial spravne chapem ten sabian tak by sa mohol vyplnit len preto ze to mam v inych konstalaciach. Druha moznost je ze ho nechapem spravne. A posledna ze to takto nefunguje. Potom co som sa so sabianmi "hral" skoro pol roka si vyberam tretiu moznost. Vsetky vysledky co som ziskal boli takehoto typu.
Mesacny sabian je "Formalne obleceny muz ukazuje trofeje z polovnictva svojmu spolku". Ak sa to ma chapat ako prirodzena potreba dokazat sam seba skrz tradicne spolocenske struktury tak to na mna vobec nesedi, takymi vecami skor pohrdam. Ak ten symbol v spojeni s Mesiacom hovori o prekonani tych struktur na to opat nepotrebujem sabian, staci mi Uran na MC + Uran polkvadrat Slnko. Jediny sposob jak by ten sabian mohol fungovat je ked vezmem do uvahy ze Mesiac je zafarbeny sabianom a aj s tymto zafarbenim dalej modifikovany kvadratom od Pluta, Slnka, Merkura. A takto by som sa mozno vedel dopracovat k takej modifikacii sabianskeho symbolu v ktorej zmysel ma a to by bolo i tak len to co mi i tak povie spominany Uran na MC, Uran oktil Slnko.
Jak vravim nepouzivam ich. Nehovorim ze ich zahadzujem, obcas sa pozriem zo zvedavosti. Ale vecsina informacii bud nedava zmysel alebo ich mozem lahsie ziskat z inej konstalacie v horoskope.
neznámy
neznámy | 26.3.2014 14:56
A nemôže byť ten symbol cieľ, ku ktorému by mala planéta časom dospieť?
neznámy
neznámy | 26.3.2014 15:20
Ak by to bol ciel mohol by sa tvoj ciel vyplnit uz v 30tke? :-) Nemyslim si ze o ma byt ciel, sabianske symboly su detail zvieratnika, stupen po stupni. Sabian ma k planete taky isty vztah ako znamenie zvieratnika k planete. Takze to co reprezentuje by malo byt sucastou tej planetarnej energie po celu dobu. Budu tam vyvojove zmeny dane biologickym a mentalnym vyvojom cloveka ale bud zarodok alebo vyzrety vyznam alebo "prezrety" vyznam tam ma byt stale.
neznámy
neznámy | 26.3.2014 18:28
Nevyplnil sa určite úplne, ale k výsledku som sa aspoň priblížila, aspoň čo sa týka zmiernenia príznakov kožnej choroby. A necítim sa viac ako šupinatá príšera. A všímam si to aj na ostatných svojich stupňoch, že moje planéty budú možno úplne vyvinuté, teda ich energie, keď naplním význam symbolu /dobre pochopeného symbolu/...... akoby ten symbol symbolizoval cestu k cieľu, alebo čo. Ale tým že je to len symbol, je to symbolicky povedané a treba tomu prísť na kĺb.
neznámy
neznámy | 26.3.2014 20:10
sabiany nie su mojou domenou, aj ked sa obcas na ne pozriem:)
uz len z racionalneho hladiska, ak by sme k midpointom priradili sabiany, tak vlastne kazdy clovek by mal v horoskope zdoraznene vsetky:) co je z praktickeho hladiska dost osemetna vec. preto ci uz midpointy alebo sabiany by sa mali pouzivam v rozumnej miere, aby clovek sa v tom nestratil (napr. hlavne pozeral na sabiany, ci midpointy slnka, luny, asc, mc)...
s tym progresivnym slnkom suhlasim, to iste plati aj s lunou, ci progresivnym ascendentom...niekedy je to velmi inspirativne sledovat...
inak odbornickou na sabiany je v cesku martina lukaskova, keby sa chcel o sabianoch dozvediet viac:)

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...